Ronai and Ronai
AMERIKAI

A sportvilág Twitter-balhéi 2011. május 6. péntek 3:10 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A sportvilág Twitter-balhéi

New York – Napjaink legismertebb mikroblog-szolgáltatása lehetővé teszi, hogy felhasználója esetenként értékes, de legtöbbször banális gondolatokat osszon meg a nagyvilággal. Ez alól nem kivételek a sztáratléták sem, akik mondataikkal olykor nem kis felfordulást okoznak.

A közelmúltban Rashard Mendenhall, a Pittsburgh Steelers futója ragadott billentyűzetet, majd véleményt fogalmazott az Oszama bin Laden-ügy kapcsán. Nem a legszerencsésebb kontextusban.

“Milyen ember ünnepli más halálát? Bámulatos, hogy az emberek mennyire tudnak UTÁLNI egy olyan embert, akit még beszélni sem hallottak. Eddig csak az egyik oldal érveit ismerjük…”

A 23 éves Mendenhall bejegyzésével azonnal kihívta maga ellen a népharagot, melyet előbb Art Rooney, a Steelers elnöke próbált csitítani, majd maga a játékos is bocsánatot kért, mondván: a halálhír ünneplése nem hazafiasság kérdése, hanem inkább vallási, morális és etikai probléma.

Mendenhall közel sem tartozik az NFL renitens játékosai közé, kollégája, Chad Ochocinco viszont annál inkább. A Cincinnati Bengals elkapója tavaly azért kapott 25 ezer dolláros pénzbírságot, mert a Philadelphia Eagles ellen augusztus 20-án lejátszott előkészületi mérkőzés közben írt bejegyzést Twitter oldalán. A liga szabályzata kimondja,  hogy a játékosok másfél órával a kezdőrúgás előtt már nem nyilvánulhatnak meg közösségi portálokon, Ochocincót viszont ez nem zavarta, s minden gond nélkül degradálta a felkészülési meccset.

Carlton Cole, a Premier League-et erősítő West Ham United játékosa a március 29-i Anglia-Ghána barátságos mérkőzés kapcsán hívta fel magára a figyelmet. A 27 esztendős támadó, látva a jelentős ghánai kontingenst a Wembley lelátóin, azt írta: ”Vigyázat, a bevándorlási hivatal körbevette a stadiont! Tudtam, hogy csapda! Hahahaha! Az egyetlen biztonságos megoldás, ha angol válogatott mezt viselsz, és az arcodra fested a Szent György Keresztet” – szólt a twitter-bejegyzés, mely utólag 20 ezer fontjába került Cole-nak.

Brian Ching, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Dynamo Houston játékosa egész egyszerűen csalónak nevezte a bírót, miután csapata vereséget szenvedett. Ching mindössze 500 dollárt fizetett a kilengésért.

Nem úgy a liverpooli Ryan Babel, aki a Manchester United elleni FA kupa-mérkőzés után gúnyolódott Howard Webb játékvezetővel, amiért 10 ezer fontos bírságot kapott. A holland szélső dühét az váltotta ki, hogy Webb már az első percben jogtalan tizenegyest ítélt az MU-nak, majd nem sokkal később kiállította a csapatkapitány Steven Gerrardot.

Babel még aznap este United-mezbe “öltöztette” Webbet, mellékelve az alábbi üzenetet: “És még őt nevezik a világ legjobb játékvezetőjének? Röhej!”

Babelnek egyébként nem ez volt az első twitter-balhéja, korábban Rafael Benitez mestert vonta kérdőre, mivel a spanyol kihagyta őt a keretből. Benitez aránylag lazán kezelte a történteket, ám volt olyan játékos, aki nem úszta meg ennyivel.

Az NFL-es Kansas City Chiefs háza táján Larry Johnson ügye keltette a legnagyobb visszhangot, miután 2009-ben, csapata egyik vereségét követően nyilvánosan kritizálta Todd Haley vezetőedzőt.

“A saját apám sokkal hitelesebb, mint a professzionális edzők többsége”, utalt Johnson édesapjára, a T.C. Williams High School korábbi főedzőjére, akinek 1992/93-as szezonja ihlette a Remember the Titans című filmet. “Az én apám a titánokat edzette, míg a mi edzőnk leginkább golfozni jár.  Ő egy senki.”

Johnsont ezek után minden csapat környéki tevékenységtől eltiltottak, majd Chiefs-es pályafutása is befejeződött.

A Dallas Mavericks kosárcsapatot birtokló Marc Cubant az a megtiszteltetés érte, hogy a liga első csapattulajdonosaként kapott ilyen jellegű büntetést. A Mavericks meccsein egyébként igen lelkes milliárdos egy elmaradt technikait kért számon utólag a bírótól, mindezt 25 ezer dollár ellenében. Aligha bánkódik.

Denny Hamlin NASCAR-versenyző azt tette szóvá a Twitteren, hogy a szövetség illetékesei a versenyeken rendre találnak valami apró törmeléket a pálya szélén, amit sárga zászló, majd újrajt követ. Hamlin szerint a már túlzásba eső NASCAR-t csupán a showbiznisz érdekli, míg ő minden egyes rajt során könnyedén elbukhatja kedvező pozícióját. 50 ezer dollárra büntették.

Antonio Cromartie még Chargers-játékosként panaszkodott az edzőtáborban, mégpedig: “A liga összes csapata közül mi kapjuk a leggusztustalanabb menüt. Talán emiatt nem jutunk el a Super Bowl-ig” – állt a kétsoros üzenetben, amiért 2500 dollárt fizetett a cornerback.

2009 októberében az Ajax jobbhátvédje, Gregory van der Wiel saját magát buktatta le a Twitteren. Az Oranje kiválósága előbb sérülésre hivatkozva lemondta az Ausztrália elleni barátságos mérkőzést, majd még aznap tiszteletét tette az amerikai rapper, Lil’ Wayne koncertjén, végül közzé is tett egy közös képet a zenésszel.

Hasonlóan járt Michael Beasley is, aki annyira izgatott lett új tetoválása miatt, hogy az alkotást rögtön megosztotta követőivel. Az egyetlen probléma mindössze az volt, hogy az asztalon felejtette marihuánára emlékeztető tasakjait. A Timberwolves kosarasa tagadta, hogy kábítószer látható a felvételen, pedig korábbi klubja, a Miami Heat egyszer már drogelvonóra is elküldte.

Beasley csapattársának esete sem hétköznapi. A dupla-dupla király Kevin Love már azelőtt elcsiripelte Kevin McHale főedző menesztését, mielőtt a hírt megerősítették volna. “Szomorú nap ez a mai… Kevin McHale idén már nem edzi a csapatunkat”, írta. És mi volt a reakciója miután kiderült a kiszivárogtatás? “Én nem vagyok egy breaking news srác, fogalmam sem volt róla, hogy senki nem tudja.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mourinho ötmeccses eltiltást kapott 2011. május 6. péntek | AP

Porto-Braga Európa Liga-döntőt rendeznek 2011. május 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos