Ronai and Ronai
AMERIKAI

A vallásszabadságért virrasztanak a metodisták 2011. július 26. kedd 14:37 | AN

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A vallásszabadságért virrasztanak a metodisták

Budapest – A lelkiismereti- és vallásszabadságot, valamint a felekezeti jogegyenlőséget durván sértő törvény ellen tiltakozva közös virrasztást szervez a metodista Evangéliumi Testvérközösség Egyház. Iványi Gábor egyháza szeretettel vár mindenkit, hívőket és nem hívőket, elismert és nem elismert felekezetek tagjait és képviselőit a közös virrasztásra a Dankó utcába. Az Orbán-kormány január 1-jétől visszamenőleges hatállyal, minden indok nélkül megvonja több mint 300 egyház státuszát, és csak 14 felekezetet ismert el.

A súlyosan törvénysértő és alkotmánysértő rendelkezés több egyházat tilt be, mint annak idején a kommunisták. A metodista egyház világegyház, Iványi Gábor vezette egyház évtizedek óta több társadalmilag hasznos tevékenységet folytat a hajléktalanok, betegek, árvák között, mint a dúsgazdag Hit Gyülekezete. Viszont nincs televíziója, mert a pénzüket a szegényekre költik. Ennélfogva zsarolási potenciáljuk is alacsony. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az Evangéliumi Testvérközösség Egyház virrasztásra szóló meghívóját.

Egy ház

(közösségi virrasztás a lelkiismereti és vallásszabadságért – a testvéri szolidaritás éjszakája)

A magyar Parlament új törvényt alkotott az egyházak jogállásáról (2011. évi C. tv.). Ez a jogszabály különbséget tesz egyház és egyház között, nincs tekintettel a hitek és meggyőződések szabad és békés együttélésére, és miniszternél kezdeményezhető, továbbá a Parlament kétharmadától függő módon tenné lehetővé, hogy (14 kivételezett felekezeten kívül a többi) hivatalos működési lehetőségét korábban megszerzett egyház a jövőben is legálisan folytathassa hitéletét vagy újabb vallási csoportok egyházzá alakulhassanak. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tiltakozik az egyeztetés nélkül, valótlan indokok alapján, és a parlamenti normákat is figyelmen kívül hagyva létrehozott törvény ellen és együtt érez azokkal, akiket ez a diszkriminatív jogszabály személyükben megbánt vagy közösségi létükben korlátoz. Egyházunk (mely a XX. század 70-es éveiben a metodista egyházból, a vallásellenes világi hatalom segítségével kiüldözött lelkészek és gyülekezetek közösségéből alakult, s amely éppen ebben az évben ünnepli elismerésének 30. évfordulóját, az elmúlt évtizedek alatt a gyülekezeteiben folyó egyházi élete mellett hajléktalan ellátó, idősgondozó, gyermekvédelmi, szociális, egészségügyi és oktatási, felsőoktatási intézményhálózatot is létrehozott, melyekben ellátottaink száma mintegy 6000) mindent megtesz azért, hogy lelki életét gyülekezeteiben, szociális, egészségügyi és oktatási szolgálatait pedig intézményeiben zökkenőmentesen és legálisan folytathassa, ugyanakkor kész minden hátrányosan érintett más egyház számára tőle telhető módon segítséget és bátorítást nyújtani.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, egyházközpontja udvarára, a Budapest, VIII. ker., Dankó u. 11. szám alá, 2011. július 28-án (csütörtökön) 17.00 órától közös virrasztást szervez azok számára, akiket megrémített vagy felháborított ez az alapnormákat figyelmen kívül hagyó új törvény.  Rendezvényünkön szívesen fogadunk magánszemélyeket és olyanokat is, akik egyházukat képviselik, s lehetőséget biztosítunk számukra, hogy gondolataikat kifejtsék, arcukat megmutassák. (Egy) házi estünkre a sajtó munkatársait is várjuk, és szívesen vesszük, ha bárki felhívásunkat a maga csatornáin, a lehető legszélesebb nyilvánosság számára is hozzáférhetővé teszi. Az éjszaka jelmondatát Ézsaiás próféta könyvéből vettük: „De nem lesz mindig sötét ott, ahol most szorongatás van.”

Összejövetelünk péntek reggel 5 óráig tart. Akivel csak lehet, szeretnénk közösen megvárni, míg feljön a nap…

Elérhetőségeink:

Tel.:  (06 1) 210-5836; (06 1) 577-0521; (06-1) 577-05-15; (06-1) 577-0510

Email: metegyhaz@wjlf.hu

Iványi Gábor (Tel.: 06 30 200-4847; email: ivanyigabor@wjlf.hu)

(Egy)házmester

(Akik közösségét a Parlament kétharmada nem legalizálja, azok nem használhatják az egyház nevet, s tisztségviselőik valószínűleg a „lelkész” megjelölést.)

Budapest, 2011. július 25.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 15 szavazatból)
A vallásszabadságért virrasztanak a metodisták, 4.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Köszönet és üdvözlet Iványi Gábornak, amiért nem dörgölődzik a hatalomhoz, hanem élére áll az ember és Isten kapcsolatának intimitásának megrontóival szemben, és azt teszi amit kell, az ördög és csatlósainak munkájának lerombolásához. Ez a kereszténység igazi feladata, lerombolni az ördög munkáját, még akkor is, amikor az kisajátítja a Megváltó nevét és általa sokakkal megutáltatja a kereszténységet. A gyümölcseiről mindenki megismerheti ki kihez tartozik.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  2. Ott leszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Ennek akkor lenne nagyon nagy jelentősége, ha Ők is benne lennének a 14-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  4. csocselek

    igen, akkor lennenk gerinces magyar emberek, ha mindenki menne erre a tiltakozasra azok is, akik a 14-ben vannak es azok is akik kivul rekedtek! vallasosak, nem vallasosak egyarant, hiszen mindenkinek ereznie kell, hogy itt ennel sokkal tobbrol van szo!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. Marcus Aurelius

    Ez ügyben a virrasztás körülbelül annyira lesz hatékony, mint földrengés ellen a védőoldás.
    Ha valaki azt akarja, hogy komolyan vegyék, akkor valahol a naivitásának is határt kell szabnia, a világ ilyen. Jézus se a pusztába ment virrasztani a kufárok ellen, hanem kötélbül korbácsot fon vala, és azzal kiveré azokat az templombul (a hagyomány szerint).
    Az ókori Róma katakombalakó őskeresztényei valamivel kedvezőtlenebb körülmények között is fennmaradtak, mint amilyen most itt Iványi tisztelendő úrra vár.
    A világ szekularizálódik. A szegények, idősek, stb. javára végül is lehet munkálkodni a Metodista Egyházon kívül is (ha tényleg ez a legfontosabb).
    Amúgy, amennyire most tudom, a metodistáknak a hajuk szála sem fog meggörbülni, a tovább folytatják a tevékenységüket, csak ezt a továbbiakban kizárólag a saját (anyagi) erejükre alapozva kell tenniük. (Az, hogy pl. eskethetnek-e vagy sem, hát, ennek a súlya relatív. Ha jól tudom, közjogi hatálya a polgári esküvőnek van, az állam és az egyház szétválasztása, felvilágosodás-kori vívmány, megkérdőjelezni éppen lehet, de hogy ez érdemnek számít-e…)
    Ha az együttlétek és a közös meggyőződés lelki tartalma azon múlik, hogy hivatalosan nevezhetik-e magukat egyháznak, hát, ez enyhén szólva leleplező.
    De ezt én magam se gondolom komolyan, szerintem Iványiék csoportja minden bizonnyal egy példamutatóan altruista gyülekezet. De egy kicsit komolyabban kell venniük azt a feladatot, hogy miképpen artikulálják magukat, miben vélik azonosítani a bajaik okait, stb.
    A különböző egyházak esélyegyenlőségén az is javítana, ha (legyünk realisták, nem egyik napról a másikra) mindegyiknek önfenntartóvá kéne válnia. Ahogy egy másik kommentemben írtam: a katolikus egyház se kapjon semennyi állami támogatást. Az nem érv, hogy de kapjon csak, hiszen iskolákat működtet belőle. Kérem: működtessen annyi iskolát, amennyit a maga erejéből tud. Nem egyházi államban élünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (18 szavazatból)
  6. Marcus Aurelius

    Elmulasztottam kijelenteni, ha esetleg szükség lenne rá: nem vagyok, és sohase voltam se kommunista, se a múlt rendszer bármilyen módon kivételezett kedvezményezettje, se ilyennek a fia, testvére, házastársa, sógora, stb.
    Igyekszem szelíd, etikus de tudatos materialistának lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  7. Ttisztelt Marcus Aurelius!

    Nem kell szégyellenie magát, azért, mert materialista, de ne szóljon be azoknak akik hívők! Ez a lelkiismereti szabadság. A hívők és nem hívők azért jönnek össze, mert tudják mit tesznek: amit a lelkiismeretük diktál. Teszik amit tenniük kell, minden szabadságot szerető embernek. Nagyon is van értelme demonstrálni. A hívők, tudják, hogy imáik meghallgatásra találnak. A nem hívők tudják, hogy nem szabad hagyni egyetlen jogtiprást sem szó, tett nélkül.
    Cinkos aki néma.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Marcus Aurelius
    Nagyon bölcs dolgokat mondtál. Inkább ne tetted volna.
    Bocsáss meg, de tudod egyáltalán hogy miről van szó?
    Tudod, hogy a nem egyháznak minősülő felekezeteknek vagyonbevallást kell készíteniük?
    Tudod egyáltalán hogy mi célból?
    Tudsz róla, hogy meg kell jelölniük azt az elismert egyházat (a 14 közül) akinek a javára le kell mondania a vagyonbevallásának megfelelően?
    Tudod, hogy minden iskoláról, és egyéb helyekről le kell mondaniuk ahol eddig gyakorolták a társadalmilag hasznos tevékenységeiket?
    Tudod hogy milyen lélek, és hitromboló tud lenni egy ilyen törvény?
    Csak remélni merem, hogy végig gondolod ezeket a dolgokat,és árnyaltabban fogalmazol, ha ezekről a dolgokról lesz szó.
    Nézd el nekem, ha ingerült vagyok, de ez a törvény a legmélyebben felháborító, amit ez a dilettáns kormány nagyon is tudatosan művel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Kedves “Marcus Aurelius”!
    Légy oly’ kedves felsorolni nekünk azon egyházakat, amelyek a “bevett tizennégyek” közé tartoznak és olyan intézményeket tartanak fenn, melyek hajléktalanokat gondoznak, illetve “hh”-s és “sni”-s gyerekeket nevelnek úgy, hogy ezen létszám a teljesnek bő 90%-a!
    Ne kutass a neten! Válaszolok én is.
    A “Bevett Tizennégyek” között EGYETLEN ILYEN SINCS!
    És mennyi közülük (az állítólag kiszűrendő) “bizniszegyház”?
    Ne kutass a neten! Válaszolok én is.
    Az első helyen kiemelt, a Római Katolikus Egyház az! És mindközül a legbizniszebb! Tudsz legalább egyetlen olyan katolikus intézményt megemlíteni, amely hajléktalanok gondozásával, illetve “hh”-s és “sni”-s gyerekek nevelésével/oktatásával foglalkozik? Ha igen, akkor te többet tudsz, mint én!
    Tényleg nincs korlátozva senki a szabad vallásgyakorlásban, hiszen a vonatkozó törvény a “kitiltottak”-at nem tíltja be! De kizárja őket a felajánlható (és az Állam által kiegészítendő) Egyszázalékokból, a karitatív és oktatási tevékenységek finanszírozására szolgáló és “egyházak” számára az automatizmus könnyedségével elérhető állami forrásokból, ami pedig azt jelenti, hogy egy mondjuk metodistának KEVESEBB a joga, mint egy római katolikusnak! Annak ellenére, hogy ez is és az is, ugyanúgy fizeti az adókat és a járulékokat.
    A szó szoros értelmében én nem vagyok vallásos (igaz, ateista sem). tehát mindezt nem a “magam érdekében” írom le. Pusztán annak alapján, hogy én DEMOKRATA vagyok és senkitől nem vagyok hajlandó megtagadni az őt megillető jogokat!
    Attól pedig ki van a gálám, amikor ezt a szemét és mocsok egyháztörvényt valaki akár “jogászkodva” is kezdi védeni!
    Ezt vedd magadra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Kihagytam az előzőből.
    Bár katolikusként vagyok megkeresztelve, de a vallásomat nem gyakorlom felnőtt korom óta, mert arra az időpontra datálható szembesülésem a katolikus egyház nyerészkedésével,és egyéb, papjai által elkövetett bűnökkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Vajon Iványi Gábor által megkeresztelt Orbán gyerekek is elmennek a virrasztásra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Egy barátomtól kaptam mintegy két hete egy levelet, amiben a következőket írta:

    “Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak. A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető. Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit. Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte. Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában.
    Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el:
    Wesley János óvoda 1086 Budapest, Dankó u. 11.”

    Kérem, aki teheti, segítsen Iványi Gáboréknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  13. Külföldi börtönökben raboskodó magyar állampolgárokat is támogat(ott?) Iványi Gábor, nem csak lelkileg, rendszeresen anyagilag is.
    Áldassék tevékenysége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Marcus Aurelius

    bumburi
    2011. július 26. kedd
    17:32
    Köszönöm a választ, több olyan pontot is írtál, amelyről eddig nem tudtam. El fogom olvasni a törvényt (és majd igyekszem megfejteni is), ezért most sokat tettél, de a lelőhelyét is csak egy napja ismerem (elhanyagoltam a parlament honlapját). Ha helyesen adtad vissza a lényeget ebben a rövidítésben, akkor sokkal nagyobb gazemberség a törvény, mint gondoltam. Előttem jártál az értesültségben. (Az egyházak jogállásáról, összeugrasztásáról és kirablásáról szóló törvény?) De hogy meglepve kéne-e éreznem magam, hát azt nem tudom…
    De úgy nagy vonalakban továbbra is azt vallom, hogy bár a jószándékú egyházakat, gyülekezeteket, felekezeteket (mert azért itt is megjelenik minden, Amerikában voltak kollektív kábítószeres öngyilkosságok, és ők is vallási csoportnak tartották magukat) semmiféleképpen nem szabad üldözni, zaklatni stb., de a társadalmi szerepvállalásuk mértéke igazodjon ahhoz, amekkora súlyra az eszméikkel a társadalomban szert tudnak tenni (ez itt most azt a gyötrelmesen prózai dolgot jelenti, hogy annyi iskolájuk, kórházuk stb. legyen, amennyinek a fenntartását a hívek hozzájárulásából, azaz pénzbeli adományaiból fedezni tudják.
    Pótcselekvés állami támogatást adni egy felekezeti kórházra vagy iskolára azért, hogy „legyen az államinál jobb is”. Ami állami feladat, annak az ellátási minőségét javítsuk ott, ahol az tényleg mindnyájunké, az államnál. A vagyont nem szabadna átrángatni egyik egyházból a másikba, és szép lassan, időt adva a tevékenységek átrendezésére, el kéne apasztani az állami támogatásokat. . „Németországban az egyházi adót az állam szedi be – attól, aki az adott felekezetbe vallónak regisztrálja magát. De csak azoktól.” idézet Za’Kant E-manual kommentjéből, a cikk: Tamás Krisztina: Melyik egyház lehet biztos státuszának megmaradásában? 2011. július 9. szombat 10:20
    Jó, ha felszínen vannak ezek a témák, így a következő választások előtt megjelenhetnek majd a programokban. Mostanában sajnos már minden törvényre úgy kell tekintenünk, amelynek a korrekciója 2014-ben aktuálisá válhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. F.Mariann:
    idézet Iványi Gábor 2011.07.16-i cikkéből :
    “Amikor Orbán Viktor miniszterelnök lett, megkeresett felesége, Lévai Anikó, és a gyerekek keresztlevelét kérte, mivel másik felekezetbe szerették volna átíratni a gyermekeket,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. idézet Iványi Gábor 2011.07.16-i cikkéből :
    “Amikor Orbán Viktor miniszterelnök lett, megkeresett felesége, Lévai Anikó, és a gyerekek keresztlevelét kérte, mivel másik felekezetbe szerették volna átíratni a gyermekeket,

    Hat igen! Ez a “gerinc, az egyenesseg”! Mint a politikaja es onmaga! Egy szemet, koponyegforgato, gerinctelen, akarnok, aki mar minden volt, csak akasztott ember nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. OKI 2011. július 26. kedd

    “Egy szemet, koponyegforgato, gerinctelen, akarnok, aki mar minden volt, csak akasztott ember nem!”
    Még lehet az is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Tudom, hogy sajnos nem sok eredmenye lesz ennek a virrasztasnak, de NAGYON BECSULOM IVANYI GABORT, hogy nem pitizik ennek a senkihazi tarsasagnak, hanem a maga modjan, eszkozevel veszi fel a “harcot”. En csak egyet tudok minden DEMOKRATANAK javasolni PARTALLASTOL, VALLASTOL fuggetlenul, MINEL TOBBEN VEGYENEK RESZT A VIRRASZTASON!
    A TET, a vagyonuk elvetele (es az osszes tobbie)!, atjatszasa masok zsebebe!
    Ha ezt megtehetik az egyes egyhazakkal, HOLNAP A MAGANSZEMELYEK VAGYONTARGYAI, BANKSZAMLAI KOVETKEZNEK! MINDENKI SORRA KERUL! CSAK IDO KERDESE, es a sorrend meg nem nyilvanos! (A magannyugdijpenztari penzek is igy “kezdtek”, nem akartak az emberek elhinni, hogy elvehetik. Meg mindig nem jottek ra, hogy a demokracia meghalt, a szabalyok , amiket megtanultunk, a jogok a multe, barmi elofordulhat! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Marcus Aurelius

    bumburi
    2011. július 26. kedd
    17:32

    Légy elnéző irántam, ha én voltam ügyetlen. Valami félreértés mutatkozik, de azt hiszem, meg lehetek győződve a dolog jóhiszeműségéről.
    Elolvastam az új egyházi törvényt. (Magyar közlöny 2011. évi 85. szám, 25102-25110 oldal, 2011. évi C. törvény)
    Sehol nem találtam benne azt, hogy az idáig egyházként működő, de a jövőben csak egyesületté alakuló szervezetnek meg kéne jelölni a 14 egyház közül azt, amelyiknek a javára le kell mondania a vagyonáról. Az egyesületi törvény pedig nem tiltja, hogy intézményt tartson fenn, ha ez más törvénybe nem ütközik. Alapítványi iskolák is vannak még, ha jól tudom. Fusd át a többit is, amit nekem írtál.
    (Így tisztázódnak a dolgok, nem úgy, ha befogjuk szemünket-szánkat-orunkat-fülünket.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. T.Chemist!
    Amen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Chemist!

    Viszont soha nem volt golyóálló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Marcus Aurelius

    Kár, hogy a nagy igyekezetben az előbb nem rakosgattam még a szöveg végére, hogy amúgy elvtelennek, önkényesnek, rossznak, vagy éppen machiavellistának tartom a törvényt, egészen elhűltem az előző szövegemet a megjelenése után elolvasva, abból szinte még az is érződhet, mintha pártolnám. Le kell magam nevelnem a kapkodásról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Marcus Aurelius
    Nem tudom az időpontot, de Bartus Lacinak volt egy cikke , és ott írta le ezeket.
    Az hogy mi van a törvényben, és hogyan alkalmazzák, az teljesen esetleges,mert azt csinálnak, amit akarnak,ne keress rációt a cselekedeteikben.
    Nem fogják nagy dobra verni, hogy levelet írnak az egyházi vezetőknek, és felszólítják őket a további teendőkre a megszűnésük esetén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. “a metodistáknak a hajuk szála sem fog meggörbülni, a tovább folytatják a tevékenységüket, csak ezt a továbbiakban kizárólag a saját (anyagi) erejükre alapozva kell tenniük.”
    Nem görbűl az igaz, de nem is kaphatnak 1% adót, és + 1%-kot a kölcségvetésből.
    Az elismert egyházak, meg megkapják pluszban azt a pént, amit egy önkormányzat nem, az iskola/kórház stb fenntartásához.
    Milyen dolog az, hogy nem tartoznak az APEH alá sem.
    Továbbá, még meg sem szavazta a parlament az egyházi törvényt, már megjelentek a “zabrálók”
    Na, már most, ha nem lettél egyház, akkor 5 év egyesülési élet után jelentkezhetsz , hogy a “forradalmi biz-basz” eldönthesse , hogy lehetsz e egyház.
    Itt van a kutya elásva. Pénzt nem kap a volt egyház, nem viselkedhet az egyesületi vezető papként (ki minek hívja).
    Ateistaként ott leszek.
    Bolhafing a “forradalmi kormánynak”, mert nagy ívben sz@rnak minden véleményre.
    A nagytöbbség, meg csak az agymosott médián keresztűl tájékozódik. Már ha …!
    “…Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,
    Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?..”
    Petőfi S.
    Aggasztó!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. jav.
    1%-ot
    költségvetésből
    Én is kapkodtam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Marcus Aurelius
    Megvan! A vélemény rovatban olvasd el Bartus L.:Isten szent barmai-t,és részletesebben tájékozódhatsz, mint a jogszabály, vagy törvény elolvastán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Hadd tegyek hozzá a beszélgetéshez még valamit, kedves “Marcus”. Tapasztalatból tudom, hogy az állam és az állami iskolák nagy ívben tesznek az SNI gyerekekre. Értékelhető nevelés és tanítás ezeknek a gyerekeknek szinte kizárólag alapítványi illetve egyházi iskolákban van. Viszont a RK egyház nem tart fenn olyan iskolát, ahol ezek a gyerekek tanulhatnának, kizárólag elitképzésben jeleskednek. Az egyházi törvényen is látszik az egész Orbán rendszer keze nyoma: a gazdag gazdagodjon, a szegény szegényedjen, az elesettre rátaposunk, a beteg meg pusztuljon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Marcus Aurelius

    bumburi
    2011. július 26. kedd
    21:21

    Lehet, hogy már untatlak…
    Megtaláltam Bartus L. cikkében a vonatkozó részt. Vérfagyasztó, hogy egy kormányzati tisztviselő így ki mer olvasni egy törvényből olyasmit, ami abban nincs benne. Még nincs.
    Amúgy tisztelem, és nagyra becsülöm Bartus Lászlót, de egy pár helyen elragadták az érzelmek. Ha történetesen együtt-unatkozásra kényszerülő szomszédok lennénk, és vitára érdemesítene, egy pár helyen „belekötnék” a cikkbe. Azon se csodálkoznék, ha néhány (a lelkek hűbéri rendszerében) katolikus sértve érezné magát, mondván, hogy ő beleszületett a helyzetébe, de semmit nem tehet arról, hogy a feje feletti régiókban mi történik, ő katolikus, de nem ilyen, ne vegyék egy kalap alá a méltatlanokkal. („Kíváncsiak lennénk a katolikusokra, hogy mit szólnának, ha egy liberális kétharmados parlament azt mondaná, hogy annyi bűnt követtek el a történelemben…”). Néhol úgy tűnik, hogy Bartus L. szinte „felült” a Fidesz azon egyik mocskos hátsó szándékának, miszerint „hozzuk már a különböző hívőket olyan helyzetbe, hogy ők maguk mérgesítsék el a köztük levő viszonyt, de jóvátehetetlenül”. De a felismerései általában igazak, és sátáni világot lepleznek le.
    Az egyházak és a társadalom viszonya valószínűleg eddig sem volt megfelelő, de ezzel a törvénnyel és a mögötte levő állammal most még sokkal kevésbé lesz az. De az is lehet, hogy ezzel az egyházi ügyködésével a mostani államhatalom jó nagy szöget vert a koporsójába.
    Kár, hogy a hívőket (valamint azokat, akik nem tudják, hogy e tekintetben mik) úgysem lehet materialistává tenni. Úgy néha kevésbé bonyolult lenne nekik az egyébként jogos felháborodás, mit felháborodás, a szörnyűség elszenvedése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. Marcus Aurélius
    Nem hiszem hogy sok túlzás lenne a Bartus L. által leírtakban. A törvényeket úgy, és akkor alkalmazzák, ahogyan, és amikor nekik tetszik.
    Nem vetted volna észre eddig?Csak költői volt a kérdés…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Iványi Gábort tisztelem és becsülöm. Nem jár arany himzéstól roskadozó mise ruhába, nem poliltizál igehirdetés közben. Ő egy ember a szó legteljesebb értelmében. Segit önzetlenül, s a csuti paraszt nem tagadta meg önmagát, samikor hozzá méltó párja résztvett abban az ocsmány dologban, hogy elkérte a keresztleveleket.
    A virrasztás, az elmélyült imádkozás ideje, remélem az Isten meghallja és segit ezen az áldatlan állapoton.
    Iványi Gábornak kitartást és jó egészséget kivánok. Sajnos elég idős és beteg vagyok, de ha egy kicsit is jobban fogom érezni magam, ott leszek a virrasztáson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. “de ha egy kicsit is jobban fogom érezni magam, ott leszek a virrasztáson.”
    Ott voltam, és szomorúan tapasztaltam, hogy kb 100-200 ember jelent meg.
    Ez még érthető, hiszen nem sokan neteznek a hívők között (gondolom)
    Több volt SZDSZ-t láttam.
    Egy református ny. papp v. tisztelendő (nem tudom a titulusokat), mind magán ember elhatárolta magad ettől a törvénykezéstől.
    Azt már nem értem, hogy a kimaradt egyházak legalább Bp-en nem tudták a híveit mozgósítani.
    Azt meg végkép gusztustalannak tartom, hogy a “kiválasztott” egyház promines személyei nem jöttek el, és nem tiltakoztak az egyházügyi tv. ellen.
    Sunnyognak, és lesik a koncot, hogy rátegyék a kezüket.
    Véleményem mindennemű tiltakozás bolhaköhögés ennek a “forradalmi” kormánynak.
    Nagy ívben tesznek sz@…. rá.
    Gondolom senki sem csodálkozik, ahol ilyen dajcs-fűr-tomikák vannak, ilyen a lényük. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Én ott voltam a metodisták támogatói között 1977-ben, amkikor az Állami Egyházügyi Hivatal a BM-mel összefogva próbálta őket feloszlatni. Ott voltam 1981-ben (Betlen Jánossal és Haraszti Miklóssal együtt), amikor megnyerték az akkori harcot és Nyíregyházán MET (Magyar Evangéliumi Testvérközösség) néven vagyis az eredeti metodista elnevezést nevükbe becsempészve újjáalakultak. Elfogadtuk, hogy a hálaadó istentiszteleten a köszönetmondáskor ne említsék a demokratikus ellenzéket, csak hogy ne provokálják az ÁEH urai és boldogan ettük a töltött káposztát a hívekkel a templomudvaron. Részt vettünk a betiltott MET nyugateurópai megismertetésében (“Kirche in der Zweiten Welt”, Publik-Forum, SZER), és írtunk róluk a szamizdatban, Nem tartottuk őket szektának, több hívük volt, mint a demokratikus ellenzéknek. Na és ha szekta lettek volna? Mi más volt az eredeti, krisztusi kereszténység? Vagy a Bulányi-özösség? Szerintem a mai AEH-sok ezeket sem ismernék egyháznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Ma kaptam egy köszönő levelet Iványi Gábortól a virrasztással kapcsolatban.
    MEGKEZDŐDÖTT A VEGZÁLÁSUK!!!
    részlet
    “Ma érkezett meg a NEFMI rövid, július 29-re dátumozott levele, melyben
    felmondják az előző kormány idején nyert 220 millió forint értékű, a
    főiskolánkat érintő beruházási megállapodást (az összeg egyharmadát már
    2010-ben zárolták), s noha az építkezés egy jelentős részén már túl
    vagyunk, s azt ki is fizettük, a fennmaradt összeg haladéktalan
    visszafizetésére szólítottak fel bennünket.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány nem zárja ki a fizikai provokációt 2011. október 7. péntek | AN

Nem vették őrizetbe Gyurcsányt 2011. október 3. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos