Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány a hibás – interjút adott Puch László 2011. május 17. kedd 17:56 | AN Forrás: fn.hu

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány a hibás - interjút adott Puch László

Budapest – Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, pártelnök az oka mindannak, amiért  nincs rend az MSZP-ben, és miatta csúszik a párton belüli rendteremtés – mondta Puch László az fn.hu-nak. Ha Puch Lászlón múlik, a volt miniszterelnök nem fogja többet vezetni a Magyar Szocialista Pártot.

Mivel Gyurcsány más típusú pártot szeretne, mint a tagság többsége, hagyja békén a pártot, üzemeltesse a saját, februárban alapított pártját – nyilatkozta Puch László MSZP-politikus, a párt pénztárnoka az fn.hu-nak adott interjújában. Gyurcsány pártálmában a falakon belül megfér egymás mellett a liberális, a konzervatív és a szocialista, csakhogy az MSZP-sek zöme egy karakteresen szocialista pártban érzi otthon magát, ezen kívül a politika tartalmát illetően is áthidalhatatlanok a különbségek.

Gyurcsány úgy kalkulált, hogy ha minél rosszabb az MSZP-nek, annál könnyebben foglalhatja el azt, de mivel türelmetlen, impulziv és a cél érdekében semmilyen eszköz sem drága neki, forradalmi hevületében mindent felrúg, lebont, anélkül, hogy építene valamit a romok helyett. Ma Mesterházy és sokak sziszifuszi munkájára van szüksége a pártnak ahhoz, hogy a szavazók megértsék: változik az MSZP. Szerinte erre a megosztott országra nem szabad mégegyszer ráengedni az Orbán–Gyurcsány háborút, de Gyurcsányban a revansvágy felülírja még az elemi rációt is.

Gyurcsánynak nem a tagságra, hanem az MSZP szervezettségére, infrastruktúrájára van szüksége. Ha megszületik az az új választójogi törvény, amitől tartani lehet, akkor – infrastruktúrája alapján – összesen két párt lesz képes az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket összegyűjteni.

Puch László nem fél a a Gyurcsánnyal való szakítástól, mert az MSZP megélt már pár szakítást. Szili Katalin és Pozsgay Imre kilépése sem viselte meg különösebben a pártot. Gyurcsány legfeljebb öt-tíz embert vihet magával a frakcióból, mást nem nagyon, mivel belülről nézve úgy tűnik, hogy az MSZP hálózata egységes.

Legkésőbb a következő őszi kongresszuson el kell dőlnie a vitának, de mivel az MSZP-ben minden lehetséges, elképzelhető, hogy korábban, ez az elnökség és a választmány döntésétől függ. Addig is, ha Gyurcsányban nincs belátás, könnyen elszigetelődhet a pártban. Kizárni azért nem célszerű, mert az azzal járó procedúra rengeteget ártana a pártnak.

Puch László nem fél attól a Gyurcsány-javaslattól, hogy állítsanak fel a párton belül az MSZP vezetőinek anyagi helyzetét vizsgáló bizottságot. Emlékeztetett, hogy ettől függetlenül is zajlik gondolkodás a pártban, hogyan mossák le magukról a korrupt párt imázsát. Ugyanakkor figyelmeztetni kellene Gyurcsányt arra, hogy a pártot vereségbe taszító esetek éppenséggel az ő kormányfői és pártelnöki regnálása idején történtek. A Hagyó–Zuschlag ügyekben akár Gyurcsánynak is lehetne mondanivalója. Az MSZP felkért három nagy tekintélyű, makulátlan szocialista politikust, Katona Bélát, irdősebb Gál Zoltánt és Gráf Józsefet, hogy nyilvánosan véleményezzen belső etikai ügyeket.

Puch leginkább azt sajnálja, hogy a belső küzdelmek nyilvánosan, a nagyközönség szórakoztatására történnek. Úgy tűnik, Gyurcsány számára egyetlen ellenfél létezik az MSZP-n belül, és ez az ember ő (mármint Puch). Azt kéri Gyurcsánytól, hagyja békén az MSZP-t, nem ártson tovább, mert mindennél fontosabb most a belső béke. Tudja, azért ő Gyurcsány célpontja, mert rajta keresztül akarja elfoglalni a párt szervezetét. De ha Puchon múlik, a volt miniszterelnök nem fogja többet vezeti a Magyar Szocialista Pártot.

Gyurcsány Ferenc a Facebook-on úgy reagált az interjúra, hogy  “A pénz(tárnok) beszél, a karaván halad…”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 5 szavazatból)
Gyurcsány a hibás - interjút adott Puch László, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Husz János Puszita

    Ez most komoly? Gyurcsányt Pozsgayval és Szilivel veszi egy kalap alá? Mindenért ő a hibás, az Mszp egy ma született bárány, persze. Na akar még valaki az Mszp-re szavazni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  2. En Ferivel vagyok, akarhogy is lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  3. Nagyon sunyi ember ez a puch lászló!Sok éve a háttérben osztja a pénzt, majd ő tudja a tutit.Szerintem neki kellene elhúzni valahová, próbáljon csinálni egy pártot, nem lesz hosszú a névsor.Nem is tudom miért féltik a hatalmukat, Feri nélkül elkopik az MSZP!Persze biztos akkor is lesz amin osztozhatnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  4. Puch László legalább egyenesen megmondja, hogy Gyurcsány “hagyja békén a pártot”.
    Nagyot téved viszont abban, hogy egy több platform együttműködésén alapuló szocialista/szociáldemokrata párton belül nincs helye a szociál-liberális, a tekintélyuiralmat elutasító, mérsékelten korzervatív és a bolsevik elveket elutasító szocialista gondolkodású embereknek.
    Puch azt mondja, amit gyakorlatilag az MSZP “nagyágyúi” is mondanak, hogy nem jó az, ha valaki megzavarja a otthon melegét, mert “…az MSZP-sek zöme egy karakteresen szocialista pártban érzi otthon magát,…”.
    Igen ám, de milyen ez a karakteresen szocialista párt? Erre a kérdésre azonban itőle sem kapunk választ.
    Az is kérdés, hogy egy magát váltópártként aposztrofáló pártnál mi a lényeges: A tagok érezzék magukat otthon a pártban vagy legyenek sikeresek a minél nagyobb támogatói bázis megteremtésében?
    Puch a választói bázisról, a választói bizalom megszerzésének fontosságáról és annak általa elképzelt eszközeiről nem beszél. Ha erről beszélne, akkor személyeskedés nélküli, korrekt vitát tudna lefolytatni Gurcsánnyal és az Ő általa fémjelzett nézetekket vallókkal.
    Puch úgy tesz, megjegyzem hasonlóan a párt többi vezetőjéhez, mintha nekik nem lenne semmi közük ahhoz, ami az országban 2002 és 2010 között történt. Erről nem beszél, mert Ő sem képes szembenézni azzal, hogy
    - hogyan hátráltak ki miniszterelnökeik mögül,
    - hogyan buktatták meg pártelnökeiket,
    - miként hagyták 8 év alatt széthullani pártjukat,
    - miért nem tettek meg mindent a választói bázisuk megtartásáért, s itt nem a kormányuk osztogatásra való kényszerítésére, hanem a pártépítési feladatok elhanyagolására gondolok,,
    - miként türték, hogy a FIDESZ uralja a közbeszédet,
    - miért nézték tétlenül a közmédiumok lezüllesztését,
    - miért hagyták a baloldali és balliberális médiumok jobboldali bekebelezését,
    - miért nézték tétlenül a jobboldali médiabirodalom felépítését,
    - miért nem tudtak eredményes pártkapcsolatot kiépíteni a koalíciós partnerükkel, hogy van-e ebben nekik is valamilyen felelősségük,
    - miért nem gondoskodtak a fiatalok megnyerését segítő programok beindításáról és megvalósításáról,
    - miért türték tétlenül az ifjúság jobb- és szélsőjobboldali megszállását,
    - miért nem tudták megtartani az időskorú választóikat,
    - miért nem léptek fel az ország eladósításítában élen járó jobboldali önkormányzatok ellen,
    - mit tettek, mit nem tettek és miben hibáztak a kormányban szerepet kapó minisztereik, tanácsadóik, az állami vállatok élére delegált kádereik,
    - miért nem tettek meg mindent a FIDESZ 2/3–os győzelmények megakadályozása érdekében, stb.
    Ha ezekről a kérdésekről is beszélne Puch úr, vagy Lendvai Ildikó, Hiller István, Kiss Péter, esetleg Mesterházy Attila és mások, s nem csak Gyurcsányt kiálltanák ki minden bűnök és minden kudarc okozójának, akkor érezhetnék csak igazán otthon magukat. Csak akkor, mert otthon sem jó, ha a problémákat a szőnyeg alá söprik, vagy ha az egyik családtagot kiálltjá ki a családi béke megrontójának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  5. Puch, egy szinten van Szilivel . Addig okoskodik mig ,a befolyó pénz az ő kezén megy át . Ahogy elhajtják , máris meg fog sértődni, és tovább áll ,mint a barátnője
    Régen meg kellett volna lépni ,hogy elzavarják ,mert aki itt árt az MSZP – nek az pont ő ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  6. Ordzsonikidze elvtárs miután tarkón lőtte Putugrác opportunista és revizionosta elhajlót, átsétált Sztalin elvtárs irodájába. Illedelmesen kopogott és az ordítást
    helyeslésnek véve, belépett és grúzul mondta, hogy agyonlőttem azt a tetvet.
    Sztalin elvtárs pipája mögül vicsorítva, bölcs mosollyal kérdezte: Melyiket? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Lehet, hogy Puch Lászlónak és a hozzá hasonló begyepesedett szemléletű párttársainak nem fog hiányozni Gyurcsány Ferenc, de úgy vélem, hogy az MSZP-nek, mint pártnak nagyon is.
    GYF egy nagyon dinamikus, tehetséges, értelmes fiatal politikus. Senki nem tökéletes, neki is voltak, vannak hibái, de kétségtelen a tenni akarása, hogy segítse és előre vigye az ország sorsát. Ilyen karizmatikus ember nincs rajta kívül a pártjában. Mesterházy egy szimpatikus, de erőtlen politikus, akinek tanulnia kell még. Orbánnal csak egy Gyurcsány Ferenc tud érvelni, mindenki mással süketek párbeszéde lenne!
    Naná, hogy Puchnak és barátjának Simicskának ez nem lenne jó!
    Az MSZP Gyurcsány nélkül eltűnik a politikai palettáról szerintem. Puch meg számolhatja a pénzét és nosztalgiázhat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  8. Ezt a gerinctelen embert!Még véletlenül sem vetődik fel benne a saját felelőssége a párt mai helyzetét vizsgálva.
    Hárít, mert csak ehhez ért, meg a sunyisághoz!
    Ezért bűnös Gyurcsány – szerinte – mert ha a tagok szavazására kerülne a sor a tisztségviselőkkel kapcsolatban, akkor tudja, hogy nem marad a helyén.
    Mindig is zsaroló pozícióban volt, amit ki is használt rendesen!
    Ez a párt megújíthatatlan, hiába erőlködik Gyurcsány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Úgy látszik, hogy sikerül megtalálni azokat az embereket, akikkel megpróbálják folytatni a GYF lejárató kampányt. De ki az a Puch László? Az én szememben ugyanolyan, mint azok, akik miatt egyre nehezebbnek látszik az MSZP megújítása. Az MSZP vezetői közül többen, és az LMP, legalábbis a vezetője is ebbe a sorba tartozik. Mit ígért “szeretett vezetőnk” ezeknek, hogy folytassák a gyűlölet hadjáratot. Bár igaz. El kell terelni a figyelmet az emberek ellen folytatott kormányzati munkáról, az önálló képviselői indítványokon alapuló alkotmányellenes, jogellenes, embertelen kormányzati munkáról.
    Most naponta kiderül, hogy a hazugsággyár a FIDESZ privilégiuma. Lásd Schmitt és a nyugdíjak garantálása, Navrasics és a az alkotmányozás 2010. áprilisi tagadása. A FIDESZ magánnyugdíjpénztárak védelmében indított 2009-es kampánya, majd 2010-2011-es lenyúlása. Sorolhatnám, de mindenki teheti és tegye hozzá az magáét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Ahogy látom, ennek egy fejszével szétvágták a fejét.
    Talán nem véletlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Ennek a Puchnak elég látni a szemét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Miért nem tudjátok a jó oldalát nézni? Amikor Bartus belső infók alapján már hónapokkal ezelőtt felvetette e szürke eminenciás rothasztó és mocskos kis alkukra hajlandó vonatkozását – némelyek hitetlenkedtek. No: ezek után nem sok kétely maradt! EGYET kivéve: mi a francot akar EZEKKEL Gyurcsány még mindig? Vagy csak a Demokrata Párt bejegyzésére vár?
    http://negymadar.blog.hu/2011/05/12/uncle_feri_new_deal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Külön gratula a fényképet készítő Neményi úrnak! Ezt az alattomos vigyort , sunyi önelégültséget elkapni – művészet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Okay. კარგი. Magára lehet számítani Ordzsonikidze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. (moderálva) tolvaj, még te mondod……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Ez világos beszéd volt. Mindenki láthatja kikkel áll szemben Gyurcsány Ferenc. Micsoda ocsmány alak!Át kellene igazolnia a Fideszbe, oda való.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Nos ez az ember jót tett Gyurcsánynak. Miatta még több MSZP-tag csatlakozik a “betonseggüek” elkergetését kivánók kórusához és a DK platformhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Puch szerint: “Gyurcsánynak nem a tagságra, hanem az MSZP szervezettségére, infrastruktúrájára van szüksége”. MSZP tagként én másként itélem meg a helyzetet, nevezetesen: Az MSZP-nek és tagsága túlnyomó többségének Gyurcsányra van szüksége. Amennyiben megkisérlik am “puccsolását” kizárás céljából, az MSZP lehúzhatja a redőnyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Ugocsa, nanemá’, az sem tudják, mi az a puccs. Maximum pucholnának, vagy az erősebb kutyának pucsítanának.

    http://bolcspupu.blogspot.com/2011/05/columbo-felesege.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Elnézést. Bennem azért felmerült, hogy mikor kéne és mikor nem vállalni egy elgyötört ország vezetését. A Bajnai előtti vezetőválogatás mutatta, hogy lett volna a korábbi (2004) időre több tapasztalt, elismert politikus, akik mellett több idő lett volna “beérni”, talán miniszteri poszton egyelőre, de a párton belüli személyes és korrekt kapcsolatokra, pontos elszámolásokra is figyelni. (hogy Hagyó, Zuschlag-eset stb.ne legyen, Szili ne a médiához forduljon, és Puch-viták ne fordulhassanak elő) Párttársak véleményeire, platformok megismerésére, formálására, szavazó tömegek megnyerésére lehetett volna az évek során ugyanekkora energiát fordítani, és ezzel EdCarping (fent: május 17.) kérdéseit “tudva, megérezve”, azokat (és OV-t) “megelőzni”. Az országot, idősebbeket, ódivatúakat is, sokat tapasztaltakat, ha maguk mögött tartották volna több nyílt, egyszerű kommunikációval (Horn), szervezéssel, őket meggyőzve még ők is hozzák /hoztak/ a fiatalokat a választásra, hogy érdemes Gyurcsányra szavazni, mert nyugodt, érthető, és nehezen tudnak fogást találni rajta, és mert a párttársait is folyamatosan meg tudja győzni logikusan az igazáról, és kétely nélkül nemcsak mögé sorakoznak pártfegyelem miatt, hanem TUDJÁK, hova tart… Gondolom, hogy ő nem akart álságos lenni, de az egyetemi társ, a fineszes OV sajnos a kész átverés show-jával alaposan járatta a járatlan és figyelmetlen országgal, riválisaival a bolondját, mert megtehette, és a legveszélyesebb ördöggel cimboráltak, csakhogy az MSZP-t tönkretegyék. A magyarországi pártok nem képesek tisztelni-egyeztetni egymás munkáját.?.. A hallgató, régóta elhagyott óriási többségből sem jöttek így megmenteni sajnos több százalékot, és mondhatták magukban: hol van egy megbízható kormánypártunk, ahol egy Bajnai-, Oszkó-féle is jó lett volna még talán…? Nem az ígéretek, nem az adomány a meggyőző sokszor, hanem “föntről”a logikus, tiszta párbeszéd, kiforrottabb érvelés, és nem “fent” szarvas melléfogásokat is tapasztalni…Az együttműködés OV részéről soha nem működött, a parlamentben nem találták meg egymást… Az ország mindig várta ésszerű közösen megvalósított ötleteket, munkát, a pártok párbeszédét, kompromisszumkészséget. Orbán + a feketesereg részéről a káosz fokozása és nem az MSZP-vel az ország jobb működésén szorgoskodás és korrekt, okos politizálás lett a cél. Kül- és belpolitikánk felelős egyensúlyozása… (Az SZDSZ-szel, MDF-fel stb. is milyen kapcsolat volt ebben a nehéz időben…?)
    !Lám, lám: a Szociáldemokrata Párt után a “Demokrata” szót a Szabad…, Fiatal…, Magyar…Fórum, Keresztény.., …Néppárt, … Charta, .. Koalíció, szociál… pártok felvették, használják. Melyik számunkra az üdvözítő, az igazi, hisz’ mind más? Egymással rivalizál a sok “demokrata”? A démosz nevét is kikaparták 20 éve…a mementókat nem védik, most a Köztársaság megy el? Melyiket sajnáljuk, melyik a hiteles, mit mondanak ma a nevek a tömegeknek? Engem az érdekel, mit tesznek/tehetnek olykor azok, akiknek a kezében több van, mint egy háziasszonynak, mert a háziasszony (és a többi) rábízta a szavazatát és a bársonyszékbe ülhetett miatta…? Mi sokszor másképp látjuk kívülről, mint amit az adott politikus gondol…. Bocsánat, ez egy sirám lett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Most hallottam, hogy Bajnainak bejegyezték a Haza és Haladás nevű szervezetét. Végre, történik előremozdulás!
    GYurcsány Ferenc jobb, ha elválik ettől a megkövesedett, sehová sem vezető MSZP gyülekezettől. Ahogy néha belenézek a tagok és funkcionáriusaik nyilatkozatáaiba, olyan érzésem van, hogy mellszélességgel kiállnak egytől egyig a “húsosfazezék” mellett. Függetlenül kortól! Persze anno dörgölődztek hozzá, igaz “barátai” voltak. Ld. Hiller-t, Lendvait, és sorolhatnám. A mostani politikájuk színvonala igazi “Való világ show”, jobban tennék, ha a jövőben politizálás helyett “Vacsoracsatával” kötnék le a nézők, hallgatóság figyelmét!
    Talán nagyobb népszerűségük lenne!
    Megjegyzem, nem vagyok Gyurcsány imádó, de ezerszer különb akár melyiknél úgy szellemileg, mint jellemileg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szanyi: bénultan áll a kormány 2011. július 31. vasárnap

Jót tett a Jobbiknak a július 2011. július 30. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos