Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kölcsönfelvételi dömping az önkormányzatoknál 2011. május 10. kedd 5:39 Forrás: Népszava, AN

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kölcsönfelvételi dömping az önkormányzatoknál

Magyarország – Nagy a valószínűsége annak, hogy a közeli jövőben még a mostaninál is jobban eladósodhatnak az önkormányzatok. A települések ugyanis még azelőtt igyekeznek külső forrásokat “begyűjteni”, mielőtt a kormány megtiltja számukra az önálló hitelszerzést. A fideszes vezetésű Pécs városa például 2,76 milliárd forint hitelt szándékozik felvenni. Ha valóban beindul a pénzszerzési hullám, akkor tovább sanyargatja a kormány a lakosságot megszorításokkal, hogy megmaradjon a költségvetés egyensúlya.

A pécsi önkormányzat által most felvett összeget a polgármesteri hivatal egy összegben hívná le, s ahhoz ingatlan fedezetet sem kívánna adni, ám biztosítékként felajánlaná a költségvetési elszámolási számláján lévő pénzösszeget. Az Állami Számvevőszék adatai szerint egyébként Pécs adóssága már 2009 végén 34,1 milliárd forintot tett ki.

A Nemzetgazdasági Minisztérium április elején közölte, hogy az önkormányzatok 150 milliárd forintos negyedik negyedévi hiánya miatt nem teljesült a tavalyi 3,8 százalékos hiánycél. Vagyis az Orbán-kormány a polgármesteri hivatalokat tette felelőssé azért, hogy az elmúlt évben a tervezettnél nagyobb mértékben növekedett az eladósodottság.

Miközben az adósságspirálba került települések ranglistáját nagyrészt fideszes önkormányzatok vezetik. Előkelő helyet foglal el például az előző években a Fidesz által irányított Esztergom, Debrecen, Hódmezővásárhely, Kecskemét, illetve Budapest Belváros.

A szocialisták szerint ismét a Fidesz vezette önkormányzatok halmoznak majd fel újabb adósságokat, annak ellenére, hogy a kormánypárt folyamatosan az adósságcsökkentés fontosságáról kampányol. Így nem kizárt, hogy idén is éppen a fideszes városvezetők miatt nem teljesülnek a kormányzat adósságlefaragási tervei, s emiatt a kabinet újabb lakossági megszorításokat vezet majd be, hogy tartani tudja a költségvetés egyensúlyát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Kölcsönfelvételi dömping az önkormányzatoknál, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Amerre nézünk, amit látunk és hallunk, mind bizonyítéka annak, hogy mekkora pancser az orbáni politika és annak országvezetési koncepciója.
    Halvány fogalmuk nincs mit kellene tenni, csak azt tudják, hogy a pénzeket hogyan nyúlják le – a mi kárunkra. Utánuk a vízözön!
    De most, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elé gedve!
    Legegyszerűbb: húzzuk le a rolót mindenhol, nem kell oktatás, egészségügy, kultúra, stb. Zárjuk le a határokat, senki ne pofázzon a mi dolgainkba.
    Nyugi, foci lesz dögivel. Ezt országépítő kisnapóleonunk garantálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Mármint arányaiban nagyrészt fideszes önkormányzatok vezetik a listát? Csak mert az ország túlnyomó részében fideszes az önkormányzat, így nem nagy ügy mindenben vezetni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. Kihagytátok Kaposvárt! Lakosságának száma talán fele lehet vagy annál is kevesebb Pécsének adóssága kb. 30 milliárd Ft. 1994 óta a Fideszes Szita Károly vezeti, 1998 óta Fideszes többségű képviselőtestülettel támogatásban. Javaslom a cikkírónak nyugodtan látogassa meg a város honlapját http://www.kaposvar.hu, ott fent található a város ez évi költségvetése ott minden adatot megtalál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Szabad rablás, amerre a szem ellát!Unokáink is fizetni fogják! A sok birka fideszes meg csendben van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Meg kell tömniük a zsebüket mert 8 évig “éheztek” szegénykéim. Remélem az iróniát éreztétek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Kiváncsi lennék mennyi Pécs bevétele, és ez a 34milliárd az hány százaléka annak.
    Ez is 50% alatt van, amit a taknyolmányban rögzítettek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Bumburi!
    Az a lényeg, hogy az ő unokáiknak lesz miből fizetni!
    Bár kétlem, hogy ilyen rohadt önző emberek képesek akár szűkebb családjukra is gondolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Én szóltam
    Tudod, ebül szerzett jószág ebül szokott elveszni. Jó mondás, és igaz is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Pécs bevételi oldala megérne egy külön misét ! Évek óta olyan ingatlanok eladásáról álmodoznak , irreális áron ,hogy az már hitetlenné teszi a bevételi oldalt . Egy biztos , hogy magasan meghaladja az 50 % -ot. // A legjobb , hogy a színes tollú madár , még mindig Toller Lacit teszi felelőssé ! Ismerjük , a kondás gyerek mindent, GY. F. – re ken ! //

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Bumburi!
    Amíg ők elvesztik, ez az ország tönkremegy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Rika, lehet hogy neked újdonság de azok az önkormányzatok érintettek elsősorban az eladósodásban akik előtte is fideszes vezetéssel bírtak. Ov kiadta hogy merjenek nagyot álmodni. Mertek. Ez meg öngól. De lehet védeni- bár észre kellene venni hogy tök mindegy melyik párt van a kormányba, normális állampolgár az intézkedései kritizálja-ha rászolgál és nem úgy tekint rá mintha a kölyke lenne- akinek minden megbocsájtható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. 8 évig az ment, hogy minél rosszabb, annál jobb. Halmozták az adósságot a fideszes önkormányzatok, hogy ezzel is betartsanak a kormánynak. Még nem ébredtek fel, hogy már az övék a felelősség is, nemcsak a hatalom. Sajnos a mi bőrünkre megy most is,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Komoly bűncselekmény, amit a Fidesz az önkormányzatok meglopásával csinál, az egész országban. Egy belső körökben informált ismerősömtől hallottam a Fideszes önkormányzatok folyamatos visszaéléseiről.
    Elképzelhető, hogy Orbán azért nem mer, vagy nem tud, vagy nem akar az Esztergomi problémával semmit tenni, mert valószínűleg zsarolható lenne.
    Orbán parancsára az elmúlt években az önkormányzatok az ök-i vagyon fedezetére részvényeket bocsátottak ki és ezeket eladták ( belső vállalkozói körnek, és egyéb nem tudom kiknek, ) ezek kívül még hiteleket is vettek fel beruházásokra, amelyből az “udvari” kivitelezőik kapták a megrendeléseket,
    akiknek meghatározott visszajuttatást (kb.20%) kellett teljesíteniük, melyek nagyobbik részét, a részvények eladásából befolyt összegekkel együtt, központi Orbán utasításra egy feketén kezelt, másodlagos pártkasszába kellett juttatni, mert csak így tudták finanszírozni a 2006-2010-ig a folyamatos utcai tüntetéseket és balhékat a kormányrendezvényeken. (Persze biztos saját zsebbe is ment nem kevés)
    Akkor nem jutottak közpénzhez, amiből a “tapsolókat” kifizethetik, mint március 15.-én.
    Akkor a tojásdobálókat, füttyösöket, árpádsávosokat, TV Székház ostromlókat, robbantgatókat, Kossuth téri tüntetőket 40 napig, stb kellett megfizetni, mert ez volt az ára a hatalomba jutásnak.
    Szóval Orbán megfejte a polgármestereken keresztül az Önkormányzatokat, mert ott övék volt a hatalom 2006-tól, és le tudta nyúlni a pénzt, azok teljes eladósítása árán ! Ezek végső soron költségvetési hiányt okoznak, és megszorítások formájában az egész társadalom fogja megfizetni.
    Most egy kicsit vissza nyalt a fagylalt mindenütt, mert a 2010-es hiánycélt ezért nem tudták tartani, 3,8% helyett mégis 4,2% lett, – Varga Mihály elmondta, hogy az Önkorm.-ok adósságai okozták a túllépést, amit nem vettek észre időben, – így is örülhetnek, hogy nem több város bukott el ennyire, csak Esztergom,
    de a többinél is nagy baj van, pl. Debrecenben is kb. 50-70 Milliárd Ft-ot mondanak (ezt nem tudom hitelesen,) adósság halmozódott fel.
    Ez a cikk a Pécsi adósságról szól, és ma már az ország 99%-a Fideszes önkormányzat. Mi lesz itt ???
    Hát nem tudom, de a közvéleményt nagyon fel kellene rázni, és nem egyszer, hanem folyamatosan, addig, amíg fel nem ébrednek és lábra nem állnak !!!!!! Bele kell ordítani a közvélemény fülébe nagyon !!!!!!!!!
    Annyira bosszant, hogy ennyire SÜKETEK VAGYUNK ITTHON !!!!!!
    Ezeket a bűncselekmények mikor lesznek felderítve és elítélve ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Zuhanórepülésben Orbán és pártja 2011. május 12. csütörtök

Szobrot állítanak Horthynak 2011. május 10. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos