Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Gyurcsány, Gréczy és a fizetett szerelem 2011. május 14. szombat 15:07

  • Hozzászólások(82)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Gyurcsány, Gréczy és a fizetett szerelem

A kádári időkről ír Gyurcsány Ferenc, Aczél György “tiltó” rendelkezéseihez hasonlítja Gréczy Zsolt cikkének levételét a Népszava online-ról és blogjának eltávolítását a stop.hu internetes oldalról. Hívei felháborodva fogadják a történteket, a sajtószabadság durva sérelméről beszélnek, de a hasonlat némiképp sántít. Az érvelés több sebből vérzik.

Először is, minden szolidaritásunk azoké, akiket politikai vagy ideológiai okokból elhallgattatnak, eltávolítanak, akiket nem engednek megjelenni, publikálni. Gréczy Zsolttal is szolidárisak lennénk, bizonyos mértékig vagyunk is, de ebben az esetben nem egészen erről van szó. A Népszava és a stop.hu nyilván azért tüntette el Gréczy Zsolt írásait, mert pénzt akar kapni Puch Lászlótól a lap fenntartásához. Ez még Amerikából is látszik. Ebből a szempontból Gréczy valóban áldozat. De nézzünk egy kicsit a tények mögé.

Az említett orgánumok az MSZP pénzétől függnek. Lehet ezt kifogásolni, de Magyarországon kevés olyan újság létezik, amely ne valamelyik politikai tömörülés pénzéből élne. Akik nem közvetlenül onnan kapják a pénzt, valamilyen formában mégiscsak onnan kapják. A sajtónak ez a része azért sem képes a piacról megélni, mert a párt az általa nyújtott támogatásért cserébe szolgalelkűséget, szervilizmust vár el. A politikusok leadják a megrendeléseiket, és ezek az orgánumok azután, sok egyéb ok mellett, a megkövetelt pártosság miatt sem élnek meg a piacon. A piacképességet tehát megölik, de nem igazán tartják el őket.

A kiszolgáltatott helyzetben levő baloldali lapok a párt elnökéhez vagy azokhoz a pártvezetőkhöz nem fordulhatnak, akik úgy leckéztetik Gyurcsányt egy frakcióülésen, mintha a pártjukban minden a legnagyobb rendben lenne, és mintha ők nyertek volna kétharmados többséggel választást, és nem az ellenfelük. Ennek oka az, hogy ki sem látszanak a pártigazgató zsebéből. E vezetők tudomásul vették, hogy amikor az MSZP legális vagy illegális pénzeiből részesültek, azt a pártigazgató kegyéből kapták. Bár ez hamis értelmezése a helyzetnek, de így van. Ezért a párthoz közelálló médiának, ha élni akar, nincs más lehetősége, kuncsorognia kell a kasszánál. Annál a kaszánál, amiről szerintem a pártban senki nem is tudja, hol van, és talán még azt sem, mennyi van benne. A baloldal pénzével úgy bánik egy pártalkalmazott, mintha az a sajátja lenne. Gyurcsány aktivizálódott, és támadást intézett az MSZP jelenlegi struktúrája ellen, amely struktúra lényege éppen az, hogy mindenki a kasszakulcsot tartó ember markában van. Ezért a kasszakulcstartó ember nem akarja azokban a médiumokban látni Gréczy Zsoltot, Gyurcsány emberét, amelyeket “ő” tart el. Ha ezek a médiumok tőle remélnek pénzt, akkor neki kell engedelmeskedniük, ő a “kvázi” tulajdonos.

Ebben Gréczy csak egy porszem, az egész sokkal inkább a magyar sajtó sanyarú állapotáról, az egész rendszer elfogadhatatlan és tarthatatlan voltáról, azon túl pedig az MSZP belső viszonyairól szól. Arról, milyen színvonalú, mennyire kicsinyes embereknek rendelődik alá az újságírás, és maga az újságíró is, ha pártszolgálatba áll, mert pártfinanszírozásra szorul. A történet azt is pontosan mutatja, miért nem lehet ezt a pártot megújítani. Miért nem lehet gyógyítani, milyen rákos daganattól kapott halálos betegséget. Jól látható, milyen anomáliák vezettek nemcsak az MSZP összeomlásához, hanem a harmadik Magyar Köztársaság felszámolásához is. Abban Gyurcsány Ferencnek igaza van, hogy Aczél György egy művelt, intelligens ember volt. És bármennyire elfogadhatatlan is az ideológiai tiltás, azoknál a bandita módszereknél magasabb röptű szempontok vezették, amelyeket a demokrácia pártjainak pénzét illegális módon megszerző pártpénztárosok – a maguk intelligenciaszintjének megfelelően – használnak.

De.

Ennek a pártnak Gyurcsány Ferenc is volt az elnöke. Nem tudta felszámolni ezt a rendszert. Még a pártelnöki székből sem. Ezért nem is értjük, mire alapozza, hogy most majd ez sikerül neki. De annál még így is többet tehetett volna pártelnökként a baloldali médiáért, mint amennyit tett. Lehetséges, hogy van e téren Gyurcsány Ferencnek olyan érdeme, amiről nem tudunk, de amiről tudomásunk van, azt egy kerek számmal tudjuk kifejezni: nulla. A Fidesz ellenzékből hatalmas médiabirodalmat épített, létrehozta hazugsággyárait, míg Gyurcsány Ferenc nem hozta létre a balliberális oldal igazsággyárait. Azon kívül, hogy egyik jobbkeze, Gréczy Zsolt írogatott a Népszavába, sokat nem tett a baloldali sajtóért. Ezek után azt várni tőlük, hogy álljanak ellen a pártigazgatónak, akitől egyedül pénzt remélhetnek, enyhén szólva farizeus elvárás. Milyen alternatívát kínál ezzel szemben Gyurcsány Ferenc? Vagy azt várja, hogy az alig létező baloldali sajtónak ez a kis része is meneteljen büszkén a halálba, de ne engedje, hogy az ő beépített emberét, Gréczy Zsoltot kitegyék? Gréczyért (és Gyurcsányért) ítéljenek halálra egy több mint százéves lapot? És ha önként a sírba mennek Gyurcsányért (és Gréczyért), akkor milyen alternatívát kínál nekik? Belenyúl a milliárdokat tartalmazó zsebébe, amelynek egy részét semmivel nem különb módszerekkel szerezte, mint Puch (ne felejtsük el, hogy annak idején én írtam a 168 Órában a “Zöld kassza kliensei” című cikket), és ő fogja támogatni őket Puch helyett? Pedig szerintem Gyurcsány Ferenc jobb újságíró lenne, mint politikus, és újságíróként, laptulajdonosként most többet tehetne a magyar demokráciáért, mint politikusként. De Gyurcsány Ferenc most is akkora jelentőséget tulajdonít a médiának, hogy pártbeli ellenfeleit, még inkább az egész fideszes médiabirodalmat (kiegészítve most már a fideszessé tett közszolgálati médiával) Gréczy publicisztikáival és blogjával, valamint saját blogjával kívánja legyőzni. Sok sikert kívánunk a vállalkozásához.

Aztán azért sem dobálnánk meg kővel kiszolgáltatott kollégáinkat, mert Gréczy Zsolt publicisztikái egyrészről nem pótolhatatlanok, olyanokat mások is tudnak írni, másrészt az ő írásait nem a pártigazgató zsarolása miatt, hanem szakmai okokból is már régen ki kellett volna tenni a Népszavából. Az ugyanis nem megy, hogy amikor valaki az újságírásból elmegy egy politikus mellé tanácsadónak, sőt a Miniszterelnöki Hivatalban lesz főtanácsadó, akkor úgy tesz, mintha mi sem történt volna, és mint független értelmiségi, mint egy újságíró, továbbra is publicisztikákat közöl, méghozzá azokban a témákban, amelyekben mélyen elkötelezett. Gréczy Zsolt az én lapomban biztosan nem lehetne publicista addig, amíg kormányzati alkalmazásban áll, vagy később egy politikus tanácsadója. Addig nem újságíró. Írhatna félévente egyszer valamit, mint vendégpublicista, mint Gorbacsov a Timesban, de aláírva, hogy Gréczy Zsolt, a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadója. És nem úgy, mint újságíró. De ha ezt a cikke alá írja, még akkor sem publikálhat ott, ahol az újságírók. Ez szereptévesztés. És ha most annyira Gyurcsány Ferenc személyéhez köthető a munkássága, hogy emiatt kirúgják, majd a volt miniszterelnök maga is szót emel mellette, méghozzá a “fejtői szellemet” számonkérve, akkor szintén oda kellene biggyesztenie minden írása végére, hogy Gyurcsány Ferenc tanácsadója vagy médiamunkása. Nem tudom, de gyanítom, hogy Gréczy Zsolt azért írogathatott kormányalkalmazott létére a Népszavában úgy, mint egy újságíró, mert akkor Gyurcsány Ferenc – akit ő szolgált – volt a pártelnök és a miniszterelnök. Ha így van, Gréczy Zsolt előzőleg éppen olyan megfontolások alapján írhatott, mint amilyen megfontolások alapján most nem írhat.

Azt a durva poént nem szeretnénk kijátszani, hogy Gréczy Zsoltot nem kellene Örkény Istvánhoz hasonlítani, sem azokhoz az indokokhoz, írásokhoz, amelyekért őt szilenciumra ítélték. Maradjunk annyiban, hogy Gréczy Zsoltot nem az írásai miatt tették ki, hanem azért, mert Gyurcsány Ferencnek, a lapokat fenntartó pártpénztáros ellenfelének a támogatója. Ez még nem a sajtószabadság sérelme, ez az üldöztetés még nem hasonlítható a Kínában börtönbe vetett újságírók esetéhez. És ebben a minőségében akár szakmai alapon is megkérdőjelezhető a szerepeltetése. Ha újságíró akar lenni, akkor egy ideig nem is írhatna olyan témákról, amelyek korábbi munkaadóját, Gyurcsány Ferencet érintik. Ha pedig nem újságíró, hanem a volt miniszterelnök tanácsadója, informális segítője, médiamunkása, propagandistája, akármije, akkor ebben a minőségében kellene megjelennie, megjelölve ezt a státuszát, és nem úgy viselkedni, mintha egy szabad újságíró lenne, aki független és semmilyen közvetlen célt nem szolgáló gondolatait fejti ki. Ebben az esetben nem tarthat igényt arra, hogy bármilyen lap úgy közölje az írásait, mintha ő egy szabadúszó újságíró lenne.

Hacsak nem azt gondolja az MSZP bármely politikusa, hogy az általuk fenntartott újság az ő szolgálóleányuk, durvábban fogalmazva, a kurvájuk. A kurvákat viszont meg szokták fizetni. Most viszont ott tartunk, hogy a baloldali sajtómunkásokat kurvaként kezelik, elölről-hátulról kapnak, ami belefér, de meg se fizetik őket. Megkapják a megrendelőhöz illő szolgáltatást, de a pénzt nem teszik a párna alá. Ne csodálkozzon Gyurcsány Ferenc, ha miután prostituáltakká tették egy szép szakma munkásait, közös erővel bordélyházzá alakítottak egy nagy múltú történelmi lapot (leképezve a párt belső morális állapotát), megfosztották a legalapvetőbb szakmai szabadságtól és önállóságtól azt, most annak fekszenek le, aki fizet. A fizetett szerelemért fizetni kell. De Gyurcsány Ferenc úgy akar szeretkezni, hogy nem fizet. Az ilyeneket kidobják a kuplerájból.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +29 ( 57 szavazatból)
Bartus László: Gyurcsány, Gréczy és a fizetett szerelem, 4.2 out of 5 based on 35 ratings

  • Hozzászólások(82)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

82 Reader’s Comments

  1. Tisztelt Bartus Úr!
    Én arra a logikai bukfencre irányítanám a figyelmét, amit már páran itt feszegettek.Ha azt a tételét, hogy csak az lehet független és mérvadó újságíró, aki nem mástól kapja a fizetést, végiggondoljuk, akkor csak ön egyszemélyben tekinthető annak. Sőt ön sem, mert ön pedig a nyomtatott verzió olvasóinak a pénzétől függ, mint azt már itt korábban leírta. Ugyanez lenne a helyzet, ha Gyurcsány Ferenc saját pénzén alapítana egy lapot, vagy akár pártot.
    Szerintem hibás ez az argumentum, amely a független álláspontú írásokat és az elkurvultak cikkeit így különbözteti meg.
    Talán a finanszírozás mikéntjétől el lehetne tekinteni, ha a személyiség által megteremtett hitelességi tőkére hagyatkoznánk, és az egyedi írások tartalmából vonnánk le a következtetést. Ez ugyan szellemi erőfeszítéssel jár, de nem megspórolható.
    Ami a baloldali média elnyomorodását illeti, abban az ön minősítésének megfelelően, a pártigazgató által vezérelt kormányon voltakat bűnös, és alighanem szintén odaátról vezérelt mulasztások terhelik.
    Hiába akarhatott Gyurcsány (nem tudom akart-e) ezirányban tenni bármit is, egyszerűen nem hajtották (volna) végre. Ezt nem is titkolták. Számtalan esetben voltam tanúja annak, hogy a tagság részéről megnyilvánuló ezirányú erőteljes háborgást hogyan verték vissza, hogyan vették semmibe.
    Ez azonban nem csak ezügyben történt így, de ez a jelen cikk témájától messze vezetne, ezért nem megyek bele.
    Tudom az érzelmi fűtöttség nem jár kézenfogva a logikával, ám nem lenne ártalmára, ha merőben nem kerülne vele ellenséges viszonyba. Például azért, mert az Ön nálam felhalmozott hitelességi tőkebetétjét, – hát hogyan is írjam, – nem növeli.
    Üdvözlettel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  2. Nem az a baj, hogy az elöfizetök finanszirozzak a sajtot, hanem ha azt a partok finanszirozzak.
    Egyébként Gréczy Zsolt valaszolt a facebookon. Ö nem pénzért irta ezeket a cikkeket, de akkor is jobb lenne, ha ezeket nem a Puch fizette sajtoba irna, és jobb, ha az index-szel sem probalkozik véleményem szerint!

    «Az egyik: ugyanazt teszi, mint Orbán, aki az adófizetők pénzén – megkérdezésük nélül – lapokat alapít, múzeumot hoz létre. Székházat is vesz nekik, valamint előfizetésükre buzdít. Milliárdok mentek el erre az Orbán-kormány idején. Ez rendes, nemzetet szolgáló cselekedet, vagy lopás a haveroknak politikai okokból?  Ha Orbán ezért szidttátok, szidtuk, akkor miért kérjük számon ezt Gyurcsányon?»

    Irja G. Zs. De ezt nem kérte senki szamon Gyurcsany Ferencen. Abban igaza van, hogy ezekben a kérdésekben Gyurcsany nem korrumpalodott. Node az eredmény akkor is az, hogy nincs olyan sajto ma, ami hellyel közzel etikus lenne. Ebben nem lépett. Ma ez nehezebb lesz, mint néhany évvel ezelött. De lehet, hogy éppen a nehézségek ébresztik fel Gyurcsany Ferencet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Proaktív, puputevét (Éva néven) én is csípem, az “állatkerti séta közben” vess egy pillantást a Varánusz blogra is! Pl erre:
    http://varanus.blog.hu/2011/05/12/gyurcsany_is_back

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  4. A lapok függőségének már történelme van, ez Gyurcsánynak felróni – elgondolkodtató. Az egyetlen politikus volt, aki garantáltan veszített(anyagilag) politikai szereplésének következtében. A posztolók szívesen tesznek egyenlőségjelet a két vezető személyiség között, – a tényleges különbségektől eltekintve. Ezt abban a hiszemben teszik, hogy az egyszerű olvasó ezért cserébe, mérsékeltnek és ezért objektívnek véli őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. A kritikátlan Gyurcsány rajongóknak pedig egy igen tanulságos nyílt levél.
    Figyelem: akinek még ezután sem esik le, nézzen utána a Wiki-n az irónia kifejezés értelmének.
    http://bastya.blog.hu/2011/05/09/nyilt_level_gyurcsany_ferenchez_1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  6. Semmiképpen sem lehet ezt ennyire sarkosan elintézni. Egy blog levétele egyoldalúan – bunkóság, nem polgári forma. A harc – az egy más dolog. Az MSZP gyakorlatilag reményetelen politikai szervezetté válik ezekben a napokban. Világos, hogy a gyurcsányi vonal a politikai siker útja. Persze, lehet és kell is vitatkozni, de érvekkel – nem úgy, hogy enyém a labda, úgy játsszatok, hogy én nyerjek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Stumpné Bekes Margit

    Kedves Bartus László ! Ön nagyon keményen és a szempontjából nézve nagyyon keményen keményen fogalmaz! De ! Én egy két esetben tanúja voltam,amikor Gyurcsány Ferit a párton belüli ellenlábasai hátba szúrták!Tudja miért?! Mert elsősorban pártelnökként rendet szeretett volna tenni a Pártban! Ugyanis amikor kezdett belelátni,hogy egyes elvtársai mit zsonglőrködnek a háttérben (hogyan fizetnek meg és le embereket) ,elege lett belőle.Nos,ekkor kezdődött meg a módszeres karakter-gyilkossága,a FIDESSZ-el összefogva.Még ha akarta is,hogy felszámolásra kerüljön ez a belső oligarchikus összefonódás, ami a napjainkban is tart,nem volt rá módja és lehetősége!Pénz nélkül ez nem megy!!Feri nem egy báb,akit az elvei ellenére, kilóra meg lehet venni.Ezért hát Puch vezetésével el is lehetett távolitani!!! És most mi van az MSZP-ben??!!! Ugyanez!!!Aki nekünk nem etszik,azt azonnal eltávolitjuk,megsemmisitjük,ellehetetlenitjük!Igy járt Gréczi Zsolt is.Egy bűne van,hogy Gyurcsány barátja.Ez éppen elég ahhoz,hogy leseperjük a szinről!Undoritó,ha ezt azok művelik,akik mindent “elkövettek”,hogy ide jusson a baloldal és a mai napig nem akarják megérteni,hogy a tagságnak elegük van belőlük!!! Egy személyes vonatkozás: amikor észleltem (-tük),hogy Hagyó hogyan épiti ki hatalmát itt a fővárosban,milyen zsarolással választatja meg talpnyalóit,felemeltem a hangomat! Párt szabályai szerint jártam el,majd odáig jutottam,hogy én lettem megfenyegetve,ha nem vonom vissza beadványomat.Pedig irásos és hanganyag bizonyiték is volt az észrevételem mögött.Pláne két felső vezető,Lendvai és Burány is!!!! És mi lett a vége?! Elkenték az ügyet és változatlanul azok ülnek a posztokon,akik addig is csalással és egyéb módon kerültek “megválasztásra” Az igazsághoz tartozik,hogy Burány visszavonult,végzi a dolgát a háttérből.És a többiek?! Ott akarnak tisztességesenek látszani,ahol sosem voltak azok!!!Ezért ez a Párt teljesen megbukott az emberek szemében!! Megreformálhatatlan és ebben az egyben téved Gyurcsány. Hagyni kéne széthullani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  8. A pártfinanszírozás átláthatatlansága általános probléma.Ebben és a korrupcióban, gazdasági és politikai pártok összefonódásában nincs különbség a két nagy párt között.Ezért nem “igazságos” folyton csak az MSZP-t csepülni.Ez a rendszerváltáskor így alakult ki. Az, hogy a parlament ebben nem tudott egyezségre jutni, abban a Fidesz fő bűnös. Emlékezzünk, Gyurcsány kormány alatt a parlamenti bizottságok megegyeztek, aztán szavazáskor a Fidesz nem szavazta meg a pártfinanszírozási törvényt. Az úgy nem működik, hogy az egyik párt “megtisztul”, átláthatóvá teszi a forrásait, kiteregeti a kártyáit, a másik pedig, az éppen hatalmon lévő nem. Az MSZP belső problémája az, hogy politikai törésvonal van a pénzforrások feletti hatalom gyakorlói és Gyurcsány Ferenc és hívei között.A Fideszben ilyen nincs, a pénz és a politika egy helyen van, Orbán Viktornál.Akinél a pénz, az dirigál. A többinek kuss.Ezért írtam már többször, hogy , ne csepüljük folyton az MSZP-t, moralis szempontból nincs különbség az MSZP és a Fidesz között.
    Szerintem a pártfinanszírozási törvény megszavazásáért kellene , megszavaztatásáért kellene küzdeni, a civileknek, a választóknak, mert a pártoknak ez nem érdeke, nekik a status quo az érdeke.A pénzt és a vele járó hatalmat, amióta világ a világ, senki nem adja ki önként a kezéből. Szerintem erre kéne rákényszeríteni az “embereknek” a pártokat, ilyen mozgalomnak kellene, hogy élére álljon az LMP, a TASZ, ezért kellene éjjel nappal tüntetni.
    Utána lehetne szakmaibb vitává tenni, valódi választási lehetőséget adni a közéletnek.Ezt mindenki tudja,mindenki mondja több mint 10 éve Le kellene már vonni a következtetést, hogy ezt a parlament nem fogja megoldani. Nekünk kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Kedves László!
    Nagyon szeretem az írásait, de most nem tudok Önnel egyet érteni, sem Gyurcsány Ferenc, sem Gréczy Zsolt tekintetében.
    Számomra ez az írása egy sértett ember szavait sugallja.
    Bocsásson meg, ha tévedtem!
    De a megítélésben – úgy érzem – most Ön is tévedett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Kedves Olvasók,

    a mai napon, régi kedves kollégám, Gréczy Zsolt reagált az írásomra. Levele itt olvasható:

    http://www.facebook.com/notes/gr%C3%A9czy-zsolt/kedves-bartus-laci/148909698512225

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Én pedig a mai napon válaszoltam az ő levelére. ez a válasz egyben válasz azokra a bírálatokra is, amelyek szerintem tévesen értelmezik ezt a cikket. Mindazonáltal, tiszteletben tartom mindenki véleményét, nem kell velem egyetérteni. Az én véleményem ez:
    .

    Kedves Gréczy Zsolt,

    .
    szeretném megerősíteni, amit itt talán sokan nem tudnak, hogy mi valóban egy szerkesztőségben dolgoztunk, és nagyon jó viszonyban. Nem emlékszem, hogy valaha a legkisebb dologban is nézetkülönbségünk vagy konfliktusunk lett volna. Véleményem szerint most sem közöttünk van a konfliktus, legfeljebb a helyzetet másképp látjuk. Az én írásomban ezúttal is kifejtettem az MSZP belső működésének anomáliáit, éppen azokat, amelyeket Gyurcsány Ferenc támad, és amelyek miatt szeretné megújítani ezt a pártot. Kifejtettem, hogy az MSZP-ben a pártfinanszírozás jelenlegi rendszere miatt informális hatalom jött létre, és ezt halálos, gyógyíthatatlan betegségnek, rákos daganatnak neveztem. Gondolom, idáig egyetértünk.
    Véleményünk abban különbözik, hogy Te és Gyurcsány Ferenc úgy ítélitek meg, hogy ezt a pártot belülről meg lehet újítani, én pedig azt gondolom, hogy nem. Ez a párt ilyen, ez identitása része. Vagy az egészet törlöd el, vagy újat alapítasz. Ezt megváltoztatni nem lehet. Mosógépből soha nem lesz bicikli. Engem sokat bírálnak Gyurcsány Ferencnek azok a szimpatizánsai, akik mindig naprakészek vele. De én már most azt mondom, amit ő majd csak egy év múlva fog mondani, amikor ebből a pártból mennie kell. Nem azért, mert én okosabb lennék, mint bárki más, hanem azért, mert ez az első pillanattól kezdve ennyire látszik. Feleslegesen amortizálja ez a próbálkozás őt is, az MSZP-t is, értelmesebb lenne békében elválni, majd együttműködni két olyan alakulatnak, amely elkötelezett a demokrácia mellett. Tudom, hogy a nulláról kezdeni nehezebb, sok kockázattal jár, de nincs más választása. Nagy időveszteséggel és egy háború veszteségeit is elszenvedve, ez még nehezebbé és kockázatosabbá válik.
    Mindezt azért említem, mert összefügg a cikkemmel. A magyarországi Népszava helyzete, kiszolgáltatottsága pontosan tükrözi az MSZP belső viszonyait és működési módját. Csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy erről az ottani kollégák nem tehetnek. Gyurcsány Ferenc és Puch László értelmetlen, felesleges, és semmiféle pozitív végkifejlettel nem kecsegtető háborúja odáig megy, hogy az ezen kívül álló napilapnak azt kell eldöntenie, hogy megszűnik, vagy megszabadul a lapot finanszírozó pénztáros ellenségének bizalmi emberétől. Mit tehetnek ők erről? Nincsenek könnyű helyzetben. Ezért a döntésért nem ők a felelősek, hanem azok, akik ezt az állapotot létrehozták és fenntartják. Amikor azt írom, hogy pótolhatók az írásaid, nem Téged akarlak megbántani, hanem jelezni azt, hogy a Népszavában vannak még kiváló tollú újságírók, akik meg tudják írni ugyanazt, amit Te. De ha nem kapnak pénzt, akkor se ők nem írhatják meg, se Te, mert be kell csukni a boltot. Kénytelenek ahhoz alkalmazkodni, aki fizet, aki a lapot fenntartja. Ezért kérdezem, ha ellenállnak Puch Lászlónak, és nem kapnak támogatást, akkor Gyurcsány Ferenc átveszi őket? Milyen alternatívát kínál nekik? Menjenek az utcára a családos emberek? Lehet azt mondani, hogy még ha megszűnik is a lap, álljanak ellen ilyen kéréseknek. De az alaphelyzet más: ez az újság az MSZP lapja, ők a tulajdonosok. A pártot Puch emberei vezetik, az újság pedig nem függetlenítheti magát a tulajdonostól. Az értelmetlen háború, amit Gyurcsány Ferenc elindított a megtisztíthatatlan MSZP megtisztításáért, kezdi szedni az áldozatait. Az első a Népszava és Te vagy. És ez így megy majd tovább, szétverve mindent, amit csak lehet, mert Gyurcsány Ferencnek semmit nem fognak engedni, még ha az egész párt megszűnik, akkor se. Erre próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ez az oka annak, ami történt, és nem az, hogy a Népszavában dolgozó kollégák nem tisztelik a sajtószabadságot. A két ádáz ellenség az oka: az egyik, amelyik nem enged, a másik, amelyik ezt nem látja be. Csupán arra kérlek, hogy amikor majd Gyurcsány Ferenc mégiscsak távozik a maga mögött hagyott háborús romokról, akkor légy szíves annyit megírni nekem, hogy „Laci, igazad volt”.
    Ami pedig a baloldali médiát illeti. Te pontosan tudod, hogy a politikai harcot ma a világban mindenütt médiával vívják. Ezek a szemben álló felek fegyverei. Fejlett demokráciákban a médiumok nem a pártok kezében vannak, de a politikai irányzatok támogatnak a világnézetükhöz közelálló orgánumokat, amelyek megszólaltatják a nézőpontjukat, helyet adnak a véleményüknek. És nem mellesleg, független hatalmi ágként, őrzik és ellenőrzésük alatt tartják a jogállamot, a szabadságot, védik az alkotányos rendet. Ma hol vannak ezek? Ezek bírálják is a hozzájuk eszmeileg közelállókat, mint ahogyan ezt teszi például az Élet és Irodalom, a 168 óra, és mások mellett szerényen az Amerikai Népszava is. De a politikai egyensúly elképzelhetetlen médiaegyensúly nélkül. Orbán Viktor egy médiabirodalommal rendelkezik, vele szemben Gyurcsány Ferenc két bloggal (az egyik az övé, a másik a Tied) vonul fel a csatatérre. Ez kifejezi az arányokat. Légpuskával lövöldöztök nehéztüzérség ellen. Ez a jelenlegi helyzet. Ennek köszönhetően itt áll a fél ország, vagy lassan már a többség, egy diktatúra kellős közepén hatékony politikai képviselet nélkül, a harchoz szükséges fegyverek, média nélkül. Az a kevés, ami megmaradt, élet-halál küzdelmet folytat a megmaradásért. Miközben Ti voltatok nyolc éven át hatalmon. Már 2006-tól lehetett tudni, hogy a következő választást nem az MSZP nyeri. A világ legkorruptabb pártjának megtisztelő címével vonultatok ki a hatalomból, és a diktatúra elleni harchoz nem maradt egy filléretek sem. Ebben az időszakban sok éven át meghatározó szereplő volt Gyurcsány Ferenc, mint miniszterelnök és pártelnök. És annyira nincs médiája, hogy a Te blogod vagy cikked egyetlen lapból való törlése akkora csataveszteség a számára, mintha a fél hadseregét mészárolták volna le. És így is van, mert egy blog és heti egy cikk elvétele a megszólalási lehetőségeinek éppen a felét jelenti. Ezzel akar győzni? Hatalmas médiabirodalomnak kellene állnia a demokrácia erői mögött. Nem olyannak, mint Orbáné, ahol mindent kézzel vezérelnek, és napi paranccsal irányítanak. De Gyurcsány Ferenc blogja és Orbán parancsuralmi propagandagépezete között még van néhány árnyalat. A fasizmus és a demokráciának vélt anarchia, szervezetlenség és fejetlenség között még van más is. A rendre épülő szabadság.
    Azzal tisztában vagyok, hogy az orbáni diktatúrában senki nem mer pénzt adni ellenzéki sajtóra, és ezt meg is értem. De az elmúlt nyolc évben ez nem jelentett veszélyt senkire. Ám nem volt annyi előrelátás, hogy valaki erre gondolt volna, és megszervezi, organizálja ezt a folyamatot. Demokratikus formában is lehet a civil társadalom és a demokrácia védelmét biztosító intézményrendszert létrehozni. Nemcsak lehet, hanem kell. Különben nincs védelem egy fasiszta diktatúrával szemben. Arra céloztam, hogy Gyurcsány Ferenc elnöksége idején sem hoztak létre külön sajtóalapot, amely megteremti legalább a Népszava finanszírozásának biztos – és a napi döntésektől független – alapját, ezzel a viszonylagos szabadságát, hogy ne a pártpénztároshoz kelljen menni havonta könyörögni, hogy fizessék ki a béreket és a nyomdát. Hogy ne könyöradomány legyen az, hogy fizetést kapnak a méltatlan helyzetbe hozott munkatársak. Ennyi hatalma az elnök-miniszterelnöknek csak volt ebben a pártban. Akkor most sem lennének kiszolgáltatva annak, hogy Gréczy Zsoltot ki kell rúgni, ha nem akarnak bezárni.
    A mai helyzetet ne hozzuk magyarázatképpen ide, mert ez csak szűk egy éve áll fenn. A végeredmény pedig az, hogy a demokrácia híveinek, a baloldal millióinak nincs versenyképes sajtójuk, hatékony politikai képviseletük, ezrével kerülnek újságíró kollégák az utcára, és nincs hova menniük. Nem kell Orbán módszereit használni, de teljesen naivnak sem kell lenni, mert különben egy év alatt felszámolják a köztársaságot, ahogyan azt a mellékelt ábra mutatja. Most pedig itt állunk a diktatúra kiépítésének közepén, a megmaradt szabad sajtó az életben maradásért küzd, a megmaradt baloldali párt és annak egyik markáns vezetője, akitől sokan az ellenállás vezetését várják, gyilkolja egymást, és azt is szétveri, ami még megmaradt. Hogy ennek mi értelme van, azt nem tudom. Én megértelek Téged, hogy mindig a pozitívumokra helyezed a hangsúlyt, és hogy Gyurcsány Ferenc híveinek a pozitív beszédekre, a lelkesítésre és bátorításra van szükségük, és ezt várják el tőletek. De azért fel is kell tenni néhány kérdést, legalább magatoknak, különben még a végén azt hiszitek, hogy a jelenlegi helyzet magától állt elő, és akkor semmi nem ment meg benneteket attól, hogy a hibáitokat megismételjétek. Sajnos, nem gondolom, hogy bárki véleményére túl nagy nyitottság lenne. De attól nekünk még mondanunk kell, hogy elvtársak, azért itt valami nagyon el lett k…va. A tökéletesség látszatát hagyjuk meg azoknak, akik vakon akarnak hinni. De legalább a Te esetedből vonjátok le azt a tanulságot, hogy amire leginkább szükségetek van most, nemcsak nektek, hanem a demokrácia híveinek, az egy erős, pártfüggetlen, de demokratikus sajtó. Ki kellne lépni abból a bűvkörből, hogy a két szemben álló pártnak van egymással szemben dolgozó pártsajtója. Olyan független és szabad, demokratikus sajtóra van szükség, amely önálló hatalmi ágként, a törvényesség szellemében ellenőrzi a mindenkori hatalmat és ellenzéki pártokat, és egyetlen politikai erő sem járhat úgy, mint Ti, hogy megszólalási lehetőségetek sem nagyon marad. Lássátok be, hogy mennyire sérülékenyek vagytok enélkül, és hogy nagy mulasztások történtek ezen a téren. Ha Gyurcsány Ferenc fordul néhány gazdag emberhez, hogy elindítsa ezt a folyamatot, mert most már az ő érdekük is egy pénzügyi alap megteremtse a nem pártos, hanem független, de demokratikus sajtó megerősítését, az nem ugyanaz, mintha mi, az érintettek próbálnánk támogatást szerezni ahhoz, hogy az információs szabadság megmaradjon. De ha még ebből a mostani esetből sem tanultatok, akkor csupán azt szeretném jelezni, hogy ne azokon az újságíró kollégákon kérjétek számon a kialakult helyzetet, akik erről semmit nem tehetnek, és csupán az elszenvedői mindannak, amit Gyurcsány Ferenc és politikustársai a fejük fölött tesznek. Ha közös erővel sikerült idejuttatni az egykor volt Magyar Köztársaságot, akkor legalább a felelősséget ne hárítsátok át azokra az újságírókra, akik nem tehetnek arról, hogy még a demokráciáért felelősséget érző politikusok sem látták be a mai napig, hogy erős civil társadalom, demokratikus gondolkodás nélkül nincs védelem a demokrácia ellenfeleivel szemben. És ezt az erős civil társadalmat egy független, szabad, demokratikus elkötelezettségű média képes megteremteni, ami viszont nem jön létre magától. Legalább utólag be kellene ezt látni, és minden erőtöket erre koncentrálni, és nem a Puch elleni értelmetlen küzdelemre. Különben vesztésre vagytok ítélve. A ráolvasás, a buzdítás és lelkesítés, a pozitív megvallás, a napi apró sikerekhez, a lájkoláshoz elég, de a győzelemhez kevés lesz.
    .
    A régi barátsággal és üdvözlettel, nagyon fontos munkádhoz nagyon sok sikert kívánok,
    .
    Bartus László

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. T.Bartus László!
    Ha már ennyi példálódzott, említse meg a j o b b o l d a l “független” figuráit is, mint negatív példákat. Mert ott aztán akad belölük bőven. Mindjárt itt van, a ma már “alkotmánybíróvá” avanzsált Stumpf István az orbánkormány kancellária minisztere – Horváth István, volt kommunista belügyminiszter veje – 8 éven keresztül a Századvég alapítvány vezetőjeként szerepelt, írt szinte mindennemű sajtó és médiatermék politológus szakértőjeként… Avagy Borókai Gábor, Orbán egykori szóvivője a szintén független Heti válasz főszerkesztője… Tudnék még több – sokkal több – példát felhozni a jobboldali “politológusok” tömegéből, de ezt Ön jobban tudná részletezni, mint független újságíró. Könnyű odakintről személyileg érintetlenként az észt osztogatni.
    sk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  13. Tisztelt Bartus László!
    Önnek valószínűleg igaza van, ahogy nagy valószínűleg Gréczy Zsoltnak is. Magyarországon biztosan így működik a média, talán a világban is. Pártok, pénzek, főszerkesztők, cikkírók visuonyáról szól a cikk. Egyet azonban elfelejtenek, az olvasót, aki hiteles hírforrást szeretne olvasni, cenzúrálatlan újsáokat és hírportálokat. Lehet, hogy ez illúzió, ésa BBC, CNN és egyéb nagy hírforrások is a pártok befolyása alatt állnak. Lehet, hogy az AN is, hiszen az IMF elnök letartoztatásáról szóló cikk már itt sem elérhető.
    Az Ön cikke és a kommentek elolvasása elsődlegesen arra jó, hogy az ember elveszítse az említett lap és hírportál korrektségébe vetett hitét. Ugyanis, ha ezek is párt-pénztárnokok által manipulálhatók, akkor nincs remény arra, hogy találjak magamnak egy szellemiségében elkötelezett, de szerkesztésében manipuláció mentes újságot, honlapot. E kérdésben pedig lényegtelen, hogy hogyan jut el arra a szintre, ahova a jobboldali médiáként tetszelgő párt propaganda médiát én besorolom.
    A különbség csak az, hogy ott egy párt, itt egy pénztárnok diktál, illetve diktálhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Tisztelt Bartus László!

    Sajnos sok mindenben igaza van amit meg is tapasztaltunk.Annak idején sokszor megírtuk mondtuk el személyesen mennyire fontos a média..Miért nincs a baloldalon egy hiteles Tv és rádió ami tájékoztatja az ország bármely részén lakó polgártársainkat?Kérdeztem több ízben a baloldal prominens vezetőitől.Mert nincsenek olyan adakozó baloldaliak mint a jobboldalon vannak.Ez vicc.Mi tudtuk hiteles média rendkívül fontos egy választási győzelemhez.Itt az eredménye és annak is,hogy nem néztek bennünket felnőttnek.
    A Gyurcsány Ferenc volt sokunk önkéntesen választott vezére.Tudtuk láttuk a hibáit megírtuk,elmondtuk /mert neki lehetett/ száz esetben de feleslegesen.A becsületességéhez viszont kétség nem férhetett soha.
    Ezt láttuk mi szavazópolgárok belőle és tiszteltük a rengeteg gyalázás miatt amit eltűrt az országért.Nem vagyok naiv tudom a hatalom is vonzó de legalább olyan ember gyakorolja aki EMBER tud maradni.
    Ma is sokak szimpátiáját bírja.Arról nem beszélve nincs egy alternatívája az Orbán Viktornak aki lerombolja azt az országot, amiért mi is nagyon sokat tettünk.A 90-es években úgy vártuk a szabadságot mint a messiást.Együtt éltük át a katarzist amit okozott.Nagyon sokunknak többet jelentett mint az u.n jólét.ami múló mint az élet.
    Itt vergődünk lent a tehetetlenségben mert nem vagyunk elegen és még sok szem és fül zárva van.Tesszük a dolgunkat majd csatlakozunk az egyetemisták táborához ha eljön az idő de addig is élni kell.Hit és remény nélkül nem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Kedves Ed Carping!
    Ha B. L. nem szolt volna, akkor most mennyivel lenne a helyzet mas?
    Mennyivel lennének hitelesebbek az ujsagok?
    Az okori Görögorszagban is azt ölték meg, aki a rossz hirt hozta…
    Don’t kill the messenger!

    ((Egyébként a cikk Dominique Strauss Kahn-rol elérhetö!!))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Nem kívánok úgy tenni,mint a Fülemüle Perben a bíró,hogy “neked fütyül” meg “neked fütyül,elmehettek”De valójában Bartus is Gréczy is sok igazságot mondott ki véleménykülönbségük ellenére.Nem tudok egyetérteni a Bartus Lászlót oly szenvedélyesen bírálókkal.Kijelentem,hogy én Gyurcsány párti vagyok ,de sajnos Ferinek voltak bírálható lépései,jóllehet nem volt könnyű dolga Orbánék esze-veszett támadásai és a sok saját Brútusza mellet .Az MSZP mostani vezetése gyenge,a régi arcok uralják a mezőnyt,akik nem mernek a Napra menni,mert olvadhat a vaj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. “Könnyű odakintről személyileg érintetlenként az észt osztogatni.”

    A belföldi harcok kereszttüzétől távol, kívülállóként nem könnyű a tisztánlátás, érintetlenként inkább újságírói, illetve felelős szerkesztői feladat és honpolgári kötelesség a pártatlan véleményezés. Köszönet a racionalitásért és az újszerű meglátások közzétételéért Bartus Lászlónak. Bárcsak többen lennének, akik képesek hasonló teljesítményre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Nyul György:
    “a neki tetsző politikusokat pénzelné, mint teszik ezt mások. Egy két évtized alatt olyan hatalomra tehet így szert, hogy ilyen oránfidesz bandákat mellényzsebből fizetne ki”

    Például kik lennének azok a baloldali politikusok, akik Gyurcsány slágfertigségével, talpraesettségével, reakcióidejével rendelkeznek széles e hazában? Mondjál párat!
    Ha valóban lennének, ma nem Gyurcsány Ferenc lenne az egyetlen szókimondó ellenzéki politikus a baloldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Gyurcsány Ferenc 2007-2009 tavaszáig volt az MSZP elnöke, előtte Hiller István volt, aki a Gyurcsány kormány minisztere volt, most a volt kormányfőnek esküdt ellensége. Őelőttük Kovács László volt az MSZP elnöke, aki most is elnökségi tag, és még mehetnénk vissza az időben. Azaz az 1989-es rendszerváltás óta Gyurcsány Ferencnek csak 2 évig volt lehetősége vezetni a pártot, eközben miniszterelnöki tevékenységet is ellátott.Teljesen természetes, hogy pártreformot nem lehet kormányzás alatt megtenni, mert rontja a párt tekintélyét, a párt átalakítást mindig ellenzékben kell megtenni. Az igaz, hogy Gréczy Zsolt miniszterelnöki tanácsadó volt a háttérben, de nem volt kormányszóvivő. Ma nem ismerünk olyan újságírót, aki ne lenne véleménye a politikáról. Ha valaki nem párttagként van jelen a kormányzat mellett, hanem civil emberként, miért nem irhat cikket? ásrészt ne felejtsük el, hogy az MSZP és kormányának kommunikációja összesen kapott annyi műsoridőt a közmédiumokban, mint amennyit az ellenzékben levő Fidesz kapott. Tehát ebből az következik, hogy a kormányzati kommunikációra egyáltalán nem jutott idő a köztévében, valahol azért meg kellett jelenni a gondolatoknak. Az MSZP-nek sem saját TV csatornája nincs, sem rádió csatornája, míg a Fidesz ellenzékben is két tévécsatorna birtokosa volt a HIRTV és az Echo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Zita,
    egyetértek azzal, amit Gyurcsány mentségére írtál. A felelőssége azonban 2/20 arányban megáll (ha a miniszterelnökségét számítom 5/20 az arány).
    Tehát kisebb a felelőssége a többi Mszp vezetőnél – de azért nem jelentéktelen!
    Bartus úr
    meg EGY vonatkozást kifelejtett a számításból, még a nyilvánosházban is vannak “hölgyek” akik szerelemből fekszenek le a futtatójukkal (sőt, még ők adnak neki), ahelyett, hogy fizetséget várnának ezért. A fél baloldal ilyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Nekem van egy olyan érzésem, hogy Öszöd és a mostani lejárató hadjárat is, egyes MSZP-s politikusok érdeke. El akarják tüntetni Gyurcsányt a süllyesztőben.
    El lehet képzelni egy FIDESZ-MSZP összeesküvés elméletet, jobb megvilágításban SZILI-ORBÁN paktumot, mely szerint Így visszatekintve érdekes dolgok kezdenek körvonalazódni. Mert ugye miért is támadtuk Gyurcsány igazságbeszédét? Azért, mert véget akart vetni az MSZP-n belüli hazug Ígérgetés halmaznak? (mellesleg a FIDESZRE ugyanígy vonatkozik a választások kori hazugság dömping)
    Gyurcsánytól fél minden magyar politikus, aki a jelenlegi pártok meghatározó személyisége, ugyanis az igazmondás és becsületesség egyiknek se fő erénye.
    Hiszen megélhetési politikusok valamennyien.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. T. miaszösz! Én elfogadom, ahogy Bartus úr a helyzetet leírja. Becsülöm is Őt, hogy ezt nyíltan leírja. Azt viszon nem fogadom el, hogy aki a média szabadságáért kűzd, az kicenzúrázza a lapját támogató párt egyik platformjának álláspontját helyeslő cikkíróját. Erre nálam nincs mentség. Úgy tudom Bartus úr nem főszerkesztője sem a Népszavának sem a stop.hu-nak. Ezért megvetésem eleve nem rá vonatkozik. A hírhozót itt senki, én sem kívántam megölni.
    Azt pedig én is észleltem, pár órás zavar után a a cikk Dominique Strauss Kahn-ról szóló cikk újra elérhető lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Én még mindig nem értem, miért nem férhet meg egymás mellett a pártban Gyurcsány, Mesterházy, Szekeres, Lendvai, stb, és a médiában Bartus úr és Gréczy Zsolt.

    Könyörgöm! Attól, hogy a papagájkommandó 9 éve azt szajkózza, hogy így rosszak meg úgy rosszak, attól az még nincs úgy! Mi tudjuk ezt, akkor ne hagyjuk már magunkat becsapni, és ne hagyjuk, hogy ketté osszanak minket!

    Ha szakadás következne be a pártban, én nagyon tanácstalan lennék, és szerintem ezzel nagyon sokan így lennénk, főleg azok, akik csak a TVből értesülnek a hírekről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Bögöly
    “Gyurcsánytól fél minden magyar politikus, aki a jelenlegi pártok meghatározó személyisége, ugyanis az igazmondás és becsületesség egyiknek se fő erénye.
    Hiszen megélhetési politikusok valamennyien.”
    .
    Kifejtenéd, kik a “megélhetési politikusok valamennyien”? Ugyanis Gyurcsányt említed név szerint, akire a “megélhetési politikus” nem kimondottan érvényes.

    A http://www.hirlista.hu portálon fut egy szavazás, ahol a kérdés: Gyurcsányra, az MSZP-re vagy más pártokra voksolna-e?
    Érdekes a jelenlegi állás (kerekítve): Gyurcsányra 41% szavazna, az MSZP-re 9%.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Kedves BL!
    Nem lehetne a cikkei alján “Kapcsolódó anyagok”-ként feltüntetni és oda-vissza linkelni a témához tartozó egyéb írásait, hogy ne kelljen folyton össze-vissza keresgélni? (Konkrétan: utalás a Facebookos levélváltásra feltüntetésére, ott pedig erre.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Bögöly, ha kérhetném, használd helyesebben a magyar nyelvtant! Tehát nem “támadtuk” hanem “támadták” esetleg a saját nevedben: támadtam. Én ugyanis nem támadtam, tehát engem ne foglalj bele a “Mi”-be.
    Másrészt csak a mai nap több jobbos bögölynél láttam szó szerint idézve az öszödi beszédnek “majd megunják és hazamennek” szövegrészét teljes bekezdéssel (szöveghelyesen) valamint a “csak ezért érdemes csinálni” szövegrészt az egyeztetések nehézségein való borongással szintén szó szerint. Azaz a narancskullancsok fejtágítóján szóról-szóra bemagoltatták velük. Érdekes, hogy a reformok mellett egyetlen Orbán szöveget sem tudtak felhozni!
    Ha ehhez hozzáveszed törökgáborelemez három variációját, melyből az utolsó, hogy mostmáraztántényleg oda kell állni, és belemondani a nép pofájába, hogy hülyék voltak, mert elhitték a meséit – és Orbán ezért joggal bujdokol az utóbbi napokban – akkor nem az jön le nekem, hogy a fidess kuplerájban olyan fizetőképesek a kuncsaftok és lelkesek a leányok!
    Ha meg ehhez hozzáveszem a buszon hazafelé hallott infó rádiós riportot (vagy Giró-Szász, vagy Török Gábor – a két unokatesót képtelen vagyok hangról és stílusról megkülönböztetni) amely szintén azon borongott, hogy van-e esélye Gyurcsánynak – és most kapaszkodj!! A politológus szerint, ha Orbán jól kormányoz,. akkor nincsen, ha rosszul, akkor van! Egyből leesett nekem, hogy pályát tévesztettem, ilyen lapos közhelyeket én is tudnék osztogatni nagy pénzekért!
    Namármost: az unokatesók NEM a Gyurcsány és/vagy az Mszp iránti elfogultságukról híresek. Ha eleve nem zárták ki, hogy Gyurcsány győzhet – abban azért lehet valami! Annak ugyanis minimális esélye sincs, hogy Orbánnak egyszerre megjöjjön az esze, amputálja az ő jobbkezét, és elkezdjen demokratikus párbeszédet folytatni a társadalom minden rétegével.
    Viszont proaktívval egyetértek: én is hiányolom a hivatkozásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Sanyika, ha ahhoz az egyre elenyészőbb réteghez tartozol. amelyik a királyi- és/vagy a jobboldal által elfoglalt tévéadásokból szerzi be az infóit – ne csodálkozz, ha nem értesz semmit. Az ottani agybutítással éppen ezt a célt akarják elérni. Te azonban nem vagy egészen reménytelen- hiszen csak idetaláltál. Olvasd el (kezdésként) a legolvasottabb cikkeket (a főlapon megtalálod a listát) – és jobban képbe kerülsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Szóval, akit hallottam, az Giró-Szász volt. (Garp …bocs: G.szász szerint a világ:)
    http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-434077

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Kezd a balos sajtó megbízhatóságába vetett hitem nagyon megrendülni. Előbb ez az Mszp-s pártcenzúra Gréczyvel szemben, most meg egy ilyen téma elhallgatása? Tényleg ugyanolyan hülyék, mint a fidess, és azt hiszik, hogy a
    hívek csak az általuk jóváhagyott forrásokat olvassák?
    http://nol.hu/belfold/mszp__a_vegeken_is_megkezdodott_a_haboru

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. “Orbán azonban elbukott.“ – mondja Gréczy Zsolt. Köszönjük! Ma is jót nevettünk fergeteges humorán! (részletek itt: https://evitae.wordpress.com/2011/06/01/a-greczy/)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Khm. Elfeledtem, hogy WP-ben a zárójeltől távolságtartás szükséges. Jobbról is, balról is. Ezért az előbbi link klikkelhetően: https://evitae.wordpress.com/2011/06/01/a-greczy/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos