Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyors segítségre várnak a bíróságok 2011. július 29. péntek 7:23 Forrás: AN, MN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyors segítségre várnak a bíróságok

Budapest – Pénzt, paripát és fegyvert kérnek í bíróságok a kormánytól. A várhatóan sokasodó perek miatti megnövekedett munkához ugyanis nemcsak a tárgyi feltételek, de a szükséges összegek is hiányoznak. Jövőre 1,6 milliárdot kérnek – nem kevés pénz, ennyi volt tavaly Pintér Sándor belügyminiszter éves jövedelme..

A Fővárosi Bíróság (FB) levelet írt az FB az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak (OIT) és kérte, hogy vidékről csoportosítsanak át kilenc büntetőügyi és három gazdasági bírót, valamint biztosítsanak – akár béreljenek – nekik irodaházat.

A Fővárosi Bíróság (FB) büntetőkollégiuma 242 elsőfokú perben jár el az összesen kiemelt 888 büntetőügyből, s ennek teljesítéséhez gyors segítséget kér – mondta el a Magyar Nemzet pénteki számában Szemán Felicitász, az FB elnökhelyettese. Szeptembertől nagy gondot okozhat akár a tárgyalótermek kijelölése is.

Ezért levelet írt az FB az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak (OIT) és kérte, hogy vidékről csoportosítsanak át kilenc büntetőügyi és három gazdasági bírót, valamint biztosítsanak – akár béreljenek – nekik irodaházat. Az FB saját hatáskörben bírókat csoportosít át a kerületi bíróságoktól – közölte a Magyar Nemzettel Szemán Felicitász.

A lapnak az OIT szóvivője, Szűcs Péter azt mondta, a levelet még nem kapták meg. Ugyanakkor emlékeztetett arra – olvasható a Magyar Nemzetben -, hogy “a tanács a szóban forgó törvények végrehatásáról határozatot hozott. Eszerint a legtöbb bíróságon nem biztosítottak a feltételek, a kiadási többlet fedezetére idén 340 millió, jövőre pedig 1,6 milliárd forintot kérnek a központi költségvetésből.” A lap felidézi, hogy július 13-tól hatályos az a törvény, amely a kiemelt ügyek gyorsítását teszi lehetővé.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Az viszont nagy kérdés, hogy: MIT IGÉRNEK CSERÉBE?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ha az ügyeket 10-20 évig elügyeskedik, akkor a pénzből soha nem lesz elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Mi pedig pártpolitikától független rendőrséget, ügyészséget és bíróságot kérünkl!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Én inkább jogbiztonságot kérnék.
    Mert az nincs Magyarországon , ötven évek óta !
    A rendszerváltás dacára sem ! ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. A fidelisztáni hősökkel mutyizó bíráknak én ugyan mást adnék, nem pénzt és még csak nem is fizetést! Titkos paktumok a kormánnyal a másodfokú bírósági ítéletek tekintetében, ahol ugyanis kártérítések vannak, és a vesztes fél valamelyike éppen külön adóval terhelt bank vagy biztosító vagy akárki lenne, nosza gyerünk és kompenzáljunk, mert a Magyar itt nem nyerhet! Na ennyit a Magyar független bíróságról és az ítéletet megalkotókról….sok száz és ezer kárvallotja van a bíróságokat megjárt és pert vesztett szerencsétlen honfitársainknak! De egyszer ezeket a tévedhetetlen isteneket is elszámoltatják majd egy napon….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Hogy is gondoljuk a függetlenséget? Ki fizeti a bírókat? Ki biztosítja a tárgyi feltételeket? Ki biztosítja a biztonságukat? Közvetve Mi, adófizetők, KÖZVETVE. A valóságban kormány. A dézsmát, akarom mondani az adót ők szedik be, ők osztják el. A bírák ezt tudják, mint illik tudniuk. Az adófizető nem mehet oda ellenőrizni, hogy az adóját mire költik. Követve a Lézer Lúzer Lázár logikáját: “akinek nincs semmije az annyit is ér”, a bírók is érni akarnak valamit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Nekem is van egy 30 éves perem.Minden évben uj számot kap,igy mint uj ügy van nyilvántartva.Időnként szünetel az alperesek halála miatt,az örökös bejegyzésééig.Párszor már volt jogerős itélet is,melyet nem lehetett végre hajtani.Vagy vissza adták elsőfokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Malina Hedvig igazat mondott 2011. szeptember 27. kedd

D-day – szabad a pálya 2011. szeptember 20. kedd

Koncepciós perek Magyarországon 2011. szeptember 16. péntek

Súlyos, milliárdos büntetés 2011. szeptember 14. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos