Ronai and Ronai
AMERIKAI

2014 után: utóvéd Afganisztánban 2012. október 21. vasárnap 21:22 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
2014 után: utóvéd Afganisztánban
Washington – Az amerikai különleges egységek arra készülnek, hogy 2014 után, amikor a nyugati szövetségesek fő erői kivonulnak Afganisztánból, az utóvéd szerepkörét töltik majd be, írta hétvégi kiadásában a Wall Street Journal.
.
Tony Thomas vezérőrnagy, aki az amerikaiak mellett a koalíciós különleges műveleti egységeknek is a parancsnoka – a WSJ cikkét egy magyar kiképzőről készült lőtéri fotó illusztrálja –, kijelentette: az amerikai elitcsapatok 2014 után a harctérről hátországi pozíciókba vonulnak majd vissza. Egyebek között az afgán védelmi és belügyminisztérium, valamint a parancsnoki és az irányítási rendszer biztosításában vesznek majd részt.
.
A különleges egységek jelenleg a hasonló afgán alakulatok tanácsadói, és azok oldalán harcolnak. Washington az afgán kommandósok intenzív kiképzése révén – ebben magyar katonák is részt vesznek – csökkenteni kívánja az esetleges jövőbeni amerikai veszteségeket.
.
Azt, hogy végül hány amerikai katona marad az országban – létszámuk elérheti a 20 ezret is – a majdani afgán-amerikai biztonsági szerződés határozza majd meg, valamint az, hogy megmarad-e az amerikaiak büntetőjogi mentessége. Tony Thomas tábornok szerint a további szerepvállalással kapcsolatban a koalíciós tagállamoknak is Kabullal kell megállapodniuk.
.
Martonyi János külügyminiszter, aki csütörtökön tárgyalt Washingtonban amerikai kollégájával, Hillary Clintonnal, kijelentette, hogy a megbeszélésen nem hangzott el kérés a 2014 utáni esetleges magyar szerepvállalásról.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
2014 után: utóvéd Afganisztánban, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Muszáj bízni abban, hogy az afgán kormányerők kevés talibánt foglalkoztatnak és erősebb lesz az elhárításuk. 2014 után kiderül. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Washington lemondott az afgán békéről 2012. október 3. szerda | AN

Afganisztán két év múlva magára marad 2012. október 1. hétfő | AN

Korán-égetők, halott-hugyozók büntetése 2012. augusztus 28. kedd | AN

Omár mulla újra hadat üzen 2012. augusztus 18. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos