Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mészárost felmentette a CAS, Poleksicset nem 2011. május 5. csütörtök 19:55 | MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mészárost felmentette a CAS, Poleksicset nem

Budapest – A két debreceni labdarúgó közül Mészáros Norbertet felmentette, Vukasin Poleksic kétéves eltiltását viszont helybenhagyta csütörtökön a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) – derül ki a szervezet honlapján közzétett ítéletből.

A két játékost az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azért tiltotta el, mert a Fiorentina elleni, 2009. október 20-i Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. Az UEFA első fokú határozatát tavaly június 24-én hozta meg. A két labdarúgó fellebbezett, de a kontinentális szervezet tavaly szeptember 9-én elutasította a beadványukat, és érvényben hagyta az eltiltásokat, a játékosok ezért fordultak a CAS-hoz.

A 2012. június 30-ig eltiltott Poleksic – aki korábban elismerte, hogy megkeresték – enyhítésért, míg az idén december 31-ig eltiltott Mészáros felmentésért fellebbezett a CAS-nál, mondván: egyáltalán nem került kapcsolatba mérkőzést befolyásolni szándékozó személlyel.

A CAS az ítélet indoklásában Poleksic esetében bizonyítottnak látta, hogy kapcsolatba került olyan személyekkel, akik befolyásolni próbálták a meccs eredményét, így – a Sportdöntőbíróság szerint – a montenegrói kapusnak kötelessége lett volna jelentést tennie, de mivel nem így járt el, vétett az UEFA szabályai ellen. Mészáros esetében ugyanakkor nem találta bizonyítottnak a szervezet, hogy kapcsolatba lépett volna olyan személyekkel, akik meg akarták őt vesztegetni, ügyében ezért született felmentő ítélet.

“Nagyon boldog vagyok, mert kiderült az ártatlanságom. Semmit nem követtem el, éppen ezért bíztam benne, hogy ha a legutolsó fórumon is, de felmentenek” – mondta Mészáros Norbert az MTI-nek. – “Az elmúlt egy évért egyelőre az a tudat kárpótol, hogy ismét játszhatok. Tél óta az NB II-es csapattal edzek folyamatosan, tehát jó erőben vagyok, csak meccshiányom van. Kondás Elemér vezetőedző majd eldönti, hogy számít-e rám a bajnokság hajrájában.”

A CAS közleménye leszögezi: a vizsgálat során az nem nyert bizonyítást, hogy manipulált eredmény született volna az ominózus  találkozón, amelyen a Fiorentina 4–3-ra győzött a Debrecen ellen. Ez a találkozó szerepel az európai bundabotrányban vizsgálódó bochumi ügyészség vádiratában is. Eszerint a fogadási maffia tagjai százezer eurót kínáltak fel a Debrecen kapusának, ám ő állítólag előzőleg máshonnan fogadott el pénzt. A Fiorentina ellen Poleksic védte a DVSC kapuját.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mourinho ötmeccses eltiltást kapott 2011. május 6. péntek | AP

A sportvilág Twitter-balhéi 2011. május 6. péntek | AN

Porto-Braga Európa Liga-döntőt rendeznek 2011. május 5. csütörtök | AN

Bezárják a varsói és a poznani futballstadiont 2011. május 5. csütörtök | AP

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos