Ronai and Ronai
AMERIKAI

Petraeus átadta a parancsnokságot 2011. július 18. hétfő 18:48 | AN Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Petraeus átadta a parancsnokságot

Washington/Kabul – David Petraeus átadta a 140 ezer főt számláló amerikai és koalíciós erők főparancsnoki tisztét John Allen tábornoknak.

Petraeus egy év után távozik a posztról; teljesítményét a szakértők vegyesen értékelik. Nem tagadják, hogy stratégiája részben sikeres volt, és Afganisztán jelentős területeit sikerült egy időre pacifikálnia. Távozásakor azonban ismét napirenden vannak a merényletek, bár korántsem olyan intenzívek, mint néhány esztendővel korábban. A tábornok hazatérése után rövidesen a CIA igazgatójaként folytatja munkáját.

Lesz dolga az új főnöknek is elég. Fotó: Wikipedia

A főparancsnoki posztot átvett Allen, akit nem sokkal vezénylése előtt léptettek elő négycsillagos tábornokká, kijelentette: tisztában van azzal, hogy nehéz napok várnak rá és az általa vezérelt haderőre, és nincsenek illúziói az előtte lévő kihívásokról.

Az átadás napján, hétfőn reggel Kelet-Afganisztánban pokolgépes merénylett végzett három, nem azonosított nemzetiségű NATO-katonával. Az Észak-atlanti Szövetség ebben a hónapban harminchét katonát veszített a közép-ázsiai országban.

Merénylet végzett Váli Mohameddel, Kandahár tartomány Argisztán járásának rendőrfőnökével is. Helyettese szerint munkába tartott, amikor gépkocsiját felrobbantották. Az afgán biztonságiak eközben megölték a fővárosban azt a merénylőt, aki a Talibán megbízásából végzett Hamid Karzai elnök tanácsadójával, Dzsán Mohamed Khánnal, a dél-afganisztáni területek, főként Uruzgán egyik erős emberével.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Petraeus átadta a parancsnokságot, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Látom a tábornok úr szíve fölött a megszámolhatatlan kitüntetések sorát.
    Vietnámban és egyéb más országokban harcolt veteránok közül, nem postomus, mindösszesen két ember viselhet Becsület kitúntetést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Börtönbe megy a fecsegő CIA-ügynök 2012. október 25. csütörtök | AN

2014 után: utóvéd Afganisztánban 2012. október 21. vasárnap | AN

Allen tábornok az európai NATO élén 2012. október 11. csütörtök | AN

Washington lemondott az afgán békéről 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos