Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ellenzéki összefogással váltaná le a Fideszt az LMP 2011. július 12. kedd 10:31 Forrás: AN, Klubrádió, Népszabadság

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ellenzéki összefogással váltaná le a Fideszt az LMP

Budapest – Őrület, de van rendszer. Vagy mégsem?  Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor egy hajóban? Még viccnek is rossz. Pedig az LMP komolyan gondolja. Vagy legalábbis úgy tesz. A szocialisták egyelőre nem lelkesednek az ötletért, a Jobbik még nem nyilatkozott.

Teljes ellenzéki összefogást javasol a kormány leváltása érdekében az LMP-s Karácsony Gergely. A képviselő szerint pártjának az MSZP–vel és a Jobbikkal kellene alkalmi koalíciót kötni a Fidesz legyűrése és a következő kormányok kezét megkötő kétharmados törvények megváltoztatása érdekében. Mesterházy Attila, MSZP elnök szerint komolytalan az LMP-nek az a felvetése, hogy alkalmi koalícióban tapsolják vissza a kormányt.

Ez a szövetség addig állna fenn, amíg kigyomlálja a demokratikus versengés akadályait – hangoztatta a Népszabadságnak nyilatkozó politikus. Szerinte ezután fel lehetne oszlatni az országgyűlést és sportszerű keretek között lehetne ismét rajthoz állni.

Az MSZP elnöke szerint hibázik az LMP-s Karácsony Gergely érvelése, mert például, ha egy alkotmánymódosítást kellene megszavazni, éppen az alkotmány és a médiatörvény kapcsán ég és föld az LMP a Jobbik és az MSZP álláspontja, ezért ez lehetetlen küldetés – mondta Mesterházy Attila, aki a Jobbikot nem tudja elképzelni együttműködő partnerként.

A szocialista elnök emlékeztetett, számos együttműködési ajánlatot tett korábban az LMP-nek, amely nem élt vele, ezért nagyon nehéz komolyan venni egy ilyen javaslatot. Mesterházy Attila szerint erről az ajánlatról érdemes volna Schiffer Andrást megkérdezni.

()

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Ellenzéki összefogással váltaná le a Fideszt az LMP, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. Mesterházy abban a tévhitben van hogy jól is járhat a 2 párti csiki-csukival ami még bekerülni se engedi a parlamentbe a kisebb pártokat.
    Nem fog. Az mszp felőrli magát belső vitáival és választok többsége nem bízik benne, demokratikus több párti koalíciót sokan látnának szívesen. Az viszont nem jöhet létre ha külön kell rájuk szavazni-legalábbis a fidesz választási törvénye szerint. Egy demokratikus koalíció a választások után kiírt népszavazásokkal megváltoztathatná a jelenlegi gazdasági, antidemokratikus törvényeket, leválthatok lennének a fidesz kormányokon átnyúló végrehajtó személyei. Összefogás nélkül több millió magyar mélyszegénységre lett ítélve a jelenlegi-hoszútávú fidesz gazdaságpolitika szerint. Ideje lenne felébredni a csipkerózsika álomból-ha ez nem történik meg bűnösségük a fideszével egyenértékű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. A jobbikkal fogjon össze a segesvári hóhér! De az LMP-vel is kár. Mocskosabbak és nagyképűbbek mint anno az SZDSZ. Az MSZP-nek nem kell sietni, főleg ilyen áron nem. Zorbán és a birka 2/3-a igya meg a levét annak, amit kitermelt. A nép amikor megunja, akkor fellázad és legalább(legkevesebb) becsukja űköt, de lehet, hogy fel is lógatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (23 szavazatból)
  3. Most kéne összefogni, mert az új 200 fős parlamentben 200 Fidess-es honfi ül majd és ellenzék nélkül kormányoz. Az, aki meg ellenzéknek gondolja magát a kijelölt helyen ( Népligetben, Csepel sziget déli csücskén ) tüntethet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. Azért az bájos, hogy az lmp szólít fel összefogásra, aki eddig soha nem volt hajlandó még az ország érdekében sem összefogni az mszp-vel.
    Ezek balfaszok mind, a zembereknek kell majd itt rendet tenni, mert ezektől semmi nem várható.
    Nem kell már sok idő, és százezrek lesznek az utcákon.
    Na akkor majd lehet hivatkozni a nemzeti együttműködés rendszerére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  5. Ez roppant érdekes.Eddig hallani sem akartak az összefogásról.Ahogy veszélybe került a képviselői állásuk egyből sürgetik dolgozzunk együtt a hazáért.Nofene bár ne legyünk telhetetlenek a kis lépésekből lesznek a nagy tettek.a remény hal meg utoljára ha az sincs akkor már végünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  6. Sajnos itt nincs kivel összefogni.LMP, Jobbik?Ugyan kérem!!!Pedig valamit tenni kell, mert ez még nem a vég!Ettől lesz még sokkal rosszabb is!!!Minden perc számít, zuhanunk, a Mariana árkot már alulról látjuk!Már régen az utcán kellene lenni, de ne legyenek kétségeink, ez a csürhe simán a tömegbe lövet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  7. Azt szokták mondani, hogy a jó munkához idő kell. Nyolc év volt felkészülésre
    Orbánnak a kormányzáshoz, az nem volt elég, ahogy a tények bizonyítják.
    Le kell váltani őket sürgősen és adni nekik negyven évet a felkészülésre…
    Vizionálunk felkelést meg hasonlókat, de senki nem tesz semmit. Lehet, hogy még nem jött el az ideje, az embereknek még nem jelentett elég kihívást Orbánék ámokfutása, majt egyszerre szakad el a cérna. De hogy elszakad, az biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  8. Kár,hogy nem értik meg az LMP ajánlatát!
    Ők nem koaliciót hírdetnek, hanem csak egy választási összefogást, minden leosztott szerep nélkül. A megválasztott többség érvénytelenítené a Fidesz által csak nekük kedvező választási szabályokat és utána új választtást írnának ki vagy a régi metódus vagy egy másik, de igazságos választási móddal. Az ekkor megválasztott többség alakítana kormányt és ez az új parlament, a megválasztott pártok szerint dolgozna tovább, lecserélve a fideszes ámokfutás rémségeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  9. Összefogni a nácikkal a fasiszták ellen? Ez aztán a beteg ötlet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  10. Bocs, de vannak olyanok is, akiknek a képviselője most nem ül a parlamentben. Három év alatt új, demokratikus pártok is megjelenhetnek. A reménynek mindig élni kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Meg kell alakítani a ” 2010-BEN NEM MENTEM EL VÁLASZTANI” pártot, már is le van váltva Orbán és bandája.
    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  12. Szószegő Fidesz szatelit párttal összefogni?
    Egyszer voltak jó időben jó helyen (és “jó” segítővel.)
    Ne is álmodozzanak a parlamentbe jutásról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Aki ma kezet nyujt az kezdi felismerni összefogás nélkül semmi sem fog működni. Aki ma egy kinyújtott kezet elutasít az önmagát zárja kalodába.

    Egyszeri szövetség egy népszavazási kezdeményezésre, például az Alaptörvény visszavonatására és még másokra. Máshogy nem megy demokratikusan.

    Van egy – két hónap még aztán az összes párt megy a levesbe.

    Jövőre az előrehozott választás után, az elfogadandó választási törvény alapján, a kétszáz fős parlamentben csak pár darab ellenzéki lesz, miközben a köztársasági elnöknek megválasztott Orbán mosolyogva néz le az általa rendszertváltott országra s hűbéreseire akik kénye kedve szerint igazgatják azt.

    Nem kéne mégis most összefogni? Én nem csak fanyalogni?

    Nem kellene a mostani pártoknak megakadályozni ezt? Amíg pártok. Amig még a parlamentben vannak.

    Nem kellene egy Demokratikus Népfrontot létrhozni amelyik összefogja a pártokból kiárándultakat?

    Nem kellene egy szakszervezeti akcióegység amely kilép a szakszervezetiségből és szervezett érdekvédővé alakul át? Nem szeptember végén! Most!

    Kérdések-Kérdések. Most kell a választ megadni. Ősszel már késő. Indul az gőzhenger.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Nem sokra becsülön az LMP-t, bár többre, mint a többi parlamenti pártot.
    *** De most kivételesen igaza van. ***
    Akár a Jobbikkal is össze kell fogni alkalmi koalícióban, hogy új választásokat lehessen kiírni. A Jobbik is, az MSzP is érdekelt ebben, akkor is, ha valamiért nem vállalják az akciót.
    Ellenvetés: “Ne legitimáljuk a Jobbikot!”.
    Csakhogy a Jobbik parlamenti párt. Negligálása jó lenne, de nem megy. Ha benne van a közös akcióban, akkor talán legalább a fidesz-fasiszták leváltása sikerülhet. Utána a Jobbik akár még legitimált parlamenti párt is maradhat, csak ne kerüljön döntő többségbe, és a vele ideiglenes koalícióra lépő pártok a Jobbik egyéb érdemeit elismerve határozottan utasítsák vissza a rasszizmust és a parlamenti demokrácia olyan megnyirbálására tett kísérleteket, mint amit a piktorék már végrehajtottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  15. Kedves “trulla”!
    Én tökéletesen megértettem a hírt, az LMP-t és Téged is. A Karácsony-féle ötlet nem teljes ostobaság, hiszen az LMP-s szempontból ugyan továbbra sem tekinti szalonképesnek sem a szocikat, sem a neohungaristákat, de ezen szervezetek aktív összefogásában látja annak egyetlen lehetőségét, hogy az országgyűlési mandátumokért folyó versengés ismét tisztességes szabályok alapján történjen. Hiszen ha a három párt együttesen elér egy akkora mandátumarányt, amellyel meg/vissza tudja változtatni a fideszista őrületet, akkor tényleg meg lehetne lépni azt, hogy közvetlenül ezt követően egy új választásokat kiírva, a már normális szabályok szerint alakuljon meg egy normális összetételű Országgyűlés!
    Csakhogy:
    - az LMP-s ötletből kiordít a “fába szorult szú” sirálma, hiszen a fideszes szisztéma szerint csupán csak ők meg (talán) a szocik jutnának mandátumokhoz, az LMP-nek és a Jobbiknak – de bármelyik másik indulónak is – viszont “coki”, ehhez hozzá tenném még azt, amit több más kommentes társam is megjegyzett: az LMP részéről eleddig semmiféle más ügyben nem lehetett tapasztalni a minimális összefogásra való hajlandóságot sem!
    - Mesterházynak igaza van abban, hogy a szocik és a Jobbik, illetve az LMP és a Jobbik között akkora az alapvető kérdésekben tapasztalható szakadék, amelyet jószerint nem is lehetne áthidalni; esetleg talán a parlamenti bejutást ismét lehetővé tevő tisztességes szabályok újraalkotásában, de semmi másban! – mi van akkor, ha a Jobbik, immáron “birtokon belül” zsarolni kezdi majd a két másikat, összekacsintva (háttérben mutyizva) az ellenzékbe szorult Fidesszel … ez is kitelik tőlük!
    Tehát a Karácsony-féle ötlet matematikailag jó, de realisztikusan szemlélve … no ne(?)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  16. Inkább 10 év Mussolini mintájú fasizmus mint 1 hónap nácizmus .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  17. Piktorék nincsenek messze a nácizmustól. Lássuk csak a közmunka-elképzeléseket!
    Nincs olyan nagy különbség a fasizmus és a nemzeti szocializmus között, van olyan szemlélet, ami a nácizmust a fasizmus válfajának tekinti.
    Ráadásul ez sem ez, sem az, hanem fideszizmus.
    Ha
    (1) a Jobbik saját bőrén tapasztalja, hogy mit jelent a totális hatalom,
    (2) a Jobbik mai szimpatizánsai ugyanezt megtapasztalják,
    akkor bár a képviselőikből kinézem, hogy a fideszt utánozzák, de a szimpatizánsai már kevésbé lesznek olyan lelkesek.
    Ekkor lehet esély arra, hogy a Jobbik — bár kelletlenül, de — visszatér a korábbi alkotmányos rendhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. AZ LMP-nek elment az esze.
    Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik — bármilyen cél érdekében is — elfogadja szövetségesként a Jobbikot., a fasiszták ellen a nácikat.
    Ebben az országban a baloldaliakat ma gyakorlatilag nem képviseli hiteles és cselekvő párt. Ez a torz helyzet a probléma oka, és torz helyzetben csak torz megoldások születhetnek. Az LMP javaslata is ilyen.
    Épeszű megoldást csak az hozna, ha megalakulna legalább egy (de inkább két-három) hiteles baloldali párt.
    Méghozzá gyorsan, hónapok alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Két komoly kérdésem van!!!:
    1: Éhesen, megalázottan kivárni a 4 évet (tehát még 2 és felet), és akkor rúgni seggbe ezt a büdös bagázst? Ez megy békésen is.
    2. Féléhesen, félig alázottan ősszel felbőszülni, és akkor elkergetni őket. Ez már kissé véresebb forgatókönyv, bár ennek a realitása egyre keményen kezd összeállni.
    Nehezen tudom feldolgozni az elmúlt másfél évet. Harmadik verziót pedig nem látok. Minél inkább látják “tévedhetetlenségüket”, annál inkább tesznek tönkre 9,5-et a 10 millióból. Van határ? Ki fog lépni? Kiben lesz bátorság elkezdeni az igazi forradalmat? Várjunk? Lépjünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  20. Karácsonynak megártott a meleg..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  21. Úgy látom, hiába folytattunk vitát az összefogásról Tétényi É. Hvg. riportja kapcsán.Ez az elvtelen és gyakorlatban is kivihetetlen összefogás nevű zagyvaság, mind a hosszú ideje tartó elvtelen politizálás következménye. Nem lehet folytatni, az árát nem lehet megspórolni.
    Túl az elveken ami az LMP-t illeti. Az eddigi MSZP és Gyurcsány csepülő elvtelen politizálás / Gyurcsány lábbal tiporta demokráciát ! mondta Schiffer, tyúktolvaj mondta Schiffer, stb/ csak azért, hogy a Fidesz ne tudja összemosni őket az MSZP-vel, az most visszaütött. Most a Jobbikkal is összefogna ugyanezért.Hol van itt a “lehet más a politika” jelszó tartalma? Hol vannak itt az elvek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  22. Ahogy elnézem az mszp jelenlegi múmiái az előretolt, jól tartott malacra hajazó bábelnöke inkább eltölt még 2×4 évet a narancsliget árnyékában, minthogy résztvevője legyen annak kivágásában.
    A baj, hogy az elvakultan vörös híveik is így gondolják.
    Lelkük rajta.
    Én azonban azt gondolom, hogy egy forró ősz után feltűnik egy (rég-új??) hiteles arcok által képviselt politikai (párt) alakulat, amelyik megpecsételheti a két konckergető banda sorsát is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  23. kozep! Ámen! Várom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Nem ezek a pártok fogják leváltani a fideszt, mert egyenként és összesen is alkalmatlanok rá. Alkalmatlanok a jelenlegi vezetői is.
    A fideszt nem a szavazófülkében fogják leváltani, hanem az utcán.
    Az uj választási törvénnyel gyakorlatilag nem hagyott más lehetőséget, de bízik abban, hogy ez nem fog bekövetkezni. 2014-ig biztos nem,de azt követően azt hiszem bármikor. Qrva nagy balhé lesz itt.
    Persze akik most osztják az észt, azok nem vesznek majd benne részt, így aztán alapból válnak hiteltelenné

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. girbegurba -nak
    **
    nem szeretem a kordonbontást (a mostani kordon sem semmi: osmány tákolmány az ORSZÁG háza előtt)
    reménykedek egy harmadik lehetőségben, mert 2006-s tankparádé és csetepaté sem nyerte el tetszésemet
    **
    3. lehetőség
    te is fiam ….
    azaz, fideszen belüli széthúzás, melyet mi állapolgárok sürgethetünk azzal, hogy rendszeresen megkérdezzük, FELELŐSÉGRE vonjuk parlamentben ücsörgő képviselőinket
    feleősségre vonjuk, ELSZÁMOLTATJUK … BESZÁMOLTATJUK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Orbán András Lajos

    Evvel a párttal összefogni aki 1-2 hónapja hallani se akart az MSZP. ről , ez az ember meghibbant, vagy besz@rt , hogy oda a jó nagy fizu, meló meg semmi………….Az LMP.vel álljon össze a hóhér, mihelyt kimásznak a kakiból, már hátba is támadják az addigi szövetségest……………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  27. Olah Zsuzsanna

    Mosolygonak igaza van, ha azok akik nem mentek el szavazni most osszeallnanak, az legalabb 4-5 millio nem FIDESZ szavazo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Sajna ezek a ” Én nemszavazok egyikresem mert ez már olyan gusztustalan ” véleményű emberek hozták létre a jelenlegi sanyarú helyzetet.
    EZEKTŐL elvárni hogy mostmajd megvilágosodjanak és elmenjenek szavazni ?
    Ugggyan kérem …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Olah Zsuzsanna

    Ez viszont igaz, sajnos az en rokonsagom is ezt tette Geyza! Keso banat! Persze meg az is idetartozik, hogy mar elore telebeszeltek az emberek fejet, hogy a FIDESZ annyira jol all az elemzok szerint, hogy ezer %-ban nyerni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Ego – egy új, vagy “akár 2-3″ hiteles baloldali párt megalakulása és választáson indulása a legjobb módszer a fidess hatalmon tartásához az általuk kitalált választási szisztémával. Orbán nem hülye – nagyon is számol a magyar turáni átokkal! Tehát lehet, hogy nem ez a szándékod – de eredmény szerint egy narancskullancs ugyanezért kommentelne!
    Legalább Esztergom példájából tanulhatnátok. Egyik körzetben sem kapta a legtöbb szavazatot a fidesz – de az ellenzék többségi szavazata MEGOSZLOTT köztük, mert CSAK a polgármesterrel szemben állítottak közös jelöltet!! Csakis kompenzációs listán jutottak ezért képviselői helyhez!
    TÉNYLEG nem értitek, hogy egy fidesz leváltására irányuló pártszövetség csak a fidesz ellen irányulna – és egyetlen programja lenne a vissza állítani a demokratikus játékszabályokat? Ha ehhez a Jobbik is kell – akkor KELL!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Nem a Jobbik kell , hanem valamiféleképpen megkellene győzni a lakosság felét hogy emejje már fel kétésfél év múlva a lottyatt sejhaját és vánszorogjon már el a szavazófülkéig.
    Személyit otthonnefelejcse…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Kedves admin!
    Az “Ellenzéki összefogással váltaná le a Fideszt az LMP” című cikkre küldött reagálások egy kivételével eltűntek (az enyém is).
    Nem hiúságból kérdezem, de érdekelne, miért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Kedvas admin!
    Háromszor töltöttem be újra az oldalt, mindháromszor csak egy bejegyzés volt.
    Negyedszerre megjelent az összes “eltűnt”.
    Ezek szerint a hiba nálam van, elnézést a feltételezésért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. kekec írta:
    “Ego – egy új, vagy “akár 2-3″ hiteles baloldali párt megalakulása és választáson indulása a legjobb módszer a fidess hatalmon tartásához az általuk kitalált választási szisztémával. …”
    .
    Kedves kekec!
    Meglehet.
    Meglehet, hogy a Fidesz tovább marad hatalmon, ha “el kell bíbelődni” egy hiteles baloldal felépítéséhez.
    Csakhogy jelenleg nincs olyan párt, amelyre szavazni szeretnék, és szerintem sokan vannak ezzel így. Márpedig hiteles baloldal nélkül a Fideszt VÉGLEG leváltani/elzavarni nem lehet.
    Ha a Jobbikos szövetség összeállna és elzavarná, a folytatásban semmi sem védené meg egy Orbán 2-től, sőt, rövid úton biztosan oda vezetne, egyszerűen azért, mert így a baloldal soha nem tanulná meg azt a leckét, amit Orbán feladott neki. Soha nem ismerné fel, hogyan kell megküzdeni a Gonosszal, sem azt, hogyan kell átalakulnia ahhoz, hogy képes legyen rá.
    Amit javasolsz (az LMP-vel együtt), az olyan, mint ha egy pestisesnek gyógyszert kínálnál a pestisfoltok eltüntetésére. A foltok egy időre eltűnhetnek, de a pestis marad.
    Hazugságra nem lehet építeni, márpedig egy MSzP-LMP-Jobbik szövetség hazugság — a baloldalnak SOHA nem szabad lepaktálnia a szélsőjobbal, különben megszűnik baloldalként (pláne hiteles baloldalként) létezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. LMP!
    Ennyire keson ebredok vagyunk!
    ezt a valasztåsok idejen is fel kellett volna ismerni, megakadålyozando a 2/3-ot!
    Azert most se keso de nemigazån nekik kellene vezenyelni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Husz János Puszita

    A franc üsse meg, megérem hogy a Jobbikra, az Lmp-re és az Mszp-re kell szavaznom??? Mondjuk ha direkt azzal kampányolnának, az első intézkedésük a választási törvény módosítása és szabad demokratikus választások kiírása lenne…..arra szerződnének a választókkal……hmmmmm nehéz ügy de lehet nem lesz más módja. Veszek egy nagy levegőt és most utoljára protest szavazok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Husz János Puszita

    Lehet Ego, hogy igazad van. Bekkeljünk ki még 4 évet, hátha akkor valódi tisztulás kezdődik a magyar politikai életben? A második ciklus nehezebb az elsőnél, meg kell tartani az eredményeket, fel kell vállalni a felelősséget, nincs már kire visszamutogatni. Hosszú távon jobban járnánk talán. Feltéve hogy nem megint a demagógia győzedelmeskedik 7 év múlva. Rövid a magyar választói emlékezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Husz János Puszita

    Az igazi az lenne persze, ha alakulna egy hiteles, demokratikus koalíció, akire nyugodt szívvel adja le az ember a voksát, de ha nem lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Nos, akárhogy is lesz (sőt akár mindennek az ellenkezője)
    Ez a gondolat egy MÉM, megszületett, vitatni fogják, többször felmerül még. És Esztergomból indult ki – ahol bizonyította, hogy nem csak elméleti felvetés, hanem (legalábbis helyi szinten) gyakorlatilag is működőképes.
    Majd meglátjuk mi lesz a sorsa a természetes kiválasztódás során.
    Fejlődhet, visszafejlődhet, elhalhat, mutálódhat: ugyanúgy, mint a GÉN-ek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Az beszél akinek a 2/3.-ot köszönhetjük és köztudottan szoci fóbiája van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Karácsony Gergely nyilatkozata a tegnapi Népszavában a következőképpen szól: NEM AZ AZ IGAZI KÉRDÉS? HOGYAN LEHET A KORMÁNYT LEVÁLTANI, MERT AZ ADÓTÖRVÉNYEK BEBETONOZÁSA MIATT A KÖVETKEZŐ KORMÁNY KEZE MEG LESZ KÖTVE. A FIDESZ EGYHARMAD ALÁ SZORÍTÁSA A CÉL, EHHEZ KELL TÖBB FORGATÓKÖNYVET ÁTGONDOLNI.
    Nagy kérdés számomra akkor, hogy Karácsony Gergely mit is mondott valójában?
    Egyébként szerintem is alkalmai koaliciót kell kötni a kormány leváltására, a demokratikus rend helyreállításának időszakára. A III. Magyar Köztársaság kisiklott vonatát a helyes vágányra csak így lehet visszatenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. http://nol.hu/lap/allaspont/20110713-bojkott
    Ez egy egészen más szempont. Ha nem alakítható ki egy alkotmányozó többség, akkor az is megoldás, ha bojkottálják a választásokat. Mert a fidess viktatúrát külföldön csak addig tekinthetik demokráciának, amíg van lehetőség a választásokon való leváltásukra. Ha az aránytalan választási rendszerre hivatkozással egyetlen ellenzéki párt sem indul: az új helyzet lenne, amire reagálni kell.
    Nagyon érdekes gondolatkísérlet ez is, egy a baj vele: SOKKAL nagyobb bizalom kell hozzá a lehetséges távolmaradók között, mint egy választási szövetséghez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Nos. ha valaki kíváncsi Schiffer véleményére (a nol-ról)
    Abban egyetértek az MSZP-vel és a Jobbikkal, hogy ez egy perverz összefogás lenne, de ha a Fidesz lehetetlenné teszi, hogy Matolcsy György gazdaságpolitikáján kívül más megoldások is lehessenek a jövőben, vagy hogy a Fidesz egyáltalán leváltható legyen, akkor a mostani kormányerőkön kívüli pártok kénytelenek egy technikai jellegű koalíciót létrehozni. Még csak kormányt sem kellene alakítani, pusztán kétlépcsőssé tennék a 2014-es választást. Helyre tennék a narancsuralmat bebetonozó szabályokat és a három ellenzéki párt onnantól újra egymás ádáz ellenfele lenne. Ha belekényszerítenek minket ebbe, akkor nincs más választás. Egy Fidesszel szembeni kétharmadra csak ennek a három pártnak van esélye, mégpedig közösen”, fogalmazott lapunknak Schiffer András.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Espaniola Wax & Kence Művek Bárka Lónál.
    Régebbi szabadalom, évtizedek óta gyártják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. és egy kis Vonaság (ritkán szól ennyire igazat!)
    “Ha a Jobbik szövetkezne az MSZP-vel a demokrácia védelmében, az olyan lenne, mint farkasokkal szövetkezni a vegetarianizmus terjesztésére” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Úgy tűnik ez az ötlet valóban nem jött be esztergomban sem. Ha ez az út nem járható és a fidesz minden lehetséges jogszerű utat lezár, akkor tudomásul kell venni, hogy véráldozatot fog követelni a változtatás. Lázongás, esetleg forradalom lesz. Ha győz az elégedetlenek hada az tiszta viszonyokat teremt. Ha nincs győzelem, véres fehérterror lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Egyébként meg, akinek van kutyája, az tudja, hogy alkalmanként legelnek, meg imádják a görögdinnyét, a barátnőm kutyája ezen felül a nyers krumplit is elkunyizta, de a rósejbniért egyenesen meg volt veszve. Tehát esetenként a ragadozóktól sem áll távol egy kis vegetarianizmus.
    A Jobbik meg egyébként is bajban van: A Jobbikot a fasiszta diktatúrával JOBBRÓL előzi Orbán. Vonáék vagy tovább menetelnek még inkább jobbszélre: és a MIÉP után eltűnnek a jól megérdemelt nihilben: vagy Orbán legjobb tanítványaként felméri, hogy hol van tömeges támogatás és betölthető vákuum (jobbközépen) és hagyja a szalonképtelen kemény magját a fidesshez csatlakozni.. Én inkább a miépes verzióra szavazok: ők is olyanok, mint a skorpiók: “Mert ilyen a természetük”
    http://bolcspupu.blogspot.com/2011/07/helyen-marad-karolyi-szobor.html#comments

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. öregszeder: mitől tűnik úgy, hogy “ez az ötlet nem jött be Esztergomban SEM”?
    Amikor már a helyi kdnp is elhatárolódott a fidesz helyi szervezetétől – és csatlakozott a támogatókhoz? Esztergom tanúsága: ha valós leváltó hangulat alakul ki, akkor igenis létrehozható és működőképes ez a “perverz” szövetség.
    Enélkül a gyakorlatban kialakított és működő példa nélkül tényleg csak elméleti vita lehetne az egész – de így reálisan számba vehető valóság.
    Egyébként jópár kérdésben a parlamentben majdnem szövegszerűen azonos módosítókat nyújtottak be az ellenzéki pártok: tehát az “ügyek” melletti egyetértés nagy részben kialakult. Azzal együtt, hogy antagonisztikus ellentmondás van jó néhány alapkérdésben közöttük. Nem ezeket egyeztette egymással a dialektikus materializmus? Vagy ha így elfogadhatóbb: a kvantumelmélet? Hogy egy részecske EGYSZERRE tölthet be két helyet is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A titokzatos rejtély titka 2011. július 14. csütörtök

Népszavazást kezdeményez az MSZP 2011. július 14. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos