Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fehér Ház hackertámadás célpontjává vált 2012. október 1. hétfő 23:15 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fehér Ház hackertámadás célpontjává vált
Washington – A Fehér Ház elismerte, hogy egy számítógépes hálózata hackertámadás célpontja lett, ugyanakkor azt állította, hogy a titkosított rendszerekbe nem hatoltak be és adatlopásnak nincs jele.
.
A hivatalos bejelentés azután történt, hogy a The Washington Free Beacon elnevezésű jobboldali hírportál azt állította: kínai hackerek betörtek a Fehér Ház egy kulcsfontosságú katonai rendszerébe.
.
Egy, a neve mellőzését kérő hivatalos személy szerint viszont a támadás egy „nem titkos hálózat” ellen történt. Szavai szerint a célzott adathalászat (spear phishing) történt. Ilyen esetekben a hacker egy álcázott e-mail segítségével olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amelyen rosszindulatú szoftvert telepíthet annak komputerére, hogy átvehesse az ellenőrzést a számítógép fölött.
.
„Az ilyen támadások nem ritkák, és megtettük a kármérséklési intézkedéseket” – jelentette ki a fehér házi illetékes.
.
„A rendszert elszigetelték és nincs semmilyen jel, amely adatok kiszivárgására utalna. Ezen felül, egyetlen titkosított rendszert sem ért semmilyen külső hatás vagy behatolási kísérlet” – tette hozzá.
.
A The Washington Beacon vasárnap közölte, hogy a kínai kormánnyal kapcsolatban álló hackerek behatoltak abba a számítógépes rendszerbe, amelynek segítségével  a Fehér Ház Katonai Hivatala (WHMO) egyebek között a nukleáris fegyverek fölötti parancsnokságot gyakorolja. A hírportál „katonai és hírszerzési hivatalos személyekre” hivatkozva közölte a hackertámadásról szóló értesülését.
.
A hírportált üzemeltető csoport azt állítja magáról, hogy olyan híreket közöl, amelyekről a „hivatásos baloldal” nem vesz tudomást.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A Fehér Ház hackertámadás célpontjává vált, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Nanemá!!!
    Én a biztonságos rendszerek torz tükrével csalogatnám is az ilyen betörőket – könnyebb azonosítani a támadókat. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Fél költségvetése lesz Amerikának 2012. augusztus 1. szerda | AN

Az AC/DC-t vetették be Irán ellen 2012. július 24. kedd | AN

Így gyötrődtek a Fehér Házban 2011. augusztus 11. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos