Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bosszúból teszik tönkre a Janikovszky iskolát 2011. május 12. csütörtök 19:26 Forrás: hvg.hu,AN

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bosszúból teszik tönkre a Janikovszky iskolát

Budapest – A Janikovszky iskola bezárásával kapcsolatban előkerült egy hangfelvétel, amelyen állítólag egy VII. kerületi fideszes képviselő beszél az iskolabezárás néhány részletéről. Sajtóértesülések szerint a felvételen Nagy Marianna, a VII. kerületi Fidesz-KDNP frakció képviselője beszél.

Mint ismeretes, Erzsébetváros önkormányzata áprilisban értesítette a Janikovszky Éva általános iskola és gimnáziumot, hogy júliustól megszűnne önálló intézményként működni, a diákokat és a tanárokat az eltérő profilú Baross Gábor általános iskola venné át.

Bár az önkormányzat eddig a kerületi iskolák gyerekszámának csökkenésére és takarékoskodásra hivatkozott, a janikovszkys szülők politikai bosszút sejtettek a döntés mögött. Juhász Gábor alpolgármester szerint „szó sincs politikai bosszúról, csupán a 15 éve tartó gyerekszámcsökkenés miatt kellett megkezdeni a kerületi intézményrendszer átalakítását”.

Hogy mégsem egyszerűen a kerületi gyereklétszám csökkenése állhat a háttérben, azt erősíti az a hangfelvétel is, amelyet az egyik szülő május 2-án, egy kerületi fideszes képviselővel történt magánbeszélgetésén készített.

A hangfelvételen jól hallható, amint a képviselő így fogalmaz: „Probléma volt az intézmény vezetésével, korábban, elég nagy probléma volt. Ezt a szülők nem feltétlenül tudják. Az, hogy jól működik (a Janikovszky), a színvonalas pedagógiai program, amire hivatkoznak – hát persze, néhány milliót beletoltak abba az iskolába korábban, míg más iskolákba annyira nem. Mert ugyanakkor ott a Dob suli, ahol a gyerekek gyakorlati órákra kellene, hogy járjanak, vendéglátóiparosok, és lemennek a gyerekek egyszercsak a gyakorlati termekbe, és hopp, le van lakatolva, na miért, mert a Gál György eladta. Azért, mert hát mindenki tudja, hogy a Gál György a Janikovszkyt, tehát ez „tök jó”, hogy egy privilegizált, egy kiváltságos helyzetben volt ez az iskola. És most mi egy másik iskolára helyezzük a hangsúlyt.”

A képviselő elmondja, hogy ideális esetben (ha a diákok átmennek) mindegyik tanárt át fogja venni a Baross Gábor általános iskola, kivéve a Janikovszky igazgatóját, „neki majd így fel lesz dobva a labda, mert hát ő a munkáltatója ellen fordult, tehát ezt sehol a világon nem tolerálják.”

Bár az alpolgármester korábban úgy fogalmazott, hogy még rengeteg egyeztetés van hátra a végleges döntésig, a hangfelvételen a képviselő azt mondja, hogy az iskoláért szervezett tüntetés nem változtatja meg az önkormányzat döntését, mert már döntöttek: „Papíron nem, de mi már eldöntöttük”. A hangfelvétel szerint tehát nem igaz az az önkormányzati kijelentés, hogy még nem tudják, mi lesz a Janikovszky épületének sorsa.

Az alpolgármester az iskolabezárás elleni tüntetést is bírálta, szerinte a gyerekeket nem lenne szabad a tüntetésre kivinni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Írnám, hogy csak azt tudtuk meg, amit már eddig is tudtunk (nem sejtettünk, tudtunk!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. az önkormányzat mindenkori tisztségviselőinek a lakosság és főként a gyermekek érdekeit kellene védeniük, nem egymás ellen kicsinyes bosszúhadjáratokat folytatni. És mi az, hogy “mi már eldöntöttük”? Micsoda cinikus megjegyzés ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Undorijjó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. És most akkor miért nem kezd az ellenzék KURVA HANGOS ordításba?????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. cornelius

    Mert egymással vannak elfoglalva, nem a mindennapok politikai magas labdáival. Amit ha leütnének, látnák az emberek,hogy legalább észrevették…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. “…mindenki tudja, hogy …egy privilegizált, egy kiváltságos helyzetben volt ez az iskola. És most mi egy másik iskolára helyezzük a hangsúlyt.” – mondja Nagy Marianna. Én meg azt mondom, hogy: Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű!
    Meg azt is mondom, hogy ezek a kártékony emberek nem tudják elfogadni elődeik egyetlen intézkedését sem, mert nem fogadják el a demokratikus rendszerek működésének az alapelvét, azt, hogy a politikai váltógazdaság nem mindent leromboló forradalom. Így működtek 1998 és 2002 között is. Igaz a Horn-kormány leváltása előtt még csak “több, mint kormányváltás, kevesebb mint rendszerváltás” jelszóval kábították választóikat. 2010 áprilisában azonban – megjegyzem utólag -, már a választás napjának éjszakáján kikiálltottak a fülkeforradalmat, amit azonnal meg is nyertek, s mivel szerintük forradalom volt, ezért minden felrugható, elsöpörhető, ami sérti az érdekeiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. gyáva nép a magyar. a kerületi (meg a nem kerületi is) félti az arcát adni egy igaz ügy mellé. beszart polgárokkal nem lehet forradalmat csinálni. még nem érett meg az alma. de már permetezni kell és finom lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Kedves Fideszes önkormányzati képviselők!
    Csodálom, hogy egyáltalán még áll az épület, mert ez volt az első úttörőcsapat az országban.Hát robbantsátok fel ezt a kommunista, liberális fészket! Építsetek magyarmagyarkeresztény iskolát, ahol végre rovásírást, hátrafelé nyilazást tanulnak a nebulók, a lányok megtanulnak főzni, engedelmes háziasszonynak lenni ,magokat gyűjteni, hasonszőrű elmehibbant képviselőjelölteket nevelni, a férfiak meg vakarják a töküket a “való világban”Ja meg a focit nézni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Botlik-Vári Gergely - www.botlik-vari.hu

    “Az alpolgármester az iskolabezárás elleni tüntetést is bírálta, szerinte a gyerekeket nem lenne szabad a tüntetésre kivinni.”

    Na! Kössenek bele valamibe, és akkor az ő bűnük már fehérre van mosva. Hát persze, hogy a másik fél a hibás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Az alpolgármester szerint a gyerekek nem védhetik meg a saját jogaikat?? egyébként meg szülői felügyelettel voltak békés tüntetésen! nem úgy mint 2006-ban amikor a zavargások közepébe vitték a fideszhez közel álló állampolgárok e gyerekeiket! Igen is takarodjanak a városvezetésből a bosszú szomjas hozzá nemértő egyének a retekbe! Elvették a 8.-os gyerekektől a jogot hogy olyan iskolában tanuljanak tovább ahol 8 éven keresztül jól érezték magukat, szerették tisztelték a tanáraikat! Most elvették a jogot további több száz gyerektől a jogot hogy magas szintű oktatást kapjanak! Gratulálok a képviselő uraknak! nagy tudásról tettek tanúbizonyságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Minden napra egy rossz vicc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz megszállja az Alkotmánybíróságot 2011. május 14. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos