Ronai and Ronai
AMERIKAI

Porto-Braga Európa Liga-döntőt rendeznek 2011. május 5. csütörtök 21:48 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Porto-Braga Európa Liga-döntőt rendeznek

Madrid – Ahogy arra számítani lehetett, összejött a portugál házidöntő a labdarúgó Európa Ligában. A Porto az 5-1-es hazai sikere után az elődöntő csütörtöki visszavágóján mindössze 3-2-re kapott ki a spanyol Villarreal vendégeként, míg a Braga 1-0-ra nyert a Benfica ellen, és idegenben szerzett góljával finalista.

A Villarreal-Porto párharcot akár lefutottnak is lehetett tekinteni, miután az első meccsen a portugálok a mesternégyest szerző Falcao vezérletével átgázoltak a spanyol alakulaton.

Az El Madrigalban megrendezett találkozón Cani révén a hazaiak szereztek vezetést, majd a játékrész hajrájában Hulk egalizált szerencsés találatával. A második etap Falcao rekordjával indult: a kolumbiai támadó 16. gólját szerezte az EL-ben, amivel megdöntötte Jürgen Klinsmann 15 gólos csúcsát a második számú európai kupasorozatban.

A mérkőzés hajrájában előbb Capdevilla egyenlített, majd Rossi tizenegyesével fordított a spanyol csapat, amely így győzelemmel búcsúzott a sorozattól.

[youtube LDRHfO3GggU]

A másik ágon meglepetésre a Braga kiejtette a Benficát, miután 2-1-es idegenbeli vereségét követően hazai pályán 1-0-ra diadalmaskodott.

A mindent eldöntő találatot Custodio a 18. percben fejelte a vendégek kapujába, akik ugyan mezőnyfölényben futballoztak a hátralévő játékidőben, de mindez meddőnek bizonyult.

A második számú európai kupasorozat fináléjában tizedszer találkoznak azonos nemzetbeli csapatok, de először fordul elő, hogy mindkettő portugál. A Porto 2003 után másodszor diadalmaskodhat a sorozatban, míg a Braga első döntőjére készülhet a nemzetközi kupaporondon.

A döntőt május 18-án Dublinban rendezik.

Európa Liga, elődöntő, visszavágók:
Braga (portugál)-Benfica (portugál) 1-0 (1-0)
gól: Custodio (19.)
Továbbjutott: a Braga 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

Villarreal (spanyol)-Porto (portugál) 3-2 (1-1)
gól: Cani (17.), Capdevila (75.), Rossi (80., 11-esből), illetve Hulk (40.), Falcao (48.)
Tj.: a Porto 7-4-es összesítéssel

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos