Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország elveszett éve 2011. május 27. péntek 6:25 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország elveszett éve

Budapest, Magyar Köztársaság – Nagy napjai vannak Orbán Viktornak: május utolsó napján ünnepli 48. születésnapját, előtte azonban még egy másik nevezetes dátumot is túl kell élnie az ország népének: május 27-én lett egyéves a kormány.

Ilyenkor boldog születésnapot, hosszú életet és bokáig érő füleket illik kívánni – nos ez utóbbitól nem tekintünk el. A többit hagyjuk, sok örömünk nem volt az elmúlt esztendőben. Sőt, túlzás nélkül állítható: a mai napon az Európai Unió legellenszenvesebb diktátora ünnepli torát. A Kedves Vezető tetteinek méltatására nem lenne elegendő a hely, nincsenek is megfelelő szavaink, az ideillő jelzőket pedig neveltetésünk okán nem használjuk. Ezért értékelés helyett maradjunk a számoknál.

Mintegy 900 napirendi pontot tárgyalt meg 48 ülésen megalakulásának egyéves évfordulójáig a második Orbán-kabinet. Orbán Viktor miniszterelnök az eltelt egy esztendőben szinte az összes európai országot bejárta.

A kormány tavaly május 29-i megalakulása óta 48-szor ülésezett. A kabinet tagjai több kihelyezett tanácskozást is tartottak: elsőként tavaly júniusban Lovasberényben, ahol többek között a gazdasági akciótervvel kapcsolatos döntés-előkészítés zajlott. Októberben Veszprémbe utazott a kormány, a téma a vörösiszap-katasztrófa volt. Legutóbb idén februárban tartott kihelyezett ülést a kabinet: Siófokon egyebek mellett arról döntöttek, hogy kiemeltté nyilvánítják a győri Audi-beruházást.

Ezeken felül 2010 novemberében Brüsszelbe is ellátogatott a kormány, ahol együttes ülést tartott az Európai Bizottsággal a 2011 első félévében esedékes magyar európai uniós elnökség előkészítéséhez kapcsolódóan. Az említett 48 ülésen csaknem 900 napirendi pontot tárgyaltak meg a kormány tagjai. A kabinet nagyságrendileg kétszáz új törvényjavaslatot, illetve törvénymódosítási indítványt terjesztett az Országgyűlés elé. Emellett – az államtitkárság tájékoztatása szerint – május 19-ig megalkotott 273 kormányrendeletet és meghozott 347 határozatot.

Az eltelt egy évben számos kormánybiztost neveztek ki: tavaly őszig kormánybiztosként Papcsák Ferenc irányította az elszámoltatást, ám mivel Zugló polgármesterévé választották, munkáját Budai Gyula vette át. Vida Ildikó kormánybiztosként az adóhivatal és a vámhatóság egyesítését készítette elő, Barsiné Pataky Etelka az EU Duna-régió stratégiájával összefüggő kormányzati tevékenységet irányítja, Robák Ferenc pedig a magyar EU-elnökséggel kapcsolatos feladatok előkészítését és lebonyolítását ellenőrzi.

Bakondi Györgyöt az iszapömléssel összefüggésben nevezték ki katasztrófavédelmi biztosnak, Wetzel Tamás az egyszerűsített honosítási eljárásért, Andrew G. Vajna a filmipar reformjáért, Fellegi Tamás pedig a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felel. Legutóbb a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátására neveztek ki kormánybiztost Vígh László személyében.

Orbán Viktor második kormányzása első évében több mint 50 külföldi utat bonyolított le: miniszterelnökként elsőként, tavaly június 1-jén Lengyelországba látogatott, majd szinte az összes európai országot bejárta, jelentős részben a magyar uniós elnökséggel összefüggésben. Európán kívül Kínában és Egyiptomban tárgyalt a kormányfő.

Tavaly júniusban a frissen alakult kormánynak minden idők egyik legnagyobb árvize jelentette az első feladatot. Ekkor hirdették meg az első gazdasági akciótervet, és megkezdődött az alkotmányozás folyamata. Júliusban több intézkedés is megszületett az akciótervvel kapcsolatban: döntöttek a bankadóról, megszűnt az öröklési és ajándékozási illeték egyenes ági rokonok között, és betiltották a devizaalapú jelzálog bejegyzését.

Augusztusban elindult az Új Széchenyi Kártya Program, bevezették az egyszerűsített foglalkoztatást, és szigorodott a büntető törvénykönyv (Btk.), amely alapján már a kis értékű lopás is büntethető, és a kommunizmus bűneinek tagadása is bekerült a kódexbe. Szeptemberben szabad lett a pálinkafőzés, megrendezték az első kormányzati karrierexpót, és megnyitottak több, korábban bezárt kispostát, valamint vasúti szárnyvonalat. Októberben a kormány számára a legtöbb feladatot a vörösiszap-katasztrófa adta, emellett a miniszterelnök meghirdette a második gazdasági akciótervet. Novemberben több év szünet után újra összeült a Magyar Állandó Értekezlet, és hatályba lépett a bajba jutott lakáshiteleseket segítő törvénycsomag.

Decemberben a kormány döntött a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagság megszűnéséről és a magánpénztári nyugdíjvagyon állami kézbe vételéről. Döntés született emellett arról, hogy minden nő nyugdíjba mehet 40 év munkaviszony után a korától függetlenül, valamint arról, hogy ismét hároméves lesz a gyes.

2011 januárjában Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztségét. Ekkor lépett hatályba az egykulcsos adórendszer, az új gázárszabályozás, továbbá elindult az Új Széchenyi Terv, megalakultak a kormányhivatalok, és ekkortól igényelhetik a kettős állampolgárságot a határon túli magyarok. Februárban egyszerűsödött az örökbefogadás, és létrehozták a 250 milliárd forintos stabilitási alapot.

Márciusban a kabinet bejelentette a Széll Kálmán-tervet, meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot, és esküt tett 1800 új rendőr. Áprilisban – amikor a parlament elfogadta az új alaptörvényt – a gyöngyöspatai események miatt ismét szigorodott a Btk. Májusban elindult a szociális konzultáció, és az állam visszavásárolta részesedését a Mol-ban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 8 szavazatból)
Magyarország elveszett éve, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Egy ilyen összefoglaló miért nem tartalmazza, hogy a magyar bérből és fizetésből élő embereket 2011-re sikerült olyan nyomorba taszítani, amit 1946 óta nem látott Magyaroszág?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  2. Még ha csak elveszett év lenne, kibírnánk. Sajnos a rendberakás majd éveket vesz igénybe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  3. Egy év, tatárjárással felérő ámokfutás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (48 szavazatból)
  4. Mar megint egy uj tablacska, ” Itt az ido” mire? ezeket a tablacskakat ki otoli ki???? mostanaban ezeket figyelem, es naponta mas a tabla szovege, de az osszes mikrofonkozeli pasasnak van tablacskaja! Rettenet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  5. RÉMÁLOM!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. Orbán András Lajos

    Ez a kontár kurmány még a ,,futottak még,, kategóriába se fér bele, nevükre évek múlva csak megvetéssel gondolnak az emberek………Ilyen öntelt, aljas, piszkos, hazug kormánya még soha nem volt az országnak………Ezeknek semmi nem számít csak az hogy mennél többet kitudjanak markolni a közösből, amibe semmit nem tesznek, csak fosztogatják az embereket………..Az ,,Itt az idő,, táblácska akkor nyer majd értelmet mikor felelősségre lesznek vonva a szabad rablásuk miatt…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  7. MÁR CSAK HÁROM KÍNKESERVES ÉV VAN HÁTRA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Istenem, bárcsak a bíróságon készült volna ez a fotó, ítélethirdetéskor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  9. + Gyászos napja ez a magyar történelemnek. +
    .
    Sajtó, média figyelem ! Figyeljen már oda valaki, hogy a kormányülésekről k é s z í t e n e k e j e g y z ő k ö n y v e t, mert bizony ezek hajlamosak rá, hogy ezt elsumákolják, mint anno az első regnálásuk idején, amikor kihasználták azt “joghézagot”, hogy törvény nem írta elő. Lett is belöle óriási hasznuk, mert bukásuk után hiába keresett a szoclib koalició vizsgáló biztosa bármilyen stiklit, törvénysértést nem talált. Tegyük hozzá, elég marhák voltak…
    sk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  10. Kedves Oláh Zsuzsa!
    Azok a táblácskák nem egy hülyeség, piár szempontból meg kimondottan hatásos. Valljuk be, ehhez ők nagyon értenek, míg a liberális és szoci oldal a propagandában rémgyenge…
    Az “ITT AZ IDŐ” szlogen Orbán egy régi beszédére utal, amelyben felhívta habzó szájú, akkor még – ez volt nekik kiadva – árpádsávos zászlókat lengető rajongóinak figyelmét arra, hogy eljön majd az idő, csak “f i g y e l j e n e k a j e l r e”. Ha jól tudom, az utóbbi választások előtt ismét elővette e jelszavát és azóta folyamatosan szerepelteti(k).
    Bosszantó, sőt mi több felháborító, hogy a liberálisok, demokraták és baloldaliak ennyire bambák és kényelmesek. Nemhogy egy épkézláb szlogent képtelenek összehozni, de nincs egy kitartó, egy folymatban megjelenő, évekre is visszanyúló és az előzményekkel összefüggő PR-politikájuk, ami a Fidesznek van.
    Egyébként – csak annak, aki nem tudná – ez a fidesz név is zseniálisan kiagyalt hazugság, latinul azt jelenti: “hűség”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. A képen látható sorrendben kellene őket rabosítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  12. Lám-lám! Egy éves a gyerek. Még nem szobatiszta, de már gőgicsél. Eddig csak ovákolt, nyivákolt, “mindent” a szájához vitt. Eljött az idő a rendre szoktatásra. Már nem nyelheti le a pénzt a ciciről is le kell szoknia, hisz abba is beleharap időként.
    Ezt egyes erdélyi nők is állítják. A lényeg az, hogy el kell kezdeni a nevelését. Alkalomadtán a kezére kell ütni. Tanítani kell a normális beszédre, nem gügyöghet állandóan szamárságokat.
    Ha nem megy, be kell adni valamelyik demokratikus “intézetbe” ahol zárt osztály is van.
    Ha nem anyatejen nevelték és netán a tehén kerge – marha kóros volt, akkor nagy a baj. Ez lemérhető a szíjártón. Esetleg a kövér terápiával lehet kísérletezni. Magas pulpitusra helyezni. Meg ugyan nem gyógyul, de esély van rá, hogy zavarodottságában leugrik csukafejes stílusban. Na, már én is át csaptam őszinte stílusba. Nem kívánok nekik semmit, még a levegőtől is megóvnám őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. A fijúk a bábyáb..izé..parlamentben dolgoznak !
    ( Idegesek is az emberek ! Nem kicsit , nagyon !! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. sajtkukac
    Nincs sem írásban sem hangfelvételen megörökítve egyetlen kormányülés sem. És nem is lesz.
    Maga a dakota mondta, hogy még a telefonokat is le kell adni a terembe lépés előtt, mert ugye utólag még azokat is fel lehetne használni.
    Semmi közünk ahhoz, hogy miket terveznek az országgal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. Trágyadomb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  16. Előbb-utóbb a tábla le lesz cserélve a napi szimpátia index csökkenése miatt. Igen!
    Itt az idő arra, elég volt belőlük, húzzanak el mielőtt az országot teljes romhalmazzá tennék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Célra tarts, TŰZ…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  18. Remek eredmény, egy év elég volt hozzá!
    Közép-kelet Európa ügyében a magyar ME, aki az EU soros elnöke is,
    meg a Magyar Álam Álamfője sincs ott.
    Pacajkánk Romába megy.
    Eredményes év volt ! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Kérem a Tisztelt Parlamentet, hogy egyértelműbben adja tudtunkra, mit is terveznek, hogy “az ideológiailag még nem elég képzettek” is, mint én, felfogjuk, s megértsük a Nagy Tervet!
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=71173:keruel-amibe-keruel&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. T. Observer: 1/A! Rég röhögtem ennyit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Nehogy még két-három évig szivják itt a vérünket! A kormány megbukott, évismétlésre sem bocsátható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  22. Még kemény és irtózatosan hosszú három év van elöttünk !!! Az embereknek meg azt ajánlanám , hogy ne a jelszavakat figyeljék ha nem az eredményeket ill. az eredménytelenségeket !!! Ez utóbbiból akad bőven ! Attól tartok , hogy ha majdan sikerül is megszabadúlni ezektől a dilettáns , vérszívó a kispénzű emberek tömegét még nagyobb nyomorba döntő az emberi szolidalitás nem ismerő bandától , nagyon sok évnek kell eltelnie , hogy az általuk okozott károkat kiheverje az ország !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. A vezér, meg a 10 kicsi indián!Rég látott ennyi gazemberséget ez az ország, mint amit ezek művelnek!
    Remélem a jutalom utoléri őket!Szemét bagázs…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Kedves Barátaim!
    Nem tudom, végig gondoltátok-e ezeket az adatokat?
    Mert 1 esztendő az ugye 52 hétből áll, azaz Orbán szinte minden héten volt külföldön (50 alk.), 4 hét kivételével pedig mindíg tartottak kormányülést (48 alk.). Ezen üléseken pedig cca. 900 témát beszéltek meg.
    Namost! Mivel egy kormányülés 9-kor kezdődik, de dél körül már vége van (korog a has!) és ezeken összesen 900 témát beszéltek meg, az azt jelenti, hogy egy-egy kérdés alapos megtárgyalása, a felelősségteljes döntéshozatal és annak előkészítése alig több, mint KILENC PERCET(!!!!!) vett igénybe!
    No, mit szóltok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  25. 9 perc éppen elég arra, hogy a vezér kiadja az ukázt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  26. alegeroseb blibapasztor a világon

    Széchenyi fejes , faragott , nemzeti színűre festett akasztófákat a Kossuth térre !

    Kiment a divatból az országház előtti tüntetés (, mert egy jól szervezett vidéki város/megye központokban történő tüntetésen . te .. magyar : 1. Nem kell annyit utaznod, 2. már Alekosz fejes polót is kaphatsz egy jól megszervezett tüntetésen való részvételért , ami arról szól hogy jobbágy legyen-e családod és te , vagy polgár )

    Ha nem jönne be ez a vidéki tüntetés sorozat (a nem fővárosiak mindig úgy érezték, hogy el vannak nyomva a főváros által, most bizonyíthatnak , ha akarnak és ha olyan elnyomottak ) akkor… tüntetnek ..

    Na , ha a családi kereted elfogyott . Mindenki ajánlja fel egy havi fizetését / vagy nyugdíját az államhaszontalanság javára és akassza magát a legszebb , legnemzetibb oszlopra (több is lesz majd , lehet majd válogatni), a Kossuth téren . Minden befizető – államilag garantáltan – két napig lóghat , kap 1 Smitth Pál által aláírt fényképet a nemzeti lógásról , az államháztartást javító tettéről .

    Hajrá ÉTICSIGAORSZÁG !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. mosolygó

    2011. május 27. péntek

    08:43 “” MÁR CSAK HÁROM KÍNKESERVES ÉV VAN HÁTRA!”"

    Ha egy év alatt ennyi pénzt elpazaroltak, 3 év múlva olyan szegények leszünk, mint a templom egere!!Vajon ezt érdemeljük???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Viktátornak napjai megvannak számlálva.Már ismét rendbehozták a DÖBLINGI celláját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  29. Valaki adhatna némi biztosítékot, hogy nem a szólásszabadság napjai vannak megszámlálva (junius 30), hanem a kormányzaté!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Ez nem egy elvesztegetett év, ez mínusz 20 év.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. Harcra fel! Még 3, Ki bírjuk? Muszáj. El kell viselni az el viselhetetlent…..
    Remélem nem okoztam csalódást,nem én akasztottam fel magam a parlament előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. El ordibáltam a Pápai audenciát. Csak nem I.Viktor ment családostul idén hanem a fegyvernöke. Másodszor amióta a “bajnokok bajnoka lett”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Nem lett volna jobb ezt a cikket gyászkeretben megjelentetni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. Az, hogy e haladás szempontjából elvesztegettek 1 évet, még a kisebbik baj lenne. A sokkal nagyobb baj az, hogy ez alatt az 1 év alatt az országot 70-80 évvel vitték vissza a történelemben.
    A lemaradásunk tehát nem 1 év, mert nem csak 1 évvel távolodtunk Európától, a demokráciától!… :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Márpedig ez nem volt elvesztegetett 1 év! A magyar választók gyorstalpalón kaptak KIOKTATÁST arról, hogy nagykorú, felnőtt állampolgárok nem hihetnek a mesékben, hogy jelentősége van annak, hogy hova ikszelgetnek a budiméretű szavazófülkékben, vagy ha otthon maradnak. Remélem EZ a tananyag/tanulság tovább megmarad az agyukban, mint 8 év!
    Mert aki nem szenilis, az nagyon is jól emlékezett az “EGÉSZ PÁLYÁS LETÁMADÁSUKRA” arra, hogyan vágtuk a centit, amikor végre tunikán billenthetjük őket, hogy mennyire tele volt a töke mindenkinek az arroganciájukkal. Na meg aki odafigyelt arra, hogy Orbán a vereségből azt a tanulságot vonta le, hogy “nem volt elég kemény” azt nem érhette meglepetés – hacsak a pofátlanság mértéke nem lepte meg a normális ésszel gondolkodó embereket, akik nem élvezhették a grazi generáltatarozás
    áldásos hatásait.
    Orbán nem kispályás. olyan, mint a gravitáció – még a fényt is el tudja .
    görbíteni. Ahogy a zseniális Cseh Tamás énekelte a Sekszpír Villiemben
    Valószerűtlen púpot a háton
    Valószerűvé tenni kell.
    Méghozzá úgy, hogy világnak hátát
    Hajlítni kell egy púpig el.

    És ha egy gigászi gerinc is hajlik,
    Richard-nak púpja nagy mintát követ.
    Meggörbedt időben meggörbedt férfi
    Legelső divatfi még lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Egyébként ha akarjátok alaposabban, közgazdaságilag is megalapozva, akkor itt van ez Oszkótól:
    http://hazaeshaladas.blog.hu/api/trackback/id/2935550

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Hm. Milyen érdekes: meg nem nevezett informátoraim szerint csak pár nap az eltérés Gyurcsány szülinapjához képest. Hát nem remek mókamester a sors?
    .
    A cikk címe amúgy kissé sántít, kedves Szerkesztők, Magyarországnak nem egy, hanem immár 21 elveszett éve van. És lesz még ki tudja, mennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem a javunkat, hanem a javainkat akarja 2011. május 29. vasárnap

Szamóca ma megint nekifut 2011. május 27. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos