Ronai and Ronai
AMERIKAI

Öldökölnek Szíriában, Izraelt ítélik el közben 2012. augusztus 27. hétfő 19:45 | AN Forrás: Jediot Achronot

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Öldökölnek Szíriában, Izraelt ítélik el közben
New York – Miközben Hafez Asszad rendszere tovább folytatja a vérontást, az ENSZ azzal van elfoglalva, hogy a zsidó államot ítélje el.
.
A világszervezet Gazdasági és Szociális Tanácsa (ECOSOC) – amely az ENSZ alapokmánya alapján az emberi jogokkal és az alapvető szabadságjogokkal foglalkozó szerv – éves ülésén egyáltalán nem foglalkozott a damaszkuszi alavita rezsimnek a fegyvertelen lakosság ellen elkövetett tömegmészárlásaival, nem beszélve arról, hogy a világnak csaknem az összes iszlám többségű országában nem, vagy rendkívül korlátozottan érvényesülnek az emberi jogok.
.
.
Ami az ENSZ szerveit nem érdekli
.
Ahelyett, hogy a szíriai helyzettel foglalkozna, az ECOSOC sorozatban egyetlen országot ítél el: Izraelt. Két határozatot fogadtak el a zsidó állam ellen, valamint egy jelentést.
.
Július 26-án egyoldalú és politikai célokat szolgáló határozatot fogadtak el, amelyet Törökország, valamint az úgynevezett G-77 (harmadik világbeli országok csoportja) kezdeményezésére Algéria nyújtott be, a következő címmel: „Gazdasági és társadalmi elnyomó intézkedések a Megszállt Palesztin Területeken, így Kelet-Jeruzsálemben élő palesztin néppel és a szíriai Golan fennsíkon élő arab lakossággal szemben”.
.
.
Ami az ENSZ szerveit ugyancsak nem érdekli
.
A határozat automatikus és masszív többséggel, 45:2 arányban ment át. A két ellenszavazatot Kanada és az Egyesült Államok adta le, tartózkodott Ausztrália, Kamerun és El Salvador. A határozat megfogalmazói szégyenérzet nélkül arra szólítják fel Izraelt, „könnyítse meg a látogatást a megszállt szíriai Golan szíriai állampolgárai számára, akiknek családtagjai szülőföldjükön, a Szíriai Arab Köztársaságban élnek” (13. rész).
.
Más szavakkal: az ENSZ emberjogi szerve képes volt arra, hogy Szíriáról úgy tegyen említést, hogy közben egyetlen szóval se foglalkozzon a hosszú hónapok óta módszeresen bombázott, ágyúzott, közvetlen közelből fejbe lőtt, kínzókamrákban feldarabolt szíriai civilekkel. Szíria említése kizárólag azt a célt szolgálta, hogy Izraelt ismét démonizálni lehessen, és fel lehessen szólítani arra, hogy könnyítse meg a golani drúzok szíriai utazását – miközben Szíriából százezrek menekültek külföldre a vérengzés elől.
.
Ugyancsak az ECOSOC adta ki az ismét csak Izraelt pellengérre állító listát, amely minden különbségtétel nélkül felsorolja azokat a palesztinokat, akit Izrael megfosztott életétől. A lista nincs tekintettel arra, ki volt közülük civil, ki valamilyen fegyveres vagy terrorszervezet tagja, és természetesen egyetlen szót sem szól a palesztin terrorról, amelynek következtében tizenhét izraeli veszítette életét.
.

.
Világ népei, nem ez az első vérengzés, nem ez lesz az utolsó. Jó szórakozást hozzá!” Az ENSZ alapvető szabadságjogokkal foglalkozó testületét ez sem érdekli
.
Az ECOSOC által július 27-én elfogadott újabb Izrael-ellenes határozat, amelyet a nők helyzetével foglalkozó bizottság kezdeményezett, „A palesztin nők helyzete és megsegítése” címet viseli. Aki azt hinné, a dokumentum azzal foglalkozik, miként nyomják el és tekintik másodrendűnek a palesztin nőket a Hamasz uralta Gázai-övezetben, az téved. Nem: a dokumentum „a folytatódó illegális izraeli megszállás és annak valamennyi formája következtében kialakult súlyos hatásokkal” foglalkozik. Ezt a határozatot 30:2 arányban fogadták el – ismét kanadai és amerikai nem mellett –, igaz, itt már tizenhét ország tartózkodott. Bár azt ők sem kérdezték meg, milyen a nők helyzete Iránban, Szaúd-Arábiában, Pakisztánban, Szudánban vagy Jemenben.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 13 szavazatból)
Öldökölnek Szíriában, Izraelt ítélik el közben, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Eldrad (2013. szeptember 10. kedd 06:18)
    Azért nem árt figyelembe venni néhány más szempontot is
    (1) Maga a Fehér Ház szóvívője mondta, hogy nincs bizonyíték (!).
    (2) Erősen úgy tűnik, hogy a támadást a szír ellenzék, a szaúdiak és a törökök rendezték meg, hogy bevonják a saját oldalukon Amerikával. Egy héttel a “támadás” előtt a szír ellenzék katonai vezetői parancsot kaptak, hogy készüljenek fel egy “a háborút megváltoztató fejlemény” miatti “azonnali eszkalációra”, amelyet Szíria Amerika által vezett bombázása fog követni”.
    (3) Az Obama által akart támadás azt jelentné, hogy Amerika az Al-Kaida szövetségese lenne, mert a szíriai felkelők dzsihadisták. Amerikai katonák harcolnának egy oldalon iszlám fundamentalistákkal. A világ cikije lenne. Nem mintha nem állna összhangban mindennel, amit Obama a hivatalba lépése óta csinál. Hihetetlen, hogy egy amerikai elnök a politikai iszlám szálláscsinálója.
    .
    Ennek fényében szerintem üdvözlendő a szenátus habozása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Obamát ideje lenne lelőni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. gonoszka

    Én se értek egyet a barackkal, de azért ez nem túlzás kicsit?
    Ki tudja mi történik a háttérben?
    Mindenesetre a “sziriai ellenzék “a legeslegmocskosabb
    iszlám- náci fajta, úgy is kellene kezelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Nem túlzás! Egy titkos iszlámista álcázott támadása a kultúra, erkölcs, európai eszmerendszer ellen. Ez Obama !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Valaki mondja már meg nekem ,hogy Aszad, ezt miért csinálta volna.
    Miért kockáztatna mindent csak azért ,hogy civilek(gyerekek) százait
    pusztitsa el ?? Mi ebben a ráció?
    Azután ,amikor éppen döntenének a megtámadásukról, aznap(!!!) napalmot
    szórnak egy játszótérre!!!!
    Ez több mint gyanús. Ennyire senki sem lehet hülye (kivéve persze Hungaryt,de az egy másik történet)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Valoban egyik 24 orarol valtozik a helyzet es ugy latom az oroszok leptek elobb.Habar ok a legnagyobb fegyverszallitok Szirianak.Valoszinunek tartom az oroszok leltart vezetnek errol menyyi hol…stb…..
    Varom mit fog Obivan mondani erre az esti beszedjeben.
    Megint hangoztatom,hogy bengazi ota aztan lejarattak magukat. a szavahihetosegnek aztan ennyi……..
    Asszad egy ogyanolyan veres gyilkos mint apuka volt meg kebelbaratai mint Khaddafi.De nem tartom valoszinunek,hogy o kezdte volna a vegy fegyverek beveteset.Ez inkabb az ugynevezett “felkelok” -re mutat.De ez az en velemenyem.
    A minuszolonak.Te tudod mire minuszolsz vagycsak gyakorlod a billentyuzest………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Ego:
    .
    “..Maga a Fehér Ház szóvívője mondta, hogy nincs bizonyíték (!)…”
    .
    - Mire? A WMD támadás megtörtént. Bizonyítva az nincs, hogy KI használta fel. Ez igaz, ezért mondom én, hogy egy amerikai, vagy bármilyen támadásnak kizárólag az általuk ismert WMD készletek ellen kell hogy irányuljon, legyen az bárkiknek a birtokában is.
    .
    “..Erősen úgy tűnik, hogy a támadást a szír ellenzék, a szaúdiak és a törökök rendezték meg, hogy bevonják a saját oldalukon Amerikával…”
    .
    - Nem “tűnik úgy”, de lehetséges, hogy így történt, és pont ezzel a céllal. Főleg, ami az asszadi banda ellen harcoló különféle terrorgengeket illeti.
    Törökökről nem gondolom, értelmetlen lenne, maguk is könnyedén el tudnának bánni a helyzettel, Zusákok nélkül is. Technika, képzett alakulatok, hírszerzés, minden megvan nekik hozzá.
    .
    “…szír ellenzék katonai vezetői…”
    .
    - Nincs sem “szír ellenzék”, sem annak katonai vezetői. Ismeretlen számú, és ismeretlen létszámú, egymástól teljesen függetlenül működő, koordinálatlan terrorgeng van, közös célok, kidolgozott programok nélkül. Kb. olyan, mint afganisztánban, vagy szomáliában, vagy dél- jemenben.
    .
    Ezt a mindenféle fegyveres bandát csak az egyszerűség kedvéért nevezi a nemzetközi média “szír ellenzéknek”.
    .
    “..Az Obama által akart támadás azt jelentné, hogy Amerika az Al-Kaida szövetségese lenne, mert a szíriai felkelők dzsihadisták…”
    .
    - Nem lenne a szövetségese, de az biztos, hogy a terrorgengek javát szolgálná egy asszadot teljesen letaroló támadás.
    Ezért nem kellene asszadékat lezúzni, hanem – ismétlem – az ismert WMD fegyverkészleteket, raktárakat kellene porig bombázni, ezen kívül:
    .
    - Kis létszámban, önállóan tevékenykedő elit felderítő- megsemmisítő kommandókat beküldeni, és ezekkel elpusztítani mindenkit, akit ilyen eszközök használásán és/ vagy előkészítésén, szállításán, kereskedelmén érnek. Az eszközökkel együtt, természetesen.
    .
    Szóval, szerintem ez lenne az egyetlen lehetőség. Itt nem a jó meg a rossz megoldás közül lehet választani, hanem a rossz, a rosszabb, és a legrosszabb között. Ez ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. kissgabi:
    .
    “…Aszad, ezt miért csinálta volna. Miért kockáztatna mindent csak azért ,hogy civilek(gyerekek) százait pusztitsa el ?? Mi ebben a ráció?…”
    .
    - Semmi.
    .
    Ez nem több, mint az asszadi haderő tökéletes képzetlenségének egyik újabb bizonyítéka. Valamilyen stratégiai/ taktikai cél akarnak elérni a létező legalkalmatlanabb eszközökkel, módszerekkel, minimális felderítői előkészítés nélkül. Pl. városkerületet nem lehet elfoglalni tüzérségi tűzzel, ahogy precíziós csapást sem lehet mérni napalmmal. Hidd el, ez tényleg “csak” ennyi.
    .
    “…Azután ,amikor éppen döntenének a megtámadásukról, aznap(!!!) napalmot
    szórnak egy játszótérre!!!!…”
    .
    - Ugyanez. Segghülye katonai parancsnokok, minimális taktikai képzettség és tudás nélkül, képzetlen, segghülye pilóták, katonák. Semmi összeesküvés nincs itt.
    .
    “…Ennyire senki sem lehet hülye ..”
    .
    - De igen, pontosan ilyen hülyék, az asszadi haderőre évtizedek óta ugyanez a jellemző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. “…nem tartom valoszinunek,hogy o – asszad – kezdte volna a vegy fegyverek beveteset.Ez inkabb az ugynevezett “felkelok” -re mutat…”
    .
    - Semmi nem mutat semmire, egy valami biztos: a WMD fegyverek bevetésre kerültek, és több mint ezer halottja van eddig, vagyis ennyiről tudunk. Ezért kellene mindenkit elpusztítani, akik ilyesmit használnak. Erről is írtam fentebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  10. http://www.bild.de/politik/ausland/syrien-krise/assad-kommandeure-wollten-giftgas-einsetzen-32300094.bild.html
    Egy Szíria partjai előtt cirkáló német kémhajó jelentése szerint a szír parancsnokok négy hónap óta kérik a vegyi fegyverek bevetését, amit Asszad következetesen elutasított, és az aug. 21-i bevetésük valószínűleg nem az ő parancsára történt.
    .
    Akkor viszont nem csak Asszadtól kell elvenni a vegyi fegyvereket, hanem a dzsihadistáktól is, akik ezek szerint rendelkeznek vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Ego:
    .
    - Igen, ezt én is olvastam, de ne feledd: én nem állítottam, hogy asszadék voltak. Én azt mondtam, bárki lehetett, ezért stb, stb, olvasd vissza.
    .
    Sőt, az is lehet, hogy valamelyik helyi asszadista parancsnok használta a vegyi fegyvert. De hogy valaki használta, az tény. Nem tudom, nem is érdekel, mert bárki lehetett, valóban. Éppen ezért lehetne az egyetlen lehetséges válasz erre, amit én írtam fentebb. Az lenne a legtöbb, amit megtehetnének ebben a mai politikai légkörben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  12. Eldrad,
    Egyetértek, de akkor és marad az a borzasztó tény, hogy ha az USA beszáll, az al-Kaida oldalán fog beszállni. Még elgondolni is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Ego:
    .
    “..de akkor és marad az a borzasztó tény, hogy ha az USA beszáll, az al-Kaida oldalán fog beszállni..”
    .
    - Ha lezúzzák asszadot és seregét, akkor igen. De ha úgy járnak el, ahogy azt a 16:56- kommentemben írtam, akkor nem.
    .
    Egy megjegyzés:
    .
    Al kaida már nincs. Szét van lőve, ki van nyírva, pénzforrások elvágva, stb. Ez csak egy gyűjtőfogalom a globális iszlámnáci terrort nyíltan felvállaló bandák, személyek megnevezésére. Nem sumákolás ez, egyszerűen csak nem lehet minden alkalommal körbeírni a jelenséget, mikor valami hülyénél elgurul a gyógyszer, felrobbantja az első óvodát, lenyiszálja az első ember fejét, aki az útjába kerül, aztán ordít, hogy ők az al kaida.
    .
    Az anarchikus sz…rfészkekben szinte mindenhol naponta jön elő valami idióta banda újabb, lehetetlenül hülye nevekkel, amiket senki nem tud követni, de nem is kell. A lényeg, amit képviselnek, meg hogy lényegében válogatás nélkül ölnek le bárkit, és mind be akarja vezetni a világon a sariát, meg el akarja pusztítani a hitetleneket, meg a Zusákokat, meg mindenkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz bojkottja nem zsidó ügy 2014. február 9. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos