Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér kicsinyes politikai bosszúja, véli az MSZP 2011. május 30. hétfő 23:25 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér kicsinyes politikai bosszúja, véli az MSZP

Budapest – Az MSZP tudomásul veszi, de kicsinyes politikai bosszúnak tartja, hogy a házelnök elvonja parlamenti frakciótagjai tiszteletdíjának egy részét – közölte Tóbiás József frakcióigazgató az MTI-vel annak kapcsán, hogy Kövér László igazolatlan hiányzásnak vette ellenzéki képviselők szavazásokról való távolmaradását az alkotmányozás időszakában.

Az MSZP frakciója tudomásul veszi, hogy a parlament elnöke elvonja frakciónk tagjai fizetésének bizonyos százalékát. A lépés ugyan jogszerű, de ilyen kicsinyes politikai bosszúra még a parlament történetében nem volt példa – kommentálta a történteket az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a frakcióigazgató. Közölte, az igazukban való hit nem változtatható meg ilyen politikai bosszúval. Mai napig hisszük, helyes döntést hoztunk, amikor nem vettünk részt az alkotmányozás 5 hetes folyamatában, hiszen a Fidesz által elfogadott pártalkotmány alapvető jogokat korlátoz, megnyirbálja a szociális jogokat – tette hozzá.
Szerinte ma már egyöntetű az a vélemény, hogy ez nem a magyar nemzet alkotmánya, hanem pártalkotmány, ebben az összefüggésben még inkább nevetségesnek és szánalmasnak hat, hogy a Fidesz ilyen eszközökkel akar nyomást gyakorolni a demokratikus ellenzékre.

A Nol.hu írt arról, hogy a Kövér László csökkentette az “igazolatlan hiányzások” miatt az MSZP parlamenti frakciójában ülő képviselők fizetését azzal, hogy nem jegyezte ellen a fizetési papírjaikat. Ennek kapcsán az Országgyűlés elnöke azt nyilatkozta az MTI megkeresésére, hogy nem fogadta el az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének igazolását arról, hogy képviselőcsoportjuk tagjai igazoltan maradtak távol az alkotmányozás időszakában a parlamenti szavazásoktól. “Annak örülök, hogy a hírek szerint a szocialisták jogilag értik a problémát, ez az ő esetükben már fontos előrelépés” – fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve: “a magyar demokrácia és a magyar demokratikus szocializmus megszületése az a pillanat lesz, amikor erkölcsi értelemben is értik, hogy amit csinálnak, az elfogadhatatlan”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
Kövér kicsinyes politikai bosszúja, véli az MSZP , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. A FIDESZ-alkotmányozó cirkusza okán az MSZP-nek és minden, magát demokratikusnak tartó képviselőnek végleg ki kellett volna vonulnia a Parlamentből, hogy a jelenlétükkel semmit se legitimáljanak amit a magyar nemzetre rárontó fülkeforradalmárok rákényszerítenek erre a szerencsétlen országra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. “a magyar demokratikus szocializmus megszületése” KISZ titkár elvtárs!Vissza tetszett lépni vagy 25 évet. Magyarországon ma nem szocialista demokrácia van, sőt nem is akarunk visszamenni a demokratikus szocilizmushoz, amiről a KISz-ben oly sokat mesélhetett, de akkor legalább azt is kimondták, hogy ez valójában proletár diktatúra. Én is nosztalgiázok néha, mert úgy érzem, hogy az a rendszer kissé igazságosabb volt, mint a mai, de meggyőződésem, hogy a múltba nem lehet visszatérni, így demokratikus szocializmus sem lesz, mint ahogy KISZ titkár elvtársak (úgy tudom szeretett barátja és főnöke orbán is az volt) által flmagasztalt és visszaállítani kivánt Horthy- fasizmust sem lehet visszahozni. Kicsikét foglalkozom pszihológiával is, főként a transzperszonális változatával, így hallottam arról a jelenségről, amikor a tudatalatinkból az oda elmentett régi érzetek (főként a kellemesek) előtörnek, így értem, hogy ez a “demokratikus szocializmus” elszólása is ennek a jelenségnek a példája. Legalább magának vallja be KISZ titkár elvtárs, hogy jobb volt kommunista ifjúnak lenni abban az időben, és bántja hogy az lett ami most:: egy hitvány népnyúzó diktatúra aljas eszköze, A paranoid nagyvezir hitvány szolgája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Kisstílű barom!
    Ők visszaadják-e azt a tiszteletdíjat, amit azért nem lett volna szabad felvenni, amiért Gy.F. napirend előtti felszólalásai alatt az egész banda kivonult (kivéve a két nagy amortizátort)?
    G.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Ez a Kövér egy szellemi toprongy. Nem a képviselők miatt. Az aljassága, amit nem tudok normális embernél elképzelni. Ilyen alapon Orbánnak az egész csutokat be kéne fizetni. Évekig elkerülte a parlamentet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Ugye azért nem kell siratni az emiatt nyomorgó frakciókat?
    Esetleg névsort is láttak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. “a magyar demokrácia és a magyar demokratikus szocializmus megszületése …”

    Nem is tudtam, hogy Orbán szocializmust akar.
    Elég érdekes szocializmus lenne.
    De hát itt minden más, nem a megszokott, új utakra lépünk.
    Az olyan “harmadik utas” megoldás lenne? Volt már ilyen, tőlünk délre.

    Ne akarjuk Őt semmilyen módon bármelyik kategóriába sorolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Káoszt és rombolást hoz a Semmelweis Terv 2011. június 2. csütörtök | AN, MTI

Gyurcsány még nem buktatná meg a kormányt 2011. június 2. csütörtök | AN

Kósa Lajos szerint Tétényi Éva egy zavaros hölgy 2011. május 31. kedd | AN, Hírszerző

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos