Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ingatlanmutyi állhat a Janikovszky bezárása mögött 2011. május 20. péntek 18:03 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ingatlanmutyi állhat a Janikovszky bezárása mögött

Budapest, Erzsébetváros – Nagyon egyértelmű volt az elmúlt hetek történéseiből, hogy a Janikovszky iskolát be fogja zárni az önkormányzat – mondta Peszleg Brigitta, a Szülői Szervezet elnökségi tagja a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. A szülők és a szakértők továbbra sem értik, hogy miért kell bezárni egy jól működő iskolát. Sokak szerint beigazolódni látszik az a gyanú, hogy az önkormányzat egyszerűen így akart szélnek ereszteni egy pedagógusi gárdát, és értékesíteni egy szép ingatlant.

Peszleg Brigitta a Klubrádiónak elmondta, “felvetettük, hogy miért nem fordítva történik az összevonás, azaz miért nem a Janikovszkyba hozzák át a rosszabb feltételek között működő Baross Gábor Általános Iskolából a gyerekeket, erre sem kaptunk választ.

Érdekes körülmény, hogy a Hernád utcai  iskola két szárnyra van bontva: egyik szárnyában van a Baross Gábor Általános Iskola, másik szárnyában pedig a Fakultas Alapítványi Gimnázium működik. Ez utóbbinak kellene kiköltöznie az épületből, ha a 380 janikovszkys gyereknek helyet akarnak adni.

A Fakultas azonban többszöri közleményben leszögezte, ők nem mennek sehova, az önkormányzattal megegyeztek a maradásban. A másik szárnyban 290 gyerek tanul, 400 fő a befogadó képessége, azaz csak a 110 janikovszkys gyereket tudnak átvenni – magyarázta a Szülői Szervezet elnökségi tagja, aki szerint a gyerekek körülbelül a 70 %-a nem fog átmenni a másik intézménybe.

“Félünk, hogy arra játszik az önkormányzat, hogy sokan nem fognak, mert nem tudnak átmenni a Barossba, a pedagógusi gárdát pedig szélnek lehet ereszteni, azaz így óriási megtakarítást ér el az önkormányzat, a szép új épületet pedig értékesíteni tudja” – mondta Peszleg Brigitta.
A szülőkben hatalmas az ellenérzés a másik iskolával szemben. Több más intézmény jelezte, hogy egész janikovszkys osztályokat fogadnának be.

Az épület 4 éve lett felújítva, nagyon jó környezetben tanulnak a gyerekek, pl. ökokert van az udvar végében. Évről évre nőtt a beiratkozott tanulók száma a tanári gárda felkészültségének köszönhetően. A művészetoktatási intézményben drámapedagógusi módszerekkel dolgoznak, példaértékűen együtt élnek nap mint nap a diákokkal és a szülőkkel – tette hozzá Peszleg Brigitta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 8 szavazatból)
Ingatlanmutyi állhat a Janikovszky bezárása mögött, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. No, ugye megmondtam!
    http://nepszava.com/2011/05/magyarorszag/erzsebetvaros-szegyene-bezartak-a-janikovszky-iskolat.html
    Így legyen 5-ös találatom a lottón!
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Orbán András Lajos

    Meg van már az új gazda, csak még jegelik a személyét!!!!!!!!!!!!Aljas, mutyis fityiszes banda!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Az egyháznak fáj a foga az iskolára.Csak még kicsit késleltetik az átadást. Szeptemberig van idő, addig csillapodnak a kedélyek és lesz helyette újabb 1000 ügy ami miatt ez háttérbe szorul-gondolja a Fidesz. Lehet hogy háttérbe szorulnak ügyek…de nem felejtjük el!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Mi, akik itt hozzászólunk, nem felejtünk. De a “zemberek” többsége sajnos igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Miért, azt hitétek, hogy a VII. kerületben csak a Hunvald és a Fürst Gyurika lop? A Fideszes paraziták sokkal többet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Sydney,
    Nagyapám az ilyen esetekre mondotta volt: “Az öreg bolhát nem szabad agyonnyomi, mert az már nem csíp olyan vadul. Ha agyonnyomod, jön helyette egy fiatalabb, éhesebb, vadabb!”
    (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Hunwald, Hagyó féle zsiványokat nem kellene elkapni, hanem azt, hogy a frissen, kiéhezetten a húsosfazék közelébe kerültek gátlástalanabbak szoktak lenni, azokra jobban érdemes figyelni és idejáben a kezére csapni, még mielőtt rászokna!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Ugyan, csak kicsit tatarozzák, friss gyerekekkel töltik fel, aztán jönnek a papbácsik, lesz itt kultúra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Az értelmező szótárban majd kijavítják,hogy:a “mutyi” szó csak az előző /nem Fideszes/ kormányokra érvényes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A bírákat is fenyegeti a Fidesz 2011. május 21. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos