Az űrből is látható a gumitemető 2011. november 21. hétfő 19:48 | RR Forrás: AN

Share
Az űrből is látható a gumitemető

Columbia, Dél-Karolina – Használt gumiabrocsok százezrei, borítják a dél-karolinai vidék egy eldugott zugát. A földről nem könnyű észrevenni, mert csak egy ösvény vezet oda, a világűrből azonban látszik.

Senki sem tudja, hogyan és mikor kerültek a helyszínre a használt gumiabroncsok. David Summers, Calhoun megye tanácselnöke szerint az abroncstemető akkora, hogy a világűrből us észlelni lehet.

A hatóságok eddig egy személy ellen kezdeményeztek eljárást a becslések szerint 250 ezer gumiabroncs miatt, amely a műholdképek tanúsága szerint ötven hektárt foglal el. Eltakarítására egy floridai cég vállalkozott: remélik, jövő év elejére végeznek vele.

Boyce Till környezetvédelmi megbízott érintkezésbe lépett a helyi seriffel és az egészségügyi hivatallal, amely vizsgálja, ki lehet a felelős. Büntető eszköz azonban nem sok van a helyi hatóságok kezében: legfeljebb 475 dollárig terjedhető bírságot róhatnak ki szemetelésért.

A gumitemető az ingatlannyilvántartás szerint bizonyos ifjabb Michael Keitt, a New York állambeli Far Rockaway tulajdonán terül el. Keitt nem szerepel a telefonkönyvben, a helyi hatóságok szerint azonban egyike a birtok több örökösének, akik egytől egyig Dél-Karolinán kívül élnek.

Az állami vádesküdtszék a 39 éves George Fontella Brown easleyi lakos ellen kezdeményezett vádemelést a gigantikus környezetszennyezés miatt. Ha a vádak bebizonyosodnak, több ezer dolláros büntetés róható ki, s Brown egy évre börtönbe kerülhet.

Dél-Karolinában nem ez az első nagy gumitemető-botrány. A kilencvenes években akkora illegális abroncslerakóra bukkantak, amihez képest a mostani eltörpül: több millió használt autógumit hordtak egybe.

Az állam két dollárral adóztat meg minden új abroncsot, s az ebből befolyt összegből fedezik az elhasználódott gumik újrahasznosítási költségeit, sok abroncs azonban soha nem jut el az újrahasznosításig, mert tulajdonosaik egyszerűbb módon szabadulnak meg tőle.

Címkék:, ,

8 Reader’s Comments

 1. Néhány napja nálunk is találtak illegális lerakót az osztrák határtól nem messze. :(

 2. “David Summers, Calhoun megye tanácselnöke szerint az abroncstemető akkora, hogy a világűrből us észlelni lehet.”

  Most a tanácselnök szerint akkora, vagy valóban észlelni lehet?

 3. Fölöttébb érdekes dolog
  “Senki sem tudja, hogyan és mikor kerültek a helyszínre a használt gumiabroncsok.”
  .
  Talán aki odavitte az sem tudja.
  Ki hiszi, hogy e néhány apróság csakúgy hipp-hopp ottermett.
  Inkább azt gondolom, aki – fényképen láthatóan – szorgalmasan
  odahurcolgatta annak megérte. Nagyot alkotott, még a világűrtből
  is tanulmányozhatjuk.

 4. Nem lehetne azon a földterületen gumifákat növeszteni ?

 5. A Kínai Nagy Fal is látható az űrből, sőt a Holdról is – olyat kell építeni belőle. :))

 6. A világűrből egy szál autó is látható, és a katonai felbontás valószínűleg ennél is jobb.

 7. Viktor is lathato a vilagurbol, vagy takarasban van??

 8. feribacsi!
  TEKarásban van Ovi.

Kapcsolódó cikkek

A BP robbanása károsította a delfineket 2012. április 3. kedd | AN

Gingrich feljött, mint a talajvíz 2012. január 22. vasárnap | RR

Huntsman kiszáll a versengésből 2012. január 16. hétfő | RR

Romney a befutó, de ez még nem a célegyenes 2012. január 11. szerda | RR


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók