Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bocskai Döni mert nagyot álmodni 2014. március 6. csütörtök 0:55 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bocskai Döni mert nagyot álmodni

Budapest, Nyíregyháza – Csattanós választ adott Orbán Viktor azokra a képtelen vádakra, melyek szerint Magyarország elszigetelődött, a magyar politikusokat, élükön a miniszterelnökkel, már sehol sem fogadják szívesen. Bár a bal-liberális médiatúlsúly régi jól bevett szokása szerint ezúttal is agyonhallgatta az eseményt, sokáig nem lehetett titokban tartani az igazságot: Orbán Viktor a hétvégén Bocskai Dönivel találkozott.

Bocskai Döniről idáig nem sokat tudott a világ, valószínűleg szűkebb pátriájában, Nyíregyházán is csak kevesen ismerték. Ám ennek mostantól vége, a tizenévesnek látszó tinédzser két nappal ezelőtt kilépett a félhomályból, és Orbán Viktorral való találkozása révén az internet egyik sztárja lett.

A találkozó közvetlen előzménye: Bocskai Döninek régi vágya volt, hogy találkozhasson a miniszterelnökkel, akinek ifjú korához képest régóta nagy tisztelője. Nem szokatlan az ilyen rajongás, beteg, vagy szegény gyerekekhez időnként ellátogatnak mindenféle hírességek, ilyenkor közös fénykép készül, és a fotókon mindenki nagyon boldognak látszik. Aztán a sztár elmegy, és teszi tovább azt, amit tett korábban is. Vagyis, sok pénzt keres, a beteg gyerek pedig beteg marad, vagy, jó esetben, meggyógyul. (A szegény gyerek szegény marad.)

Bocskai Döni viszont szerencsére se nem beteg, se nem szegény. Édesapja, Bocskai Péter tehetős ember, az önkormányzati tulajdonú NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője. Állítólag vannak bizonyos problémái, sajtóhírek szerint százmilliós fiktív számlákkal nem tud elszámolni, de ez nem biztos, ha meg mégis, magas helyen majd elrendezik az ügyet okosba’.

Választhatta volna Bocskai Döni a könnyebb utat, jelesül azt, hogy Dévényi Tibi bácsi Három kívánság műsorát kéri meg, hozza össze a nagy találkozást, ám ő rendes magyar emberhez méltóan a nehezebb megoldást választotta: szólt az édesapjának (funkcióit lásd fenn), hogy szervezze meg neki a találkozást a miniszterelnökkel.

Így is lett, megtörtént az, aminek meg kellett történnie. A megbeszélésről rövid kis videó készült, amely felkerült a világhálóra. Láttuk, Bocskai Döni családját, és a számítógép monitorján keresztül is jó volt érezni, hogy mennyire örültek a miniszterelnök látogatásának. Érződött persze egy kis feszültség, vajon megfelel-e a magas méltóságnak a szerény vendéglátás, de aztán nem lett baj semmi, jól sült el a vendéglátás.

Még az a fénykép is igen húzósra sikeredett, amely Bocskai Döni ágyát ábrázolja. Plüss maci, amiben semmi kivetnivaló, mellette egy könyv, a kiváló lengyel szerző, Igor Janke Hajrá magyarok! című korszakos műve Orbán Viktorról. Ez nem olyan könyv, mint amilyet jó tíz évvel ezelőtt Kende Péter írt, A Viktor címmel, és nem is olyan, amely csak egy hét múlva fog megjelenni. (Ez utóbbit Ferenczi Krisztina írta, Narancsbőr a címe, alcíme pedig: az Orbán-vagyonok nyomában.

Bocskai Döni tehát szabadidejében, mondjuk így, elalvás előtt, Orbán Viktorról szóló könyvet olvas. Nem lehetett könnyű másnap bemennie az iskolába, és szembesülni azzal, hogy osztálytársai közül többen kiröhögik és a világ hülyéjének tartják. Mert bár osztálytársai közül sokan igen elismerően nyilatkoznak Orbán Viktorról (ezt maga Bocskai Döni mondja az ominózus videón) vélhetőleg nem mindenki ennyire lelkes híve a miniszterelnöknek. Nem kizárt, hogy olyanok is vannak közöttük, akik korrupt maffiózónak tartják Orbánt, Putyin pincsijének, aki a művelt nyugat helyett a barbár keletet választotta a magyarok számára.

Persze, Bocskai Dönit nyilván nem abból a fából faragták, hogy meghátráljon az előtte tornyosuló várható nehézségek láttán. Mintha mi sem történt volna, kötetlenül elbeszélgetett a neves vendéggel, kölcsönösen biztosították egymást szimpátiájukról és nagyrabecsülésükről. Közös közleményt ugyan nem adtak ki, így csak remélni tudjuk, hogy Bocskai Döni mihamarabb viszonozni fogja a látogatást.

És akkor talán majd a feltálalt süteményeket is megkóstolják.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 55 szavazatból)
Bocskai Döni mert nagyot álmodni, 4.6 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Mint ma kiderült,” A tét” remek elemzői sem tartják Orbán keleti nyitását tévedésnek, mondván a magyar nép ezt kivánja és kész. Gerő szerint Kovács László kivált ne lázítson az oroszok ellen, elvégre mocskos kommunista pártfunkcionárius volt, így sosem lehet belőle demokratikus szalonna. Ezek szerint Kovácsnak kutya kötelessége támogatnia Putyint.
    “A Viktor” című könyv amúgy Fodor Gábor egyik kedvenc kötete is. Az Összefogás listájának negyedik helyezettje tavaly a könyv bemutatóján is ott parolázott a szerzővel és Borókaival, s rámutatott, hogy Orbán politikája abszolút vállalható, bár neki sok minden nem tetszik.
    Bocskai Döni csápolása ezek fényében legfeljebb egy elnéző mosolyt érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (38 szavazatból)
  2. Nonprofit Kft. Gondolom a közpénzek tömeges zsebre rakására nem érvényes a nonprofit kitétel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  3. Egyébként a hírhez még annyit, hogy lojalitása jeléül ebből a Döniből csakhamar még nagy ember lehet. Emlékezzünk a városi közlekedésszervező zsenik benjáminjára, a nem mellesleg nem vér szerinti, de Orbán-rokon Vitézy Dávidka üstökösszerű karrierjére, valamint Csurka mondására: a szakértelem csak bolsevik trükk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (50 szavazatból)
  4. Sokra viheti mėg az életben… E fiuból szijjártó lesz, akárki meglássa!

    “A kínosabb feladatokra sem mondott nemet soha Szijjártó Péter azért, hogy beteljesítse gyerekkori álmát, és Orbán Viktor mellett dolgozhasson.”

    http://www.origo.hu/itthon/20120520-szijjarto-peter-portreja.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (46 szavazatból)
  5. Szegény ártatlan gyermek!
    Hajlott korában visszagondol a fiatalságára,
    és ez a rémkép tolul majd minduntalan elébe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (50 szavazatból)
  6. Döni álmodjon csak nagyot. Az álmok előbb-utóbb teljesülnek, ha valaki jókor van jó helyen (és családban). Mint például:
    .
    Vitézy Dávid, aki onnan eredezteti szakértelmét a főváros közlekedésének szervezésére, irányítására, hogy kamaszkorában szülei megengedték neki, hogy a 49-es busz (Budapest, Moszkva tér-Fillér u.-Bimbó út) utolsó éjszakai járatán még mehessen egy kört. Oly annyira sikerült magába szívni a szakértelmet, hogy egy csőtörés alkalmával kialakult teljes káosz közepette őt (az akkor még gimnazista diákot) hívták a BKV-sok a Moszkva térre, hogy segítsen megregulázni a makrancoskodó forgalmat (és ez nem vicc, olvasható a HVG egy régebbi számában vele készült interjújában).
    .
    Döni! Van remény!
    .
    Vagy nézzük egy bizonyos Loppert Dániel esetét. Ő is egy kis üstökös.
    .
    Neki annyi volt a hirtelen felemelkedéshez szükséges szaktudása, minden érdeme, hogy egyszer lehazaárulózta Gyurcsány Ferencet. Innentől már sima volt a karrierje. Csak címszavakban:
    .
    2003. Első lépcsőfok. Belép a Fidesz-be és Rogán táskahordozója, személyi titkára lesz (ekkor már 19 éves és személyi titkár!!!).
    2004 és 2005 között a Fidesz kormányra kerülését előkészítő “Polgári Kormányzás 2006″ munkacsoport tagja
    2005 decemberében a Fidesz ifjúsági tagozatának (IT) elnöke
    2006 óta a Valóság folyóirat szerkesztője
    2010. 27 évesen kinevezték a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (korábban Nemzeti Autópálya Rt.) kommunikációs osztályvezetőjének.
    .
    Hej, ha én anno bohó ifjúkoromban tudtam volna, kit kell lehazaárulózni, most én is öregedő üstökös lehetnék (vagy – tekintve az akkoriban elég morcos rendfenntartó közegeket – halott).
    .
    De nézzünk még egy, kis hazánk sorsát részben, a maga területén nagy tapasztalatokkal a háta mögött, hasonlóan nagy bölcsességgel irányító
    leányzó “rögös” útját a csúcsok tövéig.
    .
    Petykó Zoltánt június elején nevezte ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének. Petykó szeptemberre elért a főosztályok szintjére, a költségvetési és gazdálkodási főosztályt vezető Bethlendi Lászlót lefokozta, aki főosztályvezető-helyettesként dolgozik tovább. Az új főosztályvezető pedig nem más, mint apuci szeme fénye, a 26 éves Petykó Adrienn!
    .
    Adri biztos nagyon szomorú volt, hiszen a szépen alakuló karrierjét adta fel, a Deloitte Könyvvizsgáló Kft. könyvvizsgáló asszisztensi állást hagyta ott.
    .
    Asszisztensből főosztályvezető, és még térdelni sem kell érte …. hát ez csodálatos!
    .
    Magyarország! Válassz! Őket is bónuszként kapod (és tarthatod el) majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (64 szavazatból)
  7. Pfuj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (42 szavazatból)
  8. http://nepszava.com/2013/12/magyarorszag/szentesen-mar-a-verstol-is-felnek.html
    -
    Ez egy másféle történet a diákról, akinek a versét nem engedte elmondani az iskola igáztatója: Purosz Leonidász a verselő diák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  9. Megneztem a videot, osszehasonlitva pl. a romkocsmas-videoval: egy sokkal jobban megkomponalt mualkotast (ddd!!!) lathatunk, ahol nem hirtelen osszeverbuvalt es megszeppent fiatalok hallgattak a mi dragajo Stadionos Viktatorunkat, hanem eppen forditva, aprocska fiucskaval nyalattak korbe diktatorunk barmikor futasra kesz hatsojat.
    Hajra Magyarorszag, hajra magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  10. Neked5
    Szijjártó neve: A4mutyipeti – kiérdemelte, én így nevezem!
    Orbán, a sohasemhazudtam, 3xbóvlis, vekkeres, oszt jó napot!
    Szerverantiról is tudjuk honnét ered ez a név.
    Lézeresannyitisérről sem írhatok mást – ezt a nevet ő is kiérdemelte.
    Lalihuszár Debrecen Mr. 20%-s polgija is kivívta magának, én így nevezem – megküzdött érte!))))
    RévészMártirusz is “megszenvedte”, volt nekije méretes turbánja!)))
    -
    Habony-féle hablatyolás (8-10 évesek szintje) helyett inkább a nevükön kell nevezni az ilyen pávatáncosokat – oszt jó napot!
    -
    Április 6. után továbbra is ilyen vezetői lesznek Magyarországnak!
    -
    Bárkitől is származik a mondás: ha egy nép nyakán sokáig maradhatnak ilyenek, ott a néppel is baj van! (Valami ilyesmi…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  11. Én ezt kicsit másképp látom. Írtam már régebben, hogy orbánviktorok mindig lesznek, a magyar népen múlik csak, hogy hatalomba emeli és ott tartja-e őket. (Ott fogja) Itt a legújabb jelölt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  12. Emberek!
    Végtére is egyszer élünk. Gondoljuk meg, nem is olyan rettenetesen nagy dolog Orbán Viktor seggét kinyalni. Odaállunk a tükör elé, megbeszéljük önmagunkkal, hogy ezt most csak kivételesen önmagunkért és a családunkért tesszük, egy rövid átmeneti időre felfüggyesztjük az erkölcsünket és a lelkiismeretünket, aztán veszünk egy nagy levegőt, befogjuk az orrunkat, és nyalunk, nyalunk, nyalunk. Utána alaposan kimossuk a szánkat, mondjuk hypóval, visszamegyünk a tükör elé, és megdícsérjük magunkat e bátor tettért, majd újból érvénybe léptetjük az erkölcsünket és a lelkiismeretünket. Nem is történt semmi, a seggnyaló nem is voltam, hanem egy rám hasonlító zombi, akinek a testében én a seggnyalás ideje alatt nem voltam jelen, és kész. Nem is olyan bonyolult ez, kérem, mint sokan gondolják.
    Ellenben, másnap már lehet is elkezdeni faragni a talicskát, amivel majd mi is talicskázzuk haza, meg Svájcba, a fincsi forintokat, eurókat meg dollárokat. Meg bármit, ami nincs leheggesztve. És meg fognak tapsolni érte bennünket is éppúgy, ahogy eddig Orbán híveivel tették. Hírnév, vagyon, habzsidőzsi. Mi kell más? És még a lelkiismeret is szépen kulturáltan meg lett mentve. Hajrá Magyarok (a zsidó magyarok is), ne habozzatok tovább, nyali-nyali, és itt a habzsidőzsi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  13. “És akkor talán majd a feltálalt süteményeket is megkóstolják.”
    Na, azt biztos nem!
    Mert lehet, a mi dragajo Enyveskezunkben is elenk meg az emlek:
    Telekiben szivaravataskor (dec.6.-an a vegzos gimnazistak elverik az uj evfolyamot…) az elsosok sutivel kinaljak a negyedikeseket (csereben a porcukor helyett hashajtoval szort a suti…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  14. Amúgy ezen a fotón Orbán szemmel láthatóan alszik, miközben ez a szerencsétlen gyerek élete első virtuális seggnyalásával foglalatoskodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  15. Ja, és még valami.
    Figyeljétek meg, hamarosan jön megint TGM, és jól kioszt mindenkit, hogy hagyják békén a gyerekeket. Miután Orbán saját maga reklámoztatja magát rendszeresen kiskorúakkal. Arra nem futja TGM agyának sem, hogy ez ellen is felemelje a hangját. Hiába, az egykori barátság Orbán Viktorral kötelez…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  16. Szar ügy,mikor egy gerinctelen apa a saját nyelve helyett a kiskorú fiáéval végzi el a diktátor seggének a pucolását.
    Remélem,hogy hittanra azért jár ez a szépreményű gyermek,mert ez sokmindent érthetővé tesz.
    A sütiből pedig Orbán az ételkóstolója nélkül amúgy sem fog enni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  17. Nyilván a gyerek apját a következővel szembítették: vagy belemegy ebe a pedofil önreklámozó orbáni vizitbe, vagy leveszik a számlaügyekben róla a kezüket és/vagy lecserélik jövedelmező pozíciójából Ezek után egyértelmű volt, hogy mit tesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  18. Pici helyesbítés Loppert nem Gyurcsány Ferencet, hanem Medgyesy Pétert hazaárulózta le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  19. Ez az történet azonos az Orbán kezét csókolgató nénike esetével. Nem azzal van az igazi baj, aki elköveti ezeket a dolgokat, hanem azzal, aki elfogadja, s ezzel egyben azonosul is azzal a gondolattal, hogy ezek természetes gesztusok a 21. század Európájában. Még akkor is, ha nem ő, hanem a tanácsadói találják ki ezeket a normális emberek számára megalázó alattvalói gesztusokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  20. TALALOM Kösz a helyesbítést. Tényleg nem Gyurcsány volt. Hiába, a kor, meg a lebomló agysejtek barátságos hatása, pedig nem is veszek részt az ingyenes pálinkafőző projektben. Elvégzi az anyatermészet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  21. A cikkben leírtakat siralmasnak ítélem. Ez a fiatal fiú ugyanúgy járt, mint a bp-i panellakásában éppen hogy szóra bírt nemesen egyszerű öreg bácsika. Szégyen,hogy a politikusok felhasználják Őket, barbár- primitív játékaikhoz.
    Tragédia, hogy az alanyok föl sem fogták mit tesznek velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  22. Istenem, napok óta Bocskai Döni a téma az AN -en ?
    Döni Dzseni, vagy Genie?
    Hogy mi mekkora izék (kis trágár) vagyunk.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Hellseher és Öreg Titán !
    ˙
    Ez az Orbánról sandán elismerőleg nyilatkozó két, már maga sem tudja, hová is tartozó, a bölcset játszó két zavaros alak Fodor Gábor és Tamás Gáspár Miklós.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. És, gondolom, hogy a kis Döncikével kitárgyalták a rezsirizsa védelmének minden fontos részletét, mert most az a legfontosabb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  25. Nem csoda, hogy elaludt a mi nagy Vezérünk, hisz aznap ez már a 26. Dönci volt akit meg kellett látogatnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  26. Na látom, nem voltam elég érthető. Korrigálok. A jó anyukája ölébe Dönikével, de ha nem megy, akkor a büdös pics*ba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  27. Dönikét nem használják ki, Dönike készen áll, hogy ő legyen majd az utód, a nagy pédakép halála után. (de elötte még Gazsi és Lézerjankó is megküzd a trónért, gondolom). Viktor is ilyen volt már 16 évesen is, ezért is lett később ő beépítve, hogy jelentsen az szdsz-ről és nem más.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  28. A video alapjan is nem eltagadhato: diktatura van ott, ahol egy hatalmon levo vezeto kedvere ilyen filmek keszulnek es jutnak nyilvanossagra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. Gonoszka 12:15
    A “büdös” egy kicsit erős volt! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  30. Tiszteltbíróságlászlóné kimaradt a felsorolásomból, pedig ő az érettségijével olyan magasra jutott, hogy miniszterként aláírhatta Magyarország lakosságának további 20 évre szóló eladósodását és ez így most már nem is hazaárulás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  31. Dönikébe beleverték a Fidesz-maniat. ugy latom ez a cél, a gyerekekböl Dönikét csinalna Rozsa és tsai…
    A Fidesz talpnyalast mar zsenge korban el kell sajatitani!! Latszik a szülökön , ök késve lettek Fidesz rajongok, igy feszengenek még, nem olyan lazak mint Dönike… Dönikéböl sikeres ember lesz a sikeres Nyiregyhazan, aki sikeresen fogja müteni a capakat, akik vélhetöen életben maradnak a mütét utan is. Föleg az a capa, amelyik Dônikénél kavézott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  32. TanLala, tudod, én zsigerből trágár vagyok. DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  33. Rákosi pajtás süteményt majszol a zúttörő Dönikével.
    Rákosi pajtás megvédi a rezsirizsát.
    Rákosi pajtás kiűzi a kufárokat/bankokat a templomból.
    Rákosi pajtás kettéválasztja a Vörös tengert és megállítja a Nagy Pesti Árvizet, ami még boldgult emlékezetű gr. Wesselényi Miklósnak sem egészen sikerült.
    Rákosi pajtás örökbékét és atom-kuss egyezményt köt a Szovjetúnióval, stb stb stb.
    Rákosi pajtást ugyan nem Grazban kezelték, de nem is magyar földben nyugszik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  34. Rég láttam már ilyen bátor tinédzsert! Kinizsi Pál a lába nyomával sem ér fel ennek a Döni gyereknek. Nézzétek meg azt a bátor tekintetet, ahogy szembe mer nézni a szunyókáló Orbán Viktorral! Ez aztán a derék legény! Ilyenből kellene sok a magyaroknak. Sok-sok kis Dönike, akik nem félnek, hanem bátran csodálják szemtől-szemben Orbán Viktort!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  35. Újratemetést magyar földbe Rákosi Mátyásnak is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  36. Kis helyesbítés:
    .
    Az MSZMP KB körbekérdezte a párt tagokat, hogy a csalás hazahozhatja-e Rákosi hamvait 1971. február 5-i halála után. A párttagok többsége nem emelt kifogást, így az Urnáját szűk családi körben a Farkasréti temetőben helyezték el.
    .
    Ez eddig rendben is lenne, e most jön Magyarország, ahol a fasiszták még holtában is félnek egy kommunistától (l. Kádár):
    “Az urnáját tároló rekeszről 2007-ben minden díszt és azonosítót eltávolítottak, hogy véget vessenek a folyamatos rongálásoknak.”
    .
    [http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1kosi_M%C3%A1ty%C3%A1s]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  37. Bocs az elütésekért (csalás.. család), igen nehéz röptében írni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  38. Visszatérve Dönikére.
    .
    Hiányolom róla a piros úttörő nyakkendőt. Ez illenék ide.
    Mi lesz az ilyen szerencsétlenből Orbán bukása után?
    Gondolom akkor is meg fogja találni a megfelelő segget, amit nyalni tud. Én ebben a korban Winetou-val, Old Firehand-al és Old Shatterhand-al voltam elfoglalva és nem a Sztálin Összest lapozgattam……….
    és a lányok is nagyon izgattak.
    .
    Ez a szerencsétlen meg egy nagyseggű tahóba szerelmes.
    .
    Változnak az idők.
    De az én időmben az ilyen nyálas kölykök nem jöhettek közénk. Az ilyen nem fért bele a bandába. Ugyan is miről is lehetett volna ezzel beszélgetni?
    Az ilyenek párban jártak Dönike meg a Vitézy gyerek, de még a mozikból is ki voltak tiltva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  39. Amikor néha megszólalok itt, ezeken az oldalakon általában igyekszem visszafogottan, talán néha szarkasztikusan fogalmazni. Ugyanakkor megkísérlek arra is ügyelni, hogy amit írok, fedje a valóságot, ha valamiben nem vagyok biztos inkább utánakeresek (ami bizony hasznos, lásd az iménti Medgyessy -Gyurcsány tévedésemet). HA lehet kerülöm a “könyörgöm, akasszuk fel” stílusú hozzászólásokat. Persze az “írói hiúság” rávisz, hogy visszanézzem hozzászólásom fogadtatását, hányan látták, abból hánynak tetszett, hányan mínuszolták. És bizony akad – igaz, elenyésző számú – mínusz is. Amit nem értek. Mi nem tetszik a mínuszolónak? Az igazság fáj? Nem kitalált történeteket mesélek, nem összeesküvés elméleteket dobok be a köztudatba. Amiket mondok vagy saját tapasztalataimból fakadnak, vagy a sajtóban valamikor megjelent, közismert dolgokról szólnak. Persze a mínusz nem teszi ezeket meg sem történténtekké. Fogjuk fel a mínuszolást úgy, hogy az a “célszemélynek,” a célzott jelenségnek szól. És hogy ne a levegőbe dicsekedjek a fene nagy tárgyilagosságommal itt a fentebb említett Vitézy interjú pontos másolat, egy karrier alapja:
    .
    HVG HETILAP
    \ 20089. SZÁM
    HVG
    Portré Vitézy Dávid VEKE-szóvivőről

    2008. február 27., szerda

    “Már 9 évesen ismertem a budai Fillér utcában közlekedő 49-es autóbusz sofőrjeit. Néha még a családjukhoz, a lakásukra is eljártam” – kezdi máig tartó, különleges hőfokú vonzódásának első jeleivel a körúti Combino villamosok egyik fő kritikusaként országosan ismertté és azóta a BKV-vezetés ostorává érett, 22 éves egyetemista.

    “Pedig megengedő, liberális nevelést kaptam” – emlékszik, milyen elvekkel felvértezve indították útnak a mára magukat a jobboldal derékhadában meghatározó szülők, a pszichológus-író Hankiss Ágnes és a filmrendező Vitézy László, akik szemefényüket a Lauder Javne iskolába járatták. Egyetlen közös gyermekük kitűnően érettségizik, pedig akkor már állandó vendége érdeklődése fő tárgyának, a budapesti közlekedés diszpécserközpontjának. A BKV-hoz szegődéstől azonban még az engedékeny szülők is eltiltják, így kénytelen-kelletlen közgazdászhallgató lesz. Pozícióját a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületben (VEKE) – ahol ekkor már elnökségi tag – nem adja fel. Ekkoriban a BKV vezetése ellenségként azonosítja: “Kezembe került egy belső utasítás, miszerint engem nem szabad a diszpécserközpontokba beengedni.” Ellenzéki pozícióját csak fixálja, amikor a vállalati szabályzat és az ő heves integetése ellenére nem áll meg neki egy éjszakai, garázsmenetben közlekedő járat. Újabban már szóvivőként ekézi a cégnél felfedezni vélt visszásságokat. Mindezt tavaly óta már Tarlós István Fidesz-frakcióvezető kezdeményezése nyomán a BKV Zrt. felügyelőbizottságának – a szociálliberális oldal által is megszavazott – tagjaként.

    “Nagyon kövér voltam, ezért elkezdtem kevesebbet enni. A végén sikerült is leadnom 45 kilót” – tudatja, hogy önmagával szemben is ismeri a szigort. Ám a veszély még nem múlt el: “Néha magamhoz ragadom a fakanalat, és főzök. Az olaszos ételeket szeretem.” A fentiekbe egy stabil leánypajtás egyelőre nem fér bele, így gondjait édesanyjával osztja meg a XII. kerületi sorházi lakásukban. Persze bejáratos a papa Balaton-felvidéki nyaralójába is.

    HVG: Távol álljon tőlünk, hogy kétségbe vonjuk szellemi önállóságát, de mégiscsak magunk előtt látjuk, ahogyan a korábban a Hír Tv-nél, mostanában pedig az Echónál keménykedő édesanyjával esténként megbeszélik a következő napi akciót…

    Vitézy Dávid: Nincs semmiféle kupaktanács arról, hogy mit csináljak az egyesület frontembereként. De mivel szüleim – sőt egyik féltestvérem, a Magyar Nemzetnél dolgozó Vitézy Zsófia is – járatosak a médiában, kérem őket, hogy ha van egy komolyabb szereplésem, esetleg egy fontosabb tévévita, nézzenek meg, mert adok a véleményükre.

    - Sajnos, elég vének vagyunk már ahhoz, hogy emlékezzünk: a “mi időnkben” a gyerekek inkább dafkelázadók voltak. Ezek szerint önnek ma a baloldalon lenne a helye…

    - Sosem voltam lázadó. Talán mert soha nem akadályoztak abban, hogy azt tegyem, amit akarok. Még azt is megengedték, hogy az utolsó éjszakai 49-es járaton mehessek egy kört. Azzal sem volt bajuk, hogy otthon menetrendeket írogattam. Talán ha szigorúan rám ripakodnak… Persze akkor valószínűleg már lázadásból csináltam volna ugyanazt.
    .
    © Fazekas István

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. Na ugye, hogy figyelmetlen vagyok. Csak lemaradt a cikk egy részlete. Pótlom:
    .
    - Megértéssel vagyunk félelmeivel kapcsolatosan, de kíváncsiak lennénk, hogy édesanyjával, aki mégiscsak klinikai pszichológus is, nem próbálták-e már kielemezni, hogy mit fedhet önnél ez a roppant tartós érdeklődés a közlekedési struktúrák iránt. Nem próbálták ezt kielégíteni például egy villanyvonatos terepasztallal?
    .
    - Soha, de nem is kellett, mert én már 14 évesen valódi buszokat irányítottam. Volt egy emlékezetes nap 2000-ben. Hatalmas csőtörés a Budapest Szállónál. Felhívtak hajnalok hajnalán: ha van kedvem segíteni, jöjjek azonnal, mert teljes a káosz a Moszkva téren. Nekem meg 14 évesen ki kellett állnom tájékoztatni az utasokat. Arról most nem is szólva, hogy felbukkant a tömegben a matektanárom, mondván, húsz perc múlva kezdődik a tanítás. Mire mondtam neki, hogy bocs, de ez most fontosabb. Ebből aztán nagy legenda kerekedett a Lauderben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  41. Kontraszelekció.
    Az is elég a magas hivatáshoz ha valaki
    -különös identitástól hajtva –
    bemagol egy hülye vasúti menetrenedet.
    Nomegpersze az ismeretség. Az sohasem árt.
    Mosmár persze kevesebb is elég.
    Csak legyen meg a mindent überelő ismeretség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  42. Tetszik az éles irónia, a pengés megfogalmazás. Nem olyan bunkó stilusú, mint a fideszes plakátok, molinók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. Dömike,egy normális 16 éves hogy aludhat orbánnal? :) Egyetlen értelmes lény a macsek a videón,szegény hova került .:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  44. Zappa
    2014. március 6. csütörtök
    16:32
    Köszönöm a helyesbítést, tanulságos volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Zuschlag most a Fidesznek kampányol 2014. március 7. péntek

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos