Ronai and Ronai
AMERIKAI

Feljelentették Lázárt és Balsait a rendőrök 2011. május 23. hétfő 7:07 Forrás: atv.hu

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Feljelentették Lázárt és Balsait a rendőrök

Budapest – Közösség tagja elleni erőszak gyanúja, illetve kényszerítés előkészülete miatt feljelentette Lázár János és Balsai István fideszes képviselőket a Tettrekész Magyar Rendőrszakszervezet. A legfőbb ügyésznél azért kezdeményeztek eljárást, mert a két politikus egy hete alkotmánymódosítással javasolta a korkedvezményes nyugdíjba vonultak juttatásának felülvizsgálatát.

A Tettrekész úgy látja, a két Fideszes képviselő visszaélt közmegbízatásával, és hivatalos eljárást színlelve bűncselekményt követtek el: javaslatuk megteremti a szerzett jogok elvételének lehetőségét. Ha az ezt lehetővé tévő jogszabályt megalkotják – írja közleményében Tettrekész –, az alkotmánymódosító-javaslat minősül előkészületnek arra, hogy állampolgárok tízezreit kényszerítsék, ami jelentős érdeksérelmet okoz.

A szakszervezet szerint a képviselők a májusban elfogadott közösség tagja elleni erőszak bűntettét is megvalósították, mégpedig azzal, hogy azok ellen keltenek gyűlöletet, akik hazájukat évtizedeken át hűen, odaadással önfeláldozás vállalásával szolgálták.

Ruttner György ügyvéd szerint az alkotmánymódosításból hiányzik a jogellenesség és az elkövetői szándék is – ezért büntetőjogilag értékelhetetlen a javaslat.

Balsai István kedden a parlamentben azt mondta: Nem elvenni, adni kívánunk: vagyis munkát azoknak, akik 40 egynéhány évesen nyugdíjba mentek, és nem az ország közbiztonságát szolgálják, miközben a közszféra 30 ezer fős hiánnyal küzd.

Lázár János hétfői sajtótájékoztatón közölte: a javaslat pluszpénzt jelent majd azoknak, akik most 150 ezer forintért nem csinálnak semmit.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Feljelentették Lázárt és Balsait a rendőrök, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. szépen vagyunk! nagyon nem szeretem a nem szeretemet, sőt ezt ki is érdemelték. nem lehtene a kettőt öszekötni és fussanak amerre látnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Na! Most akkor vagy én vagyok hülye, vagy valaki más: mi a bánatért kell elküldeni embereket a közszférából, ha 30 ezer fős hiánnyal küzd? Lázár megmondaná, hányan nem csinálnak semmit sokkal többért, mint egy rendvédelmis nyugdíj? (A különbség annyi, hogy a sokkal többért eddig sem csináltak semmit, nyugdíjat meg az kap, aki dolgozott – tudom ez a szó sok politikusnak ismeretlen.) Azt is megmondhatnák, miért jó plusz pénzhez juttatni azokat, akiknek 150 ezer a havi bevétele, miért nem azoknak adnak munkát és fizetést, akiknek szinte semmilyen bevétele nincs?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Lézer Audi János mennyiért nem csinál semmit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  4. “Lázár János hétfői sajtótájékoztatón közölte: a javaslat pluszpénzt jelent majd azoknak, akik most 150 ezer forintért nem csinálnak semmit.”
    Hümm!
    Csak nem azt mondja ezzel lézerjani, hogy Kovács 13 István határőr őrmestert visszahívják a már nem is létező határőrséghez, készítenek neki a már kihízott mundérja helyett egy újat, majd nyögdíj PLUS legalább minimálbérnyi fizetésért odaállítják ifjú kegyelmes urunk s bölcs nagyvezírünk sárazsadányi szőleje határára, nehogy a helyi genetikailag dermatikusan hiperpigmentált állampolgártársaink (no nem a kapálási, kötözési, metszési, permetezési időszakban, hanem szüretkor) “tanulmányutat” rendezzenek oda?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  5. A helyzet az, hogy az a furcsaság esett meg, amikor mindkét félnek igaza van. A járőr rendőrök, vonulós tűzoltók, katonák kiemelten veszélyes munkakörben dolgoznak, erős fizikai igénybevétel mellett, hamarabb elkopik a szervezetük. Viszont olyanok is élhetnek az előrehozott/korkedvezményes nyugdíj lehetőségével ezekben a szervezetekben, akik szolgálatukat kényelemben, íróasztal mellől végzik. ÉS ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ápolók, vendéglátósok, kőművesek, lakatosok, és a többi erős fizikai igénybevétel mellett dolgozóknak nem jár a korkedvezmény.
    Az államnak is igaza van, hiszen látni kell, egyszerűen nem vagyunk képesek ennyi nyugdíj kifizetésére, és még ha képesek lennénk is, lemondani ennyi tapasztalt, képzett, gyakorlott munkaerőről, egyszerűen bűn.
    A megoldást sajnos nem tudom, de azt hiszem, hogy a szakszervezeteknek be kell látni, hogy a társadalom igényli a tapasztalt rendőröket, tűzoltókat, katonákat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (17 szavazatból)
  6. Populista baromság.
    Csak arra jó hogy a Jobbik felhívja magára a figyelmet.
    A módszer nem túl eredeti , a FIDESZ is hasonló húzásokkal töltötte a nyolc évét.
    ( Biztosan elér vele valamit a reszelt-agyúak között )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Vigyázat! Nem tettere kész, hanem heccre kész…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  8. Kinél jelentették fel őket,csak nem a független ügyészségnél???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Lázár úr szerint nem csinál semmit a korkedvezményes nyugállományú, csak a pénzt veszi fel????…
    De 25 vagy több éven át szolgálta a Hazát.( most csak a katonákról írnék, amire emlékszem….
    A rendszerváltozásig is korlátozva volt jogaiban, például,
    Nem mehetett külföldre, csak a honvédelmi miniszter engedélyével,
    Csak olyan szervezeteknek lehetett tagja, mely szervezetek a honvédség berkein belül működtek. ( csak egy példa, ha valaki egy állatvédő egyesület tagja kívánt lenni, akkor arra írásban engedélyt kellett kérnie…)
    Munkaidő utáni munkavégzésre nem volt túlóradíj.
    A házasságkötés is engedélyköteles volt.
    Ha el akarta hagyni a helyőrséget ( például szeretett vidéeken élő anyósát meg akarta látogatni),- engedélyt kellett kérnie a helyőrség elhagyására.
    stb.stb…

    A rendszerváltozás után is korlátozva volt állampolgári jogaiban,például:
    Nem lehetett semmilyen politikai szervezetnek tagja.
    Nem illette meg a sztrájkhoz való jog.
    stb.stb…..
    …..
    Eközben a hívatásának társadalmi presztizse kb. egy szakmunkás ( most direkt nem akarok egy szakmét sem sérteni) szintjén állt.
    ……
    25 éven át szolgálta a Hazáját, ez több mint 6 országgyülési ciklus ( egyenlőre),
    és a rendőrökre is hasonló szabályok vonatkozhattak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Ezeknek az embereknek elmondták, hogy azért kapsz az átlagnál alacsonyabb bért, azért dolgozol Karácsonykor, és más ünnepeken, azért nem töltesz szinte egyetlen hétvégét a családoddal, mert 25 év szolgálat idő után nyugdijas lehetsz. Igaz az idegeid odavannak, szakmailag lemaradtál, mozgásod sem a régi de azért biztosítunk neked munkát, persze ezt is megszüntethetjük, egy másik, módósitás alapján. Azután meg semmi gond. Se nyugdíj, se fizetés!!!

    Rogán ma nyilatkozta a Bumeráng-ban a külföldi rendszámú kocsikkal kapcsolatban, ” nem pénzbeszedésről van szó ugyanis az a pár tízmilliárd semmi a összeshez képest” Akkor miröl is beszélünk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Amiket felsoroltatok az mellé megjegyzem, hogy épp a korkedvezmény miatt emelt járulékokat vontak tőlük ! Azért az meg egyensen hazugság, hogy nem vontak, és így nem fizettek be semmit se az ála kasszába!!! Csak külön, titkosítva kezelték mert hadi titok volt az állomány létszáma miatt.
    Ajánlom figyelmébe mindenkinek S8-as lézerjani Twitter oldalát aholis egyértelműen kiderül, hogy disznóért vette a jogi diplomáját. Felelős politikus nem, maximum egy 16 éves suhanc beszél/ír így egy közösségi oldalon.
    “Szegénykém” (ami késik nem múlik) eddig sem volt a kedvencem de most meg…
    A fizetése (amiről tudhatunk): LézerS8jani 1066740ft +18milla költségtérítés
    Szófosópéter 1229070ft ( amúlt héten 2.2 millát olvastam ahol is azt írták, hogy az új javaslattam 1 millával kevesebbet vinne haza , a költségtérítés mértékéről nincs adat
    orsosviki : 231000ft + a 16% adó miatt havi 600000ft + kedvezmény a gyerekekre x százezer

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Pintér szerint2011. máj. 23. … Jelenleg itt vagy: Címlap · Videó Pintér szerint. TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete · Címlap · Regisztráció · TMRSZ …
    http://www.tmrsz.hu/video/1523-pinter-szerint.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Sikerül megint összeugrasztani az embereket. Legyünk őszinték, egy idő után mindenki belefárad a taposómalomba, abba, hogy sokszor betegen, stresszesen el kell látni a munkájukat. Akármilyen furcsa is, de egy irodai dolgozó is elfárad 60 éves korára. Mert olyan életkörülmények között élünk, hogy elhasználódunk arra az időre, mikor már jó volna letenni a munkát, netán kicsit pihenni, a családdal lenni, mert erre egész életünkben szinte alig van lehetőség. De azok, akik valóban egészségre káros munkát végeznek, föld alatt, tüzben, vizben, bűnözők között életveszélyben, megérdemlik, hogy a hivatásuk miatti kitartásuk jutalmául elmehessenek kicsit hamarabb. Ma szinte minden munkakör veszélyes, mert rettegve mennek be az emberek, mikor is rugják ki őket. Méghogy táppénz csalás? Ezt csak azok feltételezik a becsületes emberekről, akik maguk is csalók! Egy nyugdijas azért nem élvezheti a jól megérdemelt pihenését – bizony 60 felett bőven – mert részt kell vennie a gyerekei gondjaiban, – anyagi, és unokavigyázás – mert különben utcára teszik őket. Hol vannak itt táppénz csalók? Szeretném látni, hogy ezeket a gazembereket, akik ilyen javaslatokat tesznek, amivel megnyomorítják több százezer csalás életét, bilincsben viszik el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Jóemberek! Nem az a kérdés, hogy megérdemlik-e a korábbi nyugdíjazást a rendvédelmisek! Ez nem lehet kérdés! Itt arról van szó, hogy ezek az emberek ezzel a feltétellel vállaták ezt a munkát. Ez a feltétel le van írva, ez tudott, ennek alapján szerződés köttetett, amelyet a kormány most fel akar rúgni.
    Szerződést kötni pedig nem csak írásban, hanem szóban is lehet, csak legyen ismert és elfogadott a három alapfeltétel: mit, mikor és mennyiért? (Ezeken túl még egy rakás feltétel is lehet, de ezek nélkül nincs szerződés.) És itt a mikor: a korábbi nyugdíj.
    Nem értem, hogy a rendvédelmiseket támogató jogászok mi a fenéért nem léátják a lényeget?!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. A gentlemen’s agreement is an informal agreement between two or more parties. It may be written, oral, or simply understood as part of an unspoken agreement by convention or through mutually beneficial etiquette. The essence of a gentlemen’s agreement is that it relies upon the honor of the parties for its fulfillment, rather than being in any way enforceable. It is, therefore, distinct from a legal agreement or contract, which can be enforced if necessary
    1. A demokrácia őshazájában a gentlemen’s agreement egyenértékü az irott jogi szerződéssel, az adott szó be nem tartása fel sem merülhet.
    2. Mutassatok nekem 1 db bármilyen icipici gentelmant a fityiSS-kdnp kormányban és én kimozditom helyéből a világegyetemet (javitsatok ki ha tévedek, de asszem Einsteintől plagizáltam…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Ez a legegyszerűbb mód arra,hogy milyen egyszerű a polgárokat szembefordítani egymással!!!De ez soha nem volt probléma,ennek a díszes társaságnak!!Roppant sajnálatos,hogy a nép az isten adta nép mindenre kapható!!Tessék mondani,mennyi a fejkvóta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. viragildi
    2011. május 23. hétfő
    09:25
    “Viszont olyanok is élhetnek az előrehozott/korkedvezményes nyugdíj lehetőségével ezekben a szervezetekben, akik szolgálatukat kényelemben, íróasztal mellől végzik.”
    Csak a kényelemben-val nem értek egyet.
    Valóban a nehéz körülmények között végzett munkát kellene ellentételezni, akár előrehozott nyugdíjjal.
    Az 1 dolog, hogy fizikailag nem viseli meg az embert az un. “kényelemben” végzett munka, de agyilag igen. Volt nem1x olyan, hogy napokat egyhuzamban dolgoztunk a szervnél (szervezők, programozók stb.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Haha itt a kész átverés.Hasonló a hasonlót mert itt ugye demokrácia és szólás szabadság van ezt kell bizonyítani.Ugyan ne röhögtessenek mert cserepes a szám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. A fene érti ezeket a fiúkat. Pont most csesztetik a rendőrséget, amikor jön a kutyavilág, és igen nagy szükségük lenne egy lojális rendfenntartó szervezetre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Parasztvakítás!
    Normális ember a mai helyzetben bedől az ilyen maszlagnak: feljelentik ezt a két szarjankót?
    Talán még rabszíjra is fűzik?
    Nanemááá!
    Szépen kiegyeznek a rendvédelmisek a kontárkormánnyal, aztán beállnak a sorba: megvédik a rendszert, az orbánrendszert a zavartkeltőktől.
    Nem egyenruhások fogják elzavarni ezeket a gengszterket, anem a népharag, amely egyre jobban forr az emberekben.
    Csak még nem tudatosult.
    De a történelemben a diktátorok sorsa meg van írva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Kedves Peka36,
    végül is mindegy lenne ki teszi meg, az egyenruhások, vagy a “zemberek”, csak tennék, tennénk már meg végre!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Jaaaaj!!!Ne má! Cikizni és b..gatni mindenkit lehet.Mindenki elött ott volt a lehetőség.Lehettél volna te is államfő.Azt most úgy irányitanád az országot ahogy akarnád.Nem ez a baj.Hanem inkább az,hogy csak az egymásra mutogatás megy.Mint a rossz ovodások.Az én apukám rendőr és majd jól elveri a te apukádat.Nevetséges.Én azt mondom ezért az országért már tenni kéne valamit.A javaslat:Elösször a mezögazdaságot kell,mert az mindent hoz magával.Ugye azt senki sem akarja elhinni,hogy egy Ikarus gyár vagy egy Ganz Mávag csak úgy tönkre megy.Cikkek irnak róla hogy a szaharából a saját kerekein jött haza az Ikarus 1000000 millió kilométer után.Több százat rendeltek volna belölle.Akkori pártunk nem ment bele.És ez nem a Fideszes idők.Hát lehet rajta elgondolkodni meg engem is B..tatni de ez sajnos akkor is tény.Hát ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Hah!
    G:Telekesi for President!
    (persze majd mindannyiótokat írhattam volna, de ő szólt először legokosabban hozzá) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szlovákia kifogásolja a magyar alaptörvényt 2011. május 27. péntek | AN

Cigány fiatalokat vár soraiba a rendőrség 2011. május 26. csütörtök

Jogvédők segítik a szakszervezeteket 2011. május 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos