Ronai and Ronai
AMERIKAI

Százmilliárdokkal kevesebb jut nyugdíjakra 2011. május 10. kedd 11:28

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Százmilliárdokkal kevesebb jut nyugdíjakra

Budapest – A kormány úgy védi meg a nyugdíjakat, hogy elveszi a nyugdíjasoktól, nehogy elköltsék. A szocialisták szerint a konvergenciaprogram alapján soha nem látott mennyiségű pénzt vonnak ki a nyugdíjrendszerből, és így az kényszerpályára kerül. Korózs Lajos keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a konvergenciaprogram szerint 2012-ben 93 milliárd, 2013-ban 129 milliárd forinttal kevesebb jut a nyugdíjakra.

Az ellenzéki képviselő szerint a kormányzat csak “csöpögteti” a rendszer átalakításával kapcsolatos elképzeléseket. Korózs Lajos úgy látja, hogy keverni akarják a nyugdíjszféra átalakításánál a felosztó-kirovó rendszert az úgynevezett svéd modellel és a várható megszorításokkal.

A rendszer átalakításával kapcsolatban kiszivárgott hírekkel összefüggésben a politikus hangsúlyozta, hogy tisztességes nyugdíjakat nem lehet kizárólag a befolyó járulékokból fizetni, mert ehhez az a tétel kevés. Azt is kritizálta, hogy az új elképzelések megvalósítása előtt semmilyen hatástanulmányt nem készített a kormányzat.

Korózs Lajos intő példaként hívta fel a figyelmet arra, hogy az elfogadott új alaptörvényben nem szerepel a társadalombiztosítás szó, és ez szerinte azt jeleneti, hogy az államnak nem kötelessége a társadalombiztosítást működtetni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Százmilliárdokkal kevesebb jut nyugdíjakra, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Mit vártatok? A magánmegtakarításaitokat hagytátok nekik, naná hogy vérszemet kaptak, s a közös is kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  2. Különösebben nem érdekelne ha a fideszra szavazok-hívők csak 70 éves korukban mehetnének el nyugdíjba / ha megérik. De úgy tűnik miután a magánvagyont bekaszírozta a fidesz ő is látja hogy 100%-os nyugdíjkifizetési kötelezettségének már nem tud eleget tenni ezért lehet halálig dolgozni. Nyugdíjat a megérők az akkori befolyó pénzből láthatnak, feltéve ha akkori kormányok már rég nem terelték vissza az embereket az öngondoskodó rendszerbe hogy fenntartható maradjon. Szóval gratula a fidesz fanoknak akik tulajdonképpen saját öregkori megélhetésüket dobták a kukába, azt kimondottan sajnálatosnak tartom hogy ezzel nem csak az övék, mindenki megélhetését elvették nyugdíjas éveikre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  3. fidesz alkotmány XVI. Cikk (4) “A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.” Naná, hogy nincs benne a társadalombiztosítás!
    És még engem akartak meggyőzni, hogy a magánnyugdíjpénztárból lépjek vissza az akkor még szerintük biztosnak mondott állami nyugdíj rendszerbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  4. Nem sok jót lehet várni attól hatalomtól és párttól, melynek tagjai eltartandó teherként beszélnek a nyugdíjasokról, mintha nem fizették volna egy életen át a nyugdíjjárulákaikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Tibor
    És mivel orvosok sem lesznek, kötelesek lesznek a gyerekek meggyógyítani is a szülőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  6. A Horthy-Mindszenty-Szállasi féle klerikálfasizmus “gyűrüzik” be az életünkbe. Ideje fellépni ellenük, mert céljuk a hatmillió koldus országának a kiépítése! Én NEM akaom, hogy gyermekeim és jómagam szolgaként éljek a hazámban, ahol ráadásúl ezekaz ápoltak ondják meg, hogy ki a magyar és ki érdemel nyugdíjat stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  7. Sajnos az en gyerekeim becsulettel dolgoznak, nekik nem sikerult a nep boren meggazdagodni, igy nem kotelesseguk eltartani azt a szulot, aki kozel 40 even keresztul becsulettel befizette a jarulekait….ado, nyugdijjarulek, tb., es meg sajnaljak azt kis nyugdijat is, szoljanak, odaadm, de csak akkor ha a koporsojukra szogre kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  8. nem is mondok semmit, mert kitiltanának

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Mennyi fér még a kis gömböcbe?Minden kell?Mindenkitől? Már nem elég pár kiválasztott csoport? Ide nekem az oroszlánt is? Hogy akadna a torkotokon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  10. Lúázadni kell ez ellen ahitvány banda ellen. A sok vén hülye, meg a többiekakik hatalomhoz juttatták a fideszt megérdemlik a sorsukat. Akinek esze van az még most összelopja az öregkorára valót, mert nyugdíjra nem számíthat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Husz János Puszita

    A 3 millió nyugdíjasból kb. 1,6-1,7 millióan kapnak öregségi nyugdíjat, a többiek nyugdíjszerű ellátást. A magyar lakosság 16-17%-a. A világon nincs ilyen. Részemről nem bánom, ha megtisztítják a nyugdíjkasszát a szociális ellátásoktól de csak ha abból az öregségi nyugdíjak emelésére áldoznak, nem eltapsolják az egészet, mint a magánnyugdíjpénzeket. A társadalombiztosítás reformra szorul, valódi betegbiztosítási rendszert kell bevezetni, anélkül sosem fog javulni az adófizetési morál és sosem kászálódunk ki a gödör aljáról. Sajnos az eddigi gazdasági ámokfutás után kevés esélyt látok az ésszerűségre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  12. Idefigyelj Puszita, vedd már észre, mindegy, hogy hogyan hívják. Majd 3 millióan fognak nyugdíjszerű ellátást kapni, vagy még annyit sem Én azt hiszem, idejea Kossuth téren leülni a kissámlira! .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. Husz János Puszita

    Gonoszka
    Ha csípőből elutasítunk mindent, amit a kormány tesz vagy tervez akkor is, ha az az ország gazdasági fellendülését szolgálja, azzal nem jutunk előbbre. Ha svéd modellben gondolkodnak, egyáltalán nem mindegy, hogyan hívják. A nyugdíjrendszert nem kell keverni a szociális ellátásokkal, eddig sem szabadott volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  14. Ezt nevezik egyszer csalásnak, hisz jó dumával átverték az embereket, élükön az “Imádott” Orbán Viktorral. Másrészt viszont sikkasztás, mert a rájuk bízott vagyonnal sajátjukként rendelkeznek, s erről még törvényt is alkotnak. Pedig egyszerű átverésről és lopásról van szó. ÍME, ÍGY KELL FEHÉRGALLÉROS BŰNÖZŐKET HATALOMHOZ JUTTATNI! Ráadásul az új Alkotmány-ban benne van, hogy SENKI SEMMILYEN ERŐSZAKKAL A KORMÁNY URALMÁT MEG NEM DÖNTHETI! Vagyis, ha a magyar nép népszavazás útján le akarja mondatni a kormányt, hogy új választások legyenek, de a kormány nem mond le, a Magyar Nép semmit nem tehet ez ellen. Mit is akar ez jelenteni? Megvonták a magyar néptől a tiltakozás és az elnyomó hatalom elleni ellenállás lehetőségét, TÖRVÉNYESEN. Ha a nép mégis megteszi, bevethető lesz a 3.500 fős EU rendfenntartó erő, melyhez az Amerikai hadtest csatlakozik, mint rendfenntartók. Így lesz majd Magyar Föld nem a Magyaroké, tele amerikai támaszpontokkal. Kell nekünk az új alkotmány meg a nincstelen öregkor? Hát akkor tessék, ÍME ITT VAN!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  15. A nyugdíj-intézet túlterhelt a korengedményes ügyekkel. Zömében 57-60 év körüliek kényszerednek nyugdíjba, mert kirúgták őket (középvezetők, vagy közvetlenül az alatt). Láttam, tudom mit beszélek. A korengedményes nyugdíj eltörlése (várhatóan júliusban) a folyamatban lévő ügyekre is vonatkozik, az előterjesztés szerint. Ergo: kirúglak a nyugdíjba, majd azon veszed észre magad, hogy munkanélküli vagy 3 hónapos segélyen. Mögötted a polgári élet, a polgári lét, amely soha többé nem lesz a tiéd ! Vegetálj !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Erről van “nagyba szó” kéremszépen!!!
    Szándékosan tönkre vágják a magyar lakosságot. Amíg van munkahelyed, addig élhetsz. Mihelyst bármi oknál fogva megszűnik, akár fel is akaszthatod magad, mert a saját kormányod magasról tesz rád. Tökmindegy, hogy a korod miatt, vagy mert belerokkantál a munkába, vagy csak úgy leépítés, vagy a cég csődje miatt nincs munkád, mehetsz ahová akarsz, az államnak csak addig van szüksége rád amíg fizetni tudsz – adót és járulékait -, de mihelyst te szorulnál segítségre, beintenek. Ezt hívják elnyomó hatalmi vezetésnek., s ez ellen már semmilyen módon nem lehet fellépni 2012. január 01-től, amikor is hatályba lép az új Alkotmány, amely biztosítja a hatalmon lévők minden tiltakozás ellenére történő hatalmon maradását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. nem lenne egyszerübb, hogyha a nyugdíjakat adókötelessé tennék? az első konvergancia programban, mintha lett volna erről szó…. dehogy minden nap mással ötleteljenek, azzal teli van az összes hócipőm….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Felére csökken a táppénz, börtön a csalásért 2011. május 12. csütörtök | AN

Zuhanórepülésben Orbán és pártja 2011. május 12. csütörtök

Gyurcsány kérdéseiről szavazhatnak 2011. május 12. csütörtök | AN

Devizahiteles-mentőcsomag: csak morzsák 2011. május 12. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos