Ronai and Ronai
AMERIKAI

Félelmet kelt és fenyeget a csepeli Fidesz 2011. május 1. vasárnap 15:47 Forrás: csepelujsag.blog.hu

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Félelmet kelt és fenyeget a csepeli Fidesz

Budapest – A főváros nagy múltú munkáskerületében, Csepelen is ezerrel nyomul a Fidesz. Akárcsak az Erzsébetvárosban, már itt is csupán nyomokban lelhető fel a demokrácia. A döntések, amelyek hátteréről a lakosságot nem informálják, suttyomban, mondhatni mutyiban születnek, s mindeközben a nyilvánosságot is korlátozzák. Írásunk a csepelujsag.blog.hu alapján született.

“Mint ördög a tömjénfüsttől, úgy fél a nyilvánosságtól a XXI. kerület jelenlegi fideszes vezetése. A www.csepel.hu önkormányzati honlapról és a www.budapest21.hu portálról eltüntették az összes képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvét. A Csepel újság kivégzése, a csepel.hu lezüllesztése, átpolitizálása és cenzúrázása, a Fidesz-szócső, a Csepeli Hírmondó magas fokú cenzúrázása és semmitmondása után úgy tűnt, a tájékoztatás szétverésében tovább már nem megy Németh Szilárd polgármester, Borbély Lénárd alpolgármester, Morovik Attila alpolgármester és Ábel Attila alpolgármester.

Sajnos, tévedtünk. A négy Fidesz-vezér ugyanis rájött, hogy még ellenzéki korukban tett harcos megnyilvánulásaikat, nyakló nélküli ígérgetéseiket a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveiben fellelhetik az érdeklődő csepeliek és a fideszes vezérek politikai ellenfelei. Kétségtelen, aki beleolvasott, az tudhatja, érdekes dolgokat őriznek a 2006 és 2010 októbere közötti jegyzőkönyvek, nem is beszélve a 2010 októbere és 2011. márciusa között keletkezett iratokról.

Ott vannak az üres, ám számonkérhető fideszes ígéretek, az alattomos fideszes fenyegetések, a csepeliek véleményének semmibevételéről szóló fideszes, Németh Szilárd-, Borbély Lénárd-féle mondatok a többi fideszes helyeslésével, az MSZP-sek soha meg nem cáfolt kritikájával.

Az elmúlt napokban minden előzetes figyelmeztetés nélkül ezeket a dokumentumokat tüntették el az önkormányzat honlapjáról és internetes portáljáról Németh Szilárd és társai. Wass Albert nagy hívei a vitatott múltú író könyvének címét idézgetik úton-útfélen párás szemmel: Adjátok vissza a hegyeimet. A csepeliek viszont minden homályosítás, ködösítés ellenére látják, ami a kiszélesedő helyi fideszes téboly mögött húzódik meg, és követelik: az önkormányzat vezetése tájékoztasson tisztességesen és adja vissza a múlt, valamint a jelen dokumentumait; hiánytalanul tegye közzé ismét a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveit.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Félelmet kelt és fenyeget a csepeli Fidesz, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Ez nem félelemkeltés! Ez az új “társasjáték”! Ismertetik és bemutatják a jövő játékszabályait! Betartod, nem kell félned, ha nem BETARTATJÁK veled, és el magyarázzák a mihez tatás véget!
    A lehetőség a mi kezünkbe, van!
    Leülünk “játszani” velük, vagy fel rúgjuk az “asztalt”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  2. Ma még talán független a magyar bíróság. Ott kell kényszeríteni őket. a közérdekű okmányok nyilvánossá tételére. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. “független a magyar bíróság”
    -Az amelyiket tavaly temettek a választások napján?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. bruckenbacker kapitány

    Lesz még zsíroskenyér az Orbán Viktor szobor kezében:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. 2/3 !!!!!!! Múlt eltörölve! Punk -Tum!

    Ja és jön a felújított 3/3, úgyhogy tessék kussolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. A mai napig nem fér a fejembe, hogy tudtak ezek ott is győzni?? Mivel kábították a jó népet??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Haraszti Miklós Darabbér című a 7o-es évek híressé vált “szamizdat” könyve a munkások kizsákmányolásáról ír személyes élményei alapján. a ma sem érdektelen írás szerzője radkális marxistaként leplezi le a munkás arisztokrácia és a vezető politikusi klikk cinikus hazudozásait és ideológiai bűneit.
    a mai önkényuralmi viszonyokra vonatkoztatva megállapítja, hogy ismét abban a helyzetben találhatja magát a munkásság, tágabban értelmezve a dolgozó tömegek, mint a szocialista berendezkedés legelején.
    a húsvéti alkotmány ugyanis az 1989-es köztársaságitól visszalépett a 1949-es népköztársasági szövegéhez a „mindenki képességei szerint, mindenkinek munkája szerint” ostoba zsarnokságához.
    T.G.M. egyenesen a proletariátus világméretű vereségének részeként értékeli a munkásosztály jogainak és érdekvédelmi lehetőségeinek mellőzését az új alaptörvényekben. míg T.G.M. egyre szívósabban erőlteti a kudarcot vallott marxista terminológiát és a használatából törvényszerűen következő téveszméit, Haraszti szakít a hamis osztály-kategóriával és “talpra állítja” a marxi tanítást:
    “Bárki, a munkások is, én is, csak akkor lehetünk szabadok, ha mindenki az. A jog vagy mindenkié, vagy senkié. A civil erők párbeszéde az új szolidaritás.”
    ezzel a következtetéssel tökéletesen egyet lehet érteni, és érdemes odafigyelni, amikor Csepelen és másutt szerte az országban, a többszázezres tömegek vívják elemi küzdelmeiket alapvető demokratikus és emberi jogaikért, a túlélésért az önkormányzatokat megszálló söpredék sötét önkénye ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Úgy igaz, ahogy a cikk szerzője írja. Csepel egy csepp a hazai (Fidesz) tengerben. Ha kell, akkor a csillagos eget is lehazudják az égről a fideszes városvezetők, mert félnek, hogy bármikor vége szakadhat a pünkösdi királyságuknak, és akkor az a sors vár rájuk, amit politikai ellenfeleiknek szántak. Képesek voltak arra például, hogy a helyi és országos lakájmédiájukban szemérmetlenül azt állítsák: nem zárnak be iskolát Csepelen, miközben a kerület legrégebbi, több mint 110 éves általános iskoláját bezárják, és annak épületét a mellette lévő polgármesteri hivatal bővítésére használják, ahova – a jól képzett, kirúgott szakemberek helyére – újabb és újabb csinovnyikokat ültetnek be, pedig letették a nagy esküt, hogy olyan, de olyan takarékosság lesz, hogy csak na. Az egyik középiskolát meg diákostól, tanárostól a fővárosnak adták át szocialista megőrzésre azzal a kikötéssel, hogy ott aztán a főváros folytassa az okítást, tudván, Tarlóséknak már az is púp a hátán, amit tanügyileg hordani kell, semmi szükségük a többnyire hátrányos helyzetű diákok és a pénzemésztő iskolaépület átvételére.Nem kétséges: a középiskolát is be fogják zárni, amilyen gyorsan csak lehet. Ami meg az utcanév-változtatás körül zajlik, az szín tiszta kabaré, de inkább egy történelmi rémdráma…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Elolvasva a cikket és a kommenteket, végképp nem értem mifélel “félelemkeltés”-sel foglalkozik a Fidesz Csepelen. Hiszen ez az egész inkább mosolyt fakaszt, mint rettegést!
    … ja, persze ha a fideszes helyi (im)potentákoról va szó, akkor jogos a cím!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  10. szendam
    a cím valóban félreolvasható, viszont a cikk vagy a kommentek aligha.
    “Mint ördög a tömjénfüsttől, úgy fél a nyilvánosságtól a XXI. kerület jelenlegi fideszes vezetése. ” – ez áll a cikkben, ami nagyjából végig ugyanerről szól.
    “Ez nem félelemkeltés! Ez az új társasjáték!” – ez pedig Bohém kommentje, a többi kommentben a “félelemkeltés” szó elő sem fordul.
    (mosolyra ugyan nem fakadnék, de nyomok azért egy pluszot :-) )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kirobbanóban a Simicska-Nyerges háború? 2011. május 4. szerda | AN

Pártállami tisztújítás a Fideszben 2011. május 2. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos