Ronai and Ronai
AMERIKAI

Cáfolják az Obama-gyűrű muszlim jelentését 2012. október 16. kedd 16:50 | AN

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Cáfolják az Obama-gyűrű muszlim jelentését

New York – Széleskörben terjednek Obama gyűrűjének állítólagos muszlim jelentésével kapcsolatos hírek a világhálón, miközben megjelentek a cáfolatok is.

A tisztább felvételeken az látszik, hogy Obama gyűrűjében csak hullámzó vonalak vannak, amelyeket csak bizonyos fény és árnyék viszonyok között lehetett arab betűknek vélni. A Getty fotója elég meggyőzőnek látszik, ezért a gyűrű várhatóan nem válik a választási kampány főszereplőjévé. Mindez nyilván nem győzi meg azokat, akik Obamát muszlimnak tartják, ahogyan az ellenkezője sem győzte volna meg Obama híveit, hogy az elnök az iszlám híve, vagy ha így van, az bármit is jelentene. Marad továbbra is az, hogy a választáson az emberek cselekedeteiből kell ítélni. Már ahol lehet választani. Demokráciában lehet, ahogyan lehet tévedni vagy hamis állításokat is közölni, és a hamis állításokat is lehet tisztázni.

A Getty kinagyított fotója azt mutatja, hogy Obama gyűrűjét nem arab felirat díszíti, miszerint “Nincs Isten Allahon kívül”, hanem csupán hullámos vonalak. A WMD által megjelentetett fotókon nem látszik ennyire tisztán a gyűrű mintázata, és az árnyékok alapján látták bele az arab szöveget. A világhálón terjedő hír szerint Obama esküvői gyűrűjén, amelyet már korábban is ő maga viselt, és amelyet Michelle Obama esküvői gyűrűként húzott az ujjára, azt a szöveget valószínűsítették, amely a muszlim hitvallásra utal.

High-resolution photo of Barack Obama's wedding ring shows no traces of an Arabic inscription, let alone the phrase 'No God but Allah.'
Photo credit: Miguel Villagran / Getty Images (June 5, 2009)

Az eredeti kép nagy méretben itt látható.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Cáfolják az Obama-gyűrű muszlim jelentését, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Akkor az előző cikk hápogás? Talán jobb is lenne. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Ha a gyűrűn tényleg nincs arab szöveg, az annyit jelent, hogy találtak 1 négyzetcentiméternyi területet Obamán, ami nem muszlim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  3. Obama vallása vagy ilyen jellegű elfogultsága nem lehet olyan mértékű, hogy az meghatározza az USA politikáját.
    Hibákat viszont elkövethet.
    Obama döntései (az aktivitás és a passzivitás is) érinthetik hátrányosan az USA-t, sőt, az egész nyugati rendszert, de mögötte az USA egész politikai döntéshozó apparátusa áll. A helyzetfelismerés, mérlegelés, és maga a döntés lehet téves vagy helyes is. A helyes döntésnek is lehetnek hátrányos következményei. Azt kellene mérlegelni, hogy más döntésnek milyen, esetleg még hátrányosabb következményei lennének. Hogy maga Obama milyen súllyal vesz részt ezekben, nem tudom. Csak gyanítom, hogy mire az eldöntendő kérdés elé kerül, azt már jól körüljárták. Persze vannak kritikus döntések.
    .
    Ettől az aktuális kérdéstől függetlenül az iszlám fundamentalizmus nyomulását a nyugati világ első számú fenyegetésének tartom. Manapság sokan, sokszor, sok helyen beszélnek az iszlám békés jellegéről, és a militáns jelenségeket kisebb csoportoknak tulajdonítják. Szerintem azonban lehet a muzulmánok (iszlámhívők, iszlámkövetők) túlnyomó többsége békés, jóindulatú ember, ettől még maga az iszlám erőszakosan terjeszkedő, és a felvilágosodással (bocs: a Felvilágosodással) és a nyugati állameszménnyel kibékíthetetlenül ellenséges, szörnyem veszélyes ideológia.
    .
    A második számú ilyen fenyegetés a katolikus fundamentalizmus.
    .
    A többit nehéz rangsorolni. A harmadik csoportba tartozik a kínai és a putyini rendszer, ezek elsősorban méreteik és ebből eredő stratégiai fontosságuk miatt, valamint baltás piktorék fertőző gyulladása, ami kicsiny kiterjedése ellenére egész Európára átterjedhet, ha nem kezelik időben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Röhögném ha két gyűrű lenne,egy, amit addig hordott,egy meg,amit a Gettynek mutogatott. Persze teljesen mindegy,Rijádban épp csak hason nem csúszott az előtt a rablóvezér előtt, akinek le kellett volna zavarni egy marhanagy sallert, ha nem áll vigyázzba ha nyugati embert lát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  5. dobozoskola
    2012. október 16. kedd
    22:04

    Benned is felmerült a gyanú?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerika és a világ jövője is a tét 2012. november 4. vasárnap | AN

Obama-előny a korai szavazóknál 2012. október 28. vasárnap | AN

Obama emberei segíthetik az MSZP-t 2012. május 14. hétfő

Obama a Falkland-szigetekről 2012. április 16. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos