Ronai and Ronai
AMERIKAI

Barack O’Bama Írországban 2011. május 24. kedd 6:25 Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Barack O’Bama Írországban

Dublin – Barack Obama hatnapos európai látogatását azzal kezdte, hogy ír gyökereit felkutatta, majd egy Guinness sör után lelkesítő beszédet mondott az ír-amerikai kapcsolatokról.

Az elnök négy országot szándékozik meglátogatni ezen a héten, és ha mindenütt olyan lelkesen fogadják, mint Írországban, az út minden bizonnyal sikeres lesz.

Obama 2008-ig maga sem tudta, hogy ír vér folyik benne, de a kampány során egy családfakutató anglikán pap felvilágosította addig ismeretlen gyökereiről. Obama kansasi édesanyjának egyik őse, Falmouth Kearney, 1850-ben vándorolt ki Amerikába szerencsét próbálni. Kearney egy ma 350 lelket számláló, Moneygall nevű ír faluból származott. Obama természetesen meglátogatta Moneygallt, ahol egy frissen felkutatott távoli rokon unokaöccsel barátságosan elfogyasztottak egy Guinness sört. Christie O’Sullivan, a pub egyik látogatója elismerően jegyezte meg, hogy Obama egyhúzásra ledöntötte az egész korsó italt.

Barack Obama ezután Dublinban találkozott az ír elnökkel és miniszterelnökkel, majd beszédet mondott az órákig türelmesen várakozó, több ezres tömeg előtt. Utalt az amerikai írek kultúrális jelentőségére, és a két ország közti jó viszonyra. A tíz éve aláírt ír békeszerződés sikeréről is beszélt. Érzése szerint ez reményt ad arra, hogy valaha a Közel-Keleten is béke is születhet.

Az írek rendkívül lelkesen fogadták az amerikai elnököt, aki hétfőn továbbutazott Angliába.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Barack O’Bama Írországban, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Amerika és a világ jövője is a tét 2012. november 4. vasárnap | AN

Obama-előny a korai szavazóknál 2012. október 28. vasárnap | AN

Obama emberei segíthetik az MSZP-t 2012. május 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos