Ronai and Ronai
AMERIKAI

Montana perelni fogja az ExxonMobilt 2011. július 10. vasárnap 10:14 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Montana perelni fogja az ExxonMobilt

Billings, Montana – Brian Schweitzer kormányzó egyre erősebb nyomást gyakorol a cégre, amelynek olajvezetéke az egy héttel ezelőtti meghibásodás alkalmával bemocskolta a Yellowstone folyót és a környéket.

A cég becslése szerint 42 ezer gallon került a környezetbe július elsején; Montana első embere azóta egyre kritikusabb hangnemet üt meg a károk lokalizálásán dolgozó ExxonMobillal szemben.

Most azt is kijelentette, hogy az állam bíróság elé viszi az ügyet. Az Exxon, amely azt állítja, hatékony takarítást végez, igyekszik megnyugtatni az érintett polgárokat, hogy mindenkivel egyénileg rendezi a számlát.

A demokrata kormányzó, aki az ExxonMobil balszerencséjére okleveles talajmérnök, levélben szólította fel az olajcéget arra, hogy részletezze a kiömlött nyersolaj vegyi jellemzőit.

Montana állam péntek óta hivatalos képviseletet nyitott Billings városában, ahol a kárt szenvedettek megtehetik bejelentésüket.

Az olajcég több száz jól fizető munkahelyet létesített Montanában, többek közt Billingsben is, ahol a kárt szenvedett Silvertip csővezetéken érkező nyersolajat finomítják. A baleset idején az illetékesek néhány perccel az olajömlés megindulása után már elzárták a vezetéket, ennek köszönhető, hogy nagyobb kár nem esett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az űrből is látható a gumitemető 2011. november 21. hétfő | RR

Olajvezeték ellen tiltakoztak a Fehér Háznál 2011. november 7. hétfő | RR

Nigériai bandákat fegyverzett fel a Shell 2011. október 3. hétfő | AN

Újabb helyről ömlik az olaj Skóciánál 2011. augusztus 16. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos