Ronai and Ronai
AMERIKAI

A koncepciós perek sem Rajk felakasztásával kezdődtek 2011. július 29. péntek 19:36 Forrás: hvg.hu

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A koncepciós perek sem Rajk felakasztásával kezdődtek

Budapest – Ha valaki erre az útra lép, akkor arra az útra lép, melynek végén ott vannak a koncepciós perek. Az ’50-es évek koncepciós perei is apró lépésekkel kezdődtek, nem úgy, hogy Rajkot felakasztották, mondta Bárándy György arra reagálva, hogy a Fidesz megpróbálja megteremteni a jogi felelősségre vonás lehetőségét azon szocialista miniszterelnökök esetében, akiknek kormányzása alatt megugrott az államadósság.

Az elismert konzervatív ügyvéd arról beszélt, hogy a jogászok megdöbbenve nézik, miként rúgja fel a kormány a több száz év alatt kialakult hagyományokat és joggyakorlatot – egyéni, illetve pártpolitikai célok érdekében. Magyarország helyzete nem egyedülálló a világon, magyarázta Bárándy, hiszen az államadósság mindenütt természetszerűleg növekszik, azonban Magyarország kivételével emiatt sehol máshol nem vonják felelősségre az ország vezetőit.

Szikinger István szintén úgy vélekedett, mélységesen idegen a jogállami, civilizált gondolkodástól, hogy először kiválasztanak valakit, akit meg akarnak büntetni, majd ezt követően próbálják megteremteni ennek a törvényi alapjait. A miniszteri felelősséget azonban valamilyen módon szabályozni kell – vélte az alkotmányjogász –, persze nem visszamenőleges hatállyal, hiszen a jogrendszer egy következetes, egységes egész kellene, hogy legyen.

Szikinger István szerint mindenesetre a vezetők jogi felelősségének megállapításával óvatosan kellene bánni. Szikinger szerint a minisztereknek és a miniszterelnöknek elsősorban az Alkotmányban foglaltakat – azon belül is az emberi jogok garantálását – kellett betartania. Az eladósodási plafon azonban csak a most elfogadott alaptörvényben szerepel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +30 ( 34 szavazatból)
A koncepciós perek sem Rajk felakasztásával kezdődtek, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

54 Reader’s Comments

  1. Drága Gyuri bácsi!
    Végre megszólaltak! Végre hallunk negáló véleményt is autentikus forrásból!
    Tökéletesen egyetértek Önökkel! Nem szabad hallgatniuk! Ki kell mondani, szó szerint, hogy hová vezet ez az út, amire Orbánék kényszerítik az országot, mert az emberek csak így értik meg, hogy milyen veszélyeket hordoz az orbáni politika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +88 (92 szavazatból)
  2. Apránként fog a helyzet kiéleződni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  3. Gyula Bognár, Jr.

    Sajnos Magyarországon ellenségként kezelik egymást a pártok, háborúznak, ahelyett, hogy folytonosságot és az ország problémáinak megoldását végeznék. A kocka fordul majd, Orbán és remélhetöleg az összes gazember a nyakát töri a saját törvényein – VISSZAMENÖLEG! Szivesen besegít majd abba a nép is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (61 szavazatból)
  4. Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.

    Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (62 szavazatból)
  5. Drága öreg Mester, hol van az leírva, hogy elöször nem akaszthatunk? Elöször akasztunk utána tárgyalunk. Elvégre forradalmi idöket élünk. Ha netán tévednénk (de ez kizárt), akkor még mindég van lehetöségünk az akasztott rehabilitására. Mit kell annyit szörözni mindenen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (49 szavazatból)
  6. Ennek a magyar narancsnak sem a szinét, sem az izét sokan nem szeretjük…
    Mikor fogy már el ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (53 szavazatból)
  7. Bizony most a jogászok felelőssége hatalmas. Ha nem képesek egységesen
    fellépni, akkor annak nagyon komoly és szomorú vége lesz egész hazánkra nézve.
    Senki, hangsúlyozom senki nem lesz biztonságban!
    A világ kiveti magából az ilyen gócokat!

    Várom a bírói kamara kormánynak címzett levelét.
    Remélem eszük ágában sincs ötleteket adni, hogyan lehet a jogi felelősségrevonás lehetőségét megteremteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (57 szavazatból)
  8. “a jogászok megdöbbenve nézik” – ilyenkor nem értem, hogy csak tettetik magukat, vagy tényleg buták, vagy tényleg kómában voltak 8 év alatt ezek a jogászok és egyéb értelmiségiek(?). A legegyszerűbb mezítlábas számára is érthető volt, amit Orbán Viktor 2002-ben meghirdetett, és azóta szívós következetességgel, nyíltan vezényelte országszerte az úthengereit e cél irányába.
    .
    Nincs egyetlen más magyar politikus, akire azt mondanám: őszinte, egyenes ember – ez egyedül csak Orbán Viktorra igaz. Világosan értésére adta az egész országnak, mindenkinek (mindenkinek!) 2002-től folyamatosan, hogy mit akar és milyen eszközökkel. Vagy nagyon butának, vagy nagyon kómásnak kellett lennie annak, aki ezt nem fogta fel, aki nem vette ezt észre.
    .
    No de tisztelt Bárándy úr, tisztelt Szikinger úr, soha nem késő a kómából felébredni! Senki nem akadályozza meg Önöket, hogy tegyenek valamit az ellen, ami most – minő csoda! – ennyire(?) felháborítja Önöket! Mert valamit mindig lehet tenni. Hacsak nem Önök is a médiában jól mutató látványcsodálkozás kényelmes és csekély kockázatú státuszával elégednek meg – továbbra is.
    .
    Tisztelt Jogász Urak (és Jogász Hölgyek – ha lennének ilyenek a közéletben Morvai Krisztinán kívül), ne legyenek kétségeik: a cselekvéstelenség felelőssége Önöket is terheli mindazért, ami történt, történik és történni fog. Talán még jobban, mint Orbán Viktort és effektív kiszolgáló személyzetét. Ezt a felelősséget verbálmaszturbációval nem rázhatják le a vállukról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  9. Dr. Bálint Andor

    Ez a fajta gondolkodás, melyet most jogászaink kritizálnak végigvonul a Fidesz eddigi teljes jogalkotási gyakorlatán. Csak éppen ez volt az utolsó csepp a pohárban.

    Jogászainknak vagy egy erre létrejövő csoportjuknak sajnos önszorgalomból el kell kezdeni az ebben a ciklusban eddig hozott több, mint kétszáz törvény teljes és tételes felülvizsgálatát. Tekintettel arra, hogy többségük egyéni indítványként semmilyen kontroll alatt nem volt az elfogadás előtt.

    A felülvizsgálatnak ki kiemelten kell terjednie a eukonformitásra, az alkotmánnyal való konformitásra a már meglévő jogszabályokkal való összhang vizsgálatára.

    Különösen vonatkozik a felülvizsgálat igénye a médiatörvényre, az alaptörvényre és az egyházi törvényre. A felülvizsgálat eredményét be kell terjeszteni a parlamentnek.

    A koherencia zavarokat már ebben az évben meg kell szüntetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  10. Azt amit az I.Orbán kormány idején s FIDESZ és Torgyán Józsi bácsiék eltulajdonítottak, azt egyenesen kamionokon lehetett szállítani, nem talixskán. Most sem azért van a nagy harag, mert emezek is loptak, hanem azért, hogy nem maradt már annyi lenyúlható pénz amire szükségük lett volna. Beszűkült a mozgástér. Orbánéknak a hatalom, csak úgy önmagában kevés, aok, sok pénz is kéne mellé, ami most nincs.Tartok tőle, lesznek még a fiúk sokkal idegesebbek is.A börtönnel való fenyegetőzés pedig puszta figyelem elterelés a pocsék kormányzásukról. Nem érdekük nekik Gyurcsányból mártírt csinálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  11. Gyakorlatilag a teljes elit, az ellenzék, minden befolyásos kör (orvosok, ügyvédek, bírók, stb.) néma csendben asszisztáltak a legnagyobb gazságokhoz, nyugdíjpénztárak kifosztásához, a de facto egypártrendszer bevezetéséhez.
    Csak akkor mozgolódnak, ha őket magukat sérelem éri, vagy minden épeszű korlátot átlép a kormány.
    Hiába van igaza Bárándy Györgynek, mára gyakorlatilag minden megszólaló elvesztette az integritását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  12. Vissza a múltba,a koncepciós perek idejébe.
    A magyar nép aszisztálása mellett.
    Ilyenek vagyunk mi magyarok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  13. bamba
    2011. július 29. péntek
    22:08
    Nem biztos, hogy sokat tehetnek.
    Nekünk bizony most eléggé tébolyodott vezető politikusbandánk van (csak remélem, hogy ez egyre többeknek egyre világosabb, de ebben még csalódhatok). E tekintetben az EU-n belül valószínűleg mindenkit megelőzünk, de tágabb körben se lennénk túl rosszak.
    Csak azt ne higgyük, hogy a körülöttünk élő nemzetek valami szörnyű átok folytán ínséget szenvednek megbillent személyiségű, megalomániás, nárcisztikus, zavaros agyú politikus-önjelöltekben. Nem. Hanem azokat idejében ki tudják szűrni a mezőnyből. (néha persze becsúszik egy-egy hiba máshol is). Az a mi kollektív érettségünknek a fokmérője, hogy milyen mértékben vagyunk vakok az ajánlkozókban levő kockázatokra. De hát egy olyan országban, ahol pénzt kezdtek el gyűjteni Isaura kiváltására…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  14. Tisztelt Dr, Bárándy úr.
    Mindég tiszteltem a Bárándy dinasztiát az egyenes állásfoglalásukért. Meg szólalása nagyon idő szerű és valós dolgokat mond. Meg értem azt a kort, szenvedője is voltam. Hozzá fűzni valóm, esetleg kiegészíteni valóm lenne. Elvesztettünk egy igen véres háborút. A legyőzők államrendjét kellett felvenni. Viszont a látszatra is adni kellett. A győzők találtak egy olyan embert akiben feltétlenül meg bíztak. Ez volt Rákosi az Orbán példaképe. Viszont Rákosi ült a Horthy börtönében 16 évet, Orbán még ezután fog, ha nem is a Horthyéba. A Wincseszter Mária mikor a parlamentben hülyeséget beszélt, tettes társai azzal mentegették, hogy éveket ült börtönben. Képzeljük el ezt a nőt, ha a Rákosi hatalmával élhetne?
    Mentegetés nélkül Rákosi ezekhez képest úri ember volt. Ő a győzők útmutatásai alapján koncepciós pereket kreált, Orbán koncepciós törvényeket alkot. Rákosi személyt vágott a törvényhez, Orbán törvényt vág a személyhez. Az ilyen emberfélék előbb, utóbb csúfosan megbuknak és a törvényeikkel vágják fejbe őket. Úgy legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  15. Örülök, hogy Bárándy úr megszólalt.

    De hol a fenében vannak a többiek????????

    Hol van Kis János? Hol van Babarczy Eszterm aki olyan vehemensen érvelt a 2/3-ad mellett???? Hol vannak a balliberális kormányokat “keressünk a kákán is csomót” elv alapján 8 évig ekézők (ne legyen kétségünk: nemcsak a Fidesz a bűnös a karaktergyilkosságokban…) Hol van Horn Gábor, aki szerint Orbán egy tehetséges politikus??

    És hol van az MSZP? – bár e kérdés feltételénél az ember csak legyint. Mert a párt szóvivője, Kormos Kata csak annyit tudott mondani, hogy “állunk minden vizsgálat elébe”. Értjük ezt? Nem idézeteket olvasott fel a Tanú szövegkönyvéből, nem idézte fel a Rákosi- és Kádár korszak koncepciós pereit, hanem annyit volt képes mondani egy szokásosan unalmas sajtótájékoztatón, hogy “az MSZP áll a vizsgálatok elébe”.

    Észbontó. Ezeknek már ácsolják az akasztófát, és akkor sem képesek felszívni magukat. Ha már sajtótájékoztatóra futja csak, legalább oda kellett volna küldeni valakit, aki TUD VITRIOLOSAN BESZÉLNI, és istenesen el tudta volna kenni ennek az Orbánbandának a száját.

    De nem, ilyenről szó sincs. Ők állnak a vizsgálatok elébe.

    Az Ügyvédi Kamara hallgat, a bíróságok meg sem nyikkannak, mindenki be van szarva. Ugyanez volt 2001-ben is – TGM írt is egy cikket ezzel a címmel: “Be vagytok szarva”.

    Lehet elővenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  16. Marcus !
    Hogy jön ide Isaura ? Talán azért tartunk itt mert a szeme bandzsa volt ?
    Isauranak meg nem az értelmiség gyüjtött.

    A mai helyzet ellentmondasait, tarthatatlanságát az értelmiségnek kéne felismerni és megtenni a kezdő lépéseket, de nem ősszel, meg ki tudja mikor ?

    Láttátok ma az ATV -n Kálmán Olgánál Tétényi Évát az esztergomi polgarmástert ? Mar pedig ő igazan nem tétlenkedik…………….
    Az Orbanhoz valo zarandoklat és beadvany óta mar hányszor 3o nap telt el ?
    Válasz érkezett hivatalosan OV-től ?
    Tudtommal nem, persze az üzengetés ment …….és az ottani helyzet csak fokozodik, mar nincs tömegközlekedés az iskolak kinyitna szeptemberben ?
    Ja a debreceni polgarmester üzent ……..mennyenek a kultur mögé…………
    ez a FIDESZ-es demokracia : az ököl + arogancia !
    Esztergom sajnos jo példa + rossz példa :
    az egész orszag hasonlo helyzet felé sodródik de ki fog tükröt tartanié s csselekdni? .
    Miért nem orditotok? orditunk és tenni tenni kéne mar végre………….a 24 oran is tul vagyunk !
    Semmiféle mozgolodasról nem hallani……….vagy csak felénk keleten nincs ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  17. @marcus: “Nem biztos, hogy sokat tehetnek.”
    De azt a keveset megtenni kutya kötelességük lenne! De meg se próbálják! És honnan tudják, hogy az kevés lenne, ha meg se próbálják?! Na és a lelkiismeretük tisztasága nem érne annyit, hogy legalább megpróbálnák? Vagy ha már úgyse tiszta, hadd legyen kevésbé az?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. kata
    2011. július 30. szombat
    00:05

    Az az értelmiség, amelynek szerinted „A mai helyzet ellentmondásait, tarthatatlanságát kéne felismerni…”, nyilvánvalóan nincs az erre alkalmas állapotban. Nem jár az értelmiség köreiből való kirekesztődéssel, ha valakinek rendszeres szokása a magyarság bajaiért pl. úgy általában a közénk furakodott zsidókat okolni (mindenért, természetesen). Ezt tehát többdiplomás, esetleg doktori címet viselő, a szakmájukban már bizonyos méltánylandó hierarchikus szintre jutott emberek is életmódszerűen gyakorolják (némelyikük talán csak ilyenkor érzi, hogy él). Más értelmiségiek a hit visszaszorulásával magyaráznak minden bajt. És még hosszan folytathatnám (Trianon, a negyven év, stb.). Összefoglalva: ezek sem morálisan (hogy a legjobb barátjuk egy humánus szellemű igazság legyen, megelőzve más lehetőségeket), sem intellektuálisan (a vizsgálódásaik nem elég sokszempontúak, nem elég absztaktak, nem elég innovatívak), hogy kiszabaduljanak a fentebb érzékeltetett, öröklött, vagy itt-ott összeszedett gúzsaikból. Nem élethosszig mozgató mámoros élmény számukra a megfelelő alázattal, de kitartással folytatott igazságkeresés, mert nem életre szóló értelmiségi beálítódást/elkötelezettséget kaptak, csak a vizsgák abszolválását igazoló papírt. Az értelmiségire is akkor néz fel igazán a környezete, ha pl. amennyiben frissen végzett, akkor úgy írja le az egyetemista éveit, hogy ki sem látszott az egymásba érő bulikból (vizsgák?-tanulás?- ó, azt „megoldottuk”), amennyiben már öreg motoros, akkor ha nagyon leleményes adócsaló, és ez a viszonyain meg is látszik.
    A sima közember? Akiknek az egyharmaduk funkcionális analfabéta (mit csináljunk, könyörgöm, tényleg ez van)? Az ő szavazataikat kocsmahangulat-szintű hatások lökik ide vagy oda. Pontosan ezért volt olyan hatásos a Fidesz demagógiája („a Gyurcsány-kormány az emberekkel fizetteti meg a hazugság árát – és a többi).
    A TV-ben látottakra sajnos nem tudok reagálni, több mint tíz éve TV nélkül élek.
    Nem általánosítok, de „tömeghatással” a fenti elemek hatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  19. Kedves Marcus !
    Értem amit mondani akarsz számomra.
    Az értelmiség nem egységes , sose volt az, sőt nem is kell hogy az legyen.
    Megvan mindegyik pártnak a maga értelmiségi rétege, ezek egy része jol megfizetett és sajnos a pénzért eladta a lelkét.
    Ettől a rétegtől szélesebb a ” magyarország értelmisége ” és abban is biztos vagyok mindenki vovja a maga harcat, van ki maganyosan, van ki családban, vannak akik kocsmában, de nincs meg az ertelmisegnek a pártokon tuli társadalmi közege csak elszigetelve.
    Tétényi Éva es sok mas település független polgarmestere mögött
    miért nincs mögöttük hatékony erő + közakarat nyilvánosan ?
    Vannak Alapitvanyok ( sajnos azok jó része lejaratta magat) volt több mint 300 egyhaz ott is tarsasgi élet folyt…..ezt is szétverik.
    A választaskor nem szavazok aránya több mint 5o % azok hol élnek k tarsasagi életet ?
    Amit az egyetemistakrol irtal részben igaz, de hidd el a többség tanulni megy oda, és mértékkel bulizik.
    Mértékkel meg ugye minden javunkra van !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. Az Eu-nak kellene megszolalni, hogyha ezt megszavazzak, akkor kiteszik MO ot a kozossegbol, es automatkus menedekjogot adnak minden magyar uldozottnek, beleertve a volt miniszter elnokot is. Minidg is eliteltem azt, hogyha az unokak penzet eljuk fol, de itt nem errol van szo. Alapveto jogokat borogat amirol most beszelnek. Mar a beszed is kikellen hogy kozositsek oket az EU bol. Elkepeszto.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  21. Daniel !
    Az EU szólt, sőt még Wasington is Moszkva és Peking hallgat !

    Országunk miniszterelnöke és emberei viszaszóltak, megmondták se Brüsszel, se Berlin, se Moszkva. se senki nem szolhat bele a mi dolgainkba.

    A sült galambok kora lejárt ! ( ha volt egyáltalán )

    Demokratikus jogállaban élünk még pillanatnyilag………
    talán még 2011. dec,31-ig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  22. A magyar társadalom mélyen hallgat és csendben tűri mindazt, ami vele történik. A hallgatás, a rpáni félelem kedvez a dijtutórikus hajlamú politikusoknak és most pontosan ilyeneke akart a Magyar Nemzet. Ezt is érdemeltük, ne feledjük el.

    A történelemben láthattunk már ilyen rendszereket, számomra nem vigasz, hogy mind elbukatak. Én speciel nem akarok ilyenben élni. Nem akarom szégyelni, hogy a békétlen, balkáni és Európát lenéző ország polgára vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  23. És hol van DR. Kotász???????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Attól tartok,hogy “dajcstomi” beszól: ki a f… ez a Bárándy…György….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  25. Kedves Kata és Marcus! Mit jelent értelmiséginek lenni? Szerintem elsősorban szilárd jellemet, és elkötelezetlenséget. Az értelmiségi lét nem végzettség és képzettség, hanem életforma. Tévedtek, amikor értelmiséginek véltek bizonyos gazdasági és politikai értelemben elkötelezett embereket. Ők nem értelmiségiek. Elkötelezettségük köti őket az általuk választott tévhitekhez. . Nem rendelkeznek a gondolkodási szabadság képességével. Ezek az emberek egyszerűen az általuk kiválaszttt poitikai, gazdasági csoportok szolgálói.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  26. Ha végig gondoljuk a közel mult történetét, legutóbb Kádár volt, aki miniszterelnököt biróság elé állított/állittatott. Kétes dicsőség emögé bárkinek is felsorakozni.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  27. Történetesen, a bírói kar az Igazsászolgáltatási Tanácstól most éppen gyakorlati segítséget kért a *k i e m e l t * ü g y e k* lebonyolításához, mert fizikailag nem képes ezeket végig vinni… Mi lesz még itt???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Eberstein Eckbert

    Erre csak annyit mond a nemzet vezetője, hogy Gyuri bácsi – legyen ő bármennyire is konzervatív, meg kitűnő jogász – ennek a problémának a megértéséhez már túl öreg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. Marcus Aureliusnak igaza van. Sajnos nincs olyan értelmiségi és polgár rétegünk, aki képes lenne a civilizált demokratikus hagyományok képviseletére. Talán ugyanezen okból felelősek is, hogy a tömegek így szavaztak, ahogyan, s még most sem látják ennek a kormányzati politikának a következményeit.
    Mindig voltak parvenük, csak most egy kicsit sokan vannak. Lehet, hogy ez a világ rendje.
    Azért egy jogász, mintha tiltakozott volna lemondásával Gatter László a fővárosi bíróság elnöke, mintha az alkotmánybíróság jogkörének ellehetetlenülése miatt (is) mondott volna le. nem jól emlékszem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. Orbán elérte, hogy az országot TÉNYLEG ketté szakította:azaz aki ellene (és csatolt része a fideSS.bagázs) ellen szól, az egyből ellenzékinek minősül.
    Bárándy elég öreg ahhoz, hogy ezt megengedhesse magának – de a jogász társadalom lapít, mint szoaré a fűben! Márpedig vétkesek között cinkos, aki néma! Egyébként pedig a visszamenőleges törvénykezés és az Alkotmánybíróság kiherélése esetében már szólniuk kellett volna!
    Egyébként szerintem az ellenállás hiánya végső soron az Mszp tesze-toszaságára vezethető vissza. Ezért mennek el viszonylag kevesen az utóbbi idők tiltakozásaira (pár tucat – pár száz) mert Orbán szétszakítása következtében bármiféle tiltakozás bármiféle hülyesége ellen egyben az ellenzék (és legnagyobb pártja az Mszp) melletti kiállást is jelent. És ismerjük be, hogy mellettük mostanában nincs miért kiállni:
    NINCS:
    - érthető és hihető programjuk
    - érthető és hihető válaszaik a felmerülő kérdésekre
    - blikkfangos jelszavaik (amik akár 6 féldeci után is előadhatók)
    - viszont olyanok mint a szomszéd állandóan veszekedő család – bármely tagja hiába sikoltozik, nem a szomszédok együttérzését éri el, hanem hogy MINDET a pokolba kívánják.
    Ideje lenne a belviszályok helyett némi figyelmet fordítani az országra is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  31. Stumpné Bekes Margit

    Amig a FIDESZ van kormányon,addig nincs jogbiztonság!!! Őket nemérdekli a magyar,az európai jog,nem érdekli őket semmi! Csak az,hogy bosszut álljanak azért,hogy nyolc évig nem ők voltak hatalmon!!! Most ádázan és bosszutól forralva nekirontanak mindennek és mindenkinek,akik nem őket dicsőiti!Hogy ebből hogyan találjuk meg a kiutat??!! Egyszerűen őrület!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  32. Marcus Aureliusnak igaza van. Sajnos nincs olyan értelmiségi és polgár rétegünk, aki képes lenne a civilizált demokratikus hagyományok képviseletére. Talán ugyanezen okból felelősek is, hogy a tömegek így szavaztak, ahogyan, s még most sem látják ennek a kormányzati politikának a következményeit.
    Mindig voltak parvenük, csak most egy kicsit sokan vannak. Lehet, hogy ez a világ rendje.
    Azért egy jogász, mintha tiltakozott volna lemondásával Gatter László a fővárosi bíróság elnöke, mintha az alkotmánybíróság jogkörének ellehetetlenülése miatt (is) mondott volna le. nem jól emlékszem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. Nagyra becsülöm az oldalon kommentezőket!!Nem tudok mást mondani, csak megismételni szerény véleményemet. Hol voltak eddig a magyar értelmiségiek, beleértve minden szakmának jeles képviselőit, akik eddig hallgattak. Ezért várta a választó, hogy eddig szó nélkül hagyott mindent, szinte önként hajtotta igába magát. . Nagyon gyáva és megalkuvó a magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  34. gonzalo

    …hogy hol volt? hát várta a megígért kánaánt! A csutielvetemült ígért az orvosoknak (akik, a sáj érdekükkel is szembe menve köpködtek a vizit díjra pl), a jogászoknak, stb egy szóval az ÉRTELMISÉGNEK, a POLGÁROKNAK és most megkapták a magukét! Jah,hogy nem azt amire vártak! Így jártak, oszt jónapot! Most lehet hápogni, külföldre menekülni, elhagyni a süllyedő hajót! De vissza én személy szerint ezek közül egyet sem várok vissza!!!
    Itt hagyták nekünk .. moderálva…moderálva……EZT! köszi :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  35. gonzalo! Öt lik-ot érdemelnél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Gonzalo
    Nagyon gyáva és megalkuvó a magyar!

    Sajnos tökéletesen igazad van. Ölünkbe hullott a demokrácia lehetősége oszt most éppen a Nagy Salleros rendszerét élvezzük őszinte lelkesedéssel. De ugyanúgy nagy lelkesedéssel élveztük vitéz Nagybányait, Gömböst, Rákosit és Kádárt is. Ehhez az egyhez nagyon értünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  37. Korom
    2011. július 30. szombat
    09:59
    Györgyi Kálmán egykori legfőbb ügyész is az akkori fideszes kormányzás elleni tiltakozásul mondott le, még a felmondási idejének a kitöltésétől is eltekintettek. (Áder János volt akkor az országgyűlés elnöke). Akkor lett először de nem utoljára Polt Péter a legfőbb ügyész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  38. ” a jogászok megdöbbenve nézik”Hát ez az, mást nem csinálnak csak nézik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. vica1! Gyorsan átfutottam az eddigi hozzászólásokat, hogy ne ismételjek. Teljesen egyetértek Veled. Sokan reménykedtek egy jó kis miniszteri, de legalább államtitkári állásba az elmúlt 8 év dörgölőzés jutalmaként, sokan pofára is estek és most nyalogatják a sebeiket. Akik bármilyen pozíciót kapnak az utóbbi időben azok csak értelmiséginek csúfolt nyalókák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Dr. Bálint Andor
    2011. július 29. péntek
    21:15
    A NOL (Népszabadság OnLine) cikkei után néha briliáns kommentekkel sokunknak volt hasznára egy vakablak nickű (minden bizonnyal) jogász. Ő is felvetette szinte ugyanezt, más szavakkal. Ha ez egy kiterjedtebb réteg véleményévé válik közöttetek, az komoly reménysugár lenne, hajrá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. vica1!
    A magyar jogi diploma nem biztos, hogy egyszerűen elfogadható külföldön. :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Orbán miniszterelnökként fog meghalni, csak még nem tudni mikor….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Reggel több hozzászólás volt.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Úgy látom meg is van mind, csak valami nyűg volt a megjelenitéssel. Sorry.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Csak egy apró adalék, hogy mennyire túlzás elvárni az értelmiségtől, hogy szembemenjen a kormánnyal: a Horthy-nosztalgia jegyében a Ludovikára akarják telepíteni a Fidesz-pártiskolát. Következésképp a most ott levő Természettudományi Múzeumot (Európa 3. legnagyobb ilyen jellegű intézménye!) ki kell ebrudalni onnan. Csak. Mert az Istenkirály és hű taplnyalói így akarják.

    Ez egy skandalum, egy világbotrány – kellene, hogy legyen.

    Ismeretség révén tudom, hogy az ottani muzeológusok között van nem is egy – no, persze, hogy Fideszes – aki egyetért ezzel az elmebeteg tervvel… Bezzeg, ha Gyurcsány, vagy Bajnai akarta volna, ott verték volna a nyálukat a Kossuth téren.

    Szóval ne legyenek illúzióink: az ún. értelmiségi rétegben rengetegen támogatják Orbánt. Ahogy Antall mondta: ezeknek mindig kell egy segg, amit nyalhatnak. Most éppen Orbáné van soron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  46. Kedves Nyul György !
    Köszönöm véleményét, utána néztem az értelmiség fogalmának.

    Wikipédiából, a szabad enciklopédiából :

    ” Értelmiségi általános értelemben szellemi pályán dolgozó embert jelent. A szó hagyományos értelme kezdetben a társadalom igen kis szeletét jelentette, és gazdasági illetve társadalompolitikai okokból kifolyólag többé-kevésbé egybe is esett a politikai akaratot megtestesítő kevesekkel. A demokrácia fokozatos kiszélesítésével ez az állapot megszűnt, a közgondolkodás mégis hajlamos az értelmiség véleményének nagyobb jelentőséget tulajdonítani a közügyekben. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  47. Értelmiségiek, diplomások, szellemi munkások.
    Az értelmiségiek véleményvezérek, képesek arra, hogy elemezzenek és másoknak képpé formázzák a külön-külön talán érthetetlen tényeket,vagy azok között összefüggésekre mutassanak,és azokból következő jövőbeni lehetséges vagy kívánatos fejleményeket felvázoljanak. (mint a pénzpiacon a brókerek) Általában kiemelkedően intelligensek. Esetleg még diplomájuk sincs.
    A diplomások legtöbbször szakbarbárok,egy adott területen képesek jó, vagy kiemelkedő teljesítményre,egyébként a mindennapi életben lehetnek éppen olyan tájékozatlanok, mint egy analfabéta segédmunkás. A diploma megléte még csak az intelligenciával sem áll szoros kapcsolatban. (mint a magyar orvosi kar a vizitdíj ellen)
    Szellemi munkások: mindenki aki nem fizikai teljesítménnyel biztosítja a megélhetését .Tisztelet a kivételnek: sem diploma, sem intelligencia, értelmi szint a ValóVilág, Kiskegyed, Blikk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Ja, és végül, de nagyon az utolsósorban: vannak a politikusok (azon alul külön alcsoport az orbánszelektált fidesznyíikek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Köszönet Bárándy úr megszólalásáért! Ennél sajnos sokkal többre lesz majd szükség, hogy változás is legyen. Örülök annak is, hogy sokan vagyunk itt “másként gondolkozók”.

    Azért van egy kis bibi, mindenki a másiktól várja a cselekvést. Az értelmiségtől (megjegyzem többnyire, “papíron” az is értelmiség, aki ma hatalmos van), a jogászoktól, az ellenzéktől, stb. Én speciál mérnök vagyok, így értelmiségi és halvány gőzöm sincs, hogy kivel és mit kéne tennem, hogy megállítsam az úthengerek ámokfutását.

    Tavaly első fordulóban azért mentem el választani, hogy ne győzzön a Fidesz (nem azért mert a másik oldalon állok), második fordulóban azért, hogy ne legyen 2/3-a, pedig vittem magammal még 2 embert, és nem is sejtettem, hogy mire akarják használni a hatalmi túlsúlyukat, csak emlékeztem milyenek voltak 1998-2002 között és láttam ellenzékben mit művelnek. Egy vizitdíjat népszavazásra vittek, hogy obtrojáljanak…ma hol az az ellenzék, aki népszavazásra viszi az alkotmányt, médiatörvényt, a magánnyugdíjak államosítását, “megmentését”, az akotmánybíróság megregulázását, a költségvetési tanács kinyírását, a munka törvénykönyvet, stb

    Amíg az ellenállás egy kritikus tömege ki nem alakul valahol, addig nincs mihez csatlakozni, de látni kell azt is, hogy az ellenvélemények megszólalási lehetősége is korlátos és még tovább fog szűkülni, ha tovább folytatódik a totalitárius “építkezés”.

    Kedves hölgyeim és uraim, itt egy ma-holnap nyugdíjas értelmiségi, aki szeretne változtatni a dolgok folyásán, nem maga (mert körülötte rendben vannak a dolgok, nincs CHF hitel tartozás, az üzlet is megy még), hanem a gyerek és és közös jövőnk érdekében. Várom a szíves tanácsokat, hogy mit tegyek meg, amit ő is megtesz és még sokan mások, hogy kialakuljon a változtatási szándék kritikus tömege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  50. Tegnap olvastam Bartus Laci A saját tengelye körül forgó ember című írását, akkor kezdtem összeszedni a gondolataimat, de ezen cikk címében szereplő hír annyira kiakasztott, hogy nekiálltam az írásnak.

    Bevezetőül egy vers
    ***********************************
    A XIX. század költői

    Ne fogjon senki könnyelműen
    A húrok pengetésihez!
    Nagy munkát vállal az magára,
    Ki most kezébe lantot vesz.
    Ha nem tudsz mást, mint eldalolni
    Saját fájdalmad s örömed:
    Nincs rád szüksége a világnak,
    S azért a szent fát félretedd.

    Pusztában bujdosunk, mint hajdan
    Népével Mózes bujdosott,
    S követte, melyet isten külde
    Vezérül, a lángoszlopot.
    Ujabb időkben isten ilyen
    Lángoszlopoknak rendelé
    A költőket, hogy ők vezessék
    A népet Kánaán felé.

    Előre hát mind, aki költő,
    A néppel tűzön-vízen át!
    Átok reá, ki elhajítja
    Kezéből a nép zászlaját.
    Átok reá, ki gyávaságból
    Vagy lomhaságból elmarad,
    Hogy, míg a nép küzd, fárad, izzad,
    Pihenjen ő árnyék alatt!

    Vannak hamis próféták, akik
    Azt hirdetik nagy gonoszan,
    Hogy már megállhatunk, mert itten
    Az ígéretnek földe van.
    Hazugság, szemtelen hazugság,
    Mit milliók cáfolnak meg,
    Kik nap hevében, éhen-szomjan,
    Kétségbeesve tengenek.

    Ha majd a bőség kosarából
    Mindenki egyaránt vehet,
    Ha majd a jognak asztalánál
    Mind egyaránt foglal helyet,
    Ha majd a szellem napvilága
    Ragyog minden ház ablakán:
    Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
    Mert itt van már a Kánaán!

    És addig? addig nincs megnyugvás,
    Addig folyvást küszködni kell. -
    Talán az élet, munkáinkért,
    Nem fog fizetni semmivel,
    De a halál majd szemeinket
    Szelíd, lágy csókkal zárja be,
    S virágkötéllel, selyempárnán
    Bocsát le a föld mélyibe.

    Petőfi Sándor.
    ************************************

    Helyettesítsük be a ‘költők’ helyére a ‘változtatni akaró és tudó’ embereket, és máris a mában vagyunk.

    “Nagy munkát vállal az magára,
    Ki most kezébe lantot vesz.”

    Most:
    - Az Eu inog
    - Amerika csődközeli helyezetben
    - A népesség öregszik.
    - Hazánk létszáma csökken
    - Egyre kevesebb az igény munkáskézre (lásd pl: új erőmű, 3 dolgozóval)
    - Aluliskolázott, piacképtelen tömegek vannak az országban
    - Leendő rabszolgákká degradált 15 – 16 évesek tömege kerülhet a piacra
    - Eladósodottság van
    - Emelkedő árak, csökkenő bérek, csökkenő fizetőképes kereslet lehetetlenítik el a vállalkozásokat
    - Egyre válságosabb energiahelyzet: nemcsak nálunk, hanem világméretekben
    - Totális szétszakítottság állapotában vagyunk
    - stb, stb, stb
    Ilyen körülmények közt kell a ezeket (és még sok más) munkát elvégezni
    Iszonyatosan sok és nehéz feladat, ha egyáltalán lesz megoldás, csak együtt lehet elvégezni.
    Ha nem akad egy kivételes lantművész, alakítsunk zenekart, de szólaltassuk meg azt a dalt…

    Két idézettel kezdeném:
    Gonzalo
    “Nagyon gyáva és megalkuvó a magyar!”
    Gyozo
    “Sajnos tökéletesen igazad van. Ölünkbe hullott a demokrácia lehetősége oszt most éppen a Nagy Salleros rendszerét élvezzük őszinte lelkesedéssel. De ugyanúgy nagy lelkesedéssel élveztük vitéz Nagybányait, Gömböst, Rákosit és Kádárt is. Ehhez az egyhez nagyon értünk.”

    Árulja már el valaki, mikor tanult volna ez a nép demokráciát? Amikor az utóbbi húsz évet leszámítva még csak beleszagolni sem volt lehetősége? Mindig volt valaki, aki megmondta, mit csinálj, mit gondolj, ha meg más volt netán a véleményed valamiről, megnézhetted magad. Volt bőven idő, hogy ez a mentalitás beivódjon a gondolkodásunkba.
    Kádárék a három T mellett azért arra vigyáztak, hogy a nép meg tudjon élni. Volt munka, volt lakás, nem kellett éhezned, járhattál iskolába (kivéve, aki nem :-). Arról meg gondoskodtak, hogy ne nagyon lássunk be a kulisszák mögé…
    Bizonyítsa be valaki, hogy ennél többre vágyik ma a nép többsége!
    Kovács 23 Józsi bácsit piszokul nem érdeklik a demkratikus vívmányok, azért nem kap egy deka kenyeret sem a boltban. Az is hidegen hagyja, hogy a szomszédja felgyújtja a lakását, aztán kiugrik az ablakon, mert el fogják árverezni az otthonát. Nem megy el egy megozdulásra, mondván, hogy az őt nem érinti, és még fel van háborodva, hogy akadályozzák a forgalmat. Ezzel a szolidaritást n(s)em ismerő tömeggel akarunk mi egy populista, fasiszta rendszert megbuktatni?
    Amikor egyeseknek a legnagyobb fájdalom még mindig a malenkíj robot? Apám (nyugodjon békében) sose tudta megemészteni, hogy a komenisták államosították a malmukat. De a szirén szóra vevő volt, és behúzta az x-et…

    Kész demokratikus rendszert nem lehet importálni. Az alapelveket igen, a megvalósítást nem.

    Két éve olvastam, hogy egy német felmérés szerint a megkérdezettek kb. kétharmada azt mondta, hogy a demokrácia a mai formájában nem megfelelő.
    Biztos, hogy minden rendben van abban a rendszerben?
    Feltétlen ragaszkodnunk kell egy kicsit részeges, szivarozó úriember sommás kijelentéséhez?
    Eszem ágában sincs az alapelveket megkérdőjelezni, de nem lehetséges, hogy valamiből sok, valamiből meg kevés van benne? Nem lehetséges, hogy valamit másként kellene értelmezni, csinálni?
    Nehogy már az legyen a megoldás, hogy isten útjai kifürkészhetetlenek.
    De lehet Dolores Ibarruri tanácsát is követni: Jobb állva meghalni, mint térden állva élni.

    Tudomásul kell venni, hogy nekünk ez az alap(ember)anyagunk van, ebből kell főzni!
    De nem mindegy, milyen levest!

    Az itt megnyilvánulók teljesen jogosan valamiféle megoldást követelnek.
    Nem hiszem, hogy lenne bárki is, aki a tarsolyában hordja a marsallbotot a bölcsek kövével együtt.
    Nekem csak egy ötletem van.

    kekec véleményéből egy idézet:
    “Az értelmiségiek véleményvezérek, képesek arra, hogy elemezzenek és másoknak képpé formázzák a külön-külön talán érthetetlen tényeket,vagy azok között összefüggésekre mutassanak,és azokból következő jövőbeni lehetséges vagy kívánatos fejleményeket felvázoljanak. (mint a pénzpiacon a brókerek) Általában kiemelkedően intelligensek. Esetleg még diplomájuk sincs.”
    Igen, azokat kell felkutatni, egybefogni, akik látják a mostani rendszernek a kiúttalan voltát, és tenni is akarnak valamit ellene.

    Szerintem a módszer adott: a saját fegyverét kell a Fidesz ellen fordítani!
    Alakítsunk egy országos hálózatot, a neve legyen mondjuk “XXI. század” a vers címében szereplő évszámból.
    De lehetne akár Petőfi kör is, vagy bármi, nem a név a legfontosabb, hanem a hálózat léte.
    Össze kell fogni a hasonló gondolkodásúaknak. Mindenki hozzon még egy embert magával!
    Munka lenne bőven:
    Minden kormányintézkedést, eseményt kommentálni kell!
    Ha sajtóban nem megy, akkor a neten és/vagy röplapon terjeszteni a véleményünket.
    Ha az előző rendszerben működött, működni fog most is.
    Előszedni a Fidesz csontvázakat! Mindenkinek van vaj a fején.
    Hogy Virág elvtársat idézzem:
    Mutasson nekem valakit ebben a tetves országban, akiről öt perc alatt nem bizonyítom be, hogy bűnös!
    Összeszedni ezeket egy Fehér Könyvbe és naponta a fejükre olvasni legalább egyet. Naponta szembesíteni őket az ígértetekkel. Ugyanazt a pszichológiai háborút kell folytatni, amit ők tettek nyolc éven át. Pillanatnyi nyugtuk nem lehet! Vagy hiteltelenné kell tenni őket, vagy olyan hibára kényszeríteni a bandát, ami tömegeknél veri ki a biztosítékot, nyitja fel a szemüket.

    Amilyen az adjon isten, olyan legyen a fogadj isten.
    Be kellene látni, egy szinten túl nem lehet finomkodni, azt a nyelvet kell használni az ellenféllel szemben, amit megért: ha üt, vissza kell ütni! Keményen. Verbálisan és/vagy fizikailag, ahogy a helyzet kívánja.
    Pár hete az ATV Fórum című műsorában egy nyugdíjas rendőr kijelentette, hogy “Mi tudjuk, honnan lehet fegyvert szerezni”. A műsorvezető kérdésére, hogy ” Kik azok a mi?”, annyi volt a válasz, hogy “Vagyuk jó páran”… No comment.

    Ha engem küldött volna a miniszterelnök a bohócügyi államtitkárhoz, biztos pofánvágom, amúgy férfiasan. Számomra ennél a mélységesen megalázó megnyilvánulásnál csak annak a szó nélküli elfogadása a felháborítóbb.
    A ‘megalázóról’ jut eszembe: egy vendég (van egy kis vállalkozásunk) – aki a megyei vízügyi hivatalban dolgozik – mesélte, hogy a tisztelt államtitkár úr utasításba adta, hogy ha megjelenik a hivatalban, akkor mindenkinek “Jelentkezem, államtitkár úr” formulával kell őt fogadni. Kis magyar nonszensz…

    Közvetlen a cikkel kapcsolatban:
    A sok déja vu élmény után nem gondoltam volna, hogy valamikor is eszembe jut még a csengőfrász szó. A fiatal generációnak nem mond semmit, de ha így megy tovább, ők is megismerkednek vele…

    Ismerős a béka esete: ha beledobod a forró vízbe, azonnal kiugrik belőle! De ha fokozatosan melegíted a fazekat, benne marad és megfő.
    Meg kell értetni az emberekkel, hogy a víz egyre melegebb lesz…

    Tisztában vagyok azzal, hogy nagyon hiányos az eszmefuttatásom, nem is biztos, hogy igazam van, de talán van benne valami használható is. Elnézést a hosszúság miatt, ez még így is csak egy zanzásított változat. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos