Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem a javunkat, hanem a javainkat akarja 2011. május 29. vasárnap 17:19 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(143)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem a javunkat, hanem a javainkat akarja

Párizs, Budapest – Orbán Viktor Magyarország újjászervezéseként értékelte, hogy az embereket meg kell győzni arról, hogy mondjanak le egyhavi nyugdíjukról, fizetésükről. Bárhogy is erőltetjük az emlékezetünket, erről sem a választási programban, sem azóta nem esett szó. A magyar miniszterelnök a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megalakulásának 50. évfordulóján rendezett párizsi ünnepségen ismét külföldről üzent a hazai választóknak.

Magyarországon nem reformok végrehajtása, hanem az ország újjászervezése történik, s az embereket a kormány nem arról próbálja meggyőzni, hogy egyes intézkedéseket vagy döntéseket támogassanak, hanem arról, hogy át kell szerveznünk az egész országot – mondta szerdán Orbán Viktor a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megalakulásának 50. évfordulóján rendezett ünnepségen Párizsban.

A magyar miniszterelnök a gazdasági válságkezelésről rendezett kerekasztal-beszélgetésen úgy vélekedett, hogy az elmúlt időszakban nem egyszerűen egy válságot élt a világ, hanem egy olyan periódust, amely megváltoztatta Európa történelmét: az egykori háborús alapú gazdaságot korábban a jóléti gazdaság váltotta fel, amely után most a munkaalapú gazdaság következik.
Ez a fajta látásmód Orbán Viktor szerint elengedhetetlen feltétele a társadalmi támogatás megnyeréséhez a nagy változásokhoz. Véleménye szerint a “reformnyelv egyébként halott” Magyarországon, mert az a politikus, aki arról beszél, hogy valamit szeretne megreformálni, az “politikai öngyilkosságot” követ el. Ennek oka, hogy az elmúlt nyolc évben a kormányok által elindított reformok sorra elbuktak.
A miniszterelnök az ország átszervezésének példájaként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy “teljesen új nyugdíjrendszer” létrehozását, a tíz százalékos társasági adókulcs bevezetését, valamint az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le.
Orbán Viktor kiemelte, hogy a munkaalapú gazdaság megteremtéséhez Magyarországon a legfőbb problémát az Európában legalacsonyabb, 56 százalékos foglalkoztatottsági ráta okozza, amit “szégyennek” nevezett. Kormánya fő céljaként a 75 százalékos foglalkoztatottság elérését jelölte meg, amely azt jelenti: minél többeknek vissza kell térniük a munkaerőpiacra, s a kormány feladata számukra megteremteni ehhez az esélyt.
“Ez nem reformnyelv, ez több annál, ez egy új korszaka a történelemnek, legalábbis Európában” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette, hogy ehhez mindenekelőtt a politika hitelét kellett visszaszerezni. Ezért a kormány egyik első döntése a parlamenti és az önkormányzati képviselők számának felére csökkentése volt. Ezt követte a kérés – mint a miniszterelnök emlékeztetett – a bankok felé a bankadót, majd a nagyvállalatok felé a válságadót illetően azért, hogy ők is segítsenek és vegyenek részt az ország újjászervezésében. “Természetesen nem voltak boldogok … de ez az egyetlen mód, amikor politikai hitelt akar magának szerezni az ember” – tette hozzá.
Elmondta, hogy szerencsés és boldog embernek tartja magát, amiért a tavalyi választásokon sikerült kétharmados parlamenti többséget elérnie, ez ugyanis meglátása szerint alapvető feltétele volt a politikai és a gazdasági rendszer újjászervezésének. “Erős politikai vezetés nélkül nem lehet újjászervezni az országot” – zárta hozzászólását Orbán Viktor.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.8/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -44 ( 66 szavazatból)
Nem a javunkat, hanem a javainkat akarja, 1.8 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(143)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

143 Reader’s Comments

  1. Utóirat “Hunok nyilaitól mens meg uram minket” imádkoztak egykor az akkor ismert világba! Ma ez az imádság így szól: Orbán tól, és bandájától mentsen meg
    a sors minket! A hunok már eltüntek a világ szinpedáról! Lehtséges volna hogy Viktor és társai is eltünjenek???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  2. a szomszédaim (nyugdíjasok) még mindig ott tartanak, hogy ov (olyan snittpalisan írom) most ígérte meg, hogy visszaadja a nyugdíjasoknak amit a kommunisták elvettek, pl. a 13. havi nyugdíjat. TEGNAP még hitte. Lassan nyílik a szemük, kizárólag a zsebüknek fognak hinni, de addigra késő lesz. Sajnos tényleg kilátástalannak látom a helyzetet, mert a kaszakulcs nála van. Majd ha nem folyósít, utólag ki kell tölteni egy nyilatkozatot, hogy önként felajánlottuk. Ez a békekölcsönnél azért rosszabb, mert azzal ha jól tudom, nyerni is lehetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  3. Orbán András Lajos

    Te szemét kukavadász csutiszörny, mit akarsz elvenni tőlünk, MAGADTÓL VEGYÉL EL AZT AMIT SOHA NEM ÉRDEMELTÉL MEG, MERT MINDIG AZ EMBEREK ZSEBÉBEN TURKÁLSZ POJÁCA!!!!!!!!!!!!Na ha ezt meglépi akkor itt a forradalom, mert akkor már nem lesz mit veszíteni a lakosságnak, legfeljebb a láncainkat!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  4. “az ország átszervezésének példájaként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy “teljesen új nyugdíjrendszer” létrehozását, a tíz százalékos társasági adókulcs bevezetését, valamint az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le.”
    Példa hát, az elrettentő példa is példa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  5. ne húzd fel magad OAL, lehet hogy pont ez a cél ?

    LETÖLTÉS – 3dikvilaghaboru.huLuganói jelentés, 2008. szeptember 15. > A felélt jövő, A Fenntartható Fejlődés Egyetemközi Kutatócsoport helyzetértékelője, 2008. október 10. …
    http://www.3dikvilaghaboru.hu/letoltes.php

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Bogár László:rabszolgasors
    http://youtu.be/9GJmFcLpJRY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. zes LEE IECOOKE Egész Éves Jővedelméről MONDOT LE És NEM volt 2/3 támogatottsága !!De kihuzta a gődőrból az amerikai autógyártást Talán nem fideszes kőzgáztanára volt!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Simplemind, belenéztem az alaszkai dolgokba.Ne komolytalankodjunk.. :-)
    Hol vannak az ember által előállított energiák a természet energiáitól.!
    Hol vannak ezek a gondolat erejétől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Miért a kis ember mondjon le a pár ezer ft.-járól??? Miért nem Ők a nagy fejesek akik bele fulladnak az összelopkodott pénzbe? Nagyon jó úton járnak sajnos a felé hogy Magyarország kihaljon/éhen haljon gratulálok undorítóak…nem az országért hanem az ország ellen vannak!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  10. Most már biztosan más is ráébred, nem kell a képviselőnek általános műveltség! Fogalma sincs választói véleményéről, akaratáról! Nem kell, sőt követelmény ne legyen saját tudata! A DEMOKRÁCIÁBAN A VÁLASZTÓK KÉPVISELŐIK ÚTJÁN VESZNEK RÉSZT AZ ORSZÁG IRÁNYÍTÁSÁBAN! Mond nekik valamit HIMNUSZ, SZÓZAT, NEMZETI DAL?!
    Ha olvassa valamelyik bemutatkozom: ÉN VAGYOK A VÁLASZTÓPOLGÁR!
    LEGYEN MÁR ELÉG!!!!!!!!!!!!!
    NE TOVÁBB!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. VISSZA A MUNKÁBA:
    És te elhiszed, hogy jobb lesz a nemzetgazdaságnak, ha brutosítja a nyugdíjam, fizet útiköltséget, ad ruhát?
    Parancsolj, így lesz olcsóbb:

    “Közösségrendészeti szolgálati ág…
    2011.05.19. 10:17
    Akár főigazgatósági szinten is megalakulhat a rendőrség közösségrendészeti szolgálati ága. Az igazgatósági megyei szint után kirendeltségi helyi szint zárná le az új szolgálati ágat. A közösségrendészet az önkormányzati rendőrség kísérleti terepe lehet. A jelenleg közel harmincezer fő 57 év alatti korkedvezményes és egészségügyi alkalmatlanság miatt szolgálati nyugállományba vonult –elsősorban rendőr- állománnyal tervezik feltölteni az új szolgálati ágat.
    Kettős célja lesz a még tervezés alatt álló, lehet, hogy más néven véglegesítendő új szolgálati ágnak. Egyik a már említett korkedvezményes rendőrök törvényáltali „beemelése” az aktív állományú rendőrök közé, másrészt a most aktív rendőrök egészségének kismértékben történő megroppanása és beosztásuk megszűnése esetén ebbe a szolgálati ágba kerülhetnek, és innen jutnak majd ki felsőkorhatár elérése után a nyugdíjas társadalomba.
    A jelenlegi HSZT nem ismer „beemelési kategóriát, csupán új felvételis állományt és visszavételt (reaktiválást). Ez a „beemelés” egy könnyített szolgálati feladatra történő hivatásos rendőri szolgálatra történő visszavételt jelent. Egy új, a mainál alacsonyabb fizikai és egészségügyi követelményrendszerrel.
    A most akár 40%-os egészségügyi alkalmatlansági feltétel érvényét veszíti, csak e feletti %-os alkalmatlansággal (rendőrségtől) kikerült állomány mentesül a beemelési eljárás alól. Az átszervezéssel és közös megegyezéssel távozó egykori, és ma még 57 éves kor alatt lévő szolgálati nyugdíjas rendőrök fél éven belül „behívót„ kapnak.
    Az új szolgálatiág első körben tízezer üres státuszt kap és további ötezer kiegészítő, bérrel fedett beosztást rendszeresít. A HSZT jelenlegi beosztási és rendfokozati előírásai szerint, de egy új illetmény besorolási és előmeneteli rendszerben dolgozhatnak a mai nyugdíjasok.
    A tisztek vezetői,-irányítói,-szervezői,-ellenőri, a tiszthelyettesek járőrözési, útvonal-ellenőrzési, útvonal-biztosítási feladatokat teljesítenek. Forgalmat irányítanak, ellenőrzik a közúti jelzéseket és fényjelző berendezések állapotát, közúti ellenőrzést hajtanak végre. Bűnmegelőzési tevékenységet végeznek, elvégzik a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel kapcsolatos rendőri feladatokat, a hatósági engedélyhez kötött tevékenységek ellenőrzésében segítenek. Eljárnak talált tárgyaknál, elhagyott robbanó-, sugárzó és mérgező anyag, állati tetem és sérült állat találása, súlyos fertőző betegség, közmű, biztonsági berendezés meghibásodása esetén is.
    A közösségrendészeti szolgálati ág teljesen lefedi a közmunkaprogramok ellenőrzését, mezőőri, vadőri és erdőőri feladatok döntő többségébe besegít, hatósági ellenőrzések biztosítását, bűnmegelőzési feladatok, lakossági rendezvény biztosítások is a feladatuk közé kerülnek. Az iskolarendőri és drogmegelőzési feladatrendszer is az övéké lesz. A 06-22 óra közötti „látható-rendőrség” valóságos megjelenítői lesznek, hisz mindenhol találkozni fogunk velük. Egyenruhájuk, bilincsük, sokkolójuk, gumibotjuk, kutyájuk is lesz.
    A közösségrendészek együttműködnek az önkormányzatokkal, iskolákkal, temetőfenntartókkal…. azaz mindennel és mindenkivel. Mindenhol ott lesznek, mindenhol segítséget lehet kérni tőlük…
    Az 50 éven felüliek már az első félévük után 3 hetes ingyenes rekreációs üdülésben vehetnek részt, szolgálati idejükből heti 2-4 órát rekreációs jellegű szabadidős sporttevékenységre fordíthatnak. Lesz továbbképzésük (mindenkinek), szintentartó képzésük, vizsgáznak folyamatosan az új törvények és rendelkezések alkalmazásából …
    06-22 óra közötti szolgálati idővel rendelkeznek, csak saját kérésükre mehetnek éjszakai szolgálatba. Az új szolgálati ágat tábornokok és főtisztek irányítják, ellenőrzik. Tisztek lesznek a kidolgozó és szervező feladatok ellátói és a tiszthelyettesi állomány lesz az állampolgár által is érzékelhető végrehajtó állomány. A katonák, tűzoltók, börtönőrök, vámosok rövid átképzésük után lehetnek e szolgálatiág tagjai. A határőrként nyugdíjba helyezettek automatikusan kezdhetik rendőri szolgálatukat, ők szolgálati idejük terhére képzik magukat, hogy mélységében elsajátítsák a rendőri ismereteket.

    A közösségrendészekre is vonatkozni fog az éves kötelező fizikai, pszichológiai és egészségügyi felmérés. Teljes alkalmatlanságuk esetén kikerülnek a szolgálatból, szociális segélyt kaphatnak az öregségi nyugdíjkorhatáruk eléréséig.

    A várakozások szerint az 56 éves korig „beemelt” rendőri állomány egy rövid idő múltán határozott, jó intézkedés kultúrával rendelkező sikeres szolgálati ágat működtetnek majd. A törvénytisztelő állampolgárok nagy segítséget és polgárbarát rendőröket találnak majd személyükben, míg a szabály és törvényszegők egy tapasztalt és rutinos rendőrrel találkoznak. Olyannal aki nem húsz éves, nem 40 kg-os, “látott már karón varjút”, nem lehet neki magyarázkodni, nem fogják látni gombolkozva, lábat lógatva korláton üldögélni. A várakozások szerint bizonyára nem fog késlekedni a törvényes kényszerítő eszközök alkalmazásában sem, hiszen ha már vissza kell jönni szolgálatba, mert mindenki szemét szúrta a nyugdíja, akkor bizony a törvény minden apró betűje és erkölcsi útmutatója is mindenkire érvényes lesz. Szemük semmit el nem kerül, sem a hangos szót, sem a szemetelést, sem a súlyosabb törvényszegést…

    Látod, már kezded érteni, hogy lesz a több kevesebb?!

    Szerinted is szociális segélyért aljak sorba?

    VIGYÁZZATOK MEGOSZT, FELSZELETEL BENNÜNKET MINT EGYKORI SZÖVETSÉGESEIT, HARCOSTÁRSAIT! FKGP, MDF, MIÉP

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Szerintem nem is kell az embereknek fizetést adni, mindenki menjen a számára kijelölt népkonyhára és ott megkapja a napi fejadagot.A ruházati elosztóban hetente tiszta ruha csere.Felhívjuk mindenki figyelmét,hogy a fenti intézményeket csak az engedélyezett szünetekben látogassák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. Mondjátok,hogy ez csak egy újabb agyrém!Kérlek,könyörgök!
    Ahol az emberek hónapról-hónapra élnek mindenféle megtakarítás hiányában,merthogy fizetni kell a vizet,a villanyt,a gázt,a közös költséget,egyebeket,s a család asztalára naponta oda kell tenni az ételt.Ha csak egyetlen hónapig valaki nem kapná meg az átlag emberek közül a fizetését,nyugdíját,az azt jelentené,hogy összeomlana az egyéni,családi költségvetés és a következő harminc napban nem lenne mit enni.Ekkora terhet senki nem tudna elhordozni,belehalna az ország apraja nagyja pár hét alatt,vagy elharapózna a megélhetési bűnözés.
    Mondjátok kérlek,hogy mindez NEM történhet meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Kedves Beáta,
    Az indulatokat nem kommenteléssel kell levezetni, mert akkor elhatalmasodik Orbán diktatúrája felettünk! Üvöltenünk kell, mégpedig hangosan, kint az utcán. Ameddig ezt nem tesszük meg elegen, addig bámit meg mer tenni ellenünk OV kormánya, természetesen azt hazudva, hogy értünk teszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. Kedves Elizabeth,
    A kormány úgy gondolja, hogy van még miről lemondani. Ha nem fizeted az internet előfizetésedet, a telefon díjat, akkor máris összejöhet egy év alatt 1 havi fizetésednyi összeg. Ráadásul nem jutnak el hozzád azok a szerintük káros információk, amelyekből megtudhatod, hogy máshol valóban demokráciában élnek az emberek.
    (nem az én véleményem, csak beléjük látok)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Viccnek tűnik, de nem az…

    Az (ál)HírTv riportere egy bácsit interjúvol:

    - Bátyám, magának hány ruhája volt az átkos Kádár-rendszerben?
    - Hat.
    - És most a rendszerváltás után mennyi van?
    - Négy.
    -… na jó, jó de miből?
    - Abból a hatból…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Hát igen Tibor, nem elég! Mint a KÖLTŐ írta, de mi nehezen tanulunk.
    Váci Mihály: Még nem elég

    Nem elég megborzongni,
    De lelkesedni kell!
    Nem elég fellobogni,
    De mindig égni kell!
    És nem elég csak égni:
    Fagyot is bírni kell,
    Ki acél akar lenni,
    Suhogni élivel.

    Nem elég álmodozni!
    Egy nagy-nagy álom kell!
    Nem elég megérezni,
    de felismerni kell,
    Nem elég sejteni,
    hogy milyen kor jön el,
    Jövőnket – tudni kell!

    Nem elég a célt látni,
    járható útja kell!
    Nem elég útra lelni,
    az úton menni kell!
    Egyedül is! – Elsőnek,
    elől indulni el!
    Nem elég elindulni,
    de mást is hívni kell!
    S csak az hívjon magával,
    aki vezetni mer.

    Nem elég a jóra vágyni,
    a jót akarni kell!
    És nem elég akarni,
    De tenni, tenni kell:
    A jószándék kevés!
    Több kell – az értelem!
    Mit ér a hűvös ész?!
    Több kell – az érzelem!
    Ám nem csak holmi érzés,
    de seb és szenvedély
    keresni, hogy miért élj,
    szeress, szenvedj, remélj!

    Nem elég – a Világért!
    Több kell – a nemzetért!
    Nem elég – a Hazáért!
    Több kell most – a népedért!
    Nem elég – Igazságért!
    Küzdj azok igazáért,
    kiké a szabadság rég,
    csak nem látják még,
    hogy nem elég!
    Még nem elég!
    Mi mindig a fáklyák fényei után megyünk és örülhetünk, hogy voltak és vannak fáklyáink.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. tudok olyan polgármesterről (no nem fideszes), aki évek óta lemond a fizetéséről, mert apró településén minden fillére szükség van. az viszont eszébe sem jutott soha, hogy megparancsolja a nyomorúságban vergődő falubélieknek, hogy azok is szolgáltassák vissza a nyugdíjnak csúfolt filléreiket.
    választói sorsát szívén viselő és magyarjaiért hasonló áldozatokat hozó parlamenti vagy EU képviselőről viszont alig hallottam, kiváltságaik egy részéről lemondó képviselőket még nem láttam – nyilván süket és vak vagyok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Valóban le kell mondani, no nem az egyhavi nyugdíjról, hanem Orbánról.A hülye kétharmadnak és önmagának is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Én azt szeretném tudni hogy ennek a cezaromániás embernek az OECD ünnepségen résztvevők közül hányan hittek, vagy inkább csak sajnáltak bennünket. “Kérés” a bankok és a nagyvállaltok felé a válságadót illetően, “aminek ők természetesen nem örültek” Mi lett volna ha pl. Csányi nem azzal reagál a kérésre, hogy kibírja, nem probléma, hanem azzal hogy nem fizetek. Az a pénz egyébként nem a bankoké, hanem a részvényeseké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. A munka országává kell vállnunk..Szép gondolat..Több kérdésem azonnal született a külfödről jött üzenetre. Hol vannak azok a munkahelyek amik tátongnak az ürességtől? Ez a munkakényszer csak az zemberekre vonatkozik?Mert ha nem akkor ki fog űrülni a parlamantnek nevezett klúb.
    Amúgy tessék elmondani hány évet töltött el a munka frontján?(ami nélkül is elég jól áll)Még az lenne a kérdésem,hogy aki már ledolgozta az életét és aki most dolgozik azt miért kell megbüntetni egy havi illetményének elvonásával?
    A saját illetményével rendelkezzen,ne másokéval.Kinek is kell szégyelnie magát?Miért kell egy csomó embert kirúgni?
    Aztán nem kellene most már az igen súlyos helyzetet vízionálni,mert ha ezt a külföli-belfödi tőke elhiszi akkor tényleg romokban lesz az ország.Akkor pedig már kevés lesz az elődökre hívatkozni.Politikai hitel:na itt lesz bőven feladata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Ifjú kegyelmes urunknak, szeretett (?), tévedhetetlen (?) bölcs (?) nagyvezírünknek, ormány bolseviktornak sikerült a LEGVIDÁMABB barakkból LEGAPATIKUSABB, LEGLETARGIKUSABB, LEGCSALÓDOTTABB, LEGKIÁBRÁNDULTABB barakkját csinálnia!
    Bravó!
    Figyelmébe ajánlom meggondolásra, hogy a szomszédban egy magát hasonló módon elhivatottnak tartó suszterinas (és laboránsból lett mérnök-doktor-akadémikus elvtársnő kedvetlen feleslege) csúfos sorsra jutott, noha azt mondogatták arrafelé, hogy “a puliszka nem robban!” Rosszul gondolták…
    Most még szabad az út pl. Észak-Koreába…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Orbán azt hazudta,hogy jobb emberként tért haza II.János Pál boldoggá avatásáról. Az eredményt,illetve hiányát látva,akár oda se ment volna. Sőt azóta a kedvenc ölebével együtt újra a Vatikánba ette a kórság,állítólag az adófizetők kérték meg,hogy közpénzen utazzon oda zenét hallgatni.Miután így belejött,elutazott a BL döntőre is,ezt meg csak azért tehette,mert miután itthon “kitakarította a disznóólat” és egymaga “visszarántotta az országot a szakadék széléről”,nem lévén semmi dolga – hát adott magának egy kis pihenőt.Rossz nyelvek szerint viszont csak fényezi magát – amihez remekül ért,de szerintem ezt is mások tanácsolják neki.
    Csak azon csodálkozom,hogy a családjában egyetlen “igazi ember” sincs,aki figyelmeztetné,vagy legalább szégyenkezne miatta !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. És abban a hónapban mi a …. (mérhetetlen trágárság)-ból éljünk? Ennek nem az ország élén a helye, hanem végleg valami más helyen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Már nagyon várom az igazi Orbán-csomagot, ami a következő:
    Börtönőr:- Orbán!
    – Igen is.
    -Csomag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. “Kövér László csökkentette az MSZP-s képviselők fizetését!
    Az Országgyűlés elnöke nem fogadta el az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének igazolását arról, hogy képviselőcsoportjuk tagjai igazoltan maradtak távol az alkotmányozás időszakában a parlamenti szavazásoktól. Kövér László az MTI-nek az ügy kapcsán hétfőn úgy nyilatkozott: nem dönthetett másként, mert a két frakció deklaratívan mondta fel a munkát ebben az időszakban.”
    Megkeresték az alkotmányozás folyamatából szintén kimaradt Lehet Más a Politika képviselőit is, akik a lapnak egyelőre nem tudták pontosan megmondani, hogy kiknek csökkenthették a fizetését, hiszen az erről szóló kimutatásokat még csak most vették át.
    Kövér László szerint az szorult volna magyarázatra, ha nem így dönt. “Annak örülök, hogy a hírek szerint a szocialisták jogilag értik a problémát, ez az ő esetükben már fontos előrelépés” – fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve:”a magyar demokrácia és a magyar demokratikus szocializmus megszületése az a pillanat lesz, amikor erkölcsi értelemben is értik, hogy amit csinálnak, az elfogadhatatlan”.
    SZERINTEM MEG, AMIT A KORMÁNY TESZT, AZ
    ELFOGADHATATLAN MINDEN TÉREN!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. “Kormánya fő céljaként a 75 százalékos foglalkoztatottság elérését jelölte meg, amely azt jelenti: minél többeknek vissza kell térniük a munkaerőpiacra, s a kormány feladata számukra megteremteni ehhez az esélyt.”
    Azt gondolom, hogy ezen halálra kuncogja magát mindenki, aki már legalább egyszer fényképről látott közgazdászt.
    Amúgy demokráciában a parlament szerepe a döntéshozás, nem a kormányé, de ezen ma már nem is állok neki csodálkozni.
    Az állam nem tud teremteni termelő munkahelyeket, csak közmunkát, ami több pénzt visz, mint hoz, és gyakorlatilag nem vezet vissza a versenyszférába.
    Bizonyára szükséges bizonyos mértékben, de nem megoldás, ezt már több történelmi példa bizonyította.
    A gazdaság élénkítésével lehet munkahelyek teremtődését elérni, de sajnos erre nem látok igyekezetet.
    És ez a 75% annyira álom….. dehát orbán mindig szeretett nagyot álmodni ( és ez meg is maradt mindig álomszinten)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Orbán-banda TAKARODJ !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Bohém
    2011. május 30. hétfő
    13:34

    Úgy is van, és gondolom akkor Kövér felszólította Orbánt is, hogy arra az időszakra, amikor nem is járt be a parlamentbe, fizesse vissza a fizetését, kamatostul!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. A munkaalapú gazdaság sem új találmány, emlékszem a politikai gazdaságtan néven futó tantárgy keretében beszéltek ilyesmiről. Ha nem csalnak emlékeim, akkor a szocialista politikai gazdaságtanban fordult elő ez a fogalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Miért, a jóléti társadalmakat nem munkával hozták létre?Az csak úgy jött, mint manna az égből?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Ez csak valami félreértés lehet.Remélem.
    Szerintem a 13.havi juttatásokról beszélt,amiket nem engedhet meg most magának az ország.
    Mindenki tudja,Ő is,hogy egy havi fizetés,vagy nyugdíj megvonása (nem a 13.havira gondolok)az országban élők nagy részének teljes összeomlását jelentené,hacsak nem abban a hónapban a kormány fizetné minden bérből,segélyből és nyugdíjból élő ember számláit és ételosztó helyeket állítanának minden 10 percnyi ponton,az idős és beteg embereknek pedig otthonukba szállítanák az élelmet abban a bizonyos hónapban.
    Különben:
    -Az emberek nagy hányada éhen halna.
    -A multi és kisvállalkozók üzleteiben nem vásárolna senki,mert nem volna miből,így az üzleteknek sem kellene kinyitni.Lehet,hogy nem csak egy hónapig,hanem soha többé.

    Így azt javaslom,hogy álljon el mindenki ettől a gondolattól,hacsak nem az a célja az illetőknek,hogy elpusztítsák a nemzetet.

    Inkább:
    -Adóztassák meg a multikat jövedelmüknek megfelelően.
    -Számoltassák el azokat,akiket kell!(Mindenki jól tudja,kikről van szó)
    -Nem forradalomra van szükség,hanem bölcsességre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Hazánk javasolt új jelzője Bú-barak.
    Mivel az a cél, hogy csökkentsék az inaktívak számát, a szemükben nagyon is örvendetes fejlemény lesz, ha többen éhen halnak – hadd hulljon a férgese!
    Egyébként meg segítsen már ki valaki, mert sehogysem tudtam kiszámítani:
    A költségvetésben CSÖKKENTETTÉK a rendőrségre szánt összeget, most még több tízezer főt “aktíválnak” – MIBŐL???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. JAVAINKAT AKARJA!
    MEGKAPJA!!!!!!!

    Skandál a tömeg a parlamentnél: „Orbán takarodj!”
    A Tettrekész rendőrszakszervezet (TMRSZ) Kossuth téri demonstrációján több ezren – rendőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, büntetésvégrehajtási dolgozók, bányászok, katonák és szimpatizánsaik – tüntetnek.
    A demonstrálók nyugdíjkedvezményeik visszaállítását és tisztességes bért követelnek – tudósít az Index.

    A vuvuzelákkal, sípokkal, kereplőkkel felszerelt tüntetők „Orbán takarodj!”-, illetve „Lázár takarodj!”-skandálással, valamint az Országgyűlés épületéhez intézett „Gyertek ki!”-kiabálással fejezik ki az indulataikat.
    CSÜTÖRTÖKÖN EGYEL TÖBBEN LESZTEK!!!
    EGY KÁDÁR HUSZÁR!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Kedves Tibor!
    Nem gyűlhet össze egy évi előfizetési díj semmiből,mert a második hónapban lekapcsolnak.Ugyanúgy a vízről,az áramról,a gázról.

    És kedves Bohém!
    Nagyon sajnálom,hogy ekkora indulatok keletkeztek emberekben,hogy szükséges kiabálva előadni,hogy mi az,ami nem tetszik.
    A kérdésem csupán csak az,ha a jelenlegi kormány nem lenne vezető pozícióban,vajon ki lenne?
    Aki lenne,jobban csinálná?
    Bocsánat a drasztikus kifejezésért,de szarból nem lehet várat csinálni akkor sem,ha az egész ország a parlament előtt kiabál.
    Le kell ülni és mindenki vegye elő a bölcsességet,amit összegyűjtött élete folyamán,s ki kell találni együtt,hogyan tovább!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Nem vagyok fityiszes biztosan nem csak még egy embert viszek magammal!
    Nem is tudtam, hogy voltak huszár ezredek is!!!!!!!!!
    No mindegy.
    Bohém találkozunk a Kossuth téren!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. répási senkiházi robika vajon megszemléli a csapatokat?
    Vagy egészségi állapotára hivatkozva a Bahamákra utazik kezeltetni magát, és megvárja míg mások megoldják helyette az általa okozott problémát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. nemhagyhatom! Üdvözlöm!
    OK!
    répási szemlézni a csapatokat!
    Írták már itt többen is!
    Mikor Gyurcsány Ferenc háza elé tüntetést szervezett, ott ordítoztak, tomboltak, egyszer csak kisétált a házból Dobrev Klára kislányával, ö volt aki elsőnek elszaladt!
    A többiek csak elkullogtak!
    A FELELŐSSÉG ELŐL, RÁJÖTT HIRTELEN MIT TETT, MI LEHETETT VOLNA A VÉGE!!
    IGEN!
    ÁLLJON KI A DOBOGÓRA!
    ONNAN ORDÍTSA!
    KÁDÁR HUSZÁROK!
    NEM TÁRGYALOK VELETEK, TAKARODJATOK HAZA!!
    AKKOR IGEN!!
    EGYÉBKÉNT, BÁRMIT TESZ, MOND, SZEMEMBE MINDIG EGY SENKIHÁZI MARAD!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Tisztelt elizabeth!
    Nem az a baj, hogy csinál valamit, hanem az ahogy!
    A fityeszesekel ellentétben a rendvételmisek esküje szent! Mi az adott szavunkat az életünk árán is megtartjuk! Igazából nem haragszom a robikár és tapsoló közönségére csak szégyenkezem miatta! Az ő megnyilvánulásaik minősítenek sajnos bennünket is. Képviseleti demokrácia levelező tagozaton?! Ez nem vicc!
    Ez a magyar valóság! A maszopot simán überelik, ez már tényleg Abszurdisztán.
    Csak az alakok változtak. A képviselőmmel nem tudok beszélni, nem áll szoba velem. lacika az ö bérét is megvonja? Tésék mondani 30.000 szavahihető ember, hogy eshet egyszerre egy pumára?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Még nagyon sokáig tür a magyar nép??????,egyszer ugyis kitörünk bele értve saját magam is, mivel százalékolt vagyok 27000ft-bol mit fizessek villany gáz ennyi és még akkor hol van a viz a szemét a gyogyszereimet még nemis számoltam EGY NEGY SZEMÉTLÁDA ORBAN VIKTOR SZEMEMBE MINDIG EGY SENKIHÁZI MARAD!!!!
    A GYEREKEI A MI PÉNZÜNKÖN JÁRJÁK A KÜLFÖLDI ISKOLÁT!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. A Tettrekész szakszervezet vezetésével sokunktól megkapta tegnap a választ.Ez a lényeg ne nekünk kelljen elhagyni az országunkat.Rendre és békére vágyunk ennyi év forradalom után végre.Úgy tűnik azért még meg kell harcolnunk előbb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Hát ezt a hozzászólásokat érdemes elolvasni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Diadalt Ült a Nemzeti Ügyek Kormánya 2011. június 1. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos