Ronai and Ronai
AMERIKAI

“Szilenciumról” ír Gyurcsány Ferenc 2011. május 14. szombat 15:16 | AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
"Szilenciumról" ír Gyurcsány Ferenc

Budapest – Gyurcsány Ferenc legújabb bejegyzésében Aczél György cenzúrájához hasonlítja Gréczy Zsolt cikkének és blogjának eltávolítását a Népszava, valamint a stop.hu oldalairól. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a volt miniszterelnök “Szilencium” című írását, jegyzetünk pedig itt olvasható.

Aczél György, a kádári kultúrpolitika legnagyobb hatású alakítója, a „tilt-tűr-támogat” egyszerű osztályozás mestere sokakat ítélt hallgatásra, ha úgy ítélte meg, hogy a művész vagy tudós nézetei nem egyeztethetők össze a kurzus kívánalmaival. A hosszabb-rövidebb időre szilenciumra ítéltek sora elmondhatatlanul hosszú volt. Csak példálózó felsorolásként azoknak, akik nem éltek abban a korban: Örkény, Bánffy, Bessenyei, Bencze György, Heller Ágnes, Petri vagy éppen Csurka és Csoóri.

Pár hete a TV2 egyik vetélkedőjében az államfő otromba helyesírási hibáira utaló kérdések jelentek meg. A szerkesztő pár nap múlva „saját kérésére” vagy „közös megegyezéssel” megvált a csatornától. A miértre nincs hivatalos válasz, de nincs józan ember, aki ne azt hinné: a szerkesztőn elverték a port, mert ironizálni mert az elnökkel. Aczél itt van közöttünk.

Minap a Népszava Online levette Gréczy Zsolt cikkét. A Stop.hu ezzel egyidőben megüzente, hogy a jövőben lemond Gréczy népszerű internetes naplójáról. Mindkét orgánumról azt tartják, hogy az MSZP segíti működésüket. Gréczy a baloldal egyik legaktívabb támogatója. Kétségtelen, nézetei nagyon közel állnak hozzám, jó személyes viszonyban vagyunk, éppen úgy küzd a Fidesz ellen és baloldal megújításáért, mint én.

Most valaki szilenciumra ítélte. Valaki, akinek van hatása ezekre a médiumokra. Valaki, aki pénzzel játssza a politikát. Valaki a háttérben. Valaki, aki Aczélnak hiszi magát. Aczél kádári politikus volt, de intelligens, művelt ember. A maiak meg barbárok. És ezek a barbárok közöttünk vannak és mindenhatónak hiszik magukat. Pedig nem lenne itt a helyük. Ezért is kell pártszavazás. Értitek? Ezért.

A Népszava meg, amit sokra tartok és  látom, tisztelem küzdelmeit, ha Fejtő hagyományát komolyan gondolja, akkor ne hagyja magát még akkor se, ha magukat nagyhatalmúnak tartó emberek vannak a telefon másik végén. Ha mondhatom: inkább Fejtő szelleme, mint a pártigazgató pénze szerkessze a lapot. Amíg van erőtök…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
"Szilenciumról" ír Gyurcsány Ferenc , 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. F E R E N C !

    Azt hiszem a szájtépések ideje lejárt!
    TENNI KÉNE DOLGOTOKAT!!!
    HA NEM TUDJÁTOK, AMIT KÉTLEK, AZT KELL TENNI, MINT A VEZÍR TETT!!!
    ÁLLJON ÉLRE MSZP, ÉS INDULÁS!
    ALAPHANG!!!!!!
    ILLEGITIM AZ ÚJ ALKOTMÁNY, A KORMÁNY, MERT NEM EZT ÍGÉRTÉK A VÁLASZTÓIKNAK!
    MÁR NEM LÉTEZIK A 2/3-OS TÁMOGATÁS, KIHÁTRÁLTAK MÖGÜLÜK AZ EMBEREK, ARRA NEM HIVATKOZHATNAK!!!

    A SAJÁT FEGYVERÉVEL , MELLYEL NYERTEK, KELL MEGADÁSRA KÉNYSZERÍTENI EZT A HATALMAT!I!

    A HAZA NEM LEHET ELLENZÉKBE, DIKTATÓRIKUS IRÁNYÍTÁS ALATT!!
    TENNI MIT A FIDESZ TETT!
    UTCÁRA!
    ÉREZZÉK SÚLYÁT, TAPASZTALJÁK EREDMÉNYÉT!!!

    AZ ÁLLAM ERŐSZAKSZERVEI ÁTÁLLNAK A MÁSIK OLDALRA VESZVE HATALMUK!!!
    Lehet nem így van, de már ingerült vagyok!
    NEM KICSIT, NAGYON!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  2. Sajnálom Gyurcsány Ferencet! Sajnálom, mert nem veszi észre, hogy nem ő a Messiás. Nagyon az akar lenni. Talán lehetett volna, sokan hitték is, talán velem együtt…. Még az öszödi beszéd után is… De nem volt sem csodatétel, sem valami hasonló…
    Ha Új Mózesként aposztrofálnám sem lenne értelme egyelőre. Mert a pusztai vándorlásra van negyven év. Majd utána dől el, hogy a kívánt helyre ér el a népe. Ha ez a pusztai vándorlás, akkor még generációk vátlják egymást az Igéret Földjéig…
    Akkor Orbán és még a gyerekei is nyugodtan alhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (21 szavazatból)
  3. Kedves “noname”!
    Igazad van, nem Gyurcsány Ferenc a Messiás! Ilyen soha egyetlen politikai oldalon ne is legyen! Mert a történelem már számos politikai “messiást” ismer akikről kiderült hogy szimpla elmebetegek, s csak romba döntötték az általuk állítólag imádott népüket/országukat, hataémas hullahegyek hátrahagyásával.
    Én nem merném állítani, hogy a magyar “jobboldal” jelenlegi messiása is asonló eredményeket fog majd felmutatni, de a “hullahegyek” kivételével már nagyon közel jár!
    De vissza a lényegre!
    Jó, Gyurcsány ne legyen Messiás! De “Próféta” attól még lehet! Ugyanis Ő azon kevés politikusok egyike, akit nem lehet megvesztegetni, akit a magyar oligarchia nem “etethet kézből”!
    Az a magyar oligarchia, amelyik “bevásárolta” magát az Országgyűlésbe, annak pártjaiba, kiszorítva onnan azon tisztességes képviselőket, akiknek fontosabb volt a személyes és/vagy szakmai becsületük, mint a nép zsírján való megkövéredésük!
    Azon magyar oligarchák, kiknek két csúcs-képviselője együtt 300 milliárdnyi vagyon fölött trónol, s mely vagyon jelentős részét abból kaparták össze, hogy a Népen élősködtek! … akárcsak az általuk milliárdossá tett csúti Chavez, az ő kijáró emberük!
    Mint már korábban is írtam, a NÉP ZSÍRJÁN hízó oligarcháink már régóta Gyurcsányt tekintik legfőbb közellenségüknek! Öt esztendejükbe és sok(?) pézükbe tellt “leamortizáli” őt, s még utána is mindent megtettek visszatérésének ellehetetlenítéséért!
    Nem voltak igazából illúzióim a magyar Népszavát illetően sem, hiszen vak az, aki nem tudja olvasni híriket és jegyzeteiket. No de az már kifejezett orcátlanság, hogy az “ellenzék” sajtójaként adakozásra és előfizetésre hívják fel a balosokat, miközben híven kiszolgálják a Fideszt pénzelő és azt (2,7 milliónyi ostoba polgártársunk közreműködésével) a nyakunkra ültető “pénzembereket”! Nem fogok meglepődni azon, ha hamarosan azt a hírt olvasom, hogy Demján Sándor megvette a magyar Népszavát és ezzel párhuzamosan alapított egy neki megfelelő, “valódi” Szocdem Pártot!
    Tehát Gyurcsány ne legyen Messiás! De egyen próféta! … és halljuk meg a szavát!
    (lásd bejegyzésemet a “Bajnaitól még nem kell félnie…” című cikkhez!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  4. Kedves noname!

    Azt tudd hogy a pusztai vándorlás lehetett volna csupán néhány hónap is, de azért tartott 40 évig, mert a 12 ember (kém) közül csak kettő mondta azt hogy lehetséges birtokba venni az Ígéret Földjét, a10 pedig hitetlenül nyavajgott, és sajnos a nép a tíznek hitt, ezért kellett a 40 év büntetés, hogy az akkori felnőtt korosztály a pusztába haljon meg, mert a hitetlenségük miatt nem mehettek be a földre, a két férfiú kivételével( Jozsué, Káleb)

    Tehát ebből a példából is tanuljunk, és higgyük hogy a rövidebb úton is járhatunk, és induljunk bátran!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Amúgy a Népszava már régen elhagyta a Fejtő-i szellemet, ugyanis Fejtő utálta a kommunistákat és balliberális volt.
    Azaz éppen hogy a gyurcsányi-vonal ideológiailag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Gyurcsánynak igaza van., de mit ér vele. Miközben orbánnal hadakozik, a pártja vezetésében ott ülnek orbán szellemi támogatói. Ha meg szeretné tisztítani tőlük az MSZP-t hosszú és nehéz harcra számíthat. Az elmult években olyan milliárdokba kerülő kampányt folytattak ellene, hogy pártján belül is kevés támogatója van. Sok a csak pénzért baloldali, és a becsületesek közül is kevesen látnak tisztán. Én szurkolok azért, hogy sikerüljön elérni célját. Nehéz lesz, de a keljfeljancsi is mindíg újra feláll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos