Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fehér Házban élőben nézték a pakisztáni akciót 2011. május 3. kedd 4:13 | AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fehér Házban élőben nézték a pakisztáni akciót

Washington – A Fehár Ház szituációs szobájában (Situation Room) élőben követték figyelemmel az Oszama bin Laden elleni pakisztáni akciót Obama elnök, Biden alelnök, Hillary Clinton külügyminiszter és a nemzetbiztonsági kabinet  tagjai. Az akciót a kommandósok kameráján keresztül és műhold segítségével követték a Fehér Házban, mint a filmekben.

A világhálón megjelent fotón az látható, ahogyan a Fehér Ház-i szituációs szobában figyelik az amerikai elitkommandó bin Laden elleni akcióját Pakisztánban. Miután teljes bizonyosságot szereztek arról, hogy a terrorista vezér búvóhelyére bukkantak, először légitámadást terveztek, hogy bin Laden semmiképpen se menekülhessen meg. Ez azonban sok civil életét olthatta volna ki. Emiatt döntöttek egy kommandós csapat bevetése mellett. Lezárták a környéken a lehetséges menekülési útvonalakat, a levegőből helikopterek álltak készenlétben, hogy a menekülő Oszamát likvidálják. A kommandós támadás azt a veszélyt is hordozta, hogy amerikai áldozata is lehet a tűzharcnak. A végrehajtás azonban professzionális módon sikerült. Bin Ladent teljesen felkészületlenül érte a támadás. Egyes hírek szerint az amerikaiak még a velük együttműködő pakisztáni kormányt és titkosszolgálatot sem avatták be a támadás tervébe, hogy az teljesen titokban maradhasson.

A kiszivárgott hírek szerint a bin Ladennel kapcsolatot tartó hírvivők, futárok révén jutottak  a terroristavezért nyomára. A siker fényében igazolást nyertek a vallatási módszerek a guantanamói börtönben, a titkos CIA börtönökben, és a korábban bírált intézkedések. Azzal mindenki egyetért, hogy bin Laden semlegesítése nagy csapás az iszlám terrorizmusra, de már az is nagyon sok életet mentett meg, hogy tíz éve bujdosásra kényszerült. A CIA az egyik hírvivő futár révén azonosította a házat, amelyet már korábban is ismertek. A futár nyomára pedig a CIA börtöneiben kicsikart vallomások alapján jutottak. Az akció megindításáról Obama döntött, teljes titoktartás mellett. Ha kudarcot szenvednek, vagy nem Oszamát találják meg, akkor sem biztos, hogy kiderül, mi történt Pakisztánban, mit keresett ott a kommandó. A hírek szerint bin Ladennel az egyik kommandós golyója végzett, amely a bal szemén hatolt a fejébe. Obama Fehér Ház-i beszéde bő egy órát késett, mert azonosítani kellett hullákat, bizonyosságot kellett szerezni, hogy valóban bin Ladent ölték meg, és fel kellett készülni a bejelentés nyomán várható szélsőséges iszlám reakciókra. Obama csak ezek után állt a kamerák elé.

Az elemzők szerint a siker Amerika sikere, tíz éves kitartó munka gyümölcse. Mégis, az emberek nagy része Obamának és a jelenlegi kormánynak tulajdonítja bin Laden kivégzését. Mint mondják, legalábbis, nem rontották el. Ha nem történik semmi váratlan esemény, a gazdasági nehézségek és a munkanélküliség ellenére Obama páholyban érezheti magát a következő elnökválasztáson. Oszama bin laden megölésével meghódította az amerikaiak többségének szívét, és elhitette, képes megvédeni Amerikát. Bin Laden az Egyesült Államok legnagyobb ellensége volt, megölése valódi népünnepélyt váltott kis egész Amerikában, különösen Washingtonban és New Yorkban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
A Fehér Házban élőben nézték a pakisztáni akciót, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Fantasztikus! Éljen Amerika! Jó lenne, ha ezt úgy értékelné mindenki, ahogy van. Igen, a siker Amerika sikere, úgy ahogy van szellemi, technikai színvonalával és az amerikai alkotmányban foglalt értékrendszerével. És mindenkinek meg van benne a helye, nagyszerű emberek nagyszerű helyen.Más kérdés, hogy kire milyen sorsot és feladatot ró a történelem, adott helyen adott időben.
    Gratulálok. Well done.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz: Well done, Obama, well done, America!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. En megmondtam, hogy szereti az Isten Obama elnok urat!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Kisbush is sokat tett ennek érdekében…emlékeim szerint Mr. Obama legnagyobb választási aduja az volt hogy igéretet tett a guantanamói börtön felszámolására.
    Merthát azoknak az embereknek is megvannak a maguk jogai.
    Hát ne legyenek azoknak az embereknek jogai !!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  5. Gratulálunk a Amerika Népének és vezetőinek! Most már csak arra várunk, hogy Bin Orbán hatalmának megdöntésében is segít, a komoly veszélyben lévő Európai Úniónak, és természetesen nekünk Magyaroknak. Indítsa újra a Szabad Európa Rádiót Obama Elnök Úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  6. Szokják a vér látványát. Azért élőben mégis más, ugye mr husszein?
    Vajon átfutott-e kis agyán, hogy rá mi fog várni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  7. Keresztes, ne röhögtess! Én már csak arra várok, mikor vetitek magatokat térdre Barak Husszein előtt..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerika és a világ jövője is a tét 2012. november 4. vasárnap | AN

Obama-előny a korai szavazóknál 2012. október 28. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos