Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán már érzi, hogy a pokolba kívánjuk 2011. május 2. hétfő 7:48 Forrás: AN/Hírszerző

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán már érzi, hogy a pokolba kívánjuk

Budapest – Orbán Viktor a TV2 vasárnap esti Frizbi című műsorában azt mondta, a tavalyi év lelkileg nem volt nehéz, „világos volt, hogy van egy átadás-átvétel, van egy az útról az árokba lecsúszott ország, amit vissza kell hozni valahogyan az útra”. Mindenki tisztában volt azzal, hogy szükséges hozni rendkívüli intézkedéseket, de mindenki úgy gondolta, hogy akármit is tesz a kormány, az biztosan úgy van jól.

Szerinte a 2011-es év nehezebb, mert idén az már lassan mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy az országot át kell szervezni, ebben a formájában ugyanis nem működőképes. „Itt azért már vegyesebb a fogadtatás, most már azért érzem időnként, hogy van, aki a pokolba kíván” – jegyezte meg. Szavai szerint megszorítások azért nem lesznek, mert azok nem vezetnek sehová.

A miniszterelnök felidézte: 1988-ban, amikor megalakult a Fidesz, Magyarország egy megszállt ország volt, és a rádióhírekben nem az volt az érdekes, mit mond a magyar kormány, hanem az, mit mondtak Moszkvában. Arra a kérdésre, hogy most nem az-e az érdekes, mit mondanak Brüsszelben, azt felelte: „Ég és föld, Brüsszel az nem Moszkva, Brüsszelben sok mindent mondhatnak, de azt vagy nem hallgatjuk meg a rádión, vagy azt mondjuk, hogy nem eszik olyan forrón azt a kását.”

Hozzátette, most is azt gondolja, amit 1988-ban, vagyis hogy egy büszke, erős Magyarországra van szükség, amely tiszteletet ébreszt és követel magának a világban, ahol jó élni, és az itt élő emberek a régió legsikeresebb, legboldogabb országát lakják, építik, tartják fenn.

*

Gyurcsány Ferenc Orbán Viktornak a TV2 Frizbi című műsorában elhangzott szavait kommentálta Facebook-oldalán. Az exkormányfő szerint van olyan helyzet, amikor szükség van a megszorításra.

A miniszterelnök azt mondta, hogy őt sokan a pokolba kívánják, majd hozzátette, hogy nem lesznek megszorítások. Állítása első felének igazságtartalmát nem tudom megítélni, a megszorításokkal kapcsolatos megjegyzése viszont nyilvánvalóan téves. A jövő idő használata indokolatlan: voltak, vannak megszorítások, és persze hozzátehetjük, nyilvánvalóan lesznek is – kezdi bejegyzését a volt kormányfő.

Gyurcsány szerint: „A költségvetési megszorítás önmagában nem jó vagy rossz politika. Kényelmetlen, nehéz, konfliktusokkal terhes, de ettől akár még szükséges, kikerülhetetlen, azaz politikai szempontból akár helyes, tehát jó politika is lehet. Felelős politikus a megszorítást önmagában nem tekintheti ördögtől valónak. Van olyan helyzet, amikor nincs más választása egy kormánynak, csak egy: megszorítani.”

„A megszorítás politikai támogathatóságát két dolog dönti el. Egyrészt az, hogy mi a megszorítás kiváltó oka. Ha mondjuk ránk szakad egy gazdasági válság, ha természeti katasztrófa dönti össze az országot és a költségvetést, akkor nincs mese, meg kell szorítani. Most viszont nem ez a helyzet. A mai megszorítási kényszer elsősorban Orbán tavalyi elhibázott adócsökkentéséből fakad. Ráadásul ez az adócsökkentés a jobbmódúaknak adott, és a szegényebbektől vett el” – véli a politikus.

Szerinte azt kell vizsgálni, hogy milyen a megszorítás szerkezete, hogyan osztja szét a terheket az egyes társadalmi csoportok között. „Orbán politikája ebben is ellentmondásos. A kormány eddigi intézkedései szinte kivétel nélkül a nehezebb helyzetben lévőket sújtották. Az alacsony keresetűeket, a munkanélkülieket, a betegeket – és még sorolhatnám. Ez a baj Orbán megszorításaival. Szóval nem javaslom, hogy általában menjünk szembe a megszorításokkal, mert ez felelőtlen lenne. Orbán megszorításait viszont joggal lehet és kell kritizálni. Mert társadalmilag, szociálisan igazságtalanok. Ezért elfogadhatatlanok, és ezért kell elutasítani azokat” – írja Gyurcsány.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 25 szavazatból)
Orbán már érzi, hogy a pokolba kívánjuk, 5.0 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Én nem kívánom sehova. A pokol BENNE van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  2. Ez az ember teljesen elhülyült, azért már ki is mondhatná Európa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  3. Orbán celeb volt és az is maradt! Elég nagy szégyen ránk nézve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Turcsanyszkypityu

    Orbánnal törököt fogtunk, de nem akar elengedni. Most, hogy Rómába volt, valószínűleg még gátlástalanabb lesz. De – ahogy a vallásosok mondják – ˇ”Isten nem ver bottal”, továbbá az “isteni malmok lassan őrölnek”, de végül csak ledarálják.
    Csak bírjuk ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  5. Orbán Viktor már nem az EU soros elnökeként nagy politikus. Ő a játszótéren nagy politikus, ott foglalkozik a nemzettel, a Frizbi is neki való hely..ajánlom még a Kiskegyed c. újságot..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Gyerekek Itt az érettségi szünet!

    Minuszoló diákmunkásokat keres a Fidesz demagógiai központ!

    Jó a pokol képed Hanna! Ő valóban ördögtől való!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Azért nálam a tetszési index hasonló magasságát az is elérte,
    hogy mi munkások! Erre felröhögtem. Hiába, vidám nap a május elseje! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Én, azt a műsort, ahova beengedték Orbánt, Frizbi helyett inkább Bumerángnak nevezném…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. Érdemes mégeccer végigrágni egy elmeorvosi szakkönyvvel a kézben….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. férfi, te csak testben voltál ott, a füledet otthon hagytad. Talán ha arra is figyeltél volna, hogy miről szólt a Szanyi “gyújtó hangú” beszéde, és nem csak a hangokra, nem lenne ekkora hiányérzeted.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Az orbáni halandzsákat épeszű ember már megsm hallgatja. Én funkcionális analfabéta lettem. Valahogy nemtudom megérteni amit mond, vagy amit ír. Annyira zavaros. Vagy az én fejem, vagy az ő szövege. Az meg hogy ott van minden kilóméterkőnél, egyenesen komikus. Csak a gojóstolla hiányzik mellőle.
    Gyurcsány elég érthetően beszél. Őt értem is. Ő a kisebbik rossz. Amit pedig végkép nem értek az ez a magyarországi politikai helyzet. mindegyik megszorít. mindegyik elvesz. Munkát, megélhetést, szabadságot, létbiztonságot. De csak a szegényektől a megnyomorítottaktól. GYERE VISSZA KÁDÁR ELVTÁRS. Te ezeknél különb voltál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. A TV2 ismét szerepet vállalt a pozitív Orbán-imázs építésében, az elmúlt 10 évben nem először.
    Orbán úr megint valótlan képet festett az ország 2010 elejei állapotáról, elkendőzve azt, hogy a Bajnai kormány intézkedései hatására stabilizálódott gazdaság állapotát az Ő képtelen gazdaságpolitikája (hiánynövelési szándék) és a költségvetést válsághelyzetbe sodró adótörvénye csúsztatta ismét az árokba. A bulvár-riporter persze észre sem vette ezt, vagy nem is akarta helyreigazítani, a vele tegező viszonyban lévő pártvezér-miniszterelnököt.
    Gyurcsán Ferenc pedig ismét rámutat az orbáni politikai képtelenségeire, s ezt korrekten teszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Valoban! mar nem vagyunk arokban, az azonnali intezkedesek nyoman mar uj uton haladunk……… megpedig az atnevezett utcak es terek utjan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Magasröptű és akár színvonalasnak is mondható poénok helyett mennyivel szívesebben látnám
    e g y s z e r ű
    de
    e g y m á s b ó l
    és
    e g y m á s r a
    épülő gondoltok sorát itt és sok más blogon, weblapon:
    a fraktálok rendszerével szemben tulajdon, szerves sokszínűségében megmutatkozó gondolatok sorát.
    Kiváló szólistáink vannak, önjelölt karmesterekből sincs hiány, csak épp a zenekar hiányzik a harmóniához…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Orbán András Lajos

    Szerintem még nem vagyunk a gödör legalján de kitartóan arra haladunk a csutiszemöcs irányítása alatt………..Kedves hazám népe ÉBRESZTŐ, MOSTMÁR ELÉG VOLT A HAZUGSÁGBÓL EL KELL KERGETNI ŐKET!!!!!!!!!!!!!TEK. esek figyetek?????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kirobbanóban a Simicska-Nyerges háború? 2011. május 4. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos