Ronai and Ronai
AMERIKAI

A magyarok szerint Orbán megvédte a “nemzeti érdeket” 2011. július 9. szombat 10:08 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A magyarok szerint Orbán megvédte a "nemzeti érdeket"

Budapest – A Nézőpont Intézet szerint a magyarok hetven százaléka úgy véli, Orbán Viktor sikeresen védte meg a nemzeti érdeket az Európai Parlament előtt, ahol úgy lepofozták, mint hülyegyereket a búcsúban. Magyarország szégyene volt ezúttal is a miniszterelnök, eközben még az ellenzéki válaszolók majdnem fele is büszke volt Orbánra, aki ma Európa leginkább megvetett politikusa.

A hírt az MTI közölte azzal a címmel, hogy “a miniszterelnök sikeresen védte meg a nemzeti érdekeket az Európai Parlament előtt. A Nézőpont Intézet honlapján is ez a cím szerepel: “A miniszterelnök megvédte a nemzeti érdekeket.” Maga a közvélemény-kutató cég is úgy tálalja a vizsgálat eredményét, mintha az lenne a nemzeti érdek, amit Orbán képviselt. Ez eleve megkérdőjelezi a cég és a vizsgálat objektivitását. A Nézőpont Intézet úgy definiálja magát, hogy konzervatív-szabadelvű értékrendet követ.

A Nézőpont Intézet legfrissebb országos közvélemény-kutatásában a beszédet ismerők hetven százaléka szerint Orbán Viktor miniszterelnök “sikeresen védte meg a nemzeti érdekeket” kedden az Európai Parlament előtt.

A Nézőpont Intézet pénteken juttatta el az MTI-hez országos reprezentatív minta szerint kiválasztott ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérésének eredményét. Kiemelték: annak ellenére, hogy a kutatás a miniszterelnök európai parlamenti szereplését követő három napban készült, a magyarok 47 százaléka hallott Orbán Viktor beszédéről.

Mint írták, “a kérdésben tájékozottnak tekinthetők” – akik ismerték a miniszterelnöki beszédet – 96 százaléka szerint szükséges volt a nemzeti érdekek európai pártok előtti megvédése. Köztük 70 százalék érezte úgy, hogy Orbán Viktor fellépése sikeres volt, 26 százalék szerint viszont sikertelen volt.

Pártszimpátia szerinti megoszlásban az érvényesen válaszoló Fideszt támogatók 91, a Jobbik-szimpatizánsok 54, de még az MSZP-s és az LMP-s tábornak csaknem fele is (47, 46 százalékuk) azt válaszolta: “Orbán Viktor az Európai Parlamentben elmondott beszédével sikeresen lépett fel a nemzeti érdekek védelme érdekében”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -16 ( 20 szavazatból)
A magyarok szerint Orbán megvédte a "nemzeti érdeket", 1.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. vikus, egészen addig örömködnek, amíg nem lesznek betegek. Amikor is kapnak pár hónapig 150-160 ezer forintot (táppénz maximum) aztán kirúgják őket, és jön 3 hónapig az “álláskeresési támogatás”. Az ilyesmi nagyon meg tudja változtatni a nézőpontot! Ha pedig ezt sikerül elkerülni (a balesetekkel együtt) akkor a most megtakarított pénzt majd szögesdrótra és fegyveres őrzésre költhetik, ha majd a társadalom szétszakadása egy banánköztársasághoz “méltó” közbiztonságot hoz magával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Hát ha az a nemzeti érdekünk, hogy az EU-ba utálják a magyar /Orbán/ kormányt az sikerült neki. Hozzá teszem azonnal ,hogy velünk, a néppel senkinek nincs semmi baja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Kíváncsi lennék a profi közvélemény kutatók az ilyen kommunikációs bravúrokat hogyan fogadják, mert hogy az ő renoméjukat is megtépázza ám egy ilyen akció?
    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Nem a magyarok szerint, hanem a Nézőpont Intézet szerint….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Magyar állampolgárok küldetésüknek tekintik megismertetni a világgal vezérük, Orbán Viktor nagyszerű európaiságát, ezért a koki-saller-tarkó tartalmú fantasztikus szövegrészt / videórészletet nemzetközi útjára bocsájtották.
    A “koki projekt” elindítói kérnek minden netpolgárt, hogy segítsenek öregbíteni Magyarország jó hírét: terjeszteni a szöveget / videót, különösen idegenajkú ismeretségi köreikben. Köszönettel várnak segítséget a további nyelvekre való átültetéshez is, különösen az adott nyelv szlengjében járatosakét. a Videó eddigi verziói innen elérhetők: https://evitae.wordpress.com/2011/07/09/orban-viktor-az-europeer/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Ennyi nyelvterületen a “Nézőpont” nem végez ám felmérést! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Óriási!!. Ha valakinek rosszat akarok akkor csak ennyit kell mondanom:
    Védjen meg téged az Orbán Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Azt kell törvénybe iktatni, hogy egy “közvélemény kutató” mikor objektív, és mikor elfogult. Az én objektív véleményem szerint ez a felmérés elfogult “kutatás” volt. Pusztán nézőpont kérdése az egész.
    Azok, akiknek az az érdekük, vagy inkább a nézetük, hogy Magyaro. lépjen ki az unióból, azok a politiukusok dobnak be, vagy rendelnek meg ilyen célzottan provokatív kutatásokat.
    Amúgy, a kenyerem javát már megettem, úgynevezett vagány külvárosi környezetben nőttem fel és mozogtam is. A kokit mégcsak értem és az igaz is, mert ez a fölhözragadt – legalább is régi közegéhez mentális értelemben is oly közel maradt – tényleg kokit adott annak a szervezetnek, amely már eddig is annyi segélyt adott ennek az országnak…, DE a sallerről csak annyit tudtam, hogy a lukas bicigli gumit foltoztuk be, vulkanizáltuk vele – annak idején. Ezt a változatát viszont sose hallottam. [ Talán azt kell alatta érteni; ahogy a saller foltot hagy a bicaj gumibelsőjén, ugyanúgy hagytak führerünk szavai is foltot az Európai Unió arcán és becsületén. ] Hányingerkeltően cinikus beszéd – egy uniós elnöktől. Ő azt mondja: majd megmutatom ÉN nektek mit jelent az unió az ÉN értelmezésemben. ÉN nem is hiszek benne, mert ÉN csak a nemzetállamban hiszek, oszt annyi. Nem lessz ennek jó vége, az biztos. És ez az elfűrészelt óriás ezt is akarja, az most már biztos. És ha úgy lesz, meg is érdemeljük. Bár sajnálom a gyerekeimet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Bocs’, hogy még egy kicsit foglalom a helyet.
    Az, hogy mi a nemzeti érdek, igazán csak a történelem lesz képes megítélni. Így nem marad más hátra, mint szellemi emberek a történelmi példákon okulunk. …Mint ahogy Trianon, úgy a Donkanyar és Auswitz is (összesen egymillió halott) bizonyos rosz – nem előzmény nélküli – politikai folyamatok eredményekeként kulminálódott. Ezeket a folyamatokat nem elég a történészekre bízni. Nekünk kell naponta levonnunk a következtetéseket – és terjesztenünk! Itt, hazánkban ma ismét szörnyű dolgok vannak alakulóban…
    Bartus “Római iskola” című kitűnő tanulmánya legyen a tanúm, hogy igazam van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Kedves riposzt, nem csodálom, hogy a sallert nem ismerted, valószínűleg nem tanulmányoztad belülről a börtönök világát. A saller ugyanis a börtönszleng egyik szava. A neten több helyen is megtalálható ilyen vonatkozásában. Hogy Orbán miért épp a börtönszlengből merített ihletet, talán nem véletlen, és csak ez is Bartus úr “látomását a fasizmusról” teszi realisztikusabbá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos