Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz választási rendszere felszámolja a demokráciát 2011. július 11. hétfő 10:42 | AN

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz választási rendszere felszámolja a demokráciát

Budapest – A SZEMA – Liberális Párt állásfoglalást tett közzé a Fidesz választási rendszeréről, amely lehetetlenné teszi, hogy a Fideszt demokratikus úton lehessen leváltani. Felszólítják a parlamenti pártokat, hogy bojkottálják a parlamenti munkát, ne asszisztáljanak tovább a demokrácia elleni puccshoz.

Áder János július 10-én ismertette a Fidesz elképzelését az országgyűlési választási rendszerről.  A Fidesz kétszeresére fogja emelni a jelöltséghez szükséges kopogtatócédulák számát, és radikálisan lecsökkenti a gyűjtésre rendelkezésre álló időt – olvasható a SZEMA nyilatkozatában. – A rendszer egyfordulós lesz, kompenzációs lista nélkül, vagyis “a győztes mindent visz” elve fog működni. A Fidesz a parlamenti kétharmadával ezt az elképzelést törvénnyé fogja alakítani.

A liberális párt közleménye úgy fogalmaz, hogy “felszólítjuk a parlamenti pártokat, hogy az új választási rendszer elfogadása után semmilyen módon ne asszisztáljanak a Fidesz hatalomgyakorlásához. Egy ilyen törvény végképp és visszavonhatatlanul megszünteti a demokráciát. Tehát felszólítjuk az összes parlamenti pártot, hogy az országgyűlési választási rendszer átalakításáról rendelkező törvény elfogadása után bojkottálják a parlamenti munkát!”

A SZEMA emlékeztet arra, hogy a Fidesz már az összes hatalmi ágat maga alá gyűrte. Miután a népszerűsége havonta érzékelhető mértékben csökken, tisztában vannak azzal, hogy egy következő választást egy arányos, tisztességes és demokratikus eljárás esetén elveszítenének. Ezért semmitől sem riadnak vissza, így a demokrácia maradványainak felszámolásától sem. Aki ehhez bármilyen módon asszisztál, bűnrészessé válik – teszi hozzá a demokrácia védelmében a liberális párt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 13 szavazatból)
A Fidesz választási rendszere felszámolja a demokráciát, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. A demokratrikus pártoknak már régen bojkottálni kellett volna a parlamenti részvételt. Nagy hiba volt részükről asszisztáln i a fidesznek a demokratikus rendszer felszámolásához. A fidesznek ez ellen még erkölcsi kifogása sem lehetett, hiszen a bojkottra ők adtak példát az előző ciklusban. Persze ebben az esetben le kellett volna mondaniuk a zsíros képviselői fizetésükről, és erre a szocialisták megélhetési politikusai nem hajlandók. A jelenlegi bojkottfelhívás azon a téveszmén alapul, hogy a magyar képviselők demokraták. Nem lesz itt bojkott, A fidesz negyven évig folytathatja a népnyúzó politikáját. Magyarországon a politikusok számára első cél a pénz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. Hajrá Magyarország, hajrá Ungár Klári!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. bojkott?
    ugyan, ez nem okoz orbánéknak semmi fejfájást. a vezér már régen kijelentette, hogy a parlament ellenzék nélkül is működik.
    az lmp meg úgyis befekszik az ágyukba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. Ideje lenne, ha az ellenzék – LMP, Mszp és Jobbik végre észbekapna és egyáltalán nem venne részt a továbbiakban egyetlen országgyűlési ülésen sem. Teljesen értelmetlen asszisztálni a neonáci orbánista rablóbanda működéséhez. A mintát éppen a Fidesz és Orbán vezér és kancellár mutatta be az országnak, amikor Orbán évekig nem vett részt az országgyűlési vitákban.
    Üresen kell hagyni az ellenzéki padsorokat, hárha felébrednek Európa vezető nemzeteinek a felelős vezetői. Belpolitikai úton ugyanis lehetetlen megatkadályozni a joggal pofátlanul visszaélő újnáci banda országunkat tönkretevő garázdálkodását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Miért ilyen sürgós a választási törvény elfogadása ? Lehet, hogy előrehozott választások lesznek? És vajon ki lesz a befutó? Overdose a fájós lábával?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Tisztelt Simplemind ! Már sokan mondják ezt régóta ! Ez már az elnök kinevezéskor borítékolható volt ! Nem véletlenül kap meg a Golyóstoll mindent már két évnyi cselédség után !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. Emberek!
    Ellenfülkeforradalom nélkül nem fog menni a görényke és bandájának elzavarása.
    Baj csak az, hogy a választói még mindig istenítik a kondás-királyt, így az ellenfülkeforradalom kirobbantóinak az ő ellenállásukkal is kell, hogy számoljanak.
    Itt csak az általános sztrájk és folytatólagos síppal-dobbal megvívott megmozdulások vezetnek eredményre AZ IFJÚSÁG RÉSZVÉTELÉVEL!
    Ne feledjük, az Ő jövőjük a tét, úgy mint 1956-ban!
    evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Miért, mire számítottatok?
    Hogy majd kedvező helyzetbe hozzák a kis pártokat?
    Ilyen egy év után?
    Arról senki nem beszél, hogy mi a f@sznak kellett ezt is megváltoztatni.
    Semmi szükség nem volt rá, mint az új alkotmányra sem.
    A fidesz a saját féreg arcára formálja az országunkat, azt hiszik ajándékba kapták és azt tesznek vele amit akarnak.
    Új (más) országba költöztettek minket az egy év alatt.
    Vissza akarom kapni Magyarországot Fidesztán helyett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Három kérdés dönti el a jövőt:

    1.) Milyen választási rendszert fogadnak el?
    2.) Mikor lesznek a következő választások ?
    3.) Milyen jogi környezetben lesznek a választások ?

    Ha azt a választási rendszert fogadják el amiről most beszélnek új választási törvény címén
    és
    jövőre előrehozott választások lesznek
    és
    az elfogadott alaptörvény valamint az elfogadandó sarkalatos törnyvényi környezetben

    teszik mindezt akkor ez bizony negyven év kiesés a magyar történelemből.
    Egy betonba ágyazott totális állam. Ez most dől el a nyáron.

    Tehát nem szabad engedni elfogadni ezt a választási törvényt és a sarkalatos törvényeket.
    Törvénytelenség okán vissza kell vonatni az alaptörvényt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Tisztelt keddi!

    Tökéletesen igazad van, nem szabad többet bemennie az ellenzékieknek a parlamenti ülésre!
    Azt hiszem, ez az egyik járható út!
    Ha továbbra is befáradnak a Parlamentbe, akkor asszisztálnak a kormánynak!
    De ahogy most látom a dolgokat , ebből sem lesz semmi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Talán még most sem késő, ha az MSZP bojkotálja a parlamenti munkát. Lehetne úgy, h a frakció vezetőjük bennmarad és csépeli Orbán nézetét, ahogy ők tették Gyurcsány miniszterelnökkel. Szavuk nem lehetne Orbánéknak mert ők adták a mintát. Persze kellene valaki aki pénzelné őket. De mivel ez vélhetően nincs igy marad a langyos ellenzéki viselkedés. Legfeljebb majd azon lesz vita ki lesz az a 10 MSZP politikus és aki a következő választáson képviselő jelölt lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. A Jobbik, amint az antidemokratikus és fasiszta veszélyre hivatkozással bojkottálja a parlamenti munkát?! Az Mszp-vel együtt?? No arra befizetek!
    Bár tagadhatatlanul igen érdekes fejlemény lenne.
    Reálisan az várható, hogy a nemzeti radikalizmus alapján bírálja Orbánékat, hogy “nem megy elég messzire”. Szerintem így is jó lesz: összekötik a sorsukat a fidessével, és sok tájékozatlan szimpatizánsuknak segítik kinyitni a szemét!
    Persze a közéletből való közös elpucolásukhoz feltétlen szükség lenne egy jobbközép-konzervatív (azaz tisztességes jobboldali) pártra. Ami még nem látható. Pedig igény lenne rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. antifülke – ez a tapasztalat segít nagyobb empátiával lenni a határon túli magyarok iránt. Azok is egyszer csak azon kapták magukat, hogy átlépett felettük a (fizikai) országhatár, és egy másik országban ébredtek. Mifölöttünk meg a politikai határok léptek át – és mi is egy “másik” országba kerültünk – ráadásul még meg is kell tanulnunk az új államnyelvet: a fidessmagyarán újbeszélt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Most láttam a szoci Újhelyit,vezette az ülést.Kevés helyen lehet ennyi pénz keresni a semmiért,nem bojkottálnak EZEK senkit…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. A Jobbik a Fidesz mellékterméke. Azért alakították, hogy a Fidesz a politikai palettán ne csússzon a jobboldal peremére és lehessen fenyegetni egy radikális nacionalista párttal.
    Egy idő után a Jobbik önjáró lett, úgy járt vele a Fidesz, mint Hitler az SA-val. Orbánék lassan felmorzsolják a szakadár pártot és újra egy lesz a tábor és egy lesz a zászló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. AZ mszp NEM FOG BOJKOTTÁLNI SEMMIT ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Milyen érdekes : amikor a jobboldal van hatalmon, nincs is már demokrácia …
    Valójában akkor szűnik meg, amikor a demokratikus választásokon megszületett (2/3-os) választási eredményt, és az abból következő jogokat valaki kétségbe vonja, megkérdőjelezi.
    Tisztelt “baloldal”, tessék elgondolkodni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (15 szavazatból)
  18. Már megint csak az MSZP-t szidjátok. Nem az a baj, hogy szídjátok, hanem hogy csak őt szidjátok. Nyúl György, azt mondja, hogy “a szocialisták megélhetési politikusai”Ez a mondat azt jelenti, hogy csak a szociknál vannak megélhetési politikusok, zsíros fizetésért. És a többi párt? Valahogy másképp kellene fogalmazni.Én soha nem szavaztam az MSZP-re, de zavar ez a séma, mindenütt a Fidesz elültetett sémáit hallom vissza.Minden párt megélhetési politikusokból áll, amíg a pártfinanszírozási törvényt nem rakják rendbe. Emlékezzen mindenki, már kidolgozták, független szervezetek, már megtörtént a négypárti egyeztetés az előző ciklusban és ki az aki “váratlanul” nem szavazta meg? A Fidesz.A párt finanszírozási törvény hiánya, a gazdasági és politikai összefonódás a korrupció és a megélhetési politikusok létezésének az alapja. Ez minden pártra vonatkozik, legsikeresebb ebben a Fidesz. Akkor miért beszélnek mindig szocialista megélhetési politikusokról.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Van mussolíniről egy jobb kép is,amin fejjel lefele lóg,olasz partizánok nyúvasztották meg,ott másként néz ki.Minden megtörténhet….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Miről beszéltek ? Szavazás? Alkotmánybíróság? Unió?
    Ez az ügy az utcán fog eldőlni, de még nem elég nagy hozzá az elkeseredettség.
    De egy – másfél éven belül az lesz.
    Onnantól már csak az a kérdés, hogy meddig fog eszkalálódni a helyzet.
    Nem biztos, hogy ez európai módon lesz megoldva sztrájkokkal, tüntetésekkel hanem a tömegek az arab utat választják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. gm – jól van, foglalkozzunk az eredeti közleménnyel (végül is a SZEMÁ-tól indult, nem az Mszp-től)
    Normális dolognak tartod, hogy csak az illusztráció a Duce, a Szema pedig “csak” a demokrácia felszámolásáról szól? Hogy szavuk sincs arról, amit Bartus itt már hónapok óta tényszerűen és adatokkal alátámasztva hangoztat? Hogy nálunk épül (méghozzá erőltetett iramban) az Unió első fasiszta állama?
    Amire egyetlen javaslatuk, hogy a lassan már EGYETLEN ellenzéki megszólalási lehetőségről – a parlamenti közvetítésről – is mondjanak le az ellenzéki pártok?
    A parlament határozatképes és működik ellenzék nélkül is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Ne menjenek be az ellenzéki pártok a parlamentbe :) És akkor mi van? Kit érdekel, hogy bent vannak vagy kint. Úgyis megszavaznak mindent. A kedves ellenzéki képviselők meg bégetnek, hogy miiiiiiii töööörténik iiiiiiiitt. Neeeeeem leeeeesz eeeeez iiiiiigy jóóóóóóó. Mondjuk meg nekik durvábban. Irgum burgum neeeeeem, leeeeeeeesz, eeeeeeeez, iiiiiiiiiigy, jóóóóóóó.
    Majd ha nem mennek be akkor az unió lépni fog. Ahogy HOFI mondaná. Hány éves vagy te királyfi? ….. És még hiszel a mesékben.
    30000 párttag (farkas) íránytja az 10 milliós országot.(birkát)
    BIRKA MAGYARORSZÁG, BIRKA MAGYAROK !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Nem a parlamenti munkát kell bojkottálni!
    Mivel a kormány túl ment már minden olyan demokratikusan alkalmazható megoldás betiltásán-korlátozásán, mely a kormány tevékenységével szemben elégedtlenséget fejthet ki, így a társadalomnak meg kell találnia azt a módot, amellyel kifejezheti véleményét!

    A társadalmat alkotó demokratikus erőknek, sok-sok lehetőség áll még rendelkezésére.
    Ennek első, és elengedhetetlen része, hogy tanuljon a történelemből, tudja azt értékelni és adaptálni, fel merje vállani tévútjait és azt el tudja vetni.
    A társadalmat alkotó különböző nézetűek, de a nemzet érdekét és a demokráciát a demokratikus rendszert akaróknak létre kell hozniuk egy olyan alapértékeken nyugvó megállapodást, mely a jelenlegi irányvonallal szemben alternatívát jelenthet.
    Egy olyan egységfrontot, egy olyan szövetséget, mely ha a II. vh.-t veszük alapul, kialakult,létrejött!
    Akkor is több egymástól szöges ellentétben álló nézetűek, vallásúak, gazdasági érdekeltűek tudtak megegyezni egy cél elérése érdekében.
    Arra szövetkeztek és addig szövetkeztek csak, míg ezt a célt közösen el nem érték.
    És ekkor kell a józan ész majd, a történelmi tények és tapasztalatok higgadt elemzése, hogy a cél elérése után, ha a szövetség nem is maradhatt fenn, de az alapokat senki ne támadhassa, és azt mindenki egyforma elszántsággal védelmezze.
    Többen úgy gondolják, hogy nagyon nehéz ezeket az alap téziseket úgy megfogalmazni és formába önteni, hogy az mindenki számára elfogadható legyen.
    Többen azt hiszik, hogy ezt a munkátsok-sok év egyeztetésén át, kompromisszumokon keresztül lehet csak megalkotni, és addigra már okafogyottá válik.
    Pedig tévednek!
    Hiszen zek az alaptézisek már meg vannak fogalmazva, fel vannak dolgozva, szinte valamennyi állam alkotmánya,törvényei, a hitben élők előírásai a biblia, az NSZ és más demokratikus szervezetek szabályzatai tartalmazzák.
    Nem kell tehát mást tenni,mint egybe gyúrni úgy, hogy az mindenkinek (mert bizony van olyan, hogy “… mindenkinek jó lesz! “) a cél elérése érdekében elfogadható legyen.
    Így lehet aztán egységesen fellépni, eszközöket találva küzdeni a demokráciáért, annak vívmányaiért, intézményrendszeréért, garanciális biztonságának, megtartásának eszközeiért, a cél eléréséért.
    Hiszem, és vallom, hogy a magyar nép képes felülemelkedni kicsinyes pártpolitikai érdekeken. Rövidtávú gazdasági előnyökért nem áldozza fel önállóságát, véleménynyilvánítási szabadságát, erkölcsét,emberségét, tartását, szuverenitását, hitét.
    Ez a kis nép, műár annyiszor bebizonyította a világnak, hogy képes a nehézségekkel szembe nézni, dacolni az önkény, a diktatúra elemeivel, és képes kívívnia a szabadságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. No az SZDSZ sem volt az a demokratikus párt. Jól meg szedték magukat, és szét romboltak mindent. Nekik köszönhet a mai szegénység!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  25. @buci: tudsz erre valami konkrét adatot is szolgáltatni, vagy csak szajkózod, amit a fidesz belenyomott az agyadba?
    @api01: te is csak azt ismétled, amit a Vikrtortól tanultál. A valóság az, hogy Europa nagyon sok országában van jobboldali hatalom, konkrétan jelenleg majdnem mindenhol, de a baloldal sehol sem kérdöjelezi meg a demokráciát. Mo.-on pedig muszáj megkérdöjelezni a demokráciát, mert a fidesz minden intézkedése azzal szembe megy. Ezek sajnos tények, jogászok, történészek, szociológusok mindezt pontról pontra, tudományosan alá tudják támasztani. Persze te nem hiszed el, mert birka vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Kedves
    Andy,
    2011. július 11. hétfő
    17:5,
    Finoman fogalmaztál,mikor a birka szót,mint jelzőt használtad.
    Mikor api01 hozzászólását elolvastam két gondolatom támadt.Az egyik,hogy csak egy huncut irónia,a másik pedig,hogy nem erre az oldalra akart írni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Tulajdonképpen az, amit @Buci ír, sokkal jobban idegesít, mert ebben az egy mondatban ” Nekik köszönhet a mai szegénység!” minden magyar hülyeség és önámítás benne van. Nem ám mi tehetünk a szegénységröl, mert nem vagyunk elég felkészültek és elég szorgalmasak, hanem MÀSOK. Most éppen az Szdsz, Gyurcsány és Trianon. Ez a sok barom nem veszi észre, hogy lehet itt akármilyen kormány, az élet nem lesz jobb. Mert mi csak erre vagyunk képesek. Vádolni, irígykedni, másokat lenézni, ebben nagy a magyar. Na jó, elegem van.
    Minden nép azt kapja, amit megérdemel. Politikában, gazdaságban, mindenben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Kedves SZDSZ milyen parlamenti parokat szolit fel? van meg a FIDESZ-en kivul part a parlamentben?
    Andy! az igaz, hogy minden partnak nehez a gazdasagot most elinditani, de en ugy lattam a Bajnai- otlet mintha elinditott volna valamit!!!!!!!
    Hitelfelvetel nelkul semmi nem oldodik meg, hiszen nincs mukodo iparunk, mezogazdasagunk, a szajtepesbol es otletelesekbol, az utcak terek atnevezesebol nem fog viragozni a gazdasag

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. igen egyetértek. A Bajnai kormány jó volt. Mo.-ot csakis egy populizmustól mentes szakmai kormány tudná kivezetni a mostani helyzetböl. A pártpolitikai érdekek félre kellene tenni, számot kellene vetni, ez van, ezt tudjuk, eddig nyujtózhatunk, ide szeretnénk eljutni. És tudomásul kellene venni, hogy Mo.-nak csak az EU és általában a nyugati integrációban van jövöje. Van élet keleten is, de az nem nekünk való élet. Mi soha nem olyat akartunk. :-)) Vagy ahogy Franz Josef Strauss mondta: Wenn es ein Leben ausser Bayern gibt, dann ist das keins.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. “A választási rendszer felszámolja a demokráciát”
    demokraciat mar regen felszamolta a fidesz! Az uj valasztasi torvennyel mar csak elvarja azt az utolso szalat, hogy demokratikus keretek kozott vissza lehessen allitani a demokraciat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Clips, ez olyan szép, hogy nem is lehet igaz (nem is az) Utoljára az előző évezred elején vívtuk ki a szabadságunkat (a Vértesben) Azóta csupa hősiesen vagy dicstelenül elbukott, elvesztett csatánk, háborúnk volt (hacsak a Dózsa felkelés leverését nem sorolod oda) Némi realitás és mértéktartás sokat segít a történelem reális szemléletén.
    A magyar azért maradt meg, mint nép, meg alkalmazkodó, és megalkuvó volt.
    Ezer év alatt ez a pragmatizmus az alaptermészetévé vált. Ezek csak akkor fognak robbanni, ha a legérzékenyebb, övön aluli testrészüket szorongatják: a ZSEBÜKET! Mert ZABOT nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. -Hogy az MSZP bojkottáljon valamit amitől kevesebb lehet a pénzük?!
    Felőlük az ország halomra dögölhet, majd sopánkodnak egy kicsit a látszat kedvéért! Megcsókolnák Orbán valagát ha arra fizetne az ATM nem kártyára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos