Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megfenyegette az embereket a kormány 2011. május 22. vasárnap 9:16 Forrás: Független Hírügynökség

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megfenyegette az embereket a kormány

Budapest – Meg lehet változtatni a nagy ellátórendszereket, de nem úgy, hogy megszerzett jogosultságokat kicsavarnak az emberek kezéből – olvasható az MSZP elnökének írásában, amelyet vasárnap tette közzé saját internetes oldalán. Mesterházy Attila az öregségi nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjak tervezett felülvizsgálatával kapcsolatban megjegyzi: változtatni úgy sem lehet, hogy az érintetteket nemhogy nem kérdezik meg, de fenyegető üzeneteket küld nekik a kormány.

A szocialista pártelnök szerint a Fidesz újabb nagy lépést tett a diktatórikus működés felé Balsai István és Lázár János nyugdíjjal kapcsolatos javaslatával. Mesterházy Attila szerint a kétharmados szavazógép most szerzett jogaitól fosztana meg magyar állampolgárokat, “közülük is a leggyorsabban azon csoportok tagjait, akik tüntetni merészeltek az Orbán-kormány ellen”.

“Mindezt a Fidesz a még érvényben lévő, eddig is számos alkalommal meggyalázott alkotmány módosításával kívánja elérni, ami azt jelzi, hogy még az idén végezni akarnak a piszkos munkával” – mondta az MSZP elnöke.

Mesterházy Attila írásában megjegyzi: igazi konzultáció nincs, mert a kormány pontosan tudja, hogy elvesztette a szavazók bizalmát, ezért már nem hisznek neki a társadalmi partnerek.

Szerinte sok választó még egy évvel ezelőtt is annak tudatában szavazott bizalmat a Fidesznek, hogy azt gondolta: az új kormány a demokratikus játékszabályok betartásával fogja megváltoztatni Magyarországot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 23 szavazatból)
Megfenyegette az embereket a kormány, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Az egészben az a szomorú, hogy az értelmes emberek tavaly is tudták és mondták, hogy a fidesz ezt a disznóságot akarja csinálni, ha hatalomra kerül. Sokan butaságból, elfogultságból, na és persze az erőshöz tartozás érzésétől vezérelve lehurrogták a józanul gondolkodókat. Az külön tanulmányt érdemelne, hogy az erőshöz tartozás milyen remélt zsákmányért alakult ki a zemberekben? Nem is kellett megígérni nekik, ettől függetlenül remélték és hittek benne. Most persze az elmaradtak miatt keserű a csalódás (orvosok, közalkalmazottak, stb.). Most pedig megy a versenyfutás az idővel: be tudja-e betonozni magát a fidesz mielőtt a választók jól seggbe rúgnák, vagy pedig a választók már nem választhatnak már és elszaladt a lehetőség. A lagymatag szócséplésnek lejárt az ideje, ha az MSZP és az LMP ezt nem fogja fel és nem fejezi be, elbuknak és a választók képviselet nélkül maguk veszik kézbe az ügyek intézését. Nem lesz jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  2. Ungváry Rudolf mondta választás előtt a Fideszről: “Aki szeretetről beszél az a kést feni”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  3. Mesterházy Attila közleménye egy langyos ténymegállapítás. Ideje lenne előállnia egy határozottabb véleménnyel és valamilyen látványos, az emberek figyelmét felkeltő, apátiáját felrázó akcióval. Amennyiben ezt nem teszi, akkor sosem fogják visszaszerezni az elvesztett szavazóikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  4. Az tény, hogy az MSZP és az LMP lagymatag, alig hallani a szavát. Jól tudja a Fidesz, hogy nincs elég erős ellenzék, hogy képtelenek az embereket mozgósítani. Pont ezért csinálják végig a tervüket. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy eredetileg nem mertek ekkorát álmodni, de hát evés közben jön meg az étvágy.
    Nincs erő, nincs akarat, hogy megállítság ezeket az ámokfutókat, akik elképzelhetetlen mékységig taszítják országunkat.
    Akik valamennyire felszólalmak és tenni akarnak egyes ember/népellenes tetteik ellen az pont a Jobbik. Az a Jobbik, akiket józanul gondolkodó, demokráciát szerető és akaró ember nem támogatna.
    Ha nem ébredünk fel időben, ha nem áll valaki az élre, és “harcrba” nem szólítja az embereket, akkor két lehetőség lesz országunk előtt. Vagy a fidesz-kdnp vezette diktatúra, ahol nincs senkinek sem joga, csak kötelessége, vagy jön a jobbik, ahol a diktatúra kicsit lazább, de megyünk egyre távolabb európától, megyünk egy olyan világ felé, ahol nem kell senki, ahol elszigetelten építjük a kis zárt világunkat, és álmodozunk a nagy-magyarországról, melyben nem fér el más csak az ária magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Nemzeti Inzultáció!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Kedves Barátaim!
    Nekem erről az egészről (mást mondtak akkor és mást csinálnak most) egyrészt a híres Róka/Holló-mese jut az eszembe, másrészt Markos egyik régi, rádiókabarés tréfája. Mivel úgy gondolom, az előbbit mindenki ismeri, inkább az utóbbit idézném!

    A szép szőke herceg összetalálkozik az erdőben a rőzsét hordó anyókával, s ahogy az lenni szokott, segített neki cipekedni.
    - Na te herceg! – mondta az anyóka. – Mert segítettél nekem, elárulok neked egy nagy titkot! Azt, hogy én nem vagyok anyóka, hanem egy szép szőke, elvarázsolt királylány! Ha te engem háromszor a magadévá teszel, viszaváltozom eredeti alakomba!
    A herceg úgy gondolta, hogy a cél megéri az erőfeszítést, ezér az anyóka fejébe húzott egy vödröt és meghajtotta őt, mint Singer a varrógépet.
    Miután megtörtént a három aktus és levette a vödröt látja, hogy az anyóka csúnyább lett, mint valaha!
    - Hát te nekem azt mondtad, hogy ha én téged háromszor … akkor te egy csodálatosan szépséges királykisasszony leszel! – hápogott a herceg.
    - Hány éves vagy te, herceg?
    - Huszonhárom!
    - És még hiszel a mesékben?
    … no more comments!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Na de mindjárt 3x ? Kis mohó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Akkor amikor az LMP vezetője,személyi utálatból nem hajlandó a másik ellenzéki párttal összefogni,akkor mit akarunk?Miben bízhatunk?
    Mikor fogtak ösze a magyarok? SOHA!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. Most mi lenne, ha egy kicsit megfenyegetnék Balsait is? Mondjuk
    levernék a szemüvegét és még össze is taposnák.
    Mit gondoltok? Meg kéne próbálni! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Nemsokára a “zemberek” fenyegetik ezt a kormányt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Nagy tisztelet mindenkinek!
    Kicsit távol voltam a világtól és csak kapkodom a fejem.
    Most már tényleg kellene valami vezért találni.
    Egyet értek Bíborkával,
    Nem elég már a kormány hülyeségei ellen tiltakozni, elég végre az ellenzék töketlenségéből!
    Ha a nép unja meg és lázad fel azt már nagyon nehéz lesz helyes mederbe tartani, és az impotens ellenzék nem is tudna profitálni belőle!
    Egyáltalán ki az az LMP?! Schiffertelenítsék már a társaságukat, és az MSZP is kapjon végre a fejéhez, mert most Vezér kell, mert a nép ugrásra készen áll!
    Itt az idő Uraim!

    el van már csépelve rendesen, de sajnos aktuális:

    Itt az idő! Most, vagy soha!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Bíborka, ezt hol és mikor álmodta, hogy a jobbik hatalomra jutásával a diktatúra lazábbá válna?!?!? A Horthy-t felváltó, szálasi-féle nyilas rémuralom “lazább” lett volna? Miért húz a szíve a jobbikhoz? Az, hogy rendet raknának csak kamu, láthatta mi folyt Gyöngyöspatán. Orbánéknak köszönhetően Európától és a civilizált világtól már így is távolodunk.
    A Fideszt előbb-utóbb demokratikus úton el lehet majd távolítani a hatalomból, bár ma még kérdéses, hogy hogyan. Azonban ha jobbik (I.ten ments!) hatalomra jutna, KIZÁRT, hogy demokratikus eszközökkel le lehetne velük számolni.
    A kormány sokakkal együtt engem is megfosztott a nyugdíjjogosultságomtól, mert nem voltam hajlandó megtakarításom a központi költségvetésbe önként és dalolva beadakozni. De optimista lévén, remélem, hogy lesz egyszer egy olyan felvilágosult, szociálisan érzékeny, valódi demokrata kormánya ennek az országnak, aki ezen és más igazságtalanságokat – az új alkotmánnyal és annak sarkalatos törvényeivel együtt – békés, demokratikus módon félresöpri. Ha nem így lenne, akkor is csak azt tettem és teszem a jövőben is, amit a lelkiismeretem megkövetel – még ha netán valós anyagi hátránnyal járna, akkor is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Kedves “Gonoszka”!
    Sajnos csak most tudok 12:58-as válaszodra reagálni.
    Szóval a helyzet az, hogy “anyóka” tényleg mohó volt, de neki legalább sikerült.
    Vele szemben viszont a Fidesz szintén mohó ugyan, de csak az első két “menet” (ogy-i választások és önkormányzati) sikerült neki. Mivel a “vödör” hamarabb leesett (meg nekünk a “tantusz”), így a harmadik (Tákolmány népszavaztatása) elmaradt.
    Mivel így nem jött össze nekik a “csúcs”, most maszturbálnak … izé, akarom mondani: konzultálnak! :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Szendam!
    Csak az a baj, hogy ez a nagy népi maszturbálás sehova sem fog vezetni! Mert ugyi az ábra a következő: “Ha egyet értesz velem akkor leülhetünk tárgyalni!” De ha netán nem kérdi meg a véleményét előre ifjú kegyelmes urunktól, s bölcs nagyvezírünktől (mert horribile dictu neki saját, netán ellenvéleménye van a szervezetnek) akkor jön az el lehet húzni meg az “oszt jónapot!”
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Kedves “Gugyerak”!
    Én nem azt írtam, hogy a nép/nemzet maszturbál, hanem az Orbán & Tsai. Kft (ezt manapság “Magyarország Kormánya” néven illetik), mivel a végső orgazmusuk, a nép által közvetlenül legitimált hatalmi Tákolmány nem jött össze! Ezt kell most “konzultációkkal” helyettesíteni.
    Abban igazad van, hogy volt itt egy össznépi önkielégítés, ami ugye arról szólt, hogy mindent elhiszünk a Fidesznek (bár ezt aktívan csak cca. 2,7 millió tette, de a passzivitásba vonult, “fideszt-is-útálók” végsősoron ugyanezt tették – kivártak, hátha nekik is “sikerül elmenniük” :-( ).
    Most meg itt az össznépi kiábrándulás!
    Azért nem a “kijózanodás” kifejezését használom, mert a közvéleménykutatások (és a saját tapasztalataim) szerint is azért van itt egy-két olyan honpolgár, aki a régi drog (Fidesz) helyett most egy másikat (Jobbik) keres! Az addiktológia ismeri ezt a jelenséget: a könnyű/könnyebb kábszer már nem hat, kijózanodni nem akarok, hát jöjjön a keményebb! … aztán a túladagolás miatti halál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Vissza kell fenyegetni nekünk is a kormányt! Mit képzelnek ezek?
    Nem tudom hogy fog állni a szájuk, hogy ha rájönnek, már rég nincsenek abban a pozícióban, hogy fenyegethetnek! Egy népszavazás mindent eldöntene, mert már a fideszesek zöme is kiábrándult ebből a délceg vezetőből!
    Már nincsenek elegen régen, csak ezt senki nem forszírozza sajnos az ellenzékből sem!Nehogy már 1 millió ember zsarnokoskodjon az egész országon!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Kedves bat-yam! Dehogy húzok a jobbikhoz, még csak az kéne! Lehet, hogy tévesen gondoltam, hogy lazább lenne a jobbik, de annyira kiakadtam a fidesz-kdnp brutális húzásaitól, hogy lehet, velük szemben már túlzott a félelmem.
    Biztos igaz lehet, hogy egyik kutya, másik eb, semelyik sem jobb a deákné vásznánál. De az tény, hogy most sokkal élesebben és határozottabban lép fel a jobbik a fidesszel szemben, mint az mszp vagy az lmp. Sajnos nincs erő az ellenzékben, még mindig óvatoskodnak, vagy csak félnek? A népnek kezd elege lenni, és ha nincs más, hát majd a jobbik mellé áll, mert csak ott látja a határozott véleményt.
    Kellene tényleg már egy demokratikus vezér, aki elég erős, és elég fedhetetlen ahhoz, hogy tömegeket mozgósítson. Ha nem így történik, akkor tényleg a leváltó párt a jobbik lesz, és akkor késő lesz sírni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. A Jobbik meg a demokrácia.
    ( Vigyázat mert röhögök )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. A cikk cím-fotójával kapcsolatban :
    Amerikai krimikben így szokott kinézni az elkövető,matinéfilmekben pedig a gonosz nagypapa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Engem meg már nemzetileg inzultált is ez a disznóvégtermékhasznositó törpehitler, hogyaszongya SZEMÉLYESEN röfögött bele a telefonomba, hogy ő itten I.szentorbánviktor oszt cuciálisan akar velem nemzetileg konzultálni. Keresetlen és nyomdafestéket nem tűrő felszólitó mondat kiséretében csaptam le a telefont, hogy mit és kivel folytasson.(kár, hogy ezt az üzenetrögzitő nem érzékeli – az lenne ám igazán csak a zemberek kendőzetlen véleménnyilvánitása…) Ugy látszik, csak nem akarnak visszaérkezni a nemzeti inzultációs kérdőivek, rá kell kicsinyég kampányolni, meg kell támogatni még a haver telefonos marketing cégét is, nemdebár???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Jogvédők segítik a szakszervezeteket 2011. május 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos