Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika jobban figyel, mint gondolnánk 2011. július 8. péntek 19:05 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika jobban figyel, mint gondolnánk
Budapest, Washington – Szájer József tavaszi, amerikai látogatása vélhetően nem győzte meg az amerikaiakat. A néppárti uniós honatya tengerentúli látogatása után, egy szenátor júliusi felszólalásában Hillary Clinton diplomatikus fejmosásánál súlyosabb kritikával illette a médiatörvényt és a Fidesz kormány demokrácia ellenes lépéseit. Gereben István, az Egyesült Államokban élő közíró a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elmondta: Amerika jobban figyel Magyarországra, mint azt hinnénk.

Gereben István mondandójának tartalmi kivonatát itt olvashatják.

Az, hogy az amerikai külügyminiszter részt vett a megnyitón, jelzi Magyarország történelmi átalakulását, és országaink szövetségét. Sajnos egyéb változások viszont beárnyékolják az ünnepi alkalmat.
A tavalyi választásokon a Fidesz elsöprő győzelmet aratott – 52%-ot, ami a parlamentben 2/3-ot jelent – a 8 éve regnáló szocialisták felett. 1989 óta Közép-Európában ez az egyetlen ország, ahol egy párt abszolút többséget szerzett, miközben több kormány is belebukott már a viszálykodásba.

A választások azért is említésre méltók, mert 850 ezer ember, 16% voksolt a Jobbikra, egy antiszemita, romaellenes, irredenta pártra. Bár a Jobbik ellenzéki párt, rossz hatással van a nyilvánosságra.

Orbán Viktor kormányfő a Fidesz többséget arra használta fel, hogy egymás után fogadtat el vitatott kezdeményezéseket. Az egyik ilyen a médiatörvény. Az OSCE Representative on Freedom of the Media figyelmeztetett, hogy ha a törvény által elhallgattatható a kritikus média, a nyilvános vita, a kormány kezébe kerül a hatalom. Ukrajnában, ahol a demokrácia még alig vert gyökeret, a Kijev Post-ban megjelent egy cikk, miszerint a „magyar médiatörvény nem kell nekünk”.

“A másik aggodalmat keltő lépés a határon túli magyarok, az elveszett birodalom kérdése. Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában kettős állampolgárságot kaptak a magyar származású lakosok, pedig 2001-ben a magyar kormány elhatárolódott az Európa Tanácsban a kettős állampolgárságtól.

A legújabb provokációt Kövér László követte el, amikor is kijelentette, hogy a szlovák határ katonai megváltoztatása jogos, a szlovákiai magyarok a mieink. A nacionalizmus egyik fele a határon túli magyarokhoz való mértéktelen ragaszkodás, másrészt a hazai kisebbség iránti intolerancia. Pl. annak hangoztatása, hogy a holokauszt ugyan a zsidók XX. századi tragédiája, de a magyarok igazi tragédiája Trianon.

A kormánytöbbség új alkotmányt fogadott el, amit a Velencei Bizottság áttekintett, és számos kifogást is megfogalmazott. Például, hogy számos pont csak 2/3-os többséggel, sarkalatos törvényekkel módosítható. Más szóval, minél több tárgy kerül ebbe a kategóriába, annál kisebb lesz a jövőbeni választások jelentősége, annál jobban bebetonozhatóak a 2/3 politikai preferenciái.

A bizottság konklúziója: „veszélyben a demokrácia”. Ehhez járul még hozzá az Alkotmánybíróság létszámának 11-ről 15 főre növelése, a bírák nyugdíjazása 62 éves korban, ami a bírák 10%-át érinti.

Orbán Viktor ki is jelentette, hogy a következő 10 kormány kezét kívánja ezzel gúzsba kötni. Nem csoda, hogy a Freedom House e héten megjelent, szokásos éves jelentésében (Nations in Tranzit – Átmeneti országok) kiadványában jelzi, hogy Magyarországon romlott a megítélés a civil szféra esetében is, a média függetlensége, a kormányzás demokratikus mivolta, és az igazságszolgáltatás függetlensége.

Furcsa módon, ellentétben a Közel-Kelet demokratikus reformjaival, Magyarország más irányba halad: a Transparency International figyelmeztet, hogy az ombudsman kinevezése (az elnök nevezi ki, nem a parlament) is árt a végrehajtói függetlenségnek. Az új egyházi törvénynek számos kisegyház lesz a vesztese, visszavonhatják az engedélyüket. Riasztó az is, hogy nyugdíjból visszarendelt katonák és rendőrök vigyázzák majd a cigány (köz)munkásokat.

1989-ben Magyarország élen járt a demokrácia és az emberi jogok terén. Ma rossz az irány. Idő kell, míg a kormányok kipuhatolják határaikat. Reméljük, hamarosan helyrebillen a magyar trend. Időközben imádkozunk, hogy a változásra példát kereső nemzetek elvetik a magyar modellt.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 17 szavazatból)
Amerika jobban figyel, mint gondolnánk, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Amerika figyelme mit sem ér. Itt cselekedetek kellenek, mert a fülkeforradalom gőzhengere már elsőpörte az ország demokratikus berendezkedésének mintegy 75-80 %-át.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  2. “Időközben imádkozunk, hogy a változásra példát kereső nemzetek elvetik a magyar modellt.”
    Bocsánat, nem tudtam, hogy imával akarják a kérdést megoldani..
    Még szerencse, hogy Magyarországon az iskolákat egyre s másra
    adják egyházi kézbe. Időben kell megtanulni imádkozni. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. Azt tuggyuk hogy figyel , de mit gondol ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  4. Az sem baj,ha figyelnek,az plåne nem ha imådkoznak, de van amikor tettekre van szukseg!
    Ha mås nem, akkor legalåbb vilågos megfogalmazåssal elszigetelodni, a protokolåris kapcsolatokat kerulni,hogy erteni lehessen mirol van szo!
    Ugy mint az egyik EP szonok tette: ….Orbån Ur On meghivott minket ebedre, de elment az etvagyam, nem ulok Onnel egy asztalhoz!
    Ha ezt sokan megteszik, mår tettek valamit!

    Bocs, de egy norveg geprol irok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  5. “..mit gondol?”
    Mit cselekszik? Ez itt a kérdés?
    Ha negálják kis országunkat, szívhatjuk!
    Jelenlétünk, a globalizáció palettáját, alig látszik. Nem sokat zavarunk!
    Gyakorlatilag (szerintem) csak a médiában lehetne ostromolni az itteni antidemokratikus intézkedéseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. “A választások azért is említésre méltók, mert 850 ezer ember, 16% voksolt a Jobbikra, egy antiszemita, romaellenes, irredenta pártra. Bár a Jobbik ellenzéki párt, rossz hatással van a nyilvánosságra.”

    A magyarok olyanok mind a Bourbonok:
    “Semmit sem felejtettek, semmit sem tanultak”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  7. A fenti fotó nagyon beszédes ! Nekem nem tetszik, hogy H.Clinton ilyen kedélyesen üdvözöl egy fasiszta diktátort !!! Ha ennyit ér Amerika odafigyelése, akkor azzal semmire sem megyünk !!!
    Ezt a diktatúrát csak csak forradalommal lehet eltörölni! Ehhez pillanatnyilag még nincs meg a közös egység és akarat. Annak idején nekem a történelem órán azt tanították, hogy forradalmi helyzet akkor áll elő, amikor az uralkodó osztály már nem tud a régi módon uralkodni, és az elnyomott osztály nme tud a régi módon élni. Úgy néz ki, jelenleg ez a helyzet még nem állt elő nálunk egyik oldalon sem. Remekül tud uralkodni az uralkodó 2/3, és a zemberek is tudnak még a maguk megalkuvó módján élni, sőt egy részük haszonélvezője a diktatúrának, más része megalkuvó, szintén egy része meg fél.
    —–
    Kedves Hazám! Sok szenvedés vár még rád ! Minél később ébredsz fel, annál több lesz a szenvedésed !
    ——

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  8. T.
    Hazafi
    2011. július 8. péntek
    21:01 ,
    Tökéletesen egyetértek Veled!(Sajnos)
    Vesszen a fidesz ,pusztuljon a diktátor!!!Emberek….ébresztő!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Nekem is ez ugrott be, a fotó alapján!
    Baloldalt az ájtatos manó!
    H.Clinton, meg minek örűl?
    Ha, már muszáj volt kezet fognia (?), legalább ne mosolygott volna, a protokol szerint.
    Szegény fiatalok (köztük az enyémek is) fel sem fogják, hogy mi folyik körülöttük!!!

    Hillar

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  10. Nem bízok Klintonnéban.
    Jogász !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Ne Amerikátol várjátok a csodát. A csodát nekünk kell megcsinálni! forradalmat minél előbb, és nem a jellemtelen politikusokra várni, mert ők a forradalomtól rettegnek. A civileknek kell fellázadni, mindenütt és minden formában. Az araboknál sem politikusok lázadtak fel, hanem leginkább a fiatalok. Ők tudták, hogy ha jövőt akarnak maguknak, csak a forradalom segít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  12. Teljes szívv el támogatom Nyul Györgyöt. Egész télen, meg tavasszal tüntetésekre futkároztam, és fájó szívvel láttam, hogy még mindig az én korosztályom van többségben (hatvanas).
    Egy egészen pici pontosítás Gereben Istvánhoz: Magyarországon 1989 után volt ennél is nagyobb arányú kétharmada (72%) 1994-ben, a szocialista-szabaddemokrata koalíciónak. És tulképp a Fidesz is koalíció a KDNP-vel…:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. Itt van az eredeti szoveg az eredeti weboldalrol. Jo lenne szo szerint leforditani es ugy is megjelenni. Ezeknek persze ez sem szamit – az EU es a UN utan most Amerika? Es? A szocik tamadjak hazankat, mi meg megvedjuk magunkat.

    http://csce.gov/index.cfm?FuseAction=ContentRecords.ViewDetail&ContentRecord_id=433&ContentType=S&ContentRecordType=S&CFID=58282848&CFTOKEN=86590241

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Hillaryt nem kell komolyan venni. Ő már Arafatot, a ragyás képű palesztin terrorista vezért is csókolgatta vigyorogva (a fene a gusztusát, hogy okádás nélkül kibírta!) a mocskos szájú K. nejével, aki arról rinyázott Hillarynak, hogy Izrael „megmérgezi a népét” Aids-szel. (!?) Ha jól emlékeztek, a hírhedt szoknyavadász elnök férj, pedig puffogtatta a sajtónak a kificamodott frázisait: „Ha Izraelt megtámadják, én leszek az első, aki fegyvert fog.”
    Lakonikusan csak ennyit, az örökké somolygós, szava hihetetlen, politikus párról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Orbán nagyon győzött és ezt szépen ki is használja. Elsősorban akkor ki a hibás, vélhetően az aki a fideszre szavazott és azt már azóta megbánta. Jól megszivta, most gondolkozzon el a fideszre szavazó és azt megbánó, hogyan tudna javitani hibáján. Orbán főzi a levest, kérdés megeszik-e az emberek? Amig kanalazza a többség Amerika legfeljebb csak figyel. A háttárben meg biztos megy a diplomáciai nyali fagyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Nincs miért tisztelni Hillary Clintont és az amerikai népet sem amiatt, hogy ránk figyelnek. Nekünk, magyarországi magyaroknak kell szembenézni Orbán Viktorral és jogállamot bontó, hazug üzelmeivel és irányítatlan megszorításaival, leépítéseivel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Big brother figyel?
    És?
    Attól még semmi nem fog történni.
    *
    Mindaddig, amíg:
    nem függesztik fel az EU szavazati jogunkat,
    nem függesztik fel a NATO szavazati jogunkat,
    nem állítják vissza Magyarország felőli határok ellenőrzését (visszaállítják Schenget),
    nem függeszti fel Amerika és Kanada a vízum mentességet,
    nem tiltja meg a magyarországi EU küldöttek felszólalását,
    nem jelentik ki egyöntetűen az EU országok, hogy nem fogadják a magyar kormánydelegációkat,
    addig nem fog ebben a nyomorult ország vezetésében változás történni.
    Ezek napról-napra rombolják szét a demokrácia alapköveit, húzzák ki a tartóelemeit.
    Egy év, és az intenzív fasisztoid politika ellehetetleníti a demokratikus választás lehetőségeit, ellehetetleníti az ellenzék létét.
    *
    Amerika ne csak figyeljen, hanem tegyen drasztikus lépéseket. Ne higgyen a 2/3 többségnek, mert akik oda juttatták Orbánékat, azokat félrevezették, marketing fogásokkal tévedésben tartották a tömegeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. “Amerika figyelme mit sem ér” -olvasom az első hozzá szólások között. Be vallom nem is értek ezzel egyet meg nem is igazán értem !!
    “ide cselekedetek kellenek” – ezt meg végképp nem értem,mégis mit vártok az USA tol?? “Ő” cselekedjen helyettünk ???
    Nem fog,a fáklya csak az irányt mutatja. Tudatosítani kéne végre hogy nem lesz változás harc nélkül,s bizony ha jobbítani szeretnénk sorsunkon meg kell fizetnünk az árát az is lehet lesz akinek a legnagyobb áldozatot kell meghoznia mit ember hozhat.
    S akkor csak akkor tud nekünk segíteni az USA s a szabad világ, most pedig nincs másunk mint az ö vigyázó szemük,az hogy figyelemmel kísérik a történéseket
    s ha el jön az ideje tudni fogják ki a “legitim” !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. sly, a legkisebb áldozat a partizánakciókkal járna, szétszórtan, országszerte.
    Ennek még nem jött el az ideje, az emberek még nem érzik..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Az EU és az USA csak azzal tudna segíteni nekünk, hogy teljesen elszigeteli az OVis-t és kormányát. Csakhogy ennek is mi isszuk meg a levét, mert ugye eleinte az OVis-t nemigen zavarná a dolog = nem ő lenne új munkanélküli, nem neki nem lenne pénze tüzelőre, villanyra, nem ő éhezne, hanem mi a zemberek! És amikor már üres a hasunk, akkor kezdenénk csak forradalmárkodni. A magyar zemberek már csak olyanok, ha van mit enni, akkor nehéz az utcára vinni őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Gonoszka
    Több út áll nyitva ,az egyik az ország le állása ,teljes munka beszüntetés meg mutatni Orbánnak hogy nem oda Buda!! Ez a békésebb de ehez is kell az a három négy rendőr s honvéd tábornok aki hajlandóságot mutat a támogatására még ha csak a passzivitásukkal is kezdetben majd a “törvényes rend” vissza állítása okán a hatalom időleges át vételére. Még a törvényes választásokat ki írják a FIDESZ törvényen kivűl helyezése mellett s mivel fel számolják őket az összes általuk hozott alkotmány s törvény ellenes “törvényüket ” fel függeszteni meg semmisíteni. Kíváncsi lennék ha be sem jutnának a parlamentbe hogyan kötnék meg az eljövendő tíz kormány kezét. Orbánt meg meg kérni az” önkéntes” száműzetésre vagy 30 éves tényleges életfogytiglan várna rá. Mint haza árulóra hiszen el árulta a hazáját ,egyeduralómra diktatúra ki építésére tört !! Annak meg ez a büntetése a világon mindenütt.

    …………….

    A másik a “szabadság” harc,egy hosszúra nyúló partizán hadviselés. Az jóval több áldozattal jár ha nem szélesedik ki a lehető leghamarabb egy hagyományos “polgári felkelésbe”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Sly, sokban igazad van. A teljes leállásban nem hiszek,
    harcok előbb lehetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Ha így ha úgy de meg kell tenni amit el kell végezni Gonoszka ,nekem mindegy lenne melyik megoldást választja a nép az isten adta nép én teljes mell szélességgel támogatom őket. Le porolom egy rég nem használt tudásom s állok elébe mivel a harmadik út a 2014 es választásokban már csak egy idült idióta hihet.
    Törvénytelen diktatúrát ritkán lehet vér áldozat nélkül megszüntetni,a negyedik útból abból hogy várjuk ki még a nagy vezér idős kori elhalálozásával magától meg szűnik s vele együtt sírba szál a “probléma” meg pláne nem kérek mivel szeretném még meg élni azt hogy újra szabad s demokratikus országban élek.
    ………………………………..

    Mindegy is hogy lesz egy közös ;a vádlottak padján a helye Hágában ennek az ön jelölt Királynak vagy az újra létre hozandó OPNI zárt osztályán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Ez a fotó számomra bosszantóan undorító. Szerintem Klintonnak most(!) nem szabadott volna Magyarországra jönnie. Ezek a ………….-k mindent a javukra magyaráznak, miközben a demokraták vergődnek. Csak meg kell hallgatni minden nyilatkozatukat. Bűzlenek az öndicsérettől… (Épp az imént hallgattam Orbán magyar hangja, Szíjártó nyilatkozatát az ATV-ben; minden ellenvéleményt a “baloldal ármánykodásának” állít be, legyen az kül, vagy belföldi, jobb, vagy bal, neki mindegy.)
    És ha már jött, tüntetőleg el kellett volna határolódnia minden meghívástól. Számunkra nem vígasztaló egy szenátor felszólalása sőt, kevés. Meddig vár még Amerika?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Vilmos herceg és Kate Middleton Los Angelesben 2011. július 9. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos