Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az egyházak a szépen felújított iskolákra vevők 2011. május 22. vasárnap 9:38 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az egyházak a szépen felújított iskolákra vevők

Budapest – Sokaknak nem tetszik, hogy az Orbán-kormány különbséget tesz a gyerekek között aszerint, milyen oktatási intézménybe járnak. Aki egyházi intézménybe jár, az többet kap a közösből, aki önkormányzatiba, az kevesebbet – reagált Nyakó István MSZP-s politikus Szászfalvi László államtitkárnak az állam és az egyház kapcsolatát érintő kijelentéseire.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Pápán, a dunántúli polgármesterek első találkozóján egyebek közt azt mondta: a kormány “egészen új egyházpolitikát igyekszik folytatni”, stratégiai szövetségesének tekintve az egyházakat, éppen a társadalmi megújulás miatt. Az államtitkár arról is beszélt, hogy nem érti a “sipítozást” egyesek részéről, amikor arról van szó, hogy az egyházak oktatási intézményt vesznek át önkormányzatoktól.

Nyakó István, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának MSZP-s tagja az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: “Ha sipítozást hall Szászfalvi államtitkár úr, akkor forduljon orvoshoz!”

Ha figyelmesen fülel államtitkár úr, talán azt is meghallja, hogy sok embernek szembetűnő az, hogy az egyházak – tisztelet a kivételnek – általában szépen felújított, a belvárosban működő iskolákat igényelnek vissza. A peremkerületben, a külvárosi körzetekben, a leszakadó térségekben lévő lepusztult iskolákra az egyházak nem tartanak igényt, az legyen az amúgy is sok problémával küszködő önkormányzatok gondja – közölte Nyakó István.

Az MSZP-s politikus arra is rámutatott, hogy a rendszerváltás óta hatályban lévő egyházi törvény garantálja a szabad vallásgyakorlás jogát és lehetőségét. Az adófizetők pénzéből nyújtott állami támogatásnak köszönhetően a Magyarországon működő egyházak javai jelentősen gyarapodtak az elmúlt húsz évben.

Az MSZP bízik abban: az Orbán-kormány nem a Horthy-korszak kiváltságokra épülő egyházpolitikáját hozza vissza.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Az egyházak a szépen felújított iskolákra vevők, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Hamarosan itt a nyári “sale”, én is a lehető legjobb minőségű cuccokat fogom megvenni .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Az MSZP bízik abban…
    Ugyan már!
    Kecskére káposztát, kutyára szalonnát nem szokás bízni!
    Ha csak egy hangyányit is szolgálja a jelenlegi hatalom bebetonozását, akkor az akár Koppány vezér rehabilitálására, és a pogányság visszahozására is hajlandó! Oszt jónapot!
    Ébresztőőőőőő elvtársak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Szászfalvi László sipítozásnak nevezi azt, hogy a velük egyet nem értők elmondják a véleményüket. Pedig nagyon jól tudja ő, hogy itt többről van szó, mint egyszerű iskolabezárásról:
    1. Az állam és az önkormányzat sem hajlandó ellátni a közoktatási feladatát, pedig többek között ezért fizetnek adókat az állam polgárai.
    2. A fülkeforradalmárok egyik célja a fiatalok keresztény hitre nevelése. Többek között ezért játszák át az állami iskolákat az egyházaknak, akik valamilyen háttéralkut köthettek.
    3. A szavazóbázisuk növelése céljából most átmenetileg keresztény elveket fülkeforradalmárok megfosztják az állam polgárait gyermekeik világnézetileg semleges közoktatás igénybevételetől, ami jelen pillanatban még alkotmányellenes cselekedet.
    Lehet ezt sipítozásnak nevezni. Szászfalfi államtitkár freudi elszólása ez, arról, hogy ők nem tisztelik az állampolgárokat és nem érdekli őket mások véleménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Az MSZP miben bízik?Én nem bízom abban, hogy az egyházak térnyerésétől jobb lesz az oktatás színvonala.Mitől lenne jobb? Tud valaki arról, hogy az egyházak tele vannak jobbnál jobb természettudományokat, műszaki tudományokat oktató tanárokkal? Egy fenét.Az egyház igazi elkötelezettsége a hittérítés. Ettől meg senki nem lesz okosabb.Az egyház élősködik a laikus világ eredményein..minden kell neki abból, aztán magának tartogatja az erkölcsi győzelmet és hálát ad Istennek.A világ sohasem az egyházaktól, hanem a felvilágosodás óta haladt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Televan már a hócipőm azzal hogy az MSZP mindig ” bízik ” valamiben vagy valakikben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Budapest III., fideszes polgármesterű kerületének, Békásmegyer Ófalu nevű szegletében mintgy 10 éve egy tanácsi óvodát Mustármag néven kineveztek “keresztény” óvodává. Na most mondanom sem kell, hogy véletlenül sem az ökumené jegyében, mert rövidesen teljesen katolikussá meszesedett az egész, úgy szellemében mint gyakorlatában – a helyi plebános irányító szárnyai alá helyezve…
    Nem sokkal később, az egyház rátette a kezét – pontosabban Bús Balázs polgármester (nagy valószínüséggel lévén ő is katolikus vallású), átpasszolta az ugyncsak a közelben található, tökéletesen felújított kertvárosi állami iskolát is, Mustármag Kereszrény Iskola néven üzemelő, valójában katolikus – tehát nem keresztyén(!) – oktatási intézmény céljaira.
    Ilyen technikát alkalmaz a Katolikus Egyház nemcsak az ateisták, de más keresztyén egyházakkal szemben is. A hatalom magas lováról foltozgatja a maga síma haladásának ügyét a vallásszabadság kátyús útjain…
    sk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. A cikk utolsó másfél mondata TÉNY. Úgy hívják Oktatási Restauráció. A reménykedés fölösleges időpocsékolás. Azon kell fundálni, hogy ha változás lesz, akkor miként lehet visszaállamosítani az oktatási intézményeket. Most az egyházak sem szerénykednek, nyomulnak ezerrel. Ezt kell majd alkalmazni viszont is. NAJA, hogy ki lesz mindenki átkozva az biztos. De volt már ilyen és az ország abba sem pusztult bele. Megjegyzem a nem egyházi iskolákból is kerültek ki GÉNIUSZOK és kimunkált fők, akik a társadalom felemelkedésén fáradoztak és fáradoznak ma is, továbbá példás családi életet éltek és élnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Az MSZP most már próbáljon önmagában bízni méghozzá sürgősen, mert rohadtul lekési a vonatot!
    Ideje felrázni a népet és még időben vissza kergetni az egyházakat a templomaik falai mögé!
    Semmi keresni valójuk, sem az oktatásban sem semmiféle állami intézményben és egyáltalán a hatalomban!
    Nehogy már egy KATOLIKUS ÁLLAM mondja meg hogy miben és milyen formában higgyek!

    Ezt még Rákosi kommunistái sem engedték meg maguknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Gusztáv Nagy!
    >>Ezt még Rákosi kommunistái sem engedték meg maguknak!<<
    Dehogy nem! Pontosan és nagyon is ezen igyekeztek!
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Azt hiszem,hogy akkor egy szavunk sem lehet majd,hogy milyen kulturált kereteken belül hirdetik az igét.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kedves Gugyerák!
    Rákosi egy disznó volt! Ez nem vitakérdés!
    Lehet, hogy félre értesz!
    Rákosiék pont azon dolgoztak, hogy az egyház a legmesszebb kerüljön a hatalomtól, illetve a politikától!
    Persze figyelték őket nagyon meg a hívőket a maguk módján el is szigetelték, de a templomaikban, imaházaikban engedték összegyűlni őket!
    Persze aki káder akart lenni és mellette titkon hívő, bizony ” vidéken járt templomba, ahol nem ismerték, de ezt nem minősítem! Mert az akkor kicsibe ugyanaz volt mint most nagyban!
    Egyszerűen, nincs egy fedél alatt helye az egyháznak (bármely legyen is az) és a hatalomnak! Pláne, hogy az egyháznak adassék társadalmi hatalom!
    Isten Óvja meg ettől hazánkat!
    Mindezek mellé mondom neked, hogy hogy komoly értelemben gyakorlati hívő embernek tartom magam, és szeretem és hiszem Istenemet!
    A hit szolgálatra és nem hatalomra rendeltetett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. A vallásnak a templomokban van a helyük. Ott azt csinálnak, amit akarnak. A papokat tartsák el a hívők. Az oktatás, a gyógyítás és a szociális gondoskodás az állam feladata.
    Az államot teljesen el kell választani az egyháztól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Diogenes!

    Egyet értek veled!

    Tehet az egyház a társadalomért a templomon kívül is de csak gratis karitatív szolgálatot!

    A hitélet teljességgel magánügy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megfenyegette az embereket a kormány 2011. május 22. vasárnap

Ma van a világvége – Az egyház elragadtatása 2011. május 21. szombat | Galgóczi Gábor

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos