Ronai and Ronai
AMERIKAI

Viszonylag rendben zajlott a nigériai elnökválasztás 2011. április 17. vasárnap 12:10 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Viszonylag rendben zajlott a nigériai elnökválasztás

Lagos/Abuja – Az első korai részeredmények szerint a jelenlegi elnök, Goodluck Jonathan vezet délen, míg az északi országrészekben Muhammadu Buhari a favorit.

Az eredmények még csekély feldolgozottság alatt ugyan, de papírformának mondhatóak. A jelenlegi elnök déli, keresztény gyökerekkel és háttérrel rendelkezik, míg legfőbb kihívója, az egykori katonai vezető inkább az északi, muszlim területeken népszerű.

Az Al-Dzsazíra tudósítója szerint a szombati voksolások rendben lezajlottak mind a 36 tartomány csaknem120 000 szavazóhelyiségében. Hivatalos eredmények ugyan csak hétfőre várhatók, részeredmények „társadalmi nyomás” hatására már vasárnap kiszivárogtak- közölte a katari székhelyű média.

A részeredmények bizonyságot adnak arról, hogy az ország élesen elkülönül északi és déli részre, ami több térségbeli államban okozott és okoz a mai napig rengeteg problémát. Elég csak Szudánt említeni, ahol nem is olyan régen döntöttek a déliek a függetlenedésről.

Erőszakos cselekményekről érkeztek hírek az északi országrészből, ahol az ellenzéki jelöltet támogatják, így sokan tartottak a választási eredmények meghamisításától a kormányzat részéről. Az egyik szavazóhelyiség közelében bomba robbant, míg Misauban és Jadaban kormányzati épületeket gyújtottak fel. Sérültekről vagy halottakról egyelőre nem érkeztek hírek.

Az Európai Unió megfigyelői szerint a választások néhány hiányosságtól eltekintve rendben és szabályosan zajlottak. Az AP hírügynökség tudósítója viszont tanúja volt annak, hogy egy 18 év alatti, tehát szavazásra nem jogosult fiatalember áll sorba az urnáknál. Máshol pártaktivisták segítettek készséggel ujjlenyomatot adni a választóknak a voksolás előtt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hitelkönnyítést ígért az elnök 2011. október 25. kedd | RR

Obama és a latin szeretők 2011. október 24. hétfő | Rákócza Richárd

Nigériai bandákat fegyverzett fel a Shell 2011. október 3. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos