Ronai and Ronai
AMERIKAI

Minden hatodik magyar elmenne az országból 2011. május 15. vasárnap 15:34 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Minden hatodik magyar elmenne az országból

Budapest – A Tárki legfrissebb kutatása szerint a rendszerváltás óta nem látott magasságra emelkedett a migrációt tervezők aránya: a felnőtt magyar lakosság hatoda gondolkodik külföldi munkavállaláson, vagy az ország végleges elhagyásán.

Sik Endre, a Tárki vezető kutatója, az intézet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a magyar lakosság migrációs potenciálja, vagyis azok aránya, akik rövid vagy hosszú távú migrációt vagy kivándorlást terveznek, a 2000-es évek elejére nőtt meg a rendszerváltás idejéhez képest. A szakértő szerint azóta az ország határain túli munkavállalás szándéka ingadozik, ám a kivándorlást tervezők aránya lassan, de folyamatosan nő.

A Tárki vezető kutatója kiemeli: 2011 áprilisában a felnőtt lakosság 12 százaléka tervezte, hogy néhány hétre vagy hónapra külföldre megy dolgozni, míg 13 százaléka pár évi kint tartózkodásban gondolkozott, 7 százalékuk pedig végleg ki akart vándorolni. A migráció legkedveltebb célországai közé évek óta Németország és Ausztria tartozik, de az európai uniós csatlakozás hatására szabadabb munkavállalást biztosító Egyesült Királyságot is egyre többen választják – fűzte hozzá a szakértő.

Sik Endre nem tartja valószínűnek a külföldi munkavállalási kedv érdemleges változását amiatt, hogy május elsejétől Ausztriában és Németországban is szabadon vállalhatnak munkát az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott kelet-közép-európai országok állampolgárai, így a magyarok is.

Az intézet áprilisban az Európai Integrációs Alap támogatásával készített felmérést, amely a Tárki 1993. óta tartó migrációs szándékokkal foglalkozó kutatássorozatába illeszkedik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Minden hatodik magyar elmenne az országból, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Eljön még az idő, hogy jelenleg a parlamentben pöffeszkedő, agyament képviselőket is foglalkoztatja ez kérdés, de nem úgy, hogy menne, hanem, MENNIE KELL!
    NEM TANULMÁNYI ÚTRA!!
    MIELŐBB!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  2. Kar, hogy nem a parlamentböl…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Szerintem is az lenne a jobb megoldás, ha ők mennének, mi meg boldogan és békében élhetnénk szép hazánkban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Sokszor mehettem volna, mert volt hová, volt kihez, de nem akartam elhagyni az országot. Szerettem és hű voltam hozzá, mert úgy tanultam, haza csak egy van. Arra gondoltam és úgy éreztem, nekem itt van tenni valóm, nekem ezt az országot kell építeni.
    Ezek a hazafias érzelmek lassan elmúltak, egyre nehezebb szívvel gondolok a hazámra, egyre fájóbbak az érzéseim, és egyre jobban tudom, nem érdemli meg, hogy feláldozza bárki is érte magát. Nem azért mert kinyilt a világ, és bárki bárhonnan is szolgálhatja a hazáját, még akkor is ha több ezer km-re él, hanem mert ezért az országért a vezetői miatt nem éri meg, hogy áldozatokat hozzanak. Soha nem hittem volna, hogy nemhogy gondoljak ilyent, de még le is írjam. Nagyon fáj, hogy idáig jutottam. Én nem akartam, és sokáig küzdöttem ezek az érzések ellen, de ami mostanában itthon történik, az katasztrófális, és végzetes.
    Én is a minden 6.-hoz tartozom, de ezek csak számok és szándékok. Tettek nem lesznek. Elmennék, de nem fogok. Nem fogok, mert nincs merszem, nincs bátorságom, de tudom, itt csak a szenvedés és a nélkülözés vár rám.
    Gyermekemet ösztönzöm, ha itt lesz az ideje, és lesz lehetősége egy percig se gondolkozzon. Az is fájni fog, de tudom az ő érdeke ezt kívánja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  5. Biborka, jol gondolod! Egyebkent van egy velemenyem az elvandorlassal kapcsolatban. Egy allampolgarnak kotelessegenek kellene ereznie azt, hogy hazaja erdekeben elmenjen a valasztasra. Sajnos kevesen vesznek ezeken reszt, de miert? Miert kozombos, miert nem erdeke? Hiszen ez joga, nem? Inkabb elvandorol. Pl most is volt egy helyi valasztas, amin alig vettek reszt az emberek, trmeszetesen a fideszesek nyertek, mert ok mennek! Felelosebben kellene gondolkozni, mert utolagosan keseregni nem a legjobb megoldas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Ja, akik a fideszre szavaztak, maradjanak otthon, elvezzek azt amire szavaztak, nincs penz, munka, szabadsag, emberi megelhetes, nyugalom, biztonsag, stb. Most eljott az o idejuk, imadjak a kiralyt! Jarjanak a templomba, adjak oda penzuket, ne hagyjak cserbe szeretett vezeruket!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. “Egy allampolgarnak kotelessegenek kellene ereznie azt, hogy hazaja erdekeben elmenjen a valasztasra. ”
    Mert a sok s…fej nem fogja fel, hogy a nem választással is választ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  8. kedves berminuszolok, mivel nem ertetek egyet? Nyugodtan irjatok meg, van ra lehetoseget… hatha tevedek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Sajnos jó a felmérés.
    Környezetemben az elmúlt egy éveben rengetegen távoztak az országból.
    Nem a nyugdíjasok.
    Életerős fiatalok, egy-két diplomával.
    Köszönjük Orbán Viktor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  10. Nem értitek ti ezt. Ha az ország egyik fele kivándorol a másik felének lesz elég munkahely.Vagy talán nem ez acél?
    Lehet ,hogy megfertőztek és én is csak ilyen kifacsart módon tudok gondolkozni?
    Ajjjajjj!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Még az átkosban,mikor az NSZK-ban tartózkodtam,kaptam olyan ajánlatot, hogy maradjak kint, megkapom a német állampolgárságot mert édesanyám német származású. akkor felháborodtan utasítottam vissza az ajánlatot. Most sem mennék el, mert szeretem ezt az országot. Unokámnak viszont, aki külföldön végezte az egyetemet, és ott maradt doktorandusnak, ( egyetemi tanulmányai alatt és most is dolgozik, és maga fedezi kőltségeit ) azt ajánlottam, hogy eszébe ne jusson,hogy valamikor visszatér, mert ebben az országban nincs jövője.Másik unokám számára (aki fiatalabb), havonta teszek félre olyan összeget, aminek segítségével külföldön végezheti az egyetemet, mert az itthoni felsőoktatásban valószinüleg nem szerezhet olyan diplomát, ami Állást és biztos megélhetést biztosít számára. Ennyit változott az ország helyzete. És ez csak rosszabb lesz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. en mar 6 eve elhagytam Mo-ot es be kell valljam, ez az utobbi 6 ev eletem legszebb evei voltak. Mo-on szerintem nincsen olyan jovo ami nemzetkozileg felvenne a versenyt a nyugati orszagokkal.

    a hazafiassag szep dolog, de abbol nem lehet jollakni. en inkabb ott nevelem fel a csaladomat ahol jobb lehetosegek vannak! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Magam is erősen fontolgatom, hogy elmegyek az országból. Túlságosan öreg vagyok már ahhoz, hogy még 4-8 évig várjak arra, hogy hátha lesz ebből az országból valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  14. Az öcsém és a felesége tanáremberek, 3 fiúgyermekkel. Egyszer már voltak az USA-ban 1 évet. Most már a végleges távozást latolgatják Ausztráliába, oda van ismeretségük. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Kedves Inax! Komolyan gondolod, hogy ha a szakképzett munkaerő távozik, -mert róluk van szó- akkor majd a sok alulképzett munkanélkülivel lehet pótolni? Te sem gondolod komolyan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Én is úgy gondolom,hogy aki csak teheti keressen életlehetőséget máshol,ahol megbecsülésben,biztonságban ,demokráciában élhet.Magyarországra hosszú időre setét fellegek borultak, “a sátán irányít”.Nem csak gazdaságilag ,de mentálisan és erkölcsileg is nagy baj van.Egy olyan országban,ahol a liberális eszmékről a lakosság nagy része elhitte és úgy véli hogy ördögtől való eszme,ahol ennyi aljasság felett szemet hunynak az emberek ,ahol nagy tömegek elhiszik egy aljas diktátor hazug szavait,ahol volt barátok,családtagok egymást eszik politikai különbözőségük miatt,ott sóval van behintve a fejlődéshez vezető út.
    Ezt a sót pedig nem más,mint Orbán Viktor szórta szét honunk talaján.
    Verje meg érte az isten! Ámen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Széll Kálmán országlása idején kitántorgott Amerikába hárommillió emberünk.
    És most ez megismétlődni látszik…
    ( Valami baj lehet ezzel a névvel )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. kicsit ez az újság is bizonyítja, hogy egy hazát nem lehet csak úgy végleg megtagadni, otthagyni. mi másért veszik, mi egyéb miatt olvassák az amerikások aggódva és szenvedéllyel az otthoni híreket, mint azért, mert a nyelvünktől, a kulúrális hagyományoktól, a gyermekkor meghatározó emlékeitől, a baráti kapcsolatoktól elszakadni lehetetlenség. így van ez annak ellenére, hogy azok az emlékek egy maihoz nagyon hasonló sötét korszakból, a szovjeteket kiszolgáló prolik diktatúrájának idejéből származnak.
    annak idején a teljes passzivitás, az emberek nagy részének apolitikus stratégiája biztosította a túlélést, az adott keretek közötti “normális” életet. erre ma ugyanúgy meg kell és lehet találni a megfelelő utakat, mint ahogyan azt az előző generációknak sikerült. a hazugságra épülő jobboldali diktatúra ugyanolyan csúfos véget fog érni, mint a szocialista népbutítás. egy nemzet nem tűnhet el a föld színéről, a hosszú kemény hideget előbb utóbb tavasz követi majd…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Csak kérdezem ,nem azoknak kellene elpucolni,akik ezt előidézték?!Azok a fiatalok,akiket tudás és tapasztalat nélkül magas hivatalba helyeztek,vajon elhiszik,hogy annyit érnek,mi lesz ,ha változás lesz,összeomlanak,vagy apáik helyett elviszik a balhét?Ha ilyen fiatalon megalkuvók,milyen rongy felnőttek lesznek?Vagy pirulj pofa,terülj has?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Axl!
    Már hogyne lehetne!
    Nem láttad a szakképzési programot? Benne van a TEVE TENYÉSZTŐ és a TENGERI HALÁSZ is. Evvel a sok szakképzetlennel talán még tengerünk is lesz.
    Vagy csak sivatagunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Miközben a fülkeforradalmárok a népakarat megvalósításáról beszélnek, közben nem veszik észre, hogy a nép egy része még az országot is elhagyná, mert annyira kilátástallak tarja a helyzetét.
    Szomorú helyzet ez, különösen, ha végleg emigrálni szándékozók arányát is figyelembe vesszük.
    Magyarország ma olyan mint egy elszabadult vonat. A SZÉLL KÁLMÁN EXPRESS szédületes sebességgel halad a szakadék felé, miközben a mozdonyvezető megkult és megsüketült, a személyzet elveszítette a józan eszét, az utasok pedig nem merik meghúzni a vészféket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. GYEREKEK NEM SZABAD LELKIZNI,HAZAFI VAGY NEM HAZAFI.ANNAK AZ ORSZAGNAK EN NEM AKAROK HAZAFIA LENNI AMELYIK ALAM TESZ,ENNYI.EGY ELETE VAN MINDENKINEK ES NAGYON ROVID,NINCS IDO SPEKULALNI,TETOVAZNI.AVVAL HOGY VALAKI ELMEGY MAS ORSZAGBA ELNI ES DOLGOZNI MEG NEM TAGADTA MEG A HAZAJAT,BARMIKOR VISSZAMEHET LATOGATOBA,A BARATOKKAL,CSALADTAGOKKAL LEHET TARTANI A KAPCSOLATOT A SKYPEN,VIDEOTELEFON,OLYAN MINTHA EGYMAS MELETT LENNETEK.MAR MONDTAM TOBBSZOR,AKI MEGTALALTA A SZAMITASAT AZ NE MENJEN SEHOVA,DE AKI ROSSZABBUL JART A RENSZERVALTASSAL,AZ MENJEN AMILYEN GYORSAN CSAK TUD.A VALASZTASROL ANNYIT,HIABA MEGYEK EL A VALASZTASRA,HA NINCS KIRE SZAVAZNOM,MERT MAR MINDEGYIKBEN CSALODTAM,VALAMI MIATT.IAIG MEG SENKI NEM TUDTA AZ ORSZAG PROLEMAJAT MEGOLDANI,CSAK RONTANI,AKKOR MEG MIBEN BIZAKODTOK,UGY MEGVAN AZ A TARSADALOM OSZTVA,OLYAN GYULOLET VAN HOGY MEG 100 EV MULVA SEM FOGJA KIHEVERNI.TUDJATOK HOGY MI AZ HOGY SZABADSAG,AMIKOR NEM KENYSZERITIK RAM MEG A CSALADOMRA HOGY UGY ELJEK AHOGY NEM SZERETEK.SIRASSAL,RIVASSAL AZ EMBER NEM MEGY SEMMIRE,AMIKOR A HELYZETEM KILATASTALAN AKKOR VALTOZTATNI KELL,NEM KELL MEGIJEDNI SEMMITOL.42 EVESEN,CSALADDAL,NYELTUDAS NELKUL,MINDENT HATRAHAGYVA,CSAK 2 BORONDDEL NEKIVAGTAM ES TALPRAALLTAM ES MEG RAJTAM KIVUL NAGYON SOKAN MASOK,UGYHOGY NE FELJETEK VALTOZTATNI,SAJNOS AZT AZ ORSZAGOT LEPUSZTITOTTAK MINDEN TERULETEN,AZ ERKOLCSITOL KEZDVE A GAZDASAGIG,EZT NEM LEHET EGY EMBEROLTO ALATT HELYREHOZNI,GONDOLKODJATOK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Elgondolkoztató, hogy odáig fejlődött keresztény magyar hazafiságunk, hogy már meg se kíséreljük hazánkkal kapcsolatos bajainkat itthon orvosolni, megváltoztatni. Árpád, Szent István, és a többi kitalált mítosz értékét vesztette, vagy soha sem volt értékük. Sőt Istenbe is csak annyira bízunk, hogy már nem várunk semmit tőle, inkább mi magunk akarjuk sorsunkat javítani.
    Erre mondják a szociológusok és pszichiáterek, hogy értékválságban vagyunk.
    Csak hát a nagy kérdés: Hol az érték? Ezért is külföldre kell mennünk?
    A külföldön világhírt szerző és rendkívüli eredményeket elérő honfitársaink példái is arra serkentenek minden hazánk fiát, hogy itthon babér nem terem számára? Innen vagy menekülni vagy menni kell? Vagy deportálnak, vagy határrendezéssel kitelepítenek?
    Egy biztos a mostani eszement jogász senkikből álló és semmihez sem értő kormány új alkotmányával, és a törvénytelenségeivel, csalásaival, tévedésével, hazugságával, átveréseivel nem teszi hazánkat kívánatossá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. MEG ANNYIT HOZZATENNEK,MEGFOGTOK LEPODNI HOGY KULFOLDON TOBB SEGITSEGET KAPTOK AZ EMBEREKTOL,MINT A SAJAT HAZATOTOKBAN,FOLEG HA OLYAN ORSZAGOT VALASZTOTOK AHOL MULTI-KULTI VAN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. A NAGY HAZAFISAGGAL MEGY VIGYAZZATOK,IDAIG MEG A NAGY HAZAFIKAT MIND KIVEGEZTEK A MASKEPP GONDOLKODOK,UGYHOGY A SAJAT MEGLATASOD SZERINT HAZAFINAK ERZED MAGAD,A MASIK EMBER MEG HAZAARULONAK TART.ATTOL FUGG KI HONNAN NEZI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Kedves Barátaim!
    Néhány nappal ezelőtt, az orvosok külföldre vándorlásával kapcsolatosan írtam le Nektek saját történetemet. Zanzásítva:
    majd’ két évtized hiábavaló kűzdelme a “magyar mentalitással”, a “normális” kormányok által kért lemondásaim után (melyeket két “abnormális” kormány el is pazarolt!), hosszú évek bajorországi kapacitálása után úgy döntöttem, hogy egy minden szempontból normálisabb létezés kedvéért elhagyom (családostúl) azt az Országot, melyet én ugyan nagyon szeretek, de AZ engem már nyílvánvalóan utál!
    Tehát mindenkivel egyetértek abban, hogy ez az Ország a Mi Hazánk, azt megtagadni nem lehet, de … mi a csodát kezdjek azzal a TÉNNYEL, hogy cca. 10 milliónyi honfitársam kb. 27%-a úgy döntött, hogy MINDNYÁJUNK nyakára ültet egy olyan politikai “kft.”-t, mely nem csak az őket meg nem választókat, de még a rájuk szavazókat is nyílvánvalóan útálja?!
    A Mi Országunknak már volt számos olyan kormánya, mely nem csak homo- és xenofób, de rasszista is volt. Most megint ilyenünk van, az össznépi butaság tavalyi megnyílvánulását követően!
    De mi is ez az “össznépi butaság”? Az, amit anno Lengyel László híres könyvében leírt a “Homo Kadaricus”-ról!
    Ők azok, akik mindíg “felülről” várják a “mannát”, akik szerint nekik joguk van lopni a Társadalomtól, azon élősködni, adót fizettetni pedig velük egyenesen Hazaárulás!, és éppen ezért minden “politikust”, kikről a köznép minden tagja “tudja” hogy “lopnak” eleve felment minden disznóságaik alól (cserébe ugyanezt várja el a “politikus”-tól!).
    Mivel a MI Országunkban az alapvető tisztesség betartása egyenlő az OSTOBASÁGGAL, a szabályok/törvények megszegése pedig egyenlő a “Normál Üzemmenet”-tel és az OKOSSÁGGAL, így a Mi Országunk csakis oda juthat, ahol kb. 1526 óta (ezen kijelentésemmel most “Tákolmány-sértést” követtem el!) szokott: önsorsrontás, önkéntes rabszolaság, önkéntes nyomor (minden szempontból)!
    Nos ez az, amit Én és a (felmérések szerinti) 1/6-od felsmert és megúnt! Hazaszeretet ide vagy oda, nem pótolja a megélhetést! És amikor a honpolgár azt hallja/olvassa, hogy ugyanazon munkáért kb. ötször töbet kereshet egy másik országban, azonos rezsiköltség mellett, azonnal arra gondol, hogy talán a Családja, a Gyerekei fontosabbak, mint Orbán Viktor “Magyarországa”!
    Persze tudom, ennek az lesz a következménye, hogy Bunkókra, önálló gondolkodásra képtelen egyének “közösségére” hagyjuk a Mi Országunkat! …
    … de nekem három szép és tehetséges fiam és egyetlen szép és tehetséges feleségem van! … ráadásul én is “emberből vagyok”, szeretnék nyugodtan élni!
    A Mi Országunkban ez ma lehetetlen! Ezt a tehetségtelen “politikusok”-nak és a Bunkó választóknak köszönhetem (én is AZ vagyok!).
    Nincs időm kivárni az úőjabb korrekciót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Amerika további terrorra számít 2011. május 16. hétfő | AN

Zuhanórepülésben Orbán és pártja 2011. május 12. csütörtök

A legtöbb amerikai igenli a likvidálást 2011. május 3. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos