Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyíregyházán 360 pedagógus elbocsátását tervezik 2011. június 28. kedd 22:25 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyíregyházán 360 pedagógus elbocsátását tervezik

Budapest – Folytatódnak az előző ciklusra oly jellemző ellenzéki tiltakozások a pedagógus-elbocsátások és az iskolabezárások miatt. A Fidesz akkor,  ellenzékben olyannyira tiltakozott számos iskolabezárás ellen, hogy az ügyben még parlamenti albizottság létrehozását is szorgalmazta. Azóta csak egy dolog változott: most a Fidesz zár be. Az LMP pedig tiltakozik a nyíregyházi tervezett pedagógus-elbocsátás és több általános iskola bezárása ellen.

Pedagógusok, iskolai és óvodai szakdolgozók elbocsátása ellen tiltakozik az LMP Nyíregyházán; a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választmánya azt kéri a város Fidesz-KDNP-s többségű önkormányzati közgyűlésétől, hogy a tervezett létszámleépítést vegyék le a napirendről.

A megyei szervezet az MTI-vel kedden azt közölte: a nyíregyházi önkormányzat június 30-ai ülésén 89 pedagógus, valamint 270 óvodai és iskolai szakdolgozó elbocsátását tervezi, amit az LMP elhibázott lépésnek tart.

A párt térségi választmánya szerint a helyhatóság közgyűlésének le kellene vennie napirendjéről az elbocsátások kérdését, amíg el nem készül a kormány által tervezett új közoktatási törvény és pedagógus-életpályamodell. A közleményben az LMP elfogadhatatlannak nevezte “a hatékony és költségtakarékos, feladatarányos finanszírozási rendszer kialakításával” magyarázott nyíregyházi átszervezéseket és elbocsátásokat.

A párt megyei választmánya hozzátette, hogy az oktatás nem lehet csupán pénzkérdés, költségvetési kiadási tétel, mivel az “a legbiztosabban megtérülő hosszú távú beruházás”. Úgy fogalmaztak: “aki ma nem tud tanulni a pénztelenségtől, az holnap nem fog tudni dolgozni a tudatlanságtól, és minél többen élik ezt meg a következő években, annál többen fogják megszenvedni is”. A nyíregyházi önkormányzat május 31-én úgy döntött, hogy megszünteti a Kert közi és a kistelekiszőlői általános iskoláját, míg a orosi és a sóstóhegyi városrész intézményét részben bezárja, ott csak alsó tagozatos gyermekeket tanítanak a jövőben.

Az intézményi átszervezést a helyhatóság június 30-ai ülésén követi az ahhoz kapcsolódó létszámleépítési döntés, továbbá a többi intézményben is a feladatarányos finanszírozáshoz igazítják a dolgozók számát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Remélem csak a fidszre szavazó pedagógusokat bocsájtják el.
    Listájuk van hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Véleményem szerint csak a fityisz szavazók maradnak :-((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Megérdemlik a pedagógusok. “Így tanul a gyerök!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

Bocskai Döni mert nagyot álmodni 2014. március 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos