Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jogvédők segítik a szakszervezeteket 2011. május 22. vasárnap 14:25 Forrás: Független Hírügynökség

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jogvédők segítik a szakszervezeteket

Budapest – Jogi úton segítik azokat, akiktől megvonnák a korkedvezményes nyugdíjat – ebben állapodott meg szombaton a Magyar Helsinki Bizottság és a Független Büntetés-Végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége.

A jogvédők és az érdekképviselet szerint sérülne az Emberi Jogok Európai Egyezménye azzal, ha megvonnák a kedvezményes nyugdíjat. A két szervezet ezért munkakapcsolatot alakít ki, hogy az érintett dolgozóknak jogi úton segíthessenek. A terveik szerint a kártérítési igényeket nemzetközi jogi úton érvényesítenék – olvasható közös közleményükben.

A Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége emellett megállapodott és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetével, hogy a nemzetközi fórumokon együtt képviselik érdekeiket. Azt is közölték, hogy ez a két érdekképviselet az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul segítségért minden egyes tagjuk esetében. Mindezt azzal indokolták, hogy a tisztességesen megszerzett szolgálati nyugdíj önkényes megvonását nem tudják elfogadni.

A szakszervezetek felhívják a figyelmet arra, hogy a pert mindenkinek saját magának kell kezdeményeznie, amihez az érdekképviseletek minden nyugállományú tagjának jogi és anyagi segítséget nyújtanak. Számításaik szerint a bírósági eljárás két évig is eltarthat.

A héten korábban jelentették be azt is, hogy munkacsoportot alakít a Magyar Helsinki Bizottság és a Független Rendőr Szakszervezet. Jogi úton segítenék így azokat, akiktől megvonják a korkedvezményes nyugdíjat. A szervezetek több tízezernyi kérelem benyújtására és feldolgozására készülnek.

A Magyar Helsinki Bizottság már hétfőn, a nyugdíjakkal kapcsolatos alkotmánymódosító indítvány benyújtása után közölte, hogy álláspontja szerint az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglaltak tömeges megsértését eredményezné Lázár János és Balsai István javaslata, amely szerint akár meg is vonhatnák az általános öregségi nyugdíjkorhatár elérését megelőzően folyósított nyugdíjakat az erre jogosultaktól.


VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Jogvédők segítik a szakszervezeteket, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Navégre látok is valami korszerű dolgot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. És a TASZ? Nem segít? És mit csinál a Független Jogász Fórum? Segítsen mindenki, aki tud. És mit csinál az LMP? Úgy látom csak a szája jár, pedig ők is tele vannak jogászokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. @gm.
    Igen, csak azok a Fideszhez húznak!
    Lásd vezetőjüket, aki Orbánc jogi képviselője volt! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Gyerünk. Továbbá nyomatni kell a feljelentéseket a fitye$zesek ellen is. A kizárólagos hatalom megszerzésére irányuló alkotmánytétel alapján is. Fulladjanak bele az állami működésbe. Ne kapjanak levegőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos