Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Klubrádió magas etikai normái 2013. október 26. szombat 5:59 | Bartus László

  • Hozzászólások(95)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Klubrádió magas etikai normái

A Klubrádió közleményben indokolta Kuncze Gábor kirúgását. Az indoklás szerint Kuncze Gábor eltávolításának oka az, hogy “mi komolyan vesszük az etikai normákat”. Mint fogalmaztak, a kampányhoz közeledve a médiumokra még szigorúbb szakmai és etikai szabályok vonatkoznak, mint máskor. Kuncze Gábor pedig “az október 23-i ünnepen a média színpadáról átlépett a politika színpadára”. Ez pedig kikezdi a Klubrádió etikai normáit.

Nézzük meg közelebbről ezeket a magas etikai normákat.

A Klubrádió úgy tesz, mintha Kuncze Gábor titokban lépett volna október 23-án “a politika színpadára”. A közlemény azt sugallja, mintha a rádió tulajdonosa utólag szerzett volna tudomást arról, hogy Kuncze Gábor politikai beszédet mondott. Úgy tűnik, mintha ennek kapcsán bukkantak a nyomára annak is, hogy néhány évvel ezelőtt az SZDSZ elnöke volt, jelenleg pedig a Szabadelvű Polgári Egyesületet vezeti, amely nyilvánvalóan egy lehetséges politikai párt csírája. Kuncze Gábor e beszéd előtt is a politika színpadán volt, soha le sem jött onnan. Hasonlít azokra a neves politikusokra, akik tapasztalataikat egy ideig a médiában hasznosítják. Tőlük senki nem várja el, hogy játsszák el a színtelen, szagtalan, semleges riportert. A jó újságírónak jól felismerhető értékrendje van.

A Klubrádió azt játssza el, mintha éteri magasságban lebegne a politika fölött. Arató nem lépett a politika színpadára, amikor az Orbán-rendszer médiapolitikája ellen szónokolt? Vicsek nem politizál? Minden műsor sunyi politizálás, sugalmazás a Klubrádióban. Legtöbbször arra törekszik, hogy az igazi ellenzéki hangokat elnémítsa, és a rendszer konszolidációját segítse. Ez nem politika? Megkockáztatjuk, a Klubrádió durvábban politizál, mint amilyen politikai beszédet Kuncze képes mondani. Mert Kuncze nem manipulál, nem sumákol, hanem egyenesen beszél. Ezek pedig az érdekeik szerint hazudoznak.

Miután Arató András (tulajdonos) minderről értesült, rátekintett a Klubrádió magasban szárnyaló etikai normáira, komolyan vette azokat, és Vicsek Ferenc szerkesztőt utasította, hogy Kunczét rúgja ki. Vicsek pedig, mint dr. Kotász, megette az elítéltnek járó vadast, majd végrehajtotta az ítéletet. A jelenet arra a gengszterfilmre emlékeztet, amikor a maffiafőnök kiküldi a kifutófiúját, hogy öntsön mérget valaki kávéjába, vagy hátulról lője le. Vicsek erre bármikor kész. Ez is egy szakma. Kicsit távol esik az újságírástól, de szakma.

Vicsek állítólag azzal indokolta a döntést, hogy Kuncze kolléga “az október 23-i szónoklatával politikai területre lépett”. Korábban ezt úgy mondták az elvtársak, hogy “tévedt”. Kuncze kolléga megbotlott, hibát vétett. Megsértette a Klubrádió kényes etikai normáit, amelyek olyan magasságban vannak, hogy oda már Arató András is csak oxigénpalackkal merészkedik, mert annyira ritka a levegő.

A Klubrádió hazugsága csak akkor lenne hihető, ha nem tudtak volna arról, hogy Kuncze fellép az ellenzék rendezvényén. De a programot maga a Klubrádió is hirdette. Abban elhangzott, hogy Kuncze kolléga politikai területre fog lépni. Ekkor még senkit nem zavartak a Klubrádiónál a magas etikai normák. Ebben az esetben ugyanis közölhették volna vele: “Kuncze kolléga, Ön politikai területre készül lépni. Mi pedig komolyan vesszük az etikai normákat, ezért döntenie kell: vagy a politikai szerep, vagy a független riporter szerepe”.

Sőt akkor sem zavarták a magas etikai normák a Klubrádió tulajdonosát, amikor a helyszíni közvetítésben a riporter úgy fogalmazott: “és hát ugye a mi kollégánk (Kuncze Gábor) volt a legszellemesebb, fontos dolgokat is mondott, nemcsak humorizált.” Az előző napi lelkesedés után – amikor Kuncze elvtárs elhajolt a fő irányvonaltól – magas etikai norma követelményeinek megfelelően, kizárólag telefonon közölték vele a kirúgását. Ehhez az etikai magaslathoz már nem elég az oxigénpalack, hanem serpákra is szükség van.

De Kuncze Gábornak nem szólt senki. Sem a fellépés előtt, sem a fellépés után. Egészen addig nem sértette Kuncze Gábor az etikai normákat, amíg ki nem derült, hogy Mesterházy elvtárs csalódott. Elképzelte, hogy utolsó szónokként learatja a babérokat, ehelyett kevés híján kifütyülték. Ezt pedig az előtte szólók beszédeinek tulajdonította. Ennek hangot is adott. S valami rejtélyes oknál fogva, a Klubrádió etikai normái ekkor alászálltak a magasból, és Arató András megvilágosodott: Kuncze Gábor a politika színpadára lépett. Ez megengedhetetlen.

Próbáljuk felidézni azt a beszélgetést, amely Arató András és Puch László, Mesterházy Attila vagy valamelyik fogdmeg között zajlott: “Ha Kuncze a beszéde után a Klubrádióban marad, akkor a Klubrádió egyetlen fillér állami megrendelést nem kap sem akkor, ha az MSZP még egyszer hatalomra kerül, sem akkor, ha Simicska Lajos az ellenzék fenntartására átutalja a fejpénzeket.” Miután Arató András ezt a rádiót arra hozta létre, hogy ezeket a pénzeket besöpörje, azonnal megértette az etikai kódexet. Kunczének mennie kell. Vicsekkel pedig elküldette a selyemzsinórt.

Az élet nem habostorta, sebeket adunk és kapunk. Nehéz az ösztön ellen rugódozni. Aki megszokta a lopást, nehezen mond le róla. Ez érthető. De az, hogy ennek a hazudozó, mellébeszélő bandának, ezek után van képe erkölcsi normákról beszélni, az minden kritikán aluli.  Távolról bűzlik, hogy nem az volt a baj, hogy Kuncze beszélt egy politikai rendezvényen, hanem az, amit mondott. Az MSZP elnöke megmutatta, kicsoda ő. Ilyen aljas módon nem rúgtak ki rádióból embereket Lakatos elvtárs óta.  A rádiós tisztogatást politikai ellenfeleikkel szemben hajtották végre a (szélső)jobboldal komisszárjai. De bennük volt annyi tisztesség, hogy utána nem halandzsáztak a magas etikai normákról.

A kohómérnök Vicsek, a szófosás nagymestere, kimagyarázza, hogy ez összeférhetetlen. Nincsenek kétségeink. Az ellenkezőjét is megmagyarázná. De azt nem lehet megmagyarázni, hogy ezt nem közölték előre Kunczéval. Sőt, még a rendezvény után is vezethetett műsort. Aztán egy pillanat múlva, a lábát sem tehette be a rádióba. Ennyire hülyének néznek mindenkit. Ez a rádió a sajtószabadság zászlóshajója, amely politikai megrendeléseket teljesít. Arató a sajtószabadság hőse és mártírja. Arató ellen Amerikában eljárás indulna azért, mert nem tesz eleget egy tulajdonos kötelezettségének, és nem fizet az alkalmazottainak. Arató az erkölcsi Himalájáról úgy vívta a szabadságharcát, hogy a saját alkalmazottait fizetetlen zsoldosként küldte a harcba. Ennél még Szaddám Huszein is tisztességesebb volt a magánhadseregével, mert azok legalább kaptak valamit a szolgálataikért.

A Klubrádió honlapján még mindig Kuncze Gábor arcképével együtt hirdeti, hogy “hadd szóljon”. Ő nem kell, de a neve igen. Eleget teszünk a Párt elvárásainak is, de hasznot is húzunk abból, akit kirúgtunk. Ne feledjük, hogy az oxigénhiányos etikai magaslaton Kuncze Gábor kirúgása után a Klubrádió emeltdíjas sms-ben szavaztatta meg, hogy egyetértenek-e a tulajdonos döntésével. A pénzbeszedés végeredménye, hogy a hallgatók túlnyomó többsége nem ért egyet az eljárással, de ez mindegy, mert a kaszza jól járt. Az etikai-üzleti modell az, hogy minél többen nem értenek egyet a kirúgással, annál többet hoz az emeltdíjas sms a konyhára,  és annál több pénz jut a tulajdonosnak. Még saját aljasságából is pénzt csinál. Lejjebb ereszkedve az etikai magaslatról, ezt hullarablásnak nevezik. A hallgatók által eltartott tulajdonos végül azt mondja, hogy neki a szavazás eredménye ellenére sincs kétsége a döntése helyességéről.

Arató addig volt tulajdonos, amíg kielőszobázta az SZDSZ és az MSZP holdudvaránál a százmilliókat. Amikor a Fidesz elzárta a csapokat, elfelejtette, hogy ő a tulajdonos. Akkor már a rádió a hallgatóé, tartsa el  a hallgató. A bevétel az övé, a kiadás a hallgatóké. Ügyes. Amikor a Klubrádió lényegét voltam szíves korábban átvilágítani, akkor a legszélsőségesebb jelzőkkel illettek. Most megvillant valami abból, amiről beszélek. A Klubrádió elhitette, hogy ők a közszolgálati rádió. Pontosan úgy szedik a pénzt egy magánrádióra, mint Amerikában a közszolgálati rádióra szokás. A magánrádiót a tulajdonosnak kell eltartania. Azzal, hogy kinevezték magukat közszolgálatnak, áttolták a tulajdonos kötelezettségét a hallgatókra. Ezzel odadobták az igazi közrádiót a Fidesznek, amely pedig az adófizetők pénzén működik. Ha valahol sértik a sajtószabadságot, akkor az a közrádió, nem a Klubrádió. De azért nem küzdenek a közrádióért, mert akkor nem tudják eladni a magánrádiójukat közrádiónak.

Most pedig kiderült, milyen “köszolgálati” motívumok mozgatják itt a sajtószabadság hőseit. Nem számít ezeknek a szakma, nem számít a kollegialitás. Vicsek simán hátba szúrja, akire a maffiafőnök rámutat. Kirúgnak egy olyan embert, aki soha nem olyan aljas tevékenységből tartotta el magát, mint ők. Kuncze Gábornak a kisujjában több van, mint nekik a fejükben együtt. A lába nyomába nem léphetnek. Kuncze Gábor egy személyiség, ők pedig kisstílű manipulátorok. Ha van undorító politizálás, akkor az az, amit ők művelnek. Azt a pártot nyomják, ahonnan a pénzt várják. Az Orbán-rendszernek is a legnagyobb védelmezői a “demokráciáról” szóló hazugságaikkal, mert nem akarnak ártani a tulajdonos anyagi éredekeinek. És alig várják, hogy visszatérjen a szoci mutyi világ, és dőljön a lé.

Az, hogy ettől tisztességes ember gyomra kifordul, rendben van. De hogy utána még az erkölcsről papoljanak, az elég sajátos. Ha összeállítanánk lassan, kik vannak közülük kívül és belül, akkor azt láthatnánk, hogy a szakma legjobbjai és tisztességesei az ajtón kívül gyülekeznek. Ha egyszer lenne annyi pénzem, hogy egy rádiót üzemeltessek, a munkatársaimat azok közül válogatnám, akik innen kikerülnek.

Vannak még közöttük tisztességes emberek, akik mindent megtennének, hogy ezt a szakmát a legjobb tudásuk szerint gyakorolják. De Kuncze Gábor esetéből megtanulhatják, hogy csak addig ugrálhatnak, amíg ezek a manipulátorok engedik, és amíg nem sértik az érdekeiket. Miközben azt hiszik, hogy a közt szolgálják, egy simlis magánvállalkozásnak lapátolnak. Lassan dicsőségnek számít a kirúgás. Mihancsik Zsófiát is kirúgták egykor. Mihancsik Zsófia a legjobb magyar újságíró, akinek gerince is van, esze is van. Mihancsik kint, Vicsek bent. Ennél többet erről a csatornáról elmondani nem kell.

Ha ebben az ügyben etikai magaslatokról beszélhetünk, akkor azt Kuncze Gábor mutatta meg, miután Bolgár György megkérdezte tőle: visszajön-e, ha “győzünk”? Kuncze azt válaszolta, hogy nem. Bolgár György talán fel sem fogja, miért ez az egyetlen lehetséges válasz erre a kérdésre. Ha ezt a kérdést feltette,  az mutatja az erkölcsi érzéke szintjét. Egy biztos, ha ők “győznek”, az nekem nem lesz győzelem.  S ahogy elnézem, Kuncze Gábornak sem.

Miután e pillanatban a hallgatók tartják el a tulajdonos helyett a rádiót, érthetetlen, hogy Arató milyen jogon ad itt parancsokat. Ha nem tartja el a rácdót, ha nem fizeti az alkalmazottakat, milyen jogon rúg ki itt bárkit is? A kvázi tulajdonosi szerepkört a hallgatók töltik be. Kuncze Gábor sorsáról is ők dönthetnének. Feltételezhetően nem az MSZP hátsójából küldenék a felmondó telefonokat, és nem azt figyelnék, hogyan tudnának pénzt keresni.

Ennek a rádiónak Kuncze Gábort az elnökévé kellett volna kineveznie. Ehelyett kirúgták. Mindenki érthet belőle. Talán nem volt téves értékelés, hogy erről a rádióról már két éve megírtam, hogy micsoda.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (90 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +169 ( 179 szavazatból)
A Klubrádió magas etikai normái, 4.8 out of 5 based on 90 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(95)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

95 Reader’s Comments

  1. Balogh de nem balga

    Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
    Az éjjel egy órával visszaállítjuk az időt, most meg az ellenzéki média mutatóját állították nullára. Az ATV már korábban kimúlt a szememben Vicsekestől, Olgástól stb.Milyen helyzet az, ha az embernek az a véleménye kezd kialakulni, hogy a jobboldali érzelmű S. Zoltán reálisabban vezeti a fórumot, mint a Vicsek, Somos stb., a világbunkó Havasról nem is beszélve. Azon meg végképp kiakadtam, hogy ez az diszpinty Bolgár “úr” képes volt ilyen álszent riportot készíteni szegény Kunczéval. Még mindig nem értem mit erőlködött vele, mit akart bebeszélni a hasába? Az ATV-ben is csak egy ember (szegény Dési) tartozott a gerincesek közé, a többi úgy látom hüllő. Nem baj gyermekeim, majd ha a DK-nak sikerül valamit kikaparni, Ők majd ott tolongnak az első sorban, lám mi mindent megtettünk a sikerért. Boritékom van rá!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (49 szavazatból)
  2. Kis nyugdíjamból áldoztam havonta a rádió fennmaradására, de ezután visszavonom. Ha sokan így gondoljuk, akkor Arató megnézheti magát, a rádiónak annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (44 szavazatból)
  3. Zsönöregrettrien

    Annyira lehangoló, hogy Bartus mindenkit tiszteletlen szavakkal illet – ugyanazt a csömört érzem, mint a Fidesz szóvivőit hallgatva. Hogy lehetne hitelesként felnézni valakire, aki senkit nem tisztel? Nem egészséges az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -31 (63 szavazatból)
  4. Horváth Béláné

    Bocsánat Zsönöregrettrien!!! Nem Bartus nem tisztel senkit! Itt az Ártunk és Orányunk + az annak hátsó farvizén sutyiban a surranó pályán evezők nem tisztelnek ebben az országban senkit, aki nem az ő gályájukat tolja! Bartus úr, csak leírja amit lát. Ha te is látnál, nem csak néznél, akkor talán fölfognád, hogy mit ír! Nem tisztem őt védeni, de próbál világosságot önteni pl. az olyan fejekbe, mint a tiéd! Kár a petróleumért….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (48 szavazatból)
  5. Akárhányszor hallgatom Bolgár interjúját Kuncze Gáborral, csak arra a következtetésre jutok, hogy őt “erős felindulásból való kirúgás” érte. Senki nem tudja megmagyarázni ezt a módszert, Arató hiába beszél, a rádió egyik dolgozója hiába védi a védhetetlent.
    Kuncze Gábor most is úr volt, higgadt és tisztességes.
    Bárhogy történt, a módszer aljas, és jogosan háborognak a hallgatók, mert az ő pénzükből eltartott rádió vezetői minimális erkölcsi szinttel sem rendelkeznek, pedig/és az ő pénzükön képviseli a rádió őket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (50 szavazatból)
  6. Zsönöregrettrien@ az utolsó mondata igaz.
    De mit lehet írni olyanokról, akik nem tisztelnek minket, akikért – állítólag – dolgoznak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. http://www.11keruleti-hirhatar.hu/hirek/bajnai-kiretusalta-a-dk-zaszlokat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. A Klubradio közlemenye, ugy hanzik mint ha a FideSS közlemenye lenne.
    Többet er a zsarnok alamizsnaja, mint demokracia, szabadsag közvetitese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  9. Mindig mondom :
    A francia Voltage Radio.-t kő hallgatni. ( Astrán, vagy a neten : http://www.voltage.fr/player.php .)
    A zene kiváló , a reklám kevés , az is franciául megy.
    Következésképpen senkit nem zavar.
    Franszoá nyelven még a reklám is másképpen hangzik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  10. Szakmai tapasztalatom alapján egyet mondhatok: minden új konstrukció fejlesztésénél van egy pillanat (ha nincs, még rosszabb!), amikor az ember széttépi a jegyzeteit, a mintadarabot pedig (moderálva) az ablakon.
    És kezdi elölről az egészet, de már ésszel…
    Nem lehet, hogy ez a pillanat az “ellenzékkel” – ami szerintem jelenleg vizcseppek un. összefogása a pokol tüze ellen – most jött el??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Na például ezért nem küldök egy fillért sem a Klubrádiónak….Meggyőződésem, hogy a 2010-es “2/3″-ot Bolgár úr szerezte a Fidesznek, a 2014-es feles győzelmet pedig Kálmán Olga fogja……

    Egyébként itt van egy találós kérdés: Mi a közös Charlie Chaplin-ben, Nicolae Ceausescu-ban és Kálmán Olgában???

    Találgassatok, holnap este itt megírom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  12. Geyza
    2013. október 26. szombat
    20:47 – ha jó zenét akarsz hallgatni: “Bear Family Radio” és “Live365 Internet Radio Network” – az első a Bear Family lemezcégé, a másik amerikai oldies adók .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  13. Balogh de nem balga

    http://maria.blog.hu/2013/10/24/bejott_mint_egy_bonvivan_de_senki_nem_akarta_belefojtani_a_szot
    Itt olvasható milyen hazug az MSZP Gordonkávak kokós Petikével egyetemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. A Klubrádió más munkatársainak rendszeres politikai szereplése az ATV-ben, a Milla tüntetésen, a Fórumban nem zavarja az etikai normákat? Csupán Kuncze 5 perces beszéde? Tudom az összefogás mellett érvelt és azt is sejtjük ki fizeti a révészt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  15. Még az egyszerű ember számára is nyilvánvaló Kuncze Gábor váratlan eltávolításának háttere. A hallgató nem hülye. Ha elég ideig nézi, hallgatja az ellenzéki médiát, alaposan kiismeri a szereplőit és a belső viszonyokat.
    Nagyon is politizál a többség. Én ezeket a munkatársakat a mindenkori helyzethez igazodók társaságának nevezném. Tisztelet a kivételnek. A kivétel nagyítóval keresendő. A Klubrádió vezetője és tulajdonosa, illetve egyes munkatársai lenézik, ostobának tartják a hallgatóikat, akiknek a létüket köszönhetik. Magyarán – nem tisztelik őket, amikor ilyen tartalmú felmondási indokolást közzétesznek az ATV -nél és a Klubrádiónál. Kigyóntam belőlük, és most az a gondom, hogy én immár kit-mit nézzek és hallgassak?….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Sydney poénját nem lövöm le. A válasz: Charlie Chaplin leghíresebb filmjének címe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. A diktatúrákban szelepeket enged meg a kormány, amik ellenzéknek tűnnek. Ilyen az atv és a klubrádió.
    Az igazi és eredményesnek értékelt ellenzéket vagy letartóztatják, kivégzik, vagy nem ismerik csak azok, akik beavatottak.
    Csak kapásból és minden alap nélkül, mert jobboldali aktivisták nem jutnak eszembe. Ságvári Endrét ismerjük a történelemben, mert lelőtték a csendőrök, meghalt, mert ellent állt a letartóztatásnak, sőt fegyverrel védte magát. A társának nevét akivel találkozott a Nagy cukrászdában, (Budakeszi) senki sem tudja, mert az békésen alávetette magát a letartóztatásnak. Tisza István is ilyen példa lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Ebben a kommentemben nem a Kuncze Gaborral tortentekre utalnek, hanem arra a velemenyere amit O -mind a szinpadon es mind a Klubradioban tett utolso interjujaban- elmondott.
    .
    Tamas Gaspar Miklos ez ev tavaszan (marc.17.-en) tomeggyulesen kimondta a bojkott szuksegesseget, most pedig, ha Kuncze szavait ertelmezzuk, akkor lenyegeben O is ezzel ert mar egyet.
    .
    Mert ha jol ertettem amit elmondott:
    Amennyiben osszeall az a matematikailag/elvileg szukseges szamosszeg/szavazobazis, ami valodi osszefogaskent szukseges ahhoz, hogy az Orban-rezsim levalthato legyen, akkor (es csak akkor…) O ezt a teljeskoru osszefogast tamogatni tudja es segiteni fogja. Ezert parlamenti helyet nem ker…
    Ha ez nem jon letre, akkor pedig nem vesz reszt a kampanyban sem.
    .
    Ennek az allaspontnak -szerintem- a valodi tartalma:
    Ha Kuncze Gabornak ezt az allaspontjat osszevetjuk a tobbiek allaspontjaval, miszerint ok valodi osszefogas nelkul is nekivagnak a 2014es valasztasoknak (tehat pl. a DK es MSZP-Egyutt kulon-kulon), amiben Kuncze -a mar fentiekben emlitettek miatt- nem vesz reszt, azaz tudva azt, hogy valojaban az osszeNEMfogas Orban-diktaturajanak folytatasat/rendszerenek legitimaciojat hozza, akkor reszerol ezt az ugyhoz valo hozzaallasat nyugodtan vehetjuk a bojkott elvenek altala torteno elfogadasanak is, mert hiszen ebben az esetben akkor O mar azt tekinti tisztesseges politikusi magatartasnak, ha ehhez a szinjatekhoz (most eppen pl. az “ellenzeki” egymasnak uzengetesekhez) mar nem adja a nevet.
    .
    Lehet ezt ismerte fel/ertette meg a Klubradio vezetese, es mint Orbanra egy nyilvanossag elott leselkedo igazi veszelyt latva, dontott Kuncze Gabor riporter azonnali meneszteserol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Mindenki lavírozni próbál….még azok is, akiknek biztos, hogy két hétnél több tartalékuk van!
    Aki valamikor megtanult a sorok között olvasni, az érti, hogy miről beszél a KT vezetője!
    http://www.168ora.hu/itthon/rezsi-csokken-riziko-novekszik-119706.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Kedve Zsinórégető, sajnos van ilyen, teljesen egyetértek Bartus úrral, Kuncze Gábort pedig hiteles embernek tartom, okos, egyenes és humoros.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Tisztelt Balogh de nem balga !
    .
    Jól tetted, hogy bevágtad ezt a blogot, mert végre valaki célba vette Mesterházy – már bocsánat, de – gyenge szónoki képességeit is.
    .
    Az még csak hagyján, hogy bejött, mint egy bonviván, hisz ez a stílusa, hát istenem … Viszont van egy dolog, amit sehogyan nem vesz be a gyomrom, az pedig az Orbán-majmolás. Abból is a megszólítás (!!!) Az a mesterkélt forma, ahogy már annyire megtisztelik a hölgyeket és az urakat, hogy külön is elé teszik a “tisztelt” jelzőt.Ez a tévesen,erőltetett és mármár nevetséges p a r v enü megnyilvánulás magának a diktátornak, Orbanininak a találmánya, amelyet azért agyalt ki a kiskondás (vagy valamely másik bunkó szövegírója), hogy az általa képzelt illetve konkurens (ellenséges) szónokot is lepipálja “udvariasságban”. Mert ilyet addig és azóta sem mondott senki – annyira előkelő…

    .
    .
    Erre pont a mi bonvivánunk hozakodik elő ezzel komikus tisztelt-hölgyeim-és- uraimmal – olyan mágnásmiskás – felütéssel, majd ugyanzzal a beszéd közben is, vagy tíz alkalommal – tisztelthölgyeimésuraim – afféle művirág girlandként használt kapaszkodókkal…, amit ráadásul a Fid SS-Vezértől plagizált… Rossz hallgatni…
    .
    Utóhang: Elég lett volna egy egyszerű és rég bevált Hölgyeim és Uraim formula, minden parasztos cifraság, vagy cafrang nélkül… És aztán jöhetett volna az egyéni ötletekkel fűszerezett igazi, lelkesítő szónoklat. De hát…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. A “rendszerváltó” öt pártból már csak kettő létezik…
    Ez annyira azért ki kellett hogy józanítsa őket hogy úgy “birkózzanak” ,hogy közben kapaszkodjanak is egymásba, (hogy el ne süllyedjenek)
    És ne legyünk már annyira naivak, hogy a hazai újságírók ebben nem vesznek részt…)
    Ezt látjuk…
    Úgy gondolom 14′ tavaszán nagyon sok ember “öklendezve, az orrát befogva” fog szavazni….:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. És akkor ez most mire volt jó?
    http://hvg.hu/itthon/20131027_Gyurcsany_felhivta_a_Klubradiot_Kuncze_ki
    .
    Kiállás egy eldöntött kirúgás miatt a kirúgott mellett?Vagy?
    Ő nem tudná, hogy hogy működik az a rádió?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. “tisztelhölgyeimésuraim” (2013. október 27. vasárnap 10:53)
    Kösz, nagyon pontosan fogalmaztad meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. bumburi (2013. október 27. vasárnap 14:08)
    Mondom, Gyurcsány nem érti Gyurcsányt.
    Az egyik pillanatban pontosan ráérez a dolgokra, a másikban meg mintha egy másik Gyurcsány beszélne.
    Most egy olyan Gyurcsány, aki azt hiszi, hogy Arató pillanatnyi szeszélyből vagy bármi más okból, DE NEM POLITIKAIBÓL menesztette Kunczét. Egy olyan Gyurcsány, aki azt hiszi, hathat Aratóra, netán visszaszívathatja vele a döntést. De hát ezt nem hiheti, nem nyeretlen kétéves.
    Akkor meg kinek játszik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Ego
    Pont most szembesített oldster a saját reményeimmel Gyurcsánnyal kapcsolatban.
    Neked is csak azt tudom írni, hogy kiábrándító!!!
    Ez a pali ha eddig nem, ezután már nem találja meg pont azt a Gyurcsányt, amit adott pillanatban meg kellene találnia. Most úgy látom, hogy a sok között nem mindig tudja,hogy melyikre van éppen szüksége a HAZÁNAK.
    Hogy legalább meg tudja villantani egy pillanatra…Aztán a pillanat úgy is tovaszáll…
    Lassan meg is szokjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Újabb fejlemény, valami névtelen nulla (lehet, hogy a nagy Arató maga?!) hozta össze ezt a kis szösszenetet, ami maga a hülyeség netovábbja. Nagyon jók a hozzászólások, no igen, a (részben volt) hallgatók között azért vannak értelmes és egyenes emberek is….
    https://www.facebook.com/klubradio/posts/649027755128741

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Amőba (2013. október 27. vasárnap 18:44)
    Sajnos be kell jelentkezni hozzá. Nem vagyok FB-tag…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Ego, neked! :)

    “Kedves …,

    Amit az ország állapotáról írsz, abban aligha tudnánk vitatkozni.

    Amit a Klubrádióról, rólunk írsz, azt vissza kell utasítanom. Előre bocsájtom, a jó szándékodban nem kételkedem szemernyit sem.

    De a (kollektív) emlékezet képes megcsalni a képzelőt, többnyire azért, hogy igazolja álláspontját.
    Először is nem a hallgatók hoztak össze maguknak rádiót, nem is a szocialisták, és különösen nem a liberálisok; nem ők fordították vagyonuk jelentős részét a szabad hang megteremtésére, fenntartására, nem ők mentek perre a hatalommal, nem ők mentek el az Eu-ba, a szabad világ sajtójába, nem ők keresték a leglehetetlenebb helyzetben a megoldásokat – más szóval, nem ők vitték vásárra a bőrüket. Akik most nekem rontanak, kibicek, akiknek semmi sem drága, ami nem az övék. Senki más nem csinált rádiót. Jószerivel semmit sem csináltak mások.

    A hallgatók segítettek abban, hogy esély legyen a sikerre, segítettek tüntetéssel, levelekkel, bátorítással. Ez erőt adott. Segítettek, nem megoldották a gyakran megoldhatatlant. A hallgatók 3-5 %-a. Miért nem kárhozattátok a többieket? És azokat a milliárdosokat, akiknek módjuk lett volna érdemben segíteni, de nem tették?

    Most hoztunk egy helyes, tisztességes döntést, ami sokaknak nem tetszik. Nem azért szeretnénk váltást, hogy a hozzánk közelebb állók csinálják ugyanazt, amit a most hatalmon lévők tesznek. Az nem fér bele a mi normáinkba, hogy gyakorló politikusnak saját műsora legyen, de különösen nem, hogy politikai műsora. Pl. amiben akár a saját teljesítményét elemezze, akár a hozzá legközelebb, vagy legtávolabb álló (demokratikus) pártok tevékenységét minősítse. Ez egyszerűen nem fér bele a normáinkba. Aki ezért hátat fordít nekünk, az vagy talált magának valami ideológiát hozzá, vagy olyan, mint “ők”, vagy – tételezzünk fel jó szándékot is – egyszerűen nem érti. Nem Kunczéről van szó, különösen nem a beszéde konkrét tartalmáról. Szeretem, tisztelem őt. Normákról van szó, amiket be kell tartani, különben morálisan szétesünk. A keretek persze kicsit tágabbak, mint normális békeidőben, de vannak határok.

    Hogy mennyire álságos, megkockáztatom, sokaknál érdekvezérelt ez az átkozódás, azt mi sem mutatja jobban, mint ez a siralmas-nevetséges hatalommal való egyezkedés érv. Komolyan gondolja bárki is, hogy megegyeztünk a Médiatanáccsal: mi lecserélünk egy csütörtök délelőtti műsorvezetőt, ők ennek fejében végrehajtanak egy 6 hónapja született jogerős bírósági ítéletet? Ekkora szamársággal ritkán találkozik az ember. Ezek szerint még hülyének is gondolnak minket.

    Aztán: ez a benyalás-vád. Kunczének kellene kikérnie magának, hiszen ezzel azt állítod, ő Gyurcsány megbízottjaként dolgozott a rádióban. A benyalásnak mi értelme lenne? Segíteni kell őket nyerni, együtt, mindnyájukat, szövetségben.

    Vannak tisztességes, és vannak jó döntések. A kettő sajnos csak ritkán esik egybe.

    Valóban szánalmas mindkét érv, a hatalommal történő alkuról és a „megrendelésről is. Örülnék, ha belátnád, belátnátok. Mindenki nyerne vele.

    Változatlan barátsággal
    AA

    P.S.: Abban igazad van, hogy a lebonyolítást nem elegánsan tették meg. Ezért elnézést szerettem volna már csütörtökön kérni, de visszahívás híján erre még nem volt módom.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  30. Ego

    Hogy kinek játszik Gyurcsány, hát a Kuncze szimpatizánsoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. gigi60 (2013. október 27. vasárnap 20:07)
    Nagyon köszönöm.
    Ebből világos, hogy a rádiója fenntartásáért bátor, a bőrét kockáztató harcot folytató Arató számára itt magas szintű erkölcsi/etikai döntésről van szó. És ezt Arató a beosztottja útján közöl az általa nagyra becsült Kunczéval… Azt mondja: “a lebonyolítást nem elegánsan tették meg”. Érdekes ez a distanciálás: “tették”. Arató itt úgy tesz, mintha azok a valakik, akik megtették, nem az ő utasítását hajtották volna végre. Azért ez első hallásra elég büdös. Másodikra is.
    Az is tetszik, hogy milliárdosok érdemi segítségét várta volna a Klubrádió működtetéséhez, amely — mint itt részletesen kifejtette — a saját magántulajdonú rádiója. Nekem első perctől tetszett az Arató-féle modell: szálljatok be pénzzel, és cserébe semmibe nem szólhattok bele. És ezt várta volna el milliárdosoktól is. Ügyes.
    Ami Kuncze elbocsátásának motivációját illeti: ez szinte egyszerre történt az ingyenes frekvencia eddig sziklaszilárdan megtagadott engedélyezésével. Arató azt mondja, hogy a kettő között nincs kapcsolat. Lehet, hogy nincs. Ahogyan az is lehet, hogy van. Az utóbbi mellett szólna, hogy magyarázná az önként és dalolva felajánlott frekvenciahasználatot, amely enélkül szinte csodának tűnik, mert Orbán — az Arató által elgendő indokként hivatkozott jogerős ítélet dacára — még nyugodtan húzhatta volna a dolgot.
    Nincs értelme tovább foglalkozni ezzel a — na jó — magyarázattal. Hagyjuk. Mindenki érti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Ego

    Hogy kinek játszik Gyurcsány?
    Gyurcsány volt a Táncsics Alapítvány elnöke az MSZP-ben tartózkodásának végéig, de ez alatt az idő alatt nem jött olyan hír, hogy bele szólt volna az alapítvány által támogatott rádió működésébe.
    Amikor a rádió azért rúg ki valakit, mert a Táncsics Alapítvány, melyet most az MSZP működtet, beleszól, hogy a rádió kitől váljon meg, ha támogatást akar az alapítványtól, akkor Gy.F. tiltakozása egy demokrata tiltakozásának látszik, én bízom benne, hogy ő ezek alapján egy demokrata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Hát!! Egy rádiót szerencsére azonnal ki lehet kapcsolni! Eddig is kezdett nehéz lenni a Klub-rádió, mert hétfőn de. Para Kovács “kis szörös állatok”-ról beszélt és palacsintáról, unalmas. Kedden a Padödö, mindig ismeretlen szinészekkel érdektelen, pénteken Gálvölgyi vidéki, ismeretlen szinészekkel, fárasztó. Egyedül a Bodi Gergely és Kuncze volt hallgatható. Hát én könnyedén átkapcsolok a Bartók vagy Klasszik rádióra és bármennyire szerettem a Klub rádiót hát nem érdekel többé. Ha pénzt kér a Bartók rádió neki fogok ezentúl adni. Az erkölcs sokkal egyszerűbb, egyértelműbb dolog, mint azt Arató képzeli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. dogbakszi+++++++++++++++++++++++++++++++
    Köszi, hogy rámutatott, hogy miért is szólhatott a volt miniszterelnök, mert sokan erre már nem is emlékeznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Kedves Bumburi, Tisztelt Ego !
    Köszönöm a válaszukat.
    Egy ponton Ego nem jól idézett. Lényeges a gondolatjel között meghúzódó rezignált gondolat. Szomorú tudomásulvétele a reménytelenné váló jövőnek .
    ÖN idéz és én idézem:
    ““Nekünk szerencsétlen hazafiaknak”
    — Hogy micsodák Önök?! Hazafiak? Miben nyilvánul ez meg? A privát rinyálásban? Az ön-vállonveregetésben? Az önfelmentésben? A gyávaságban? A valódi ellenzék gyalázásában?
    .
    Amit ide írt, azért szégyelnie kéne magát. De valószínűleg nem fogja.”

    Ne legyen olyan biztos. Szégyellem magam mert tehetetlen vagyok. Egyébként még nem őrültem meg és részeg sem vagyok, hogy a tükörben kettőt lássak, esetleg hatot. A többesszám nem indokolt, talán azért mert olyan kevesen vagyok.
    A “szó szorosabb és nem pátoszos értelmében” tisztelettel: Mester Olga

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. http://www.hirhatar.hu/hir/gyurcsany-az-mszp-vel-valo-szolidaritasra-buzdit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. mester olga
    Szomorúan olvastam itt felettem. Hogy miért szomorúan?
    Azért kedves, mert számtalanszor elutaztam a fővárosba, ha tüntetni kellett, számtalanszor küldök neten ismerősöknek ellenzéki cikkeket, és még azért is szomorúan,mert nyomtatok, és hordom szanaszét.
    Szemben mester olgával, aki szégyenli magát, mert semmit nem tud tenni.
    .
    De!
    Mindez nem jelenti azt, hogy vakon vagyok az ellenzék oldalán.
    Ha ezt szóvá teszem a megfelelő formában,azt hiszem az nem szégyellni való.Az sem szégyellni való, ha meg merem látni azt, ami nem tetszik.
    Én már semminek nem tartom magam,( nem hogy hazafinak!) mert az ellenzék semmiként lök az Orbán diktatúrájának a karjaiba,és nem csak engem, hanem mindannyiunkat.
    Bocsánat hogy születtem, még egyszer nem fog előfordulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  38. gets
    Szomorúan látom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Kedves Bumburi! Ilyesmiket én is tettem, sőt. MIndhiába.
    Elnézését kérem ,ha tévednék, de úgy emlékszem, – ön írta – nem itthon él. Sok boldogságot, nyugalmas életet kívánok.
    Az én “pátoszmentes” hazafiságom csak arra utal, hogy az itthon élőkhöz tartozom.
    Megértem az elkeseredettségét, de azért az némi túlzásnak tűnik, hogy az ellenzék löki a népet Orbán diktatúrájának karjaiba. Elég elkeserítő tudomásul venni, hogy a nép nagy része kívánja az ő uralmát. Meg a Jobbikét. Rossz dolog minden nap erre ébredni. A tömény,manipulatív náci hülyeségeket zabáló agresszív milliókra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. mester olga
    Pontosítsunk,nem jól emlékszik.
    Soha, sehol nem írtam, hogy nem itt élek.
    A félreértésekből így lesz a valóság???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Nem lesz, elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Kedves Mindenki, ez a történet nagyon szomorú, de én szeretek konstruktív lenni:
    siránkozás és szitkozódás helyett mennyünk valamennyien, akik szeretjük Kunczét, segíteni az ő egyesületét.Vagy a szolidaritást – mindannak nevében, ami 23-án elhangzott… És ne hagyjuk a maradék józan eszünket veszni – ha nem higgadunk le, az nem a dembaloldalnak lesz jó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  43. Kocsis Anikó
    Ez nem az az orgánum, ahol kampányolni lehet, és illik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  44. mester olga (írta 2013. október 29. kedd 12:47):
    — Így hangzott az eredeti mondata, amelyet a gondolatjelek közötti rész elhagyásával idéztem: “Nekünk szerencsétlen hazafiaknak -a szó szorosabb és nem pátoszos értelmében – nincs lehetőségünk, pénzünk, kompatibilitásunk “.
    A gondolatjelek közötti rész szerint a lehetőség, pénz és kompatibilitás szoros és nem pátoszos értelemben értendő. Egyrészt nem is értem, hogyan lehetne ezt pátoszos vagy nem szoros értelmben érteni, másrészt — és főként — nem is a “nekünk szerencsétlen hazafiaknak”-ra vonatkozik, amelyet idéztem. A gondolatjeles beszúrás — a “rezignált gondolat” náélküli idézésem tehát nem hamisítja meg az idézett szöveg eredetijét.
    .
    Ön azt mondja, hogy szomorú, tehetetlen reménytelen. Ehhez képest elég lendületesen vádaskodik. Ügyes önigazolással kezdi, majd rögtön utána azt állítja a cikkről — sőt: mint mondja több más itteni cikkről –, hogy az tendenciózus és prekoncepciók igazolására született. Idézem én is Önt:
    “Ez az írás tele van – sajnálatomra nem csak ez, – az ellenzékkel kapcsolatos felesleges szarakodással. telis tele van gonosz jelzőkkel, a gonosz jelzőkből levezetett következtetésekkel, végső ítéletekkel.”
    Megismétlem: itt a lehetőség, hogy kifejtse az álláspontját, elmondja az érveit. Itt nem tehetetlen. Írja meg a véleményét. De amit hozzászólásként írt, az vádaskodás. A legsúlyosabb, amit újság ellen el lehet követni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Kocsis Anikó (2013. október 29. kedd 21:47)
    Én is szeretek konstruktív lenni: hagyjunk minket békén, jó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Arató kioktatja a hallgatókat 2013. október 29. kedd | AN

Gyurcsány Ferenc telefonja Arató Andrásnak 2013. október 27. vasárnap

Kirúgták Kunczét a Klubrádióból 2013. október 25. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos