Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány még nem buktatná meg a kormányt 2011. június 2. csütörtök 0:04 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány még nem buktatná meg a kormányt

Budapest – Az Orbán kormány egy esztendeje a túlzott remények és a keserű kiábrándulások, kijózanodások éve lett – így summázta az elmúlt időszakot Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Pápán tartott sajtótájékoztatóján. Mint mondta a kormány “töltse ki a három évét”, és ne akarja senki a megbuktatását, a szocialisták pedig ez idő alatt alakítsák ki kormányzóképes arculatukat. Gyurcsány nagyon reméli, hogy három év múlva is az MSZP tagja lesz. Hosszan sorolta a Fidesz be nem váltott ígéreteit, azokat a reményeket, amelyeknek éppen az ellenkezőjét valósítja meg a kormány.

Az Orbán-kormány egy esztendeje a túlzott remények és a keserű kiábrándulások, kijózanodások éve lett – mondta Gyurcsány Ferenc keddi sajtótájékoztatóján Pápán. A volt miniszterelnök szerint az egészségügyben dolgozók átlagos reáljövedelme közel 20 százalékkal, a tanároké 10 százalékkal csökkent az elmúlt egy évben, noha nem ezt ígérték nekik. Hozzátette: a rendvédelmi dolgozók közösen egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a kormányra, hogy az ígéreteinek legalább a minimumát tartsa be. Az egyszeri és nagyarányú adócsökkentésből az lett, hogy mindazok, akiknek a havi jövedelme kevesebb, mint 290 ezer forint, és nincs az eltartásukban 20 évnél fiatalabb gyermek, azoknak a jövedelmük csökkent. Több mint egymillió ilyen munkavállaló van – mondta a volt kormányfő.

A kormány nem tudja kezelni a tavalyi, elhibázott költségvetési politikájának következményét, ugyanis az adócsökkentésekkel mintegy 800 milliárd forintos “lyukat ütött” a költségvetésen.

Az Orbán-csomaggal most ezt a 800 milliárd forintot akarja visszaszedni úgy, hogy minden harmadik felsőoktatási kar vagy egyetem bezárásával fenyegetőzik, úgy, hogy az elkövetkező három évben “közel 100 milliárd forintot elvesz a felsőoktatástól, és úgy, hogy az általános iskolai tanároknak azt üzeni, hogy megemeli az óraszámukat – sorolta kritikáit Gyurcsány Ferenc.

Szerinte az Orbán-ostor továbbra is a legszegényebbeken fog csattanni. Ugyanis a kormány csökkenti a táppénzt, a munkanélküli segélyt, a szociális ellátást, viszont növeli a gyógyszerek árát. “Nagyon nehéz két év vár Magyarországra” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, megjegyezve: s ez azért igazán fájdalmas, mert nem külső tényező, nem egy gazdasági világválság okozza, hanem elsősorban a tavalyi felelőtlen és igazságtalan adócsökkentés. Gyurcsány szerint kormányzati intézkedésekkel szemben „ilyen kiterjedt szociális tiltakozás Magyarországon évtizede nem volt”. Ennek ellenére Gyurcsány Ferenc lényegesnek, fontos értéknek tartotta a kormányzati stabilitást, és ajánlotta, hogy a kormány „töltse ki a három évét”, ne akarja senki a megbuktatását.

A szocialistáknak, „nekünk pedig ezt a három évet arra kell kihasználnunk, hogy átalakítsuk magunkat”, tudjanak a szocialisták „kormányzóképes arculatot” nyújtani. „Nagyon remélem, hogy az MSZP tagja leszek három év múlva is” – tette hozzá.

A párton belüli viták a ciklus közepéig folytathatók, utána már “egyre kevésbé magunkkal, hanem a politikai riválissal kell foglalkozni”. Biztosan lesznek olyan helyi és országos pártvezetők, akik „arra fognak törekedni, hogy távol tartsák a tagokat a szavazástól, de engem nem zavar” – jelentette ki, rámutatva: „az mindenképpen kiderül, hogy hány aktív párttag van és közülük hányan támogatják a változásokat”.

Kérdésre válaszolva – mi a véleménye arról, hogy Kövér László házelnök csökkentette az alkotmányozásban részt nem vevő képviselők fizetését? -, azt mondta: az MSZP és az LMP képviselői nagyon helyesen döntöttek, amikor nem vettek részt az alkotmányozásban. Szerinte „stratégiai értelemben” az elmúlt év legfontosabb döntését hozták meg, s reméli, a képviselők „méltósággal tudomásul veszik” a házelnök döntését. És “ha Kövér elnök úrnak ez bármilyen fajta politikai elégtétel vagy személyes öröm, akkor azt kívánom neki, hogy ez legyen élete legnagyobb politikai elégtétele és öröme”.

A sajtótájékoztató színhelye egy vendéglő volt, előtte a Jobbik pápai elnöke egy, a volt miniszterelnököt gyalázó táblával várta, aki a tablóra pillantást se vetve ment kísérőivel az autójához.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Gyurcsány még nem buktatná meg a kormányt, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Az Orbán-ostor továbbra is a legszegényebbeken fog csattanni, csak sajnos egyre több a legszegényebb. Nem tudom, hogy van-e három év tűrőképessége még az elszegényedő embereknek. Nagyon sokaknak már nincs. Vannak, akik még tudnak kicsit húzni a nadrágszíjon – de három évig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. Mivel a forrás az MTI, nem hiszek az “összefoglaló” tényszerűségében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Gyerekek Tiszaburán! Csak 3 évet várjatok, akkor jön az ebéd.
    Több komment nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  4. Mszp=tolvaj
    Fidesz=tolvaj

    FIDESZ=MSZP!!!!!

    ENNYI!!!!!

    bárki volt eddig kormányon….köreimben szenvedés volt az élet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (26 szavazatból)
  5. Kedves Álnaiv! Kénytelenek vagyunk a HÍRGYÁR információjára hagyatkozni, mert pl. az MSZP honlapján semmilyen információ nem érhető el a pápai rendezvényről. Ők nem tartják fontosnak azt, hogy a platformjaik rendezvényeiről hiteles tudósításokat adjanak.

    A volt Miniszterelnök nem először fejti ki azt, hogy szerinte a kormánynak ki kell töltenie a mandátumát. Ezzel én egyetértek, mert egy demokrata nem akarhatja megdönteni hazája demokratikusan megválasztott kormányát. Ugyanakkor felhethető azonban a kérdés, mi van akkor, ha a kormány visszaél a hatalmával, ha a demokratikus választást forradalomnak titulálja, s ettől felhatalmazva érzi magát az ország teljes felforgatására, az alkotmányos berendezkedés lebontására?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Nem hiszem, hogy Gy.F. csak ötletelne. Bizonyára van erről azért elképzelése.
    Erre valószínűleg legalább utalást tett. Van még egy aktuális meccse, játssza le.
    Ez csak max 2 hónap, csak túléljük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Hali!
    Nagy igazságra jöttél rá, de erre sokan rájönnek. Miért nem gondolod tovább:
    Ha sem a jobboldal, sem a baloldal sem a liberálisok nem képesek megváltoztatni a rendszert, akkor
    A RENDSZERREL VAN A BAJ!
    Ez a rendszer pedig micsoda? A demokrácia és a vele szimbiózisban élő kapitalizmus.
    Amíg ez a kettő együtt létezik, addig a munkavállalónak “nem terem babér”.
    A többi csak gittrágás.
    Egy idő után olyan nagy lesz a tömegek elégedetlensége, hogy fellázadnak és eltörlik ezt a rendszert. (Platón és Arisztotelész ezt már pontosan leírta és minden őket igazolja ami eddig a történelemben történt. Most sem lesz másként.
    Jelenleg nem pénzügyi és nem gazdasági és nem bankválság van, hanem a KAPITALIZMUS ÁLTALÁNOS VÁLSÁGA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. EdCarping!
    Hogy mi van akkor? Hát akkor ideiglenesen fel kell függeszteni a demokráciát!
    Ráadásul megemlítem, hogy a demokrácia kisajátítható. Most is ez történt. Orbánnak ez egy tiszta demokrácia. Az övé! Kétharmaddal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Kedves EdCarping,
    Mint demokrata én is amellett lennék, hogy töltse ki a mandátumát a demokratikusan megválasztott kormány, ámde ott van a Te utolsó mondatod. Egy demokratának el kell tűrnie, ha a kormány visszaél lehetőségeivel? Ha a kormány a választást forradalomnak titulálja, akkor egy demokrata lehet ellenforradalmár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Diogenes! Gratula!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Tisztelt GYF-es tábor.
    Három év múlva ez a felcsúti parasztgyerek eltörli a választást illetve csak egy jelölt közül enged majd “választani”.
    Három évet már nem bír ki a nép egészségkárosodás nélkül, beledöglünk ebbe a 3 évbe.
    Három éven belül elmennek a fiatalok az országból nem marad egy fia értelmes orvos, mérnök, szakmáját értő szakmunkás.
    Miért várjunk három évet?
    Azért, hogy megint tíz év legyen az orbáni szeméthegy eltakarítása?
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Orbán hazudik,kioktat és elnyom minden más véleményt.A helyzet súlyosbodni fog,amikor már vége lesz az úniós elnökségünknek,mert akkor már a látszatra sem fog adni. Ez az ember már önmagától is fél kérdezni,mert látja a válaszban sunyin elrejtett hazugságot.
    Nincs kétségem afelől,hogy a rendészeti dolgozókat és a többi tiltakozót is felszalámizza és legyőzi. Az Orbán-diktatúra igazi vesztesei a kisjövedelmű vidékiek,akik télen százszámra fagytak meg a saját házukban és a minimális élelmet sem tudják megvenni.Ők még tiltakozni sem tudnak,mert nincs pénzük felutazni a Kossuth térre !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. mosolygó
    Elóször is a forrás nem hiteles és szerkesztett.
    Másodszor bármilyen “ellenforradalom” azonnal bedöntené az országot.
    Harmadszor, szerinted a demokratikus külvilággal (és a nem demokratikussal is) kinek jobb az informális kapcsolata.
    Negyedszer és nem utolsósorban, a jelzős szerkezetek nem pótokják az érveket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  14. Kedves mosolygó,
    Hányszor mondtam már, hogy 2014-ben nem lesz szabad választás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Gyurcsany is egy ostoba fajanko. Itt jatsza a …-jat, persze meghetehi mert neki nem kell meghuzni a nadrag szijat. O raer. O kivar. Majd harom ev mulv a az MSZP. Az MSZP is egy nagy sz#$% meg a Fidesz is. A kormanyt meg kell buktatni minnel hamarabb. Amig meg meg lehet menteni valamit a orszagbol.
    Sokszor azt gondolom jobb lett volna az Osztrakokkal maradni mert azota csak lefele megy a palya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  16. Szerintem sem lehet még 3 évet várni. Már eddig is hatalmas pusztítást végzett, hogy lehet ezt helyrehozni? Mire várjunk 3 évet ?Tibornak van igaza, nem lesz szabad választás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Megérzésem szerint a kialakulóban lévő diktatúra alapérdeke, hogy korlátozzák a szabad választásokat akár oly módon is, hogy nem lesz választás!
    *
    A másik, hogy az emberekben lévő hatalmas belső feszültség a mindennapi gondok miatt óriási.
    Diktatúrákról:
    Rákosinak könnyebb volt, mert akkor az egy szelet kenyér is több volt, mint a háborús évek alatti félszelet.
    Hitlernek is más volt a helyzete, mert a gazdasági válságból kivezető utat tette diktatúrája zászlajára, sikerrel.
    Orbán az eltelt egy év alatt gödörbe lökte az ország lakóinak többségét, naponta ezrekkel nő az éhezők száma, százakkal a munkanélkülieké, miközben egyértelműen a központosított hatalmat – diktatúrát – építi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Igaza van Gyurcsánynak! Most még nincs leváltó erő! Ha most elzavarják Orbánt, nagyon erős “véderős” fordulat következne be. Azt ugye, nem nagyon neveznék meg demokrácia jellegűnek sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Kedves mosolygó,
    Azt az egyet hagyod ki, hogy Orbán 2002. óta sikeresen sulykolja a fejekbe, hogy hazaárulók az ő ellenfelei, sőt az ellenfeleket ellenségnek minősítette. Sikeresen sulykolta 2002-ben, és 2006-ban, hogy választási csalások voltak, ezért nem ők lettek megválasztva. Jó előre beleverte az emberekbe, hogy mindent ellopott az előző kormány, így a fidesznek nem lesz miből építkeznie. Olyan sikeresen verte bele az emberekbe, hogy nagyon lassan ábrándulnak ki. A mai helyzetért még mindig nem az elmúlt egy évet teszik felelősső, hanem az előtte lévő nyolcat.
    Ellenzékből lehetett azt kiabálni, hogy az üzemanyagár növekedése ellen tehetne az akkori kormány. Egy évvel a “hatlomra kerülés” után azt hazudják, hogy az előző kormány miatt magasak még mindig az üzemanyagárak.
    Ellenzékből lehetett tüntetést szervezni a kormány ellen. Kormányon lehet bugris, proli köcsögoknek titulálni a tüntetőket.
    Ellenzékből lehetett azt mondani, hogy Bajnaiék elköltötték az IMF hitelt az utolsó centig, majd ebből a hitelből lehetett felárasan MOL részesedést vásárolni, úgy hogy még maradt további felhasználatlan 1,1 milliárd euro.
    Szóval az isten adta nép még mindig issza szavait, és hisz neki. Elég azt mondani valakire, hogy posztkommunista, vagy hazaáruló, és a tömeg máris skandálja vele együtt.
    Orbán az általad említett diktatúrák elegyéből építkezik. Háborús helyzetet hirdet az elmúlt rendszer ellen, a gazdasági válság ellen. Elhiteti, hogy a lerombolt országot építi újjá, hogy a gazdasági válságból vezeti ki az országot. Az mellékes, és az isten adta nép nem is veszi észre, hogy közben még nagyobb nyomorba taszítja őket a szeretett vezér, és épp most rombolja le végérvényesen az országot. Azt látják, hogy innen van hova építkezni. Itt jön az, amit a Rákosi féle diktatúráról mondtál, az egy szelet kenyér több, mint a fél szelet. Bele van sulykolva a fejekbe, hogy nem ő tehet a fél szeletről, ezért követik még mindig. És boldogok lesznek, ha újra lesz egy teljes szelet kenyér az asztalon, akkor a szeretett vezért fogják áldani, mert ki van mosva az agyukból, hogy ő vette el korábban a fél szeletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Hiába lesz itt tüntetés, akár nagyarányú, Orbán nem fog változtatni
    politikáján. Az erőszakos megoldást meg nem javasolom, már csak azért sem, mert a jobbik kihasználná ezt a helyzetet. Ők szervezettek, megtehetik és akkor elszabadulna a pokol.

    Törvényes kereteken belül csak 2014-ben lehet bármit is tenni.
    Addig komoly, önálló szakszervezetek megszervezésére van szükség,

    A mai felállás nem jó megoldás, mert megosztott, állami pénz van benne.
    Egy társadalmi csoport 1 szakszervezetet hozzon létre.
    Ez az igazi feladat a társadalom részére. Ha erre képes lesz,
    akkor esély van az érdekérvényesítésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Diogenes!

    már régen tovább gondoltam!!NINCS MÁS MEGOLDÁS CSAK A TŰZRAKÁs!!!
    Nem fával…hanem politikussal!!!!Orbánnak mennie kell,de Gyurcsánynak
    nem kell jönnie!Ezt sem értem,hogy egy ilyen szinten megbukott politikus
    mint GY F mit keres még a politikai életben???Orbán meg rendesen megfingatja
    a népet,köztük az én családomat is!ÉN várok egy nagy felkelésre,amikor mindenki el lesz kergetve,csak az a kérdés h mi lesz utána…..hm…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Igen. A nagy kérdés az, hogy lehet-e más “játékszabályokkal” sikeres politikai küzdelmet vívni a teljhatalomra törők ellen. A reális válasz valószínűleg az, hogy NEM.
    Kérdés az is, hogy jó demokrata módon kell-e kivárni, hogy a kis-diktátor felszámolja a teljes demokratikus államszerkezetett? A válsza egyértelműen csak az lehet, hogy NEM.
    Az is kérdés, hogy egyáltalán legitim lehet-e az a hatalom, amelyik teljesen mást csinál, mint amilyen ígéretekkel elnyerte a választók felhatalmazását? A válasz erre a kérdésre is NEM.
    Gyurcsánnak és és az MSZP-nek, de talán egy Schiffer nélküli LMP-nek is fel kellene tenniei magának ezeket a kérdéseket és a langyos asszisztálás helyett, statégiát váltva, a jelenleginél sokkal erőteljesebb ellenállást kellene kifejtenük, s arra kellene törekedniük, hogy minél előbb megszabadítsák az országot ezektől a neohorthysta emberektől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Mit takarnak a játékszabályaid?
    A demokrata nem attól demokrata, hogy vár. De nem anarchista és populista sem.
    Hogy legitim e, az nem kérdés. A válasz határozott és megkérdőjelezhetetlen igen.
    Törvényes, bármilyen, az eredményt érdemben módosító esemény a választásokkor nem történt. A szavazáson résztvevők igenis ezt a lovat akarták!
    Buta a választó? Persze, hogy az.
    Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján sem.
    Sajnos, de meg kell várni, míg maguktól nem kezdik keresni a válaszokat, a hiteles embereket.
    Amíg rájön, az orvos nem közgazdász, a celeb nem hazafi, és nem a pap a legjobb szexuális tanácsadó.
    Erre viszont idő kell, de nem 3 év.
    A pártokat nem kell félteni, tudni fogják a dolgukat. Ami most még a kivárás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Hát…ezzel a lagymatag hozzáállással három év múlva sem nagyon fogja megdönteni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Valamikor a fidesz lépten-nyomon azt hangoztatta szakértői kormány kell,hát most itt az ideje,hogy elzavarjuk a kontárokat és szakemberek vezessék az országot.
    Ehhez csak egy bizalmatlansági indítvány kellene,ha a fidesz frakcióban lennének olyan képviselők akik még józan ésszel tudnak gondolkodni és nem fertőzte meg őket teljesen az orbánc.ELTÁVOLÍTANI A KORMÁNYBÓL A MEGÉLHETÉS POLITIKUSOKAT!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Naívság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Van ráció abban, amit GyF mond, csak hát ezúttal nem igazán látom, hogy a valóság talaján állna.
    Ha a fidesznyik bagázs még további 3 évig tobzódik, akkor azzal biztosan nagyon megutáltatják magukat. Várhatóan még több hívük tántorodik el tőlük. És ez a jelenlegi ellenzéket jobb helyzetbe hozza.
    Csakhogy… Nem a haza van a pártokért, hanem fordítva! Ami stratégiailag jó az MSzP-nek, az korántsem biztos, hogy jó az országnak!
    Különben is:
    1) Újabb 3 év forgószél alatt olyan helyrehozhatatlan károk keletkeznek, amit egy emberöltő nem lesz elég helyrehozni. (Még akkor sem, ha rátermett, szakértelemmel megáldott politikus garnítúra kerül a mostani helyére, ami a maszop esetében meglehetősen illuzórikus elképzelés…) Rombolni mindig sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint valamit kitalálni, létrehozni, felépíteni, működővé tenni.
    2) A cuclista bagázs várhatóan ez alatt a 3 év alatt nem fog mást tenni, mint csak ül a sebeit nyalogatva. “Nem tehetünk semmit, mert nem mi vagyunk a bakon” – lesz a magyarázat. Nem lesz változás a káderpolitikában, a jelölési, választási ügymenetben, de a gondolkozásukban sem. Ahelyett, hogy konkrét terveket dolgoznának ki, egymást nézik, nehogy valaki is közelebb kerüljön nála a húsosfazékhoz és ezzel őket rosszabb pozícióba hozza. (Elismerem: nagyon nehéz úgy használható terveket kidolgozni, hogy még senki sem tudja, mi mindent tesznek tönkre a fidesznyikek ebben a hazában?)
    3) Ha kidolgoznának is bármit, az másnap a fityisznél landolna… Mert bőven van köztük sillykati kaliberű önjelölt, magát vezénylő tábornoknak elképzelni tudó szellemi senki, aki egy tál lencsénél kevesebbért is hajlandó lenne hátba szúrni saját pártját… Az ellenfélnek pedig minek muníciót adni, nemde?
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. … tehát tetszik-e vagy sem, le kell nyelni a békát. Meg kell tisztítani az MSzP-t a kökobaki aparacsikoktól. ha nem hajlandók önként távozni, pl. Thürmer Gyulához átállni, akkor meg kell őket kirúgni. Ha ez sem megy, akkor pedig marad az új párt alapítása !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. 4 személyre
    Hozzávalók: 3 g bors, 20 g só, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld ,1 db citrom, 0,5 dl olaj, 150 g zsemlemorzsa, 100 g liszt ,2 db tojás, 20 db békacomb.

    Elkészítés:
    A megtisztított békacombokat megmossuk, megtöröljük, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Tálba tesszük, olajat, citromlevet csepegtetünk rá. Hozzátesszük az 1 gerezd fokhagymát és összekeverjük. Ebben a pácban tarjuk egy éjszakán át a hűtőben.
    Sütés előtt megsózzuk, bundázzuk, majd bő zsírban kisütjük.
    Forrón tálaljuk, tetejére bő zsírban ropogósra rántott zöldpetrezselymet halmozunk. Külön tartármártást adunk hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Gugyerák
    El kell vonatkoztatni a Fidesz logikától. Nem csak “ha enyém a hatalom, akkor megoldom” lehetőség van.
    Azt az ominózus békát le lehet nyomni a Fidesz torkán is.
    A gyereket sem megverni és jól megbüntetni kell, ha összekeni a falat, hanem játék helyett megmutatni neki, hogyan lehet eltüntetni és megcsináltatni vele.
    A sz@rt velük és nem helyettük kell feltörölni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. ” és elvetik, hogy a szocialista párt “balra forduljon”.
    Ez a gyurcsányi baloldali párt irányvonala.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Kedves Álnaiv!
    Ha valaki áttekinti az 1940 elötti európai történelmet, akkor nagyon hamar észre fogja venni, hogy amíg a demokraták vártak – ha ez a demokrata fő ismérve, szerintem egyébként nem -, addig a fasiszták törvényes keretek között hatalomra jutottak és felszámolták a demokráciát.

    Én is azt állítom, hogy Magyarországon 2010-ben törvényes és demokratikus választás került megrendezésre. Ezt nem én, hanem Orbán Viktor kérdőjelezte meg a választások éjszakáján akkor, amikor bejelentette, hogy Magyarországon forradalom történt., majd ugyanezt megismételte az Országgyűlés előtti beszédében is. Így:
    „… Azt javaslom tehát a tisztelt Országgyűlésnek: ismerjük el a magyar választók szavazófülkékben véghezvitt forradalmát! Élesen él az emlékezetemben; úgy húsz éve történt. Mi, rendszerváltó képviselők elégedetlenek voltunk a változás mértékével. Az akkori miniszterelnök, Antall József atyai jó tanácsa feleletképpen így hangzott: „Tetszettek volna forradalmat csinálni!” Hát most tetszettünk. Ismerjük el hát a szavazófülkékben történt forradalmat, és vállaljunk kötelezettséget a magyarok által megalapított nemzeti együttműködés rendszerének fölépítésére”…..”A magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki.”
    A Miniszterelnök úr meg is magyarázta, hogy megdöntöték a régi rendszert (a demokráciát- ezt én jegyzem meg) és egy új rendszert építenek.
    Ezekből a szavakból, mondatokból viszont én azt szűröm le, hogy a hatalomra jutottak puccsnak tekintik saját győzelmüket. Megjegyzem e szerint is cselekszenek nap, mint nap.
    Ebből az aspektusból teszem fel magamnak is a kérdést, hogy a demokrácia politikai játékszabályai elegek-e a demokratikus rendszert megdöntőkkel folytatott politikai kűzdelemben. A válaszban én magam is bizonytalan vagyok, bár a történelmi példák azt mutatják, hogy a nem a helyes válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. EdCarping
    Ne feljtsünk el két fontos dolgot. O.V. múltból vett koktéllal dolgozik és számtalan oktalan hibája is mutatja, mennyire képtelen a változó körülményekhez alkalmazkodni. Lehet átvenni a múltból a ma is működő modelleket, amivel ideig-óráig manipulálni lehet a tömegeket. De a 8 év alatt folyamatosan gerjesztett várakozásokat nem hogy a tömegnek, de az “önkéntesek” felé sem tudja abszolválni. (Kevés a hely).
    A történelmi analógiában egy válság utáni hatalmas (és megjegyzem működő) óriási közmunkaprogrammal előtte nem ígért, ám megvalósított munkahelyek ezreit teremtették. Ezután indultak el a határon kifele, továbbra is fentartva a tömegszpihózist. Mellesleg nagyhatalmi státuszból.
    Ehhez képest O.V.?
    A szűk magon kívül meddig képes a nem hülye, ám ma még korpásodó embereit
    korpásodásban tartani.
    Végleg kiírni magát csak saját magatudja, erre nem kell 3 év. Politikai oldalról gerjesztett “népharag” csak hőst csinálna belőle és átmentené.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos