Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány: valaki bukni fog 2011. július 5. kedd 19:17 Forrás: facebook.com

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány: valaki bukni fog

Budapest – Gyurcsány Ferenc ismét a nemzetbiztonsági vezetőkkel kapcsolatos hírekkel foglalkozik a facebookon. Szerinte a Nemzetbiztonsági Hivatal két korábbi vezetője és a felügyelő miniszter őrizetbevételére nem kerülhetett sor a legfőbb ügyész, Polt Péter jóváhagyása nélkül. És Gyurcsány biztos abban is, hogy minderről előzetesen Orbán Viktor is tudott. Ugyanis „Polt Orbán hűséges társa, politikájának eszköze. Nem önálló ember, hanem a forradalom katonája, a vezénylő tábornok alázatos követője” – írja Gyurcsány Ferenc. Friss hír, hogy kedden délután szabadlábra helyezte Laborc Sándort a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.

Orbánnak két szempontot kellett mérlegelnie, folytatódik a bejegyzés: “Egyrészt felelős az állam szuverenitásának védelméért, másrészt meg pártpolitikusként az elszámoltatás (leszámolás) első számú harcosa. Mi szolgálja az állam érdekét? Elsősorban is az, hogy megszüntesse a szuverenitást veszélyeztető helyzetet, másrészt, hogy vigyázzon a nemzetbiztonság megóvásáért kitüntetett felelősséget viselő intézményekre, morálra, emberekre” – írja a volt kormányfő. Ha a jelenlegi intézkedések egy régebbi üggyel állhatnak kapcsolatban, akkor Gyurcsány szerint  ”a kockázat megszüntetése nem feltétlenül indokolja a nyilvános eljárást”. “Orbán mégis elfogadta(?), ösztönözte(?) a nyilvános eljárást” – teszi hozzá, majd azt írja, hogy szerinte az államnak ez nem áll érdekében. “A miniszterelnök tehát pártpolitikusként járt el. Ki akarta elégíteni felheccelt választói igényét, akik politikai értelemben vért akarnak látni” – véli Gyurcsány, aki szerint a kormányfőt nem csupán a bosszú vezérli.

Két mai eseményről is említést tesz Gyurcsány Ferenc. Az egyik, hogy „az Európai Parlament ma Magyarország kormányát elítélő határozatot hozott. A képviselők többsége arra szólította fel Orbán kormányát, hogy módosítsa az új magyar Alkotmányt. Orbán a teljes nemzetközi elszigetelődés felé tart” – írja Gyurcsány Ferenc, zárójelben megjegyezve, hogy Angela Merkel nem volt hajlandó még levélben sem üdvözölni a Fidesz hétvégi kongresszusát. A mai nap második eseménye az volt, hogy az elhíresült UD Zrt. perben az derült ki, hogy „Orbán párttársai hoztak nyilvánosságra személyiségi jogokat sértő hangfelvételeket. Minden jel szerint nem Szilvásy, hanem Orbán párttársai, köztük Répássy Róbert államtitkár nyilatkoztak hamisan” – írja Gyurcsány. Hozzáteszi, hogy persze „ez ügyben az ügyészség semmilyen nyomozati cselekményt nem kezdeményezett. Ez valahogy nem volt fontos nekik.”

“Orbán bajban van. Én nem vagyok börtönben, pedig megígérte. Európa eközben megvetéssel néz a miniszterelnökre. A Fidesz magán-titkosszolgálata ügyében folyó eljárás pedig egyre inkább a kormánypártnak kínos. Új botrány kell. Hatásosabb, mint hogy egy Fidesz-vezető édesanyjának leánykori nevét megtudta valaki” – írja Gyurcsány Ferenc, utalva az Orbánnak 1998 augusztusi bejelentése nyomán kipattan megfigyelési ügyre. Orbán akkor kormányfőként az állította, hogy az előző ciklus idején közpénzekből törvénytelen és titkos adatgyűjtés folyt fideszes politikusok ellen. Ekkor híresült el Deutsch Tamás kijelentése, hogy valakik megtudták édesanyja leánykori nevét. Orbánnak bírósági papírja van arról, hogy akkori kijelentése csak blöff volt.

Gyurcsány szerint az ügyben három lehetőség van. “A bíróság kimondja, hogy Szilvásyék kémkedtek. A részletek ismerete nélkül is azt mondhatjuk, hogy ebben az esetben az érintettek örökre el fognak tűnni a magyar politikából, környezetük pedig jelentős sérülést fog szenvedni. (…) A második eset, ha az ügyészség vádja csak részlegesen igazolódik. (…) Ha így lesz, annak súlyos következményei lesznek a kormány oldalán. Nem biztos, hogy belebuknak, de az igen, hogy kiiratkoznak a demokratikus erők világából. A harmadik lehetőség, hogy az érintettekkel szembeni vád elbukik. Akkor vége a legfőbb ügyésznek, az ügyészség mai irányítási, felügyeleti rendszerének, az ügyészség teljes vezérkarának, a kormánynak és a kormányfőnek. Akkor bebizonyosodik, hogy Orbán és rendszere mocskos játszmát, koncepciós eljárást indított politikai riválisaival szemben” – írja Gyurcsány Ferenc.

“Szilvásy nem kém. Ebben biztos vagyok. Ugyanezt gondolom Laborcról is. Galambost nem ismerem eléggé. De annyit tudok, hogy ez az ember évtizedek óta szolgálta a hazáját. És csak akkor kételkednék tisztességében, ha ezt megdönthetetlen bizonyítékok támasztják alá. Márpedig a nyomozási bíró azért nem rendelte el Galambos előzetes letartóztatását, mert a bemutatott bizonyítékok ehhez nem szolgáltattak kellő alapot” – folytatja.

„A kormány, a kormányfő és a legfőbb ügyész elemi érdeke, hogy előálljanak a farbával. Mert amit eddig mutattak, az édeskevés. Ha így folytatják, akkor ebbe az ügybe bele fognak bukni. Nem titkolom: a dolgok jelenlegi állása szerint szerintem megérdemelnék” – zárul Gyurcsány Ferenc bejegyzése.

Friss hír, hogy kedden délután szabadlábra helyezte Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 19 szavazatból)
Gyurcsány: valaki bukni fog, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Bukta…
    “Ha már füllentesz, akkorát, hogy fóle, farka kikerekedjen belőle!”
    “Hamarabb utólérik a hazug embert, mint a sánta kutyát!”
    stb.
    Számos további népi szólásmondás intette a csutu akolganajozó kondásinast és a sameszait, de ők nem tanultak belőle…
    Vessenak magukra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  2. Ürgebőrbe vart adat hordozókat cseréltek, és a víz alatt konspiráltak. A viccet félretéve, ha a vád nem állja meg a helyét Poltnak mennie kell. De, ahogy ezt az országot ismerem Orbán majd meg védi vazallusát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. Gyurcsány el van tévedve!
    Azt hiszi hogy azért mert az ő őszödi beszéde végett feldúlták Bp-et, majd az Orbán távozását is így fogják követelni?
    Vagy a Polt Péterét?
    Hát kérem! Azt azért már látni kellene, hogy itt egy új vallás van feltörekvőben, és a vallási vezető Orbán! Már nem párt, már vallás! A bigott hívőknek meg mindegy!
    Bármit csinál Orbán, a glóriát ott látják a feje körül, és azt még Gyurcsány sem tudja elvarázsolni onnan!Polt meg csak amolyan fegyverhordozó, akinek olykor olykor kiemelkedő szerepet szán a glóriás.
    Szerintem Gyurcsány nem tud lemenni a béka alá, hogy úgy érje el a bárminemű célját!Mert gerinces…
    Ezek meg csak akkor mondanak le, ha égszakadás, földindulás lesz. Lehet hogy Orbán tanulmányúton volt Egyiptomban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  4. Reméljük , aki bukik az a kormány lesz.Egyébként, nem tud olyan történni, hogy ők bukjanak. Majd azt mondják, hogy nem ők buktak, hanem az előző nyolc év szocialista kormánya…vagy elhúzzák a pert még 20 évig.Gyurcsány gondolatmenete jogállamot és demokráciát feltételez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  5. Tisztelt Stefán!

    Igazad van teljes mértékben, de nem hiszem , hogy a kormány bukna emiatt!
    bumburi-nak teljes mértékben igaza van , tökéletesen látja a helyzetett!
    Azt hiszem, kimondhatjuk azt, hogy tényleg nem lesz olyan nagyszabású tüntetés mint 2006-ban!
    Nem látom és sok hozzáértő szakember sem, hogy valami is változzon e tekintetben!
    Szerintem e ügyből , nagyon ügyesen fognak kijönni , ahogy már megszokhattuk tőlük!
    Már számtalanszor bebizonyosodott, hogy bármit is ír Gyurcsány, annak semmi foganatja nincs.
    MSZP akikben oly sokan bíznak, de ők sem tudnak tenni semmi érdemlegeset, sőt ahogy már megírtam és még egy páran, a szavazással vannak elfoglalva és egyikünk sem látjazt, hogy valami mozgolódás legyen ami az országot felpezsdíti egy kicsit!
    Lehet hogy Gyurcsánynak erre az oldalra kellene jönnie olvasgatni, mert remek írások vannak és némelyik nagyon biztató is egyben!
    Hihetetlen jó ötletek is érződnek e írásokból!
    Olyan rossz nézni, hogy oly sokan vagyunk, akik szomorúan látjuk a helyzetett és ami a legfőbb , hogy totális a kilátástalanság!
    JÓ volna már valami lépés előre, nem mindig csak helybe topi vagy két lépés vissza!
    Ami még fontos megjegyezni, hogy az mszp–ben is remek jogászok vannak , akik jó lenne, ha összeülnének és valami okosat kitalálnának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. “Orbán bajban van. Én nem vagyok börtönben, pedig megígérte.”

    Kicsit óvatosabban fogalmazni, ha szabad kérni, mert “ami késik, nem múlik”.
    Még egy ilyen kritikus és magabiztos bejegyzés, és máris másképpen lesz. Ugye tudjuk, hogy Orbán és szektája nem tûri sem a nyílt kritikát, sem a határozott ellentmondást? Fenyegetve érzi magát, és forró fejjel megy a falnak. Kinek hiányzik a csetepaté?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Sedona.
    Nem azt írtam, hogy az ügyből kifolyólag a kormány megbukik. Nagyobb dolgokat is megúsztak eddig. Azt írtam, hogy Poltnak mennie kell, ha nem tudnak felmutatni semmit. Már pedig úgy néz ki a mostani állás, hogy lázasan keresik a bizonyítékokat, de eddig semmi, lehet, hogy kreálnak. A kormány szerintem 2014-ben bukik, ha addig nem vezetik be a rendkívüli állapotot. Vagy a 2/3 birtokában azt nem mondják, hogy nyolcévente lesznek választások.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Ismét leírom, Gyurcsány a végtelenségig feszíti a húrt. Úgy látszik, ezt valamilyen stratégiai szerint teszi, de lehet, csak azért, mert nem tudja elviselni, hogy a pártjának a vezetése nem tudja, vagy számításból (más vigye el a balhét) nem akarja megvédeni a kádereit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  9. Hogy ki bukik mint bukik , már az is borítékolva van ! Ezek előre menekülnek , mert már megszületett a prejudikáció , már mint az ügyvédek az okai mindennek mert bizonyítékokat tüntetnek el , ezért nincs rájuk szükség sem 24 , sem 48 óra után és egyáltalán sem !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Nem fognak bukni, nem adják olyan könnyen magukat. Már minden stratégiai (pénzes)helyet elfoglaltak, ha esetleg buknak, akkor is sínen vannak. Sajnos nem úgy mint József Attila.Olyan mérhetetlen pénzt loptak egy év alatt, olyan tőke áll mögöttük, még egy világválság sem ingatná meg őket.Ez az egész cirkusz a vezér zavart elméjének szüleménye, nem törvényességi hanem orvosi vizsgálat állíthatná meg. Ki hiszi el, hogy a fizetett tapsolókon kívül van olyan ember akire hat ez a sok hazugság? Sajnos még mindig van!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Újra kell éleszteni a rendszerváltás környékén létező POFOSZ-t, azaz a Politikai Foglyok Országos Szövetségét és a tagságot ki kell bővíteni a Horthy-rendszer politikai foglyainak, a Rákosi-rendszer politikai foglyainak, és az Orbán-rendszer politikai foglyainak közös szervezetévé.
    Remélem, hogy egy kormányváltás után tovább bővül ez a kör…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Tény hogy orbán megint az elszigetelődés felé tart. Megint, mert az előző ciklusban sem voltak már hajlandóak szóba állni vele. A politikát lehet tanulni, de a gyakorlásához érzék is kellene, ami neki nincs. És nem szalonképes, ez az Amerika látogatásnál kiderült. Egyszerűen nem politikus, hanem megmaradt pártvezérnek, mind viselkedésében, mid a tetteiben.
    Nem fog bukni, mert nem lesz akkora felzúdulás, mint amit a fidesz szervezett. Az emberek önmaguktól ezért nem fognak kimenni, ha nincs aki szervezze őket. Konstatálják a dolgot, de egy idő után elalszik az ügy. Sokkal inkább a nemzetközi nyomás, elszigetelődés lehet hatásos, mivel ha egyértelműsödik a fasisztoid diktatúra, hivatalból elhatárolódnak Magyarországtól. Már vannak jelek, és lassan tettek is lesznek. Gazdasági, politikai, pénzügyi lépések

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Az igazság az, hogy kár ott politikát keresni, ahol teljesen másról van szó.
    Mára szerintem már világossá vált, hogy Orbán hatalomra jutását, Magyarország leggazdagabb oligarhái pénzelték és ezáltal irányították is. Megpróbálkoztak annó Gyurcsánnyal is, de Ő elhajtotta őket a francba, megmondta vigyék a vállalkozásaikat, ha nem tetszik a rendszer külföldre. Ez azóta meg is történt az összes nagyobb és egyben nyereséges vállalkozásaik már határon túl vannak. Ennek ellenére kétségtelen, hogy a világ gazdasági vállsága ezeket a kvázi oligarhákat ugyancsak megrázták, jó pár milliárdjuk bánta. Valahol ezt nagyon sürgősen be kell hozni, lehetőleg addig amíg nem jön egy újabb válság cunami. Van esély rá, érdemes e tekintetben Soros Györgyre figyelni, már csak azért is mert a már bekövetkezőt is jó előre megjósolta, pénzét a magyar vállalkozásaiból még időben kivonta. Na szóval: ezek az oligarhák -mivel már eddig is iszonyatos pénzeket fektettek Orbánba az a minimum, hogy cserébe a választási győzelmet is elvárták már végre tőle. Ezzel egyidőben pedig einstandolták az egész országot, ami azt jelenti, hogy sajátjukként kezelik. Orbán csak egy báb, akinek kutya kötelessége tenni azt amit a nagyok mondanak. A dolog roppant egyszerű hatalom csak ott van ahol sok-sok pénz is van, Erről ők gondoskodnak, minthogy arról is hogy egyre több legyen nekik. Ha rámegy az ország, hát rámegy, bár én a magam részéről gyanítom ezt azért nem fogják hagyni, ugyanis ez nem lehet érdekük.
    Ami pedig politikailag antidemokratikusnak, rendpártinak látszik az tulajdonképen egy bizonyos gesztus a Jobbik felé,.Pl. romaság bevonása a közmunkákba éhbérért a tákolmányuk slendrián megszövegezése, ami sokszor nacionalistán is hangozhat, és nem utolsósorban ezek a koncepciós perek, amiknek se füle se farka, de megfélemlítésre kiválóak. Mi megmutatjuk, milyen erősek is tudunk lenni. Egy tehetetlen kiszolgáltatott országban maffia módszerek. Ezért aztán nem értem Gyurcsányt végkép, mikor az MSZP-t egreciroztatja, mintha az számítana valamit is. Amilyen okos, értelmes találjon inkább a fiatalok között egy profi informatikához kiválóan értőt, aki majd fogja tudni, mi a feladat. Ezeknek, mármint az Orbán által állítólag megdöntött oligarháknak a leggyengébb pontjuk a pénz az intervenciót ezen a téren lehet megkezdeni.Neki már csak kéne tudni. Ezek a politikai parttalan dumák nem vezetnek sehova sem. Ha valamikor most van a legnagyobb szükség a messze híre magyar kútfőre, találékonyságra. Nem is annyira pártoknak, mint inkább értelmes, okos szakmailag kiváló emberek összefogására lenne most szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Amerika jobban figyel, mint gondolnánk 2011. július 8. péntek

Az MSZP sem nézi a köztévét 2011. július 8. péntek

Boross, a szánalmas Hóbagoly 2011. július 8. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos