Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szamóca ma megint nekifut 2011. május 27. péntek 6:33 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szamóca ma megint nekifut

Győr – Ami a múlt héten nem sikerült, az ma bejöhet Eperjes Károlynak, Orbán Viktor Szamóca néven elhíresült kedvelt házi színészének. Eperjest egy héttel ezelőtt csúnyán leszavazta a közgyűlés kulturális bizottsága, ám azóta változhatott a helyzet, s a miniszterelnök jó barátjából akár színházigazgató is lehet Győrben. Vagy nem.

Ma dönthet a megyeszékhely közgyűlése arról, ki irányítsa a következő időszakban a Győri Nemzeti Színházat; a közgyűlés kulturális bizottsága a múlt héten a teátrum jelenlegi megbízott vezetőjét, Forgács Pétert támogatta a másik pályázóval, Eperjes Károly színművésszel szemben.

A győri színházigazgatói pályázatot március végén írták ki, miután Nagy Viktor szerződését közös megegyezéssel felbontották. Borkai Zsolt polgármester arról beszélt az MTI-nek, hogy Győr kedveltebb színházat akar, és a város a korábbi kinevezett vezetővel “nem volt egy hullámhosszon a műsortervezés szempontjából”.

Az új vezető megbízása július 1-jétől 2016. január 31-ig szól. A pályázaton ketten indultak: Eperjes Károly, az Új Színház művésze, a veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója, valamint az intézményt megbízott vezetőként irányító Forgács Péter. A közgyűlés kulturális ügyekben illetékes szakbizottsága a múlt héten a szakmai bírálóbizottság álláspontjának ismeretében nagy többséggel – a Kisalföld című lap beszámolója szerint 7:1 arányban – Forgács megválasztását támogatta.

Eperjes Károly egy héttel ezelőtt az MTI-nek elküldött közleményében vitatta a szavazás arányát, valamint egyesek voksolási jogát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Szamóca ma megint nekifut, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. A FALNAK!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Fontos hír? Nem. Tegyék, elvannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Szamóca beleillik a fidesz szőttesbe, komplett őrült !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. Szamóca a “sárgaház”-i színtársulat egyik szereplője. Tökéletesen beleillik habitusával, szellemiségével a mutatványosok közé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. csak azt nem értem, Szamóca miért nem törődik bele abba, hogy az elutasítással Istennek szándéka valósul meg az életében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Hangja mint az üvegvágó.
    Mozgáskultúrája akár egy külvárosi lepukkant prolié.
    Beszéde emlékeztet egy idegbeteg hebegésére.
    Kinézete egy szabadságolt vicclap-béli köztörvényes elítélté.
    Soroljam még az erényeit ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. Akárhogy is nagy és tehetséges színész Szamóca barátunk! Szerintem !
    De !
    Ez a minősíthetetlen ripacskodása a fideszes ihletésű politikai nézetein alapszik ,onnan ered,olyan minőségű is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Hát..kétségtelen.
    Tehetség kell ahhoz hogy fentebb említett negatív tulajdonságaival eladhassa magát !
    Átlagszínésznek mindezekből egy is elegendő ahhoz , hogy ne kerüljön se színházba se filmre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Hát, nem egy Básti, vagy Besenyei…

    Nem baj Szamóca, fordulj Boldog II.János Pálhoz, ő (szerinted) már segített neked itt a földön is, amikor Orbánnal kiugrottatok Rómába. Számíthatsz rá, hálás a Köztársaság tér átnevezéséért is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Ehhez a képhez nem kell magyarázat, egy kezdő pszichiáter is diagnózist tud adni: komplett …, más szóval, az emberi elme összes kórképének hiteles ábrázolása. A felvétel készítő netán a Fidesz kórkép megjelenítője? Azért gondolom, mert, már jelent meg Kövérről, Kósáról, Szíjártóról, Orbánról, ja, meg a részeges építészről, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Várom a délutáni hírt, miszerint szamóca megkapja a posztot……

    Kisebb riport hétfőn: elbocsátották a győri bizottság tagjait, akik nem szamócát választották elsőként…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Na, ez se képes úriemberként veszíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Ú R I E M B E R ??
    ( Uggyan kérem…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Remélem nem Szamóca miatt kell fizetnem 500 ft-ot a gellért hegyi Szikla Templomban,- ha oda a miseidőn kivül be szeretnék térni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. “Forgács Péter a Győri Nemzeti Színház igazgatója
    Forgács Pétert választotta a Győri Nemzeti Színház igazgatójává pénteki ülésén a megyei jogú város közgyűlése.
    Egyedül a teátrumot jelenleg megbízott vezetőként irányító Forgács Pétert terjesztették személyi javaslatként a testület elé, ahol egyhangú szavazással 22 voksot kapott.
    A közgyűlés ülésén egyik induló sem kívánt felszólalni, képviselői kérdés, hozzászólás sem érkezett. A szavazás eredményének kihirdetése után Eperjes Károly elsietett a győri városházáról, míg Forgács Péter újságíróknak azt mondta, nagyon elfáradt, mert “nagyon sokáig tartott ez az egész huzavona”. Az eredmény szavai szerint önmagáért beszél, akárcsak a szakmai bizottság támogatása.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Orbán András Lajos

    Szamóca futott mint a menekülő vakond, neki a kerti csapnak!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Szamóca a nagy keresztény jellem !!! Nem győzi állandóan kihangsúlyozni ,hogy ő mennyire hisz Istenbe s ő mindig is a keresztény értékeket képviselte !! Felteszek egy igen egyszerű kérdést vajon MIÓTA ??? Ugyan is anno az un. ” átkosban ” készült filmjeiben számtalan jelenetben úgy káromkodik mint a jégeső !! Olyan trágár szavakat ejt ki a keresztényi száján , hogy csak na !! Kérdem én ez az ember mikor adta igazi önmagát akkor vagy most ??? Személyében igazi a fideszre oly nagyon jellemző de titkolni próbált karakter lakozik !!! Jelleme tökéletesen beleillik a vezér és pártjának az értékrendjébe !!!! Ezt a szégyenletes , sok ember számára elfogadhatatlan sőt mi több nagyon káros politikai és áll vallásos katyvaz egy hasonlattal élve “olyan mint a vörös iszap Kolontáron ” : Ami mindent elönt és mindent tönkretesz ami az útjába kerül !!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  18. Ebben az egész győri színház-sztoryban nem csak az a nagyon aranyos, hogy a “Hídember” (akinek “seggdublőrt” kellett alkalmazni és nem volt hajlandó magát Széchenyiként főbelőni) egyszerűen képtelen elfogadni, hogy nem ő a nyerő, hanem az is, ahogy az egész elkezdődött!
    Borkai polgármester, egykori hivatásos sportoló, ebbéli szakértelmére alapozva kritizálja a győri színház “műsorpolitikáját” és “rendezési elveit”! Aztán szépen kirúgja az igazgatót, kiír egy pályázatot. Erre jelentkezik a Nemzet Szamócája is, de Borkainak még annyi esze sincs, hogy leessen a tantusz: “ez” a Szamóca nem a gyümölcs, hanem a Főnök haverja!
    Pedig Borkai azért lehetett volna sokkal figyelmesebb is. Pláne azért, mert direkte miatta módosítottak még egy törvényt is!
    No, de ilyenek a mi politikussá avanzsált sportolóink! Buták, mint a föld, de azért aláírni … hát azt tudnak! … legalább is az egyik! Meg beülni az “olcsón lízingelt” Audiba! Meg … no, inkább hagyjuk! … az Admin. kitiltana!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. “Huszonkét igennel és két tartózkodással Forgács Péter lett az igazgató Győrött. Eperjes tehát egyetlen voksot sem kapott. A szavazás után a veszprémi Petőfi Szíház művészeti vezetőjeként dolgozó Eperjes azonnal elhagyta a városházát. Forgács azt nyilakozta, örül annak, hogy a szakma és a közgyűlés is egyértelműen rá szavazott.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Sorry, látom már fenn van :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Kiazaborkai? És kiazaszamóca?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Nembaj van még más jó színház is kishazánkban…meglehet hurcolni és a frászt lehet hozni más elhívatott színházigazgatókra még , ennek a savanyúepernek a kedvéért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Bár én Szamócát tippeltem győztesnek a Viktorral ápolt barátság végett, de örülök hogy az egyöntetű elutasítás után azonnal elhagyta a városházát!
    Most mi lesz vele? Kiből ábrándul ki? Istenből, vagy Viktorból??? Ezt a méltánytalanságot!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Szamócám édes! Nem kell kiakadni a választás eredményén! Csak azt kaptad, amit a jó Isten Rád mért.
    Ennyi. Fogadd el. Ha szerinted is Ő tudja, mit miért tesz, biztosan igaza van ezúttal is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Nagyon jó a kép, mint a többi is. Gratulálok.Szamóca” en face” Bolond ember. Nem jó színész, a Hídember dög unalmas, pocsék film volt. Bele kell nyugodni..Isten akarata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Kedves Geyza es mas simfelok!
    Eperjes Karoly zsenialis szinesz. Mar mas muveszek is rafaztak a politizalasra, ami nem is csoda, mert az egy mas szakma, abban ok amatorok. A sajat szakmajukban viszont profik es igy lehetoseguk van annak eszkozeivel velemenyt formalni es nyilvanitani. Miert olyan nagy kaland, ha valaki kicsit tebolyult?
    Egy szineszt azert szeretunk, amit muveszileg nyujt nekunk.
    Szomoru olvasni ezt a sok indulatos kommentet. Hiszen o csak egy szinesz! Szeretett volna szinidirektor lenni, hat nem sikerult. Massal is elofordult mar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (13 szavazatból)
  27. Es majd’ elfelejtettem, aki nem tudja, milyen szinesz EK, nezze meg a Komediumban Mrozek: Sztriptiz c darabjaban, ketten jatszanak Gaspar Sandorral.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (11 szavazatból)
  28. Mint az egyszerű ló , nem vak , csak bátor !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Valamikor egy remek szinesz es jo karakter volt. Megbolondult, megtert, azota mint egy tebolyodott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Sneider Fáni!
    Tökéletesen igazad van, Eperjes kiváló színész. A legjobbakból való.
    Geyza, ha járnál színházba, ha láttad volna őt a hetvenes évek végétől, nem mondanál ilyen marhaságokat.
    Épp ezért nagyon szomorú, hogy mivé lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  31. Sneider Fáni -
    Nem baj, ha egy színész kicsit tébolyult! Volt ilyen már a színháztörténelemben, óriási nevekkel, óriási alakításokkal, vastapssal. De, azok a nagy művészek nem a mindíg aktuális politikai vezető dobogóján feszítettek, alakítottak, remélve a busás javadalmazásban, hanem maradtak hivatásukkal, tanult szakmájukkal a szeretett nézők örömére.
    Lehet és kell kaméleont játszani egy színésznek, de csak a színpadon! A közéletben már nem, mert hiteltelenné válik. Ugyan úgy, mint az őt futtatói!
    Nem emlészem arra, hogy pl. Latinovits Zoltán, SomlayArtúr, stb…, dísztribűnön pózoltak volna az akkori diktátorokkal. Ők művészek voltak, igazi, elkötelezett művészek!
    Ugyan ez vonatkozik a nemzet ex és ma már kiöregedett sportólókra is. A gerincesebbje nem színészkedik, mert őket a név kötelezi, rövid távú anyagi haszonszerzésért nem járatják le magukat az ország előtt. Azok tudják, hogy a sikereiket saját tehetségüknek, kitartásuknak, főleg nem a mostani politikai elitnek kell megköszönni.
    Akik ezt máshogyan gondolják, hazug, jellemtelen emberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. Miamare, ne ítélj ilyen elhamarkodottan, mert akkor nem leszel különb azoknál, akiket bírálsz.Gondolj csak például Páger, Sinkovits, Darvas, Gobbi, vagy Major politikai szerepvállalására. Minden ellenkező oldal a szájára vehetné valamiért.
    Egy dolog viszont közös bennük. Elementárisan nagy színészek voltak!
    Szamóca pedig nem pénzért, hatalomért, hanem meggyőződésből lett olyan amilyen. Ez nem “Mephisto” szindróma. Ezért tragikus az ő “elborulása”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Lesz egy “megoldás” ha nem a Fidesz jelöltje nyer,akkor gondoskodnak arról, hogy a színészek legyenek Fideszesek….
    Így legalább el lehetetlenítik az új igazgató munkáját. (Esztergomi példa).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Aki zebrán áthaladva magában beszél gesztikulálva, az nem művész, az egyszerűen hülye.
    Márpedig Szamóca rendszeresen – nap mint nap – ezt teszi.
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Szamócát megszállta az Ördög, vagy az Isten, nem tudom melyik…de hogy nem zseniális színész, az biztos.Tudom, ez ízlés dolga..de neki van egy sajátos túlmozgásos,de minden szerepben azonos személyisége, játéka..és ez nem tévesztendő össze az előadói művészettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Kedves Moment,
    nem kétlen amit mondasz, elismerem, hogy az Általad említett színészek óriások voltak. Ki az egyik, ki a másik elvei alapján. Majortól eltekintve (az átkosban) egyik nagy színész sem tülekedett álszent módon a hatalom közelébe. Meggyőződése, véleménye mindenkinek lehet, elmondhatja (már ameddig).
    A baj ott van, hogy egyeseket a szabad véleményükért kirúgnak, mellőznek, míg mások a talpnyalással az egekbe ajnározottakká válnak.
    Eperjesinél vannak tehetségesebb művészek is, miért pont neki “járna” a megkülönböztetett figyelem? Ezzel nem azt mondom, hogy nem jó színész!
    A politika ne szóljon bele a kultúrába, főleg ne olyanok, akik ebben nagy hiányossággal bírnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Nekem Eperejes csak egy jó szakmunkás a szakmájában, de nem zseniális. Megjegyzem ez sem kevés. Azonban ha közszereplővé kíván válni, akkor más követelményeknek sem ártana megfelelni, és nem kéne bigott hívőt játszania vagy előrehaladott alkoholistát. Mivel jó szakmunkás, nagyon meggyőzően hozza mind a két figurát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. ok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. ………….es akkor ugye bantjak Alfoldit /ezert-azert/ , en amikor latom ot jatszani, vagy csak beszelni eszembe sem jutnak a pletykak, de ha ezt az embert latom beszelni es jatszani all a szor a hatamon taszit a mesterkeltsege, es minden bune ami regen volt triplazodik, pedig rola elfogadottabb pletykak keringtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. egyetlen szavazatot sem kapott

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos