Ronai and Ronai
AMERIKAI

Másfél év múlva indulhat Gyurcsány új pártja 2011. május 7. szombat 5:35 Forrás: Független Hírügynökség

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Másfél év múlva indulhat Gyurcsány új pártja

Budapest – A Bloomberg információi szerint új pártot alapítana Gyurcsány Ferenc. A korábbi miniszterelnök egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy ha nem sikerül megújítani az MSZP-t, akkor elképzelhető, hogy új politikai szervezetet hoz létre.

Gyurcsány Ferenc a HIPA, azaz a Magyarországon dolgozó külföldi tudósítók (Hungarian International Press Association) háttérbeszélgetésén azt mondta, hogy még tesz egy utolsó kísérletet az MSZP megújítására.

Ha azonban legkésőbb 2012 végéig nem tér magához a választásokon súlyos vereséget szenvedett párt, akkor nem kizárt, hogy egy teljesen új politikai szervezetet alapít. Ahogy fogalmazott, “egy zöldmezős politikai beruházásba” kezd.

A sajtóreggeliről röviden beszámoló Bloomberg emlékeztet, hogy Gyurcsány Ferenc öt éven keresztül, 2009-ig volt miniszterelnök. A 2010-es választásokon Fidesz kétharmados többséget szerzett, a szocialisták a 2006-os 48 százalékról 15-re estek vissza.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 10 szavazatból)
Másfél év múlva indulhat Gyurcsány új pártja, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Ferenc! Légy szíves, gondold át! Javasolnám a 2011. május 10. dátumot!
    Ez legyen egy nagy jelentőségű, kiemelt beruházás!
    Támogatom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  2. Felesleges addig várni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. Veszett fejsze nyele…
    ( Sajnos )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  4. Hol vannak a támogatók, szövetségesek? Civil szervezetek, szakszervezetek, a város, a vidék? Milyen társadalmi rétegek csoportok képviselete lenne? Az kevés, hogy úgy általában baloldali vagy liberális. Nagyon sok munka és idő kell ehhez. Nincs több dobása Gy. F.-nek, lehet, hogy még ennyi sem. Egy koncepciós perrel a nyakában, egy háta mögül kihátráló MSZP-vel. Úgy látom, sikerült a startot elrontania. Ha nem volt biztos a dolgában, minek kezdett el ugrálni most, vagy rosszul mérte fel a helyzetet? Miért nem tervezte meg és készítette elő a terveit csendben, szorgalmas munkával? Orbán ellen nem lehet ilyen partizán romantikával boldogulni. Minden esetre, ha így láttatja magát, ki fogunk ábrándulni belőle és akkor megy a levesbe, vagy a börtönbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (22 szavazatból)
  5. Két hete úgyláttam feléled halódó poraiból mint egy afféle politikai phoenix-madár.
    Az ázsiója roppant mértékben növekedni kezdett , lásd Demoktatikis Charta huszezres tüntetése , ahol a nép türelmesen kivárta a három órát mre a végén sorrakerült Ferink is.
    De valahogy ez dugábadőlni látszik.
    ( Remélem tévedek )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  6. Geyza kedves, ez nem tévedés.. Vagy egy álmodozó, vagy egy rossz tervező, vagy mindkettő. Ezek után Gyurcsányból semmi nem lesz. Aki ma nem lép, (az OVB népszavazási döntésének tükrében ) az nem politikus, az hülye A népet lenézni
    nem lehet!. A nép döntött és el fogja taposni ezt a mai csürhét! Az egészet!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  7. Bentről (dutyiból) nem lehet pártot alapítani, vagy legalább is nagyon nehéz.
    GYF, fogd azon képviselő haverjaidat, akik Veled vannak, tessék kilépni az MSZP-ből, tessék új frakciót és ezzel együtt új pártot vagy szövetséget alakítani.
    Nem szabad megvárni, amíg a mostani pártodba beépített FIDESZ téglák tönkre tesznek még jobban.
    Fél év függetlenség nem a világ.
    Késő lesz már a 2012!
    Addigra OV kiépíti a Rákosit megszégyenítő, diktatórikus Államvédelmi Hatóságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  8. Gyurcsány újabban „mozgolódik”.
    Azon töröm a fejem, hogy ez egy FELTÁMADÁSI kísérlet, vagy egy FELTÁMASZTÁSI kísérlet.
    Úgy gondolom, hogy akár ez, akár az, mindkettő bukásra van ítélve.
    Észre kellene venni Gyurcsánynak is, meg másoknak is, hogy Gyurcsány már egy bukott primadonna. Nem hiszek abban, hogy egy átírt szövegkönyvvel tapsot arat az, akit egyszer már kifütyültek.
    Gyurcsánynak lehet némi támogatottsága a pártján belül, de országos megmérettetés esetén Gyurcsány már csak helyezést érhet el – új párttal, vagy a régi pártjával – a futottak még kategóriájában. Ha jót akar önmagának, pártjának, meg a demokráciának is, pihentetnie kellene – talonba tennie – magát, még legalább öt évig.
    Szomorú kísérlet az is, hogy most jut eszébe „megreformálni” a pártot. Miért nem tette ezt, ha szükséges volt akkor, amikor pártelnök, miniszterelnök volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (26 szavazatból)
  9. Ha Gyurcsány nem látja azt a légüres teret, amely az Mszp és Fidesz, és Jobbik kiábrándult szavazói helyén támadt, és továbbra is kivárásra játszik,
    akkor nem politikus, csak egyéni érdekeinek, pecsenyéjének sütögetője.
    Ez az igazság, kibújt a szög a zsákból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (15 szavazatból)
  10. Gyurcsány nem egyéni érdekek pecsenyéjének a sütögetője. Ha az lenne, soha nem kezdett volna politizálni. Sajnos még mindíg bízik a szocialisták korupt, megélhetési politikus vezetőiben Nem tanult az öszödi beszéd utáni árulásukból. A pártszavazást úgysem fogják támogatni. Kár az elvesztegetett időért. Az MSZP képtelen a megújulásra Szólítsa meg az MSZP tagokat, hogy kövessék és alapítson új pártot. Sokan követnék. A baloldali emberek, az MSZP szimpatizánsai nem találnak maguknak olyan személyt vagy pártot, akikre szavazatukat adják. .Ezért van az hogy a fidesz népnyúzó politikája miatt elveszti szavazóit, de a baloldali tábor nem nő. Gyurcsány alkalmas vezetőjük lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  11. Kedves Nyul, nem értünk egyet.
    Másként asszociálok. Kádár egy proliember volt..
    Zsigerből a “krumplilevesre” járt rá a szája.
    Gyurcsány egy proligyerek, felkapaszkodott.
    Már csak egy panelból egy 20 milkás villába,
    aztán egy néhány 100 milkásba ért. Most már
    borjúsültet eszik Navracsiccsal. :-)
    Én mai napig igen szeretem a paprikáskrumplit, bár
    megengedhetném a borjúszeletet is időnként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (16 szavazatból)
  12. Az MSZP béna kacsa, sajnos belülről látom. De tétova vagyok. Gyurcsány Ferencet mindig tiszteltem, de most pl. május 1-én, nagyon rosszul megválasztott jelszó volt a “nem törnek át”. Ugyanis áttörtek, Kevesebb harci tűz és több taktika kellene. A baloldali, liberális, európai konzervatív táborral nem sikerülhet az a fajta “feltámadás”, amit Orbán szinte évente eljátszott, hiszen, ha valaki többszörösen bukott politikus, az Orbán (1994, 2002, 2006). De ő nemcsak a harci erejével, hanem maffiamódszerekkel is élt és él a mai napig. Csak elszánt harcossággal nem lehet megbuktatni. A maffiamódszereket meg a baloldali stb közönség nem díjazza, és úgy remélem, Gyurcsány Ferencnek sem fűlik a foga hozzá. Úgyhogy azt gondolom, hosszú menetelésre, sok-sok apróbb-nagyobb lépésre lesz szükség, és kellő elszántságra, következetességre. Na, ez nincs meg az MSZP-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Gyurcsány úr.
    Új pártot kell, alapítani ezen egy percig nem kell gondolkodni, ezt már régen meg kellett volna tenni. Az ilyen bebetonozott kövületekkel nem lehet az ország érdekét SZOLGÁLNI. Viszont az új emberek fedhetetlenek legyenek, mert számítani lehet rá, hogy óriási támadásnak teszik ki magukat. Remélem, talál ilyen embereket, nem 10.-20.-30.-45.-50. hanem sokkal többet és nem jutunk arra a sorsra, mint Szodoma és Gomora.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  14. Ja, Gonoszka!
    Mi a bajod a “prolikkal”? És kit gondolsz prolinak? Nekem semmi bajom a “felkapaszkodott prolikkal”, feltéve, ha úgy viselkednek, hogy “ha nem akarsz adót fizetni, hagyj itt engem a nyugdíjasokkal, el lehet menni ebből az országból”. Azokkal viszont igenis van bajom, akik úgy gondolják, hogy örüljön a proli, ha él, és alázatosan dolgozzon meg a segélyért, tisztelje a “gazdát” (meg az istent, államot, tudoménkit), mert az az ember, aki anyagilag nem ért el semmit, annyit is ér.
    Csak mellesleg: munkáért nem segély, hanem munkabér jár(na), biztosítással, munkaügyi jogviszonnyal, alkalmazotti jogokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. Nm kell várni, az MSZP vezetősége velejéig romlott rohadt alma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. talalom,….?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Orbán András Lajos

    Már sokszor leírtam , át kell lépni az MSZP. mamelukjain, nincs idő várni, még ebben az évben MEG KELL ALAKÍTANI AZ ÚJ PÁRTOT, a várakozás =halál politikai értelemben…………Ha nem teszi bedarálja a csutiszörnyeteg hatalmi gépezete, élén a Polt-pottal………..Kedves Gyurcsány Ferenc várjuk hogy lépjél végre, de sokkal több taktika, kevesebb támadási felület, mink akik itt másképp látunk mint a hivatalos, politika erre várunk, de ne legyen kétséged az MSZP. részéről nem számíthatsz csak a ,,köznépre,,. meg az ország megnyomorított, lenézett a lét peremén ingadozó, lecsúszott osztályokra…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. Gonoszka! Mi a kérdőjel lényege?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Jobberek, menjetek már máshová!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Honnan veszed, hogy nekem a “prolival” van bajom?
    Mellétrafáltál. Igaz, az én proli ismerőseim reggel 1/4 6 és
    3/4 6 között igyekeztek a gyárakba, vagy “úszómedencét tisztítani.” :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  21. Egyáltalán nem lebecsülendő Gyurcsány Ferenc hűsége a pártjához. Akik eddig is hülyét csináltak belőle. Lám, jó páran már hátat fordítottak sokkal kisebb okok miatt. Végül is kihátráltak mögüle, lemondatták. Egy Júdás pártnak én sem lennék tagja. Csak akkor fogja igazán megméretni magát, ha belevág egy új párt alapításába. Annyi támogatója biztos lesz, mint a sunyi LMP-nek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Látom Gyurcsányra itt görbén sem szabad nézni, mert rögtön megmínuszolnak. :-)
    Hallottam egy viccet, Gyurcsány és Orbán ülnek a cellában a Gyorskocsi utcában,…
    Hogy mi ebben a vicc?
    Hát az, hogy ma még csak vicc. Kár, nem? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (17 szavazatból)
  23. miért tököl másfél évig miniszterelnök úr ? akkor az elhirhedt, öszöd óta a médiában oly sokszor idézett ( nászolni szinonim ) igéjét, csak egyes szám első személyben fogja tudni ragozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Gonoszka! A megszólalásodból gondolom, hogy bajod van a prolikkal, főként azokkal, akik többre akarták vinni. Tudod, egészen más, ha az ember “proli ismerősei” “rendes” emberek, meg egészen más, ha az ember maga néz szembe 15 éves korában egy satuval, annak tudatával, hogy ez a következő negyven (akkor még nem is tudta, hogy 47) évig így lesz. A gerincrohasztó (nem átvitt, hanem, valóságos értelmében) küzdelemmel napi 10-12 órán keresztül egy oszlopos fúrógép karjával, hogy egy csőszegecs a normál helyére illeszkedjen. És akkor (legalábbis negyven évvel ezelőtt) választhatott:: tanulni, hiszen azt mindig jó kalandnak gondolta, érdekesebbenek, mint “forradalmi” koncerteken csápolni. És még mindig volt két útja. Ebből a tudásból olyan egzisztenciát teremteni, hogy soha többé sem neki, sem az ivadékainak ne kelljen a lecsúszás veszélyével szembesülnie, vagy marradt a szolidaritás. Azokkal, akik ilyen-olyan okból nem képesek többre, mint a csőszegecs jó helyre illesztésére. Hogy őket se lehessen megfosztani emberi méltóságuktól, jogaiktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Apám 12 (!) éves korától dolgozott Nekem 15 éves.koromtól
    van munkakönyvem, először mint sm. aztán diplomával..
    Szarok vastagon a pártfunkcionáriusok hülye dumájára.
    Csak a tömör érthetőség kedvéért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  26. Csurcsány – a mindig ártatlan bárányka, a jó, mások “a rosszak jelszavával” – csak leépítette a pártot, és ártott neki!
    Olvasom, hogy Tatabányán külföldi újságírók előtt hangzott el a fenyegetése: ha nem fogadnak szót neki az MSZP-sek, akkor új pártot alakít.
    Besorolódott ő is a kényeskedő sarkon álló macák közé.
    Menne már a francba!
    Alapítson új pártot, és hagyja békén az MSZP-t!
    Az MSZP-nek FIATALOKRA, ÚJ ARCOKRA VAN SZÜKSÉGE, NEM ILYEN FELFUVALKODOTT GYURCSÁNY -FÉLE POJÁCÁRA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (16 szavazatból)
  27. Laja, et tu mi fili brute? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Balogh úr, úgy látom, a fiatalok alig várják, hogy a Jobbiktól áttódulhassanak az MSZP-be. Kizárólag azért tolonganak még mindig csak az ajtónál, mert Gyurcsány odabenn van.

    Egyszer már átéltem, amikor fiatalok betódultak a pártba. Ezt a jelenséget hívták elzuschlagosodásnak: marha nagy mellény, semmi élettapasztalat, mindenki hülye, aki nem mi vagyunk, cinikus szövegek és a pénz hajszolása, az ellenfelek kigolyózása a mesterséges tagbeléptetés módszerével.

    Na, ilyen fiatalokra én nem vágynék, mert EZEK, és nem Gyurcsány tette tönkre az MSZP ázsióját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  29. Diplomával is lehet gonosznak lenni és eszementnek is, mint a drága mostani , kormányunk vezetése. Fejétől bűzlik a hal. A követői vagy vakok, siketek, vagy
    nagyon megéri nyalni.
    Gyurcsánynak ezt kell rendbe tenni, minél előbb, annál jobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Diplomával is lehet gonosznak lenni és eszementnek is, mint a drága mostani , kormányunk vezetése. Fejétől bűzlik a hal. A követői vagy vakok, siketek, vagy
    nagyon megéri nyalni.
    Gyurcsánynak ezt kell rendbe tenni, minél előbb, annál jobb. Az új pártot
    majd meg kell ismerni, céljait ha megfelelnek elfogadni. Ehhez idő kell és abból
    mindég kevés van. Pláne egy ilyen káoszban, amit ki kell használni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Tisztelt Gyurcsány Ferenc Úr !
    Igyekezni kell, mert nemsokára az utolsó utáni pillanat is elmúlik.
    Ellenfelei már leöntötték a betont és csak a szilárdulására várnak.
    Az MSZP ben annyi irányzat-egyéni érdek-van hogy őrület!.
    Ezek az állitólagos politikusok soha nem fognak Önnel egyetérteni!
    Azok a fiatalok pedig akik értik a demokrácia lényegét, már régen
    más hazát választottak.Ők tudják, hogy a demokrácia nem habostorta.
    Azért tenni is kell sokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. Gonoszka viccére véletlenül nyomtan pluszt – ne vedd komolyan!
    Viszont komolyabban belegondoltam – és VALAMI igazság van benne. A magyar nép nagy része bedőlt Orbánnak és az ő fidessének, holott gondosan ügyelt arra, hogy semmilyen komolyabb, számon kérhető ígéretet ne tegyen.
    Most pedig azon megy a polémia, hogy Gyurcsány csináljon új pártot, vagy próbálkozzon tovább az Mszp megreformálásával? De nem tudjuk, hogy milyen PÁRTstruktúrában, milyen pártPROGRAMMAL akarna új pártot alakítani – azaz látatlanban kitöltünk neki Is egy biankó csekket.
    Két eset lehetséges: a magyar népnek ez a vak bizalma bármiféle felsőbbségben egy önsorsrontó jellemvonás, amivel rendszeresen és a nyerés esélye nélkül hívja ki a sorsot,ű
    vagy Gyurcsány szavahihető, és nehéz körülmények között is demokrata maradt, ezért az MSZP vezetősége által magára hagyott tagság, és a nép
    nagy része ezért neki megalapozottan ad előzetes bizalmat.
    Nem titok, hogy én inkább a második verzióra szavazok: de azért nem ártana némileg többet tudni erről a másik pártról annál, hogy MÁS lesz, mint az Mszp.
    Mert egy ilyenben már sokan csalódtak. Lehet MÁS a politika (dereng?)
    Tehát engem érdekelnének a részletek is, mielőtt belemászok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Nem vagyunk birkák, akik rohannak a kanász kurjantására!
    http://negymadar.blog.hu/2011/02/27/demokratikus_koalicio_platform

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. 2018 előtt nem lehet és nem is szabad kormányzó baloldalt felállítani.
    A negációból létrejövő,társadalmi közmegegyezés nélküli 2014-es győzelem csak még jobban megsemmisítené a baloldalt.
    Tudom,egyszer élünk és rövid az életünk,de ez van.
    Ha a kormány nem tudja megállítani a szociális pánikot,akkor a szélsőjobb kezébe hullik a hatalom és akár polgárháború is lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. T. Gonoszka!
    Nem kívánok reklámozni áruházat, de viszonylag elérhető áron lehet kapni borjú apró-húst az M-ben. Itt Magyarhonban. Ma is nyitva van. Legalább amíg kimész nem foglalod a teret, s helyet.
    Én bízom GyF-ben, s bízom a feltámadásban.S ha hív fel, s támadunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Meggyőződésem, hogy a mai helyzetben az OVis legyőzésére kevés egy hagyományosan baloldali párt. Itt szükség van mindenkire, aki kicsit is demokrata. Tehát kellenek a liberálisok, a zöldek, sőt a normális konzervatívok is. Ez utóbbiak úgy, hogy jelentős szavazóbázist elhappolnak a fidesztől. Bármennyire is tiltakozik sok baloldali = nagyon is kell az a néhány százezer liberális szavazat is, és mivel nincs liberális párt, így Gyurcsánynak kell őket is bevonni. Ugyanúgy a zöldeket is. Emellett kell a megmaradó MSZP szavazók szavazata is = csak így lehet esély! Ne felejtsük, hogy a fideszleváltás kevés, ahhoz, hogy az új kormány működni is tudjon, ahhoz 2/3 kell = hála az OVis és csürhélye áldásos ügyködésének!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. csürhéje

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Ferenc marad az MSZP-ben 2011. május 11. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos