Ronai and Ronai
AMERIKAI

A klotyóhasználatot is vizslatja az önkormányzat 2011. május 19. csütörtök 23:18 Forrás: sonline.hu

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A klotyóhasználatot is vizslatja az önkormányzat

Kaposvár – Kiakadtak a dolgozók azon, hogy az önkormányzat a vécézési szokásukra is kíváncsi. A város vezetése ugyanis felmérést készít önkormányzati intézményeiről. Néhány dolgozó szerint megalázó kérdések szerepeltek a munkaidejükre vonatkozó részekben.

Az érintettek körében meglehetős megrökönyödést keltett az a körlevél, amit valamennyi önkormányzati fenntartású intézmény vezetése megkapott nemrégiben Kaposváron. Az úgynevezett „munkanap-fényképezés”-t az önkormányzat revizori csapata küldte szét azzal, hogy két héten keresztül kötelesek kitölteni egy nyomtatványt, amin részletesen, percről-percre fel kell tüntetni, hogy aznap mit dolgoznak.

A szerkesztőségünkhöz levélben fordulók szerint ez még csak rendben volna, az már viszont szerintük megalázó, amit még kértek. A nevük elhallgatását kérők szerint a kitöltésnek ki kell terjednie a biológiai ügyek (táplálkozás, WC, kávézás) intézésére, valamint a dohányzás időtényének kimutatásáras is.

Kéki Zoltán címzetes főjegyző szerint egy észrevétel érkezett a hivatalhoz a munkanap fényképezéshez használatos adatlappal kapcsolatosan. – Valamennyi önkormányzati fenntartású intézményben a nem szakmai feladatokat ellátó dolgozók körében végeztük a felmérést – mondta a címzetes főjegyző.

– A kérdések valóban kiterjednek a biológiai állandókra is. Erre pedig azért van szükség, mert a munkára fordított tiszta idő mennyiségére voltunk kíváncsiak. A beküldött adatlapok tartalma egyébként nem nyilvános, viszont tanulságos, hogy ki mennyit tölt étkezéssel vagy a toaletten.

Kéki Zoltán hozzátette: az önkormányzat revizori csapata által kiküldött, szakmai sztenderdeket tartalmazó kérdőív egy kéthetes időszakot térképezett föl. Az adatlapok már visszaérkeztek az önkormányzathoz, jelenleg folyik a feldolgozásuk. Felmérjük, hogy vannak-e aránytalanságok a nem szakmai feladatok ellátása körében.

Egy szemléletes példa: a kaposvári Kinizsi iskolában, ahol az udvar nagyobb részben betonozott, jóval kevesebb dolga van az udvarosnak, mint a toponári iskolában, ami egy park közepén fekszik. Amennyiben a kiértékelés során aránytalanságokat tapasztalunk, javaslatainkat a júniusi közgyűlés elé terjesztjük.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
A klotyóhasználatot is vizslatja az önkormányzat, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Ez az önkormányzat revizori csapatának szakmai színvonala. Pihent agyúak már nem tudják mit találjanak ki, hogy megalakuljon a munka alapú társadalom. Iszonyú primitívek. És ha valaki túl sokat tölt a vécén levonják a fizetéséből?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Mindenki azzal foglalkozik, amihez ért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. A munkanap-fényképezés a termelő üzemek bevett gyakorlata. Hivatalokban általában semmilyen eredményt nem hoz, csak borzolja a kedélyeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Orbán András Lajos

    Az eredményeket meg kell küldeni a kaposvári polginak, ő egyébként is olyan kutakodós természet ‘90 előtt is jelentgette a környezetét, hát nem tud leállni, akkor nézegesse a vég(bél)terméket!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. És azt nem kellett beírni hogy mit és mennyit evett vagy a széklet állagát?
    Ebből talán meg tudnák állapítani,hogy még mindig jobban élünk az elvárhatónál.
    És azonnal csökkenteni kell a fizetéseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. A 80 kg felettieket is le kell építeni, az intenzívebb szőnyeg és székhasználat miatt.
    A szemüvegesek többet használják a világítást, tiszta veszteség!
    Még kérdőív se kell, ezeket mind ki lehet rúgni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Nem tudok hozzászólni, megállt az eszem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Orbán mondta kis győzelem a választáson kis változás, nagy győzelem nagy változás. kérem lehet elolvasni Marx műveit mit ir a kapitalizmusról. Vagy megnézni Chaplin filmjét ahol egy csavar egy ember egy gépezetben. Orbán minta országot akar, kitűni mint olyan vezér aki nagyra vitte, de nem csak maga hanem az országát is felemelte. Már most ajánlgatja módszerét az unió vezetésének. Lesz még Orbánból unió vezető, talán még világuralmi vezető is, na jó tudom ez túlzás már. nagy kérdés mi az a banán héj amin elcsúszik majd. Az is nagy kérdés amit felépitett vissza rendeződik -e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Bírom mikor komoly tudományágakhoz hasonlítgatnak ilyen svindlizéseket.
    Aszongya : ” feltérképezni “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Amerika további terrorra számít 2011. május 16. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos