Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Legfelsőbb Bíróság előtt az Obamacare 2011. július 28. csütörtök 10:43 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Legfelsőbb Bíróság előtt az Obamacare

Washington – Egy michigani ügyvédi iroda arra kérte a Legfelsőbb Bíróságot, vizsgáljon felül egy korábbi döntést, amelynek értelmében nem alkotmánysértő a Barack Obama-féle új egészségügyi törvény.

A Mórus Tamás ügyvédi iroda arra kérte a főbírákat, vizsgálják felül egy szövetségi fellebbviteli bíróság múlt hónapban született verdiktjét, amely nem lát semmilyen alkotmányossági aggályt abban, hogy a Kongresszus gyakorlatilag rákényszerítheti egy bizonyos termék – jelen esetben az egészségbiztosítás – megvásárlására az amerikai állampolgárokat.

A Mórus Tamás érvelése szerint a Kongresszus az Egyesült Államok Alkotmányának a kereskedelemről szóló klauzúlája alapján hatásköri túllépést követ el, amennyiben megköveteli egy amerikai állampolgártól, hogy legyen biztosítása, és amennyiben 2014-ig nem tesz rá szert, megbírságolja. Az iroda jogorvoslatra számít a Legfelsőbb Bíróságtól.

Ez az első beadvány, amely a legfelsőbb jogi szintre jut el az Obamacare miatt; feltehetően továbbiak fogják követni. Legalább két kereset van függőben, ezek közül az egyiket Virginia állam adta be, a másikban képviselteti magát az összes állam több mint fele. Ha ezek felől a fellebbviteli szövetségi bíróságok döntenek, a következő körben ezek is a Big Boy elé kerülhetnek.

A Mórus Tamás – az NAACP, az ACLU és hasonló jogvédő szervezetek neokon megfelelője – 2010. március 30-án adta be a maga keresetét, azon a napon, amelyen Barack Obama elnök aláírta a törvényt. A jogszabály értelmében harmincmilliónál több biztosítatlan amerikai lenne köteles biztosítást vásárolni, vagy büntetést fizetni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Gestapónak nevezte a kormányzó az adóhivatalt 2012. július 8. vasárnap | AN

Nyert az Obamacare, reménykedhet az elnök 2012. június 29. péntek | AN

Hogyan dönthet az LB az Obamacare-ről? 2012. június 28. csütörtök | AN

Megmaradhatnak az Obamacare egyes részei 2012. március 30. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos