Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmann Rózsa, tövis nélkül 2011. július 9. szombat 8:31 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmann Rózsa, tövis nélkül

Budapest – A korábbinál békülékenyebb hangot ütött meg a minap Hoffmann Rózsa. A jelenleg oktatási államtitkárként dolgozó tanárnő józannak és bölcsnek tartja a pedagógusokat, lebeszélné őket a sztrájkról, ezzel szemben magasabb jövedelmet, kedvezőbb életpályamodellt ígért. Konkrét időpont nincs, a határidő folyamatos.

Az oktatási államtitkár szerint nincs realitása az őszi pedagógussztrájknak. Hoffmann Rózsa úgy vélte, ezzel együtt a pedagógus-szakszervezetek mindent el fognak követni, hogy forszírozzák, hiszen a politikai érdekük ezt kívánja.

Az államtitkár tapasztalatai szerint a pedagógustársadalom józan és bölcs, és pontosan tudja, hogy nincs miért sztrájkolniuk, a kormány ugyanis nem az ellenségük. A túlóra és a fizetett alkalmi helyettesítés fogalma megszűnik ugyan, de a pedagógus-életpályamodell a mostaninál jóval magasabb fizetést biztosít, és ez a két változás egyszerre fog életbe lépni – tette hozzá. Az új közoktatási törvény szeptemberben vagy októberben a parlament elé kerülhet, és egyelőre nem változik a nyári szünet.

Cáfolta a tömeges pedagóguselbocsátást, szerinte csak “néhány ezer” tanár munkájára nem lesz szükség. Beszélt arról, hogy a tervek szerint az iskoláknak lehetőségük lenne akár 30 perces órák megtartására az alsó tagozaton.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 6 szavazatból)
Hoffmann Rózsa, tövis nélkül, 1.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Itt is azt mondom, hogy az elküldött pedagógusok mellett ki kell állni, éspedig úgy, hogy mindenki feláll a helyéről!
    Majdcsak lesz egy nemzetközi cirkusz a magyar állapotok végett, és a kormánynak retirálni kell!
    De el kell kezdeni!
    Hoffmann nagyságos asszony csak azt csinálja, amit mindegyik. Ígérget! Abból pedig csak időhúzás lesz, és a végén marad minden a régiben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  2. “Az államtitkár tapasztalatai szerint a pedagógustársadalom józan és bölcs”
    Ha az lett volna, nem válasszák meg a mostani kormányt, mert a pedagógusok, (ők az értelmiség, mindenkinél jobban rálátnak a dolgokra) 90% a mostani kormányra adta le a voksát!
    Drága Rózsa! Egyem a szívét,! (szó szerint)
    Az ön szépségét, már csak a tudása, és a bölcsessége tudja felülmúlni. Ugye ezt a sok blablát, amit a főnöke magába plántált, ön sem veszi komolyan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  3. 1. Ma reggel nyilatkozott a (valamelyik) pedagógus-szakszervezet vezetője: az ő – reálisnak látszó – számításaik alapján a néhány ezer néhány tízerzer
    2. A Hoffmann-féle “elképzelések” már megmutatták, milyen eredménnyel járnak (pozitívat nem tudnék mondani)
    3.Miféle hülyeség az “egész napos iskola”, a “kötelező művészeti óra”, a kötelező istentudjami?
    4. Szerintem arról van szó, hogy – a nyugdíjas-aktív ellentét szításához hasonlóan – ezúttal a pedagógusokra akarják degenerált módon, demagóg rikácsoplással uszítani a zembereket (“napi pár órát dolgoznak, meg ott az egész nyár, a sok fizetett szabadsággal”, stb.Megjegyzem, aki ezt elhiszi, tényleg feleslegesen jár/járt iskolába.)
    5. És: mi szükség van pedagógusokra egyáltalán? A rabszolga tudjon összeadni, kivonni és a nevét aláírni. A túl sok tudás káros!
    Dögöljön meg ez is azokkal együtt, akik a seggét ebbe a székbe beletolták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. A pedagógus szakszervezetek “politikai” érdeke, amire egyáltalán létrehozzák és fenntartják őket: a pedagógusok érdekvédelme. Megnyugtató tudni, hogy Rózsa asszony szerint is “forszírozni fogják” a tiltakozást – mert a szöveg többi része ennek szükségességét nagyon is alátámasztja. Egyrészt.
    Mert másrészt tisztán és jól hallhatóan elhangzott a figyelmeztetés: az egyházaknak átadott iskolákban jobb lesz, ha a tanárok egyszerre felfedezik magukban a hitbuzgalmat, mert könnyen az utcán találhatják magukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Rózsi néni, amit kérdezel oktatásügyben, már azt sem hiszik el neked a pedagógusok.
    Pontosan olyan bugyuta, hasznavehetetlen és hazudozó vagy, mint a kondás főnököd.
    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. A kormány a pedagógusoknak nem ellensége, pusztán csak munkaadója. Azért erre nem lehet azt mondani, hogy teljesen megegyeznek az érdekeik. A szakszervezetek pedig nem politikai érdekekért, hanem csakis gazdasági érdekekért küzdenek. Ezt egy tanárnőnek, mégha államtitkár is jelenleg, illene tudnia és nem kéne baromi nagy marhaságokat mondania a nagynyilvánosságnak, ezzel is égetve a pedagógus társadalmat. Ez még akkor is igaz, ha a fidesz által megkörnyékezett egyes szakszervezetek vezetője enged is a csábítónak. Ebben az esetben is csak gazdasági előnyökért történik minden, nem politikaiakért. Az is igaz, hogy ezesetben ez nem mindig a képviselt tagság gazdasági érdekében történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Ez a keresztényfasisztoid kiszáradt kóró bakizott: szerinte csak “néhány ezer” tanár munkájára ….. lesz szükség, akik kellően hűek a homgaro-katolicista elvekhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Ez úgy hangzik, mint a Hoffmann meséi! Mit szól ehhez Matolcsy és Fellegi? Ha ők azt mondják van rá pénz, talán elhiszem 47 évesen Hoffman Róza mesét is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Hoffmann Rózsa hazudik!!!! HA a pedagógus heti 32 órát tölt el az iskolában a heti kötelező 22 órán felül mit csinál? Vagy 32-t kell tanítania csak nem mondja ki? Hány tízezer ember lesz munkanélküli?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Én nem nevezném békülékeny hangnemnekaz, ha egy államtitkár azt mondja, hogy “…csak “néhány ezer” tanár munkájára nem lesz szükség”.. Szinte minden területen ez van, a tisztogatok csak néhány ezer embert rugnak ki a munkahelyükről, majd a megüresedett helyek egy részére a saját kegyeltjeiket ültetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Hoffmann, Szalai, Selmeci egy alomból való, hárpia alomból. Ezeket össze kéne kötni és átdobni a háztetőn. A Hármashatárnál. Ennyi kedvezményt adnék nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. A címet egészíteném csak ki:
    az ánuszrózsán sincsen tövis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Olvasva a drága virágszál által elmondottakat, nagyon úgy tűnik, most jön a pedagógusok megvédése.
    Igen, mint a közmédia munkatársai most kapják meg néhány ezren a jutalmat a szavazataikért.
    Mondott ám még sok szép dolgot, érdemes rákeresni.
    Szegénykém bele akar látni az iskolák mindennapjaiba és egységesíteni kívánja a tananyagot.
    Aha! Vajon miért is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Meegkezdődött a nyári zünet,a pedagógusoknak halány gőzük nincs,..mi vár rájuk szeptemberben.Ahogy én értelmezem ,28 óra lesz kötelező,és 32 órát kell a suliban tartótkodni.Ha valaki hiányzik,az ott lévők közül megy valaki,akinek nincs órája.Rozi mama,mikor készül,javít atanár?Vagy maga ezeket nem csinálta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Meegkezdődött a nyári szünet, a pedagógusoknak halvány gőzük nincs,..mi vár rájuk szeptemberben.Ahogy én értelmezem ,28 óra lesz kötelező,és 32 órát kell a suliban tartózkodni.Ha valaki hiányzik,az ott lévők közül megy valaki,akinek nincs órája.Rozi mama,mikor készül,javít a tanár?Vagy maga ezeket nem csinálta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. 30 perces orak… Istenem, hogy orultem volna ennek 6-7 eves koromban ;-) Szerencsere nem igy volt es megtanultam irni-olvasni. Az allamtitkar asszony megalapozza a funkcionalis analfabetak fokozott gyartasanak lehetoseget – erre van szuksege a “centralis eroternek”! Csakannyal betont bontani mar 16 eves kortol is lehet olvasasi kepessegek nelkul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Micsoda altatás! Mindent megígérnek, aztán a szavazás előőti módosítókkal mégis úgy fogadják el a törvényt, ahogy nekik tetszik. Lásd az egyházügyi törvényt:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

Már az MTI sem fotózhatja Orbánt 2014. április 6. vasárnap

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos