Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kirobbanóban a Simicska-Nyerges háború? 2011. május 4. szerda 14:17 | AN

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kirobbanóban a Simicska-Nyerges háború?

Budapest – Az Orbán-féle oszd meg és uralkodj politikája egyre kevésbé hatékony. A legnagyobb harc mostanság, állítják forrásaink, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, a két gazdasági guru között bontakozik ki, amely harc a gazdasági hatalom és befolyás megszerzéséért folyik. Nagy pénzekről, generációk megélhetését, jövőjét biztosító ügyletekről van szó, de  ebben a műfajban, még ha jutna is mindenkinek elegendő, az önkorlátozás nem jellemző magatartás.

Csak a szocialista belháború az oka és magyarázata annak, hogy a Fideszen belül kibontakozó ellentétek nem kerülnek a nyilvánosság elé. Pedig a háttérben ádáz küzdelem folyik, forrásaink szerint pozícióért, hatalomért, gazdasági befolyásért egyaránt. Az Orbán-féle oszd meg és uralkodj politikája egyre kevésbé hatékony; a kormányzati feladatok olyan terhet jelentenek számára, hogy fogyó idővel, fogyó türelemmel és egyre fogyó erővel próbálja kezelni az ügyeket, de mert a Fidesz struktúrája olyan, hogy szinte minden ügy eldöntése felfut a legfelső szintre, folyamatosan telik az el nem intézett ügyek dossziéja.

A legnagyobb harc mostanság, állítják forrásaink, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt között bontakozik ki. Ez a harc nyilván a gazdasági hatalom és befolyás megszerzéséért folyik. Simicska, a hajdani Orbán-szobatárs, sokáig megkérdőjelezhetetlen személyisége volt a belső körnek, egyes állítások szerint minden pénzszerző akció tőle indult és nála is fejeződött be. Ám ma már az először Simicska társaként felbukkant, de saját erényeket is csillogtató Nyerges Zsolt befolyásának növekedéséről is szól a fáma. Sőt arról is, hogy a két gazdasági guru időnként önálló utakat jár. A Fideszhez közel álló körök azt is tudni vélik, hogy Orbán jól ismeri e párharc mibenlétét, sőt, időnként ő maga is hozzájárul a harc erősödéséhez. Mostanság, mondják informátoraink, a nyergesi vonalat erősíti, ami abból is látszik, hogy egyre több szolnoki kötődésű ember kerül pozícióba, mégpedig olyan pozícióba, ahol pénzről, illetve pénzről is lehet dönteni. Sokan emlegetik mostanában Ökrös Imre nevét, aki ugyancsak szolnoki szálakkal rendelkezik, a sportban és egyéb területeken is együttműködött Nyergessel, és aki szürke eminenciásként oldozza és kötözi a szálakat. Ökrös különben, akinek a nevével valóban nem nagyon lehetett találkozni, tudomásunk szerint nincs is funkcióban; az ő funkciója az, hogy egyenesen Orbánhoz van bekötve, lévén a miniszterelnök sógora, másként: Lévai Anikó (Orbán Viktorné) egyik unokatestvérének élettársa.

A belső ügyekben megbízható információkkal rendelkező informátorunk szerint Orbán bármennyire is ügyesen próbálja kézben tartani a Simicska–Nyerges ügyet, az egyre terebélyesedő pénzhatalom fölött előbb-utóbb elveszíti az uralmát. Nagy pénzekről, generációk megélhetését, jövőjét biztosító ügyletekről van szó, s bármennyire is jutna mindenkinek elegendő, ebben a műfajban az önkorlátozás nem jellemző magatartás. Vagyis a szocialisták ügyei után éppen ideje lesz, ha megismerkedünk a Fidesz feneketlen zsákjaival is. Vélhetően sokszoros Hagyó-jelenségekkel találják majd szemben magukat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 13 szavazatból)
Kirobbanóban a Simicska-Nyerges háború?, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Szerintem a fejükre koppintanak odafentről, ha nem tudnak megegyezni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  2. Nem fognak a fejükre koppintani, mert ez az koppintgatás a két újgazdag kiváltsága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Csurran cseppen viktorkának is azért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. Mindenki fölött van valaki :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  5. A forradalmárok a koncon való marakodás közben szép lassan elkezdik egymást is felfalni. A történelmi tapasztalatok szerint ez a sorsuk, különösen ha vadak, gátlástalanok és telhetetlenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  6. Érik a Narancs a tőrténelmet nem lehet meg …. aforradalom gyermekei lassan eszik meg egymást Be kellene segiteni az erjedésűkbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. Ha ez a bagázs egyszer megbukik, remélem, őket és családjukat teljes vagyonelkobzással fogják sújtani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  8. Adogassuk a lőszereket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Nézzétek a kép hátterét, van mit a tejbe aprítani! Lassan elkezdik egymást is aprítani!! Fel kellene gyorsítani az eseményeket!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Nézem, nézem, Kedves “MACSKA”! De nem csak a hátteret, hanme a főalakot is.
    Ismerem ezt az embertípust, sajnos volt az életemnek egy olyan szakasza, amikor naponta találkoztam ilyenekkel, az újgazdag arisztokrácia képviselőivel! Brrr! Ne tudd meg!
    Az viszont borzasztóan érdekes, hogy mennyire egyenkinézetük van: malacfej, malacorr, állandóan kereső-kutató malacszem. Odahaza pedig drága és értékesnek látszó bútorok, tárgyak kiállítása, a hangulat pedig lehetőleg a két világháború közötti úri vadászlakét utánozza.
    De a lényegre térve: nagyon örülök, hogy végre kitört a Fideszen belül a koncért való marakodás! Remélem az AN majd rendszeresen beszámol a meccs állásáról. Én a magam részéről ugyan egyiknek sem drukkolok, tőlem akár már ebben a pillanatban is átköltözhetnek az Örök Vadászmezőkre, de abban bízom, hogy ezt megelőzően legalább az egyik kóterba kerül! …. vagy ha lehetnék telhetetlen, akkor mindkettő?! … Istenem, de szép lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. Bizony, rá kell jönnie előbb utóbb még a legromlottabb önérdekből tevékenykedőknek is, hogy a legjobban bevált működési forma a valódi demokrácia! Mert az még a hibáival együtt is maradandóbb pozíciókat biztosít, mint a köpönyegforgató hazug önkényuralom, sportbarátokra, rokonokra és bűnszövetségre alapozott maffia irányítás.
    A legjobban a jól informáltak a klerikális körök és kapcsolatok magatartásán csodálkoznak, hiszen számukra legalább a történelmi évszázados, évezredes tapasztalatok bizonyítják, hogy kétes elemekkel, köpönyegforgatókkal még akkor sem érdemes nyíltan kapcsolatot építeni, ha a pillanatnyi érdekei ezeknek a szervezeteknek úgy kívánják! Netán pillanatnyilag közös érdek!
    Egyszer jelentjük a templomba járókat, majd csuhások térdre imához, aztán rohanunk a fejhez dörgölőzködni, ez még „egyszerű” emberek előtt sem marad következmény nélkül.
    Csak idő kérdése!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. A “Lajos” nélkül orbánék talán még mindig a Mester utcai bérlakásban kuksolnának!
    A “Lajos” érinthetetlen. Ő a pénzcsináló! Az ötletgazda! A gátlástalan manipulátor!

    Mi lenne a “Lajos” nélkül az orbán bandával a Nagy Bukás után?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Stumpné Bekes Margit

    Az anyagiak,a tőke meghatározza a tudatot!! Régi marxi elmélet ez,ami most bebizonyosodni látszik! Öljétek egymást fiúk,belőletek egy is sok!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt 2012. január 9. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos