Ronai and Ronai
AMERIKAI

Olajvezeték ellen tiltakoztak a Fehér Háznál 2011. november 7. hétfő 16:27 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Olajvezeték ellen tiltakoztak a Fehér Háznál

Washington – Több ezer környezetvédő, békeharcos és egyéb antikapitalista gyűlt össze a Fehér Ház körül, hogy rábírja Barack Obama elnököt: környezetvédelmi okokból akadályozzon meg egy fontos energetikai beruházást.

A tüntetők haragját a TransCanada Corp. Keystone XL csővezetéke váltotta ki, amely Kanadából szállítaná a nyersolajat az Egyesült Államok feldolgozóihoz, csökkentve az ország függőségét a közel-keleti olajtól. A tiltakozás fő oka, hogy a vezeték olajhomokból nyert nyersolajat szállítana, ami a környezetvédők szerint különösen környezetromboló, a folyamat alatt megvalósuló károsanyag-kibocsátás pedig nagyban járul hozzá a klímaváltozáshoz.

A tüntetők az Obama kampánya alatt használt kék és vörös színeket felvonultatva emlékeztették az elnököt három évvel ezelőtti kampányígéreteire. Úgy tűnik, a gigászi csővezetékkel kapcsolatban kialakuló politikai vita 2012-ben is kampánytéma lesz, és félő, hogy az adminisztráció a maga szempontjából jó döntést nem hozhat.

Obama többek között a klímaváltozással kapcsolatos hangzatos ígéretekkel került a Fehér Házba, amelyek közül eddig semmit sem valósított meg, és ez így is frusztrálja a környezettudatos szavazókat. Ugyanakkor az elnöktől várják az elszabadult üzemanyagárak megfékezését is, amely csak újabb olajipari nagyberuházások útján lehetséges.

A benzináraknál és a klímaváltozásnál, sőt alighanem minden egyébnél nagyobb problémát okoz az Egyesült Államok magas, kilenc százalék feletti munkanélkülisége. A TransCanada arra hívja fel a tüntetők figyelmét, hogy nem foglalkoznak az egyszerű embereket sújtó állástalansággal, amit pedig minden egyes nagyberuházással számottevően csökkenteni lehet.

A cég szóvivője, James Millar szerint: „Amit ezek a milliomos színészek és professzionális aktivisták, úgy tűnik, nem értenek, az az, hogy aki nemet mond a Keystone-ra, az igent mond a konfliktusokkal sokkalta terhesebb közel-keleti olajra és az amerikai tankereket megtöltő Venezuelára.”

A TransCanada azt állítja, a Keystone XL építése és üzembentartása számításaik szerint húszezer embernek biztosítana munkát.

Barack Obama elnök nem volt a Fehér Házban a tüntetés idején; golfozni ment, mint azt gyakorta meg szokta tenni hétvégeken.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. “golfozni ment”?
    Ha az egészsége karbantartásához ez szükséges, akkor igaza van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Talán azért, mert nem szereti a focit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Francba ezekkel a ” tisztaszeműekkel ”
    Járjanak lovon ha annyira akarnak , de nefeledjék a lovak fingása is környezetrombóló lehet a túlsok lessz a ló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. A kilmavaltozas mint az emberi tevekenyseg eredmenye egy nem bizonyitott teoria.
    A CO2 amit leginkabb emlegetnek ezzel kapcsolatban a legkor max 2-3%-at teszi ki. A vizgoz amirol nem beszelnek de ugyan olyan uveghazhatast kelt, 96-97% .
    A vizgozzel nem tudunk mit kezdeni ezert nem is beszelnek rola. A CO2-t azonban a termeszet i kibocsajtja. Az elmult ev vulkankitoresei az emberiseg altal kibocsajtott eves CO2-t tobnszorest kopte a levegobe. Ha mindeki lekapcsolja a villanyt es gyalog jar, akkor sem valtozik semmi. A globalis felmelegedes szoveg helyett bevezettek a globalis klima valtozast, mert van ahol lehules kovetkezett be. Igaz a sarkokon lasztik hogy olvad a jeg, de erre senki sem tud megoldast adni egyenlore. A klimavaltozassal valo foglalkozas hatalmas uzlet. Az eloadok mindefele grafikonokkal amitjak a kozonseget, de sem a forrasrol, az adatok hitelessegerol vagy a meresi modszerekrol sem tesznek emlitest. Amikor egy uj informaciot kozlok valakivel akkor az csak akkor hiteles ha mind a forrast, mind az informacio nyers modjat mbemutatom. Szamokkal handabandazni akarki ki tud. Persz a tomeg mint mindent ezt is beveszi. Ha jo sokat halljak elhisznek mindent. A jorol hogy az a rossz, a rosszrol azt hogy az a jo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Igen Geyza igazad van. Van egy olyan tanulmany is amely szerint a jelenlegi klimavaltozas elso es legfontossab okozoja a mezon levo tehenek fingasa. Ez rohejes, de ez is megjelent mar nyomtatasba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. És akkor nem ejtettünk szót a fejlődő világban létrejött roppant népességnövekedés miatt megnőtt irdatlan bolha-állomány fingásairól !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. CommonSense
    Nem egészen igy van leirva a tanulmányban. Csupán kiszámolták a tehenekböl származó metán mennyiségét. Mivel a metán üvegházhatása nagyságrenddel nagyobb, mint a CO2-é, ezért egy jelentös érték de nem az a meghatározó.
    De ez ennél sokkal összetettebb dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. A baj ott van , hogy a Brazíliában , ahol a legtöbb marhát nevelik USA exportra , ( a hamburger-ipar szívja fel őket ) ahoz hogy üvegházhatású marhafingást tudjanak elöállítani , előbb ki kell irtani az ügegházhatás-ellenes oxigéntermelő őserdőt azért , hogy tudjanak legelőket létesíteni a fingómarrháknak.
    Ilyen egyszerű ez.
    -
    Ja és mégvalami: Az őserdők talaja nagyon gyenge , két-három évig működik mint legelő, aztán elhomokosodik. Ezért irtanak folyamatosan ott esőerdőket.
    Az hogy megfulladunk , nem számít. Csak Amerikába lehessen olcsón marhahúst szállítani a hülye fasírtokhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nigériai bandákat fegyverzett fel a Shell 2011. október 3. hétfő | AN

Hogyan lopjuk el a Mal-t? 2011. szeptember 16. péntek | AN

Tiltakozókat tartóztattak le a Fehér Háznál 2011. augusztus 22. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos