Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elfogták Gbagbót 2011. április 11. hétfő 18:49 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elfogták Gbagbót

Abidjan – Laurent Gbagbo rezidenciáját ostromolták hétfőn az ENSZ erői, megrohamozták az épületet, majd elfogták a bunkerébe visszaszorult egykori elnököt, aki nem volt hajlandó átadni hatalmát.

Hétfő délután francia alakulatok az ENSZ által is elismert Alassane Ouattara egységeivel közösen betörtek a bukott elnök rejtekhelyére. Az utóbbi napokban Gbagbónak már egy bunkerben kellett meghúznia magát, mivel körbevették az ENSZ és Ouattara erői.

Ban Kimun, az ENSZ főtitkára elégedettségét fejezte ki, hogy lezárulhat a hónapok óta zajló véres polgárháború, majd támogatásáról biztosította az újonnan megalakuló kormányt.

Ezzel valószínűleg valóban végük a december óta tartó véres harcoknak. Alassane Ouattara erői szisztematikusan törtek az ország óceán mentén fekvő része felé, ahol Abidjanban pár nap alatt bekerítették a hatalmához ragaszkodó Gbagbót.

Az ENSZ adatai szerint e véres hónapok alatt legkevesebb ezer ember halt meg, míg százezer elhagyta az országot.

Hogy mi lesz az elfogott politikus sorsa, az egyelőre nem teljesen világos. Egyes híresztelések szerint feltehetőleg bíróság elé állítják. Jelenleg az ENSZ erői őrzik őt, feleségét és fiúkat egy abidjani szállodában.

Hillary Clinton szerint Gbagbo elfogása „intő jel a világ diktátorainak, akik a választások elcsalásával és az emberek véleményének semmibevételével akarnak hatalmon maradni.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Elfogták Gbagbót, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Hol lakik majd Ahmadinezsád? 2012. szeptember 5. szerda | AN

Ban Ki Moon Teheránba megy 2012. augusztus 24. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos